2019-04-29
油塘是我成長的地方,每一處都好有感情!住嘅地方當然已不在呢?名稱已變成大本型了,很美的名字,不過還有些舊嘅工廠大厦還在,而且還變了工廠大厦食肆了,”蜀府川鍋”樓上也是當年姊姊曾經做過嘅地方工作,大厦外觀無乜點變,變嘅是樓下是食店了,影完懷舊相回想舊日的足跡😃😃,當然要品嚐下蜀府川鍋啦!地方不算優雅,返而覺得似成長大排檔嘅風格,或者這是有親切感呢?😀😀油塘環境近海,又近鯉魚門,以前好多海鮮食架,唔怕講吖,我係食海鮮大㗎!到而家都很喜愛食海鮮😋當然試下” 海鮮鮑魚雙層蒸氣塔”啦!🎉🎉😊😊好多海鮮呀 !又大又肥美又鮮,而且望落重好新鮮呀!鮮味和份量都十足👍👏👏 由於蒸氣塔蒸海鮮比較慢,也沒有計時器給我們計算, 我們又不太懂要蒸幾多分鐘,所以保守啲計時每一種海鮮都比較用時間長些,😂 不過海鮮夠新鮮所以也不太影響海鮮味,最後我哋便將其他海鮮呀雞呀魚呀龍蝦放入鍋裏面煮熟便算,嘩!原來配埋瑤柱鮮竹排骨粥,味道重鮮甜呀👍👍😋😋✨✨✨✨✨海鮮有:沙巴龍躉一條🐟 蒜蓉粉絲大元貝 蒜蓉開邊龍蝦🐲 原味蒸大蜆皇 九頭活鮑魚和細貝殼。好豐富啊!😀😀😋😋呢個套餐仲有蟲草花雞 粟米 綠茶芋蓉餅送添,餅香口脆熱辣辣,
當然試下” 海鮮鮑魚雙層蒸氣塔”啦!
🎉🎉😊😊
✨✨✨✨✨
好豐富啊!😀😀😋😋
呢個套餐仲有蟲草花雞 粟米 綠茶芋蓉餅送添,餅香口脆熱辣辣, 我哋後來再叫多一客餅添, 總共食咗12個 哈哈。
完滿一餐海鮮鍋😊😊👏👏👍👍
6人海鮮鮑魚雙層蒸氣塔$769
好抵食
鮮味十足
海膽$96(2份)
加入粥 窩裏麵食 好鮮味
綠茶芋泥餅 送六個