2023-02-10 227 views
路過一試黔營羊肉粉🍜羊肉粉🍜涼拌牛肉湯底唔錯 餐廳主要都係食羊少量其他不過佢啲羊肉份量唔夠多 如果有人中意食酥味 佢d羊肉就無咩酥味 我唔太食辣 所以多數叫小辣或清湯 聽人講要食到中辣先至覺得辣如你係嗰啲純粹想食吓米粉 試下佢湯底既人 可以試下 中意食羊既人就不要太高期望 除左羊肉粉 羊既其他部位都有得食👍

路過一試黔營羊肉粉

如你係嗰啲純粹想食吓米粉 試下佢湯底既人 可以試下

中意食羊既人就不要太高期望

除左羊肉粉 羊既其他部位都有得食
👍
$100 (Dinner)
2022-12-26 444 views
已經好多年冇食過羊肉粉了! 最近見到v city對面新開咗這間羊肉粉店, 繁忙時間經常見到門外都有人排隊,不知道係等攞外賣還是等入坐。 心想一定要來試一試羊肉粉$52羊肉粉內的羊肉切得很薄, 羊肉分量不多, 我食到羊肉片有些少騷味,但不是每一塊都騷。 這個雲南米粉望落去似我哋成日食嘅米線,但米線口感較煙韌,這個雲南米粉口感較滑溜,我個人比較喜歡這個雲南米粉。羊肉麵$55羊肉麵也是薄切,羊肉份量少 ,男朋友食話唔覺得有騷味。 清湯湯頭香濃, 好飲, 加點青花椒, 有少少麻嘅感覺, 我男朋友話! 小份手抓羊排$88清湯燉煮的羊排好味道! 肉味香濃! 但份量少,只得兩舊件,賣88元 , 性價比低! 羊肉蔥花捲$45這個羊肉蔥花捲似手抓餅既皮, 內裏有羊肉碎, 一份一開為四, 但有其中兩件, 羊肉碎放得比較少 ,唔均勻。原本好食嘅都覺得扣些少分! 牛肉串$16x2牛肉串有肉味 ,味道不錯, 但肉量少, 牛肉串上灑上紅色嘅辣椒粉,看似好辣,但其實不算好辣的!總結: 味道好,但肉量少, 以這個價錢來說,應該給多點肉才對, 性價比低! 但我哋會再嚟食 ,但因為太貴,唔會經常食囉!羊肉粉和羊肉麵的湯底

羊肉粉$52

羊肉麵$55

小份手抓羊排$88

羊肉蔥花捲$45

原本好食嘅都覺得扣些少分!

牛肉串$16x2

羊肉粉和羊肉麵的湯底可以叫小辣,中辣和大辣, 我哋第一次嚟食唔知道,冇特別嗌辣, 侍應又冇問我哋, 所以就畀左清湯我哋。

但清湯都好味, 下次我哋會嗌小辣試試看。

店家還會提供生蒜頭 ,食一啖羊肉,一小啖生蒜頭 ,更添風味!
而羊肉粉落一些青花椒,胡辣椒和黑醋 , 有些麻麻辣辣的味道,更惹味!

2022-12-19 356 views
難得閒日出去搵食🤭天寒地凍見到間「羊肉粉」又唔洗等位就一於入咗去~🐑羊肉粉✔️羊肉都算軟滑,入口唔算好「鞋」👍🏻✔️酥味適中,好易入口🥰✔️呢種「粉」好特別,佢叫貴州米粉,食落口感比較似粗版既米線,都好好味😋😋🔅🔅🔅超級推薦:紅糖糍粑🔅好有驚喜,外脆內軟,夠熱,甜味適中👍🏻👍🏻美中不足⋯⋯⋯⛔️粉麵份量太太太太太少,一碗粉都超過💲50,但好似食幾啖就冇晒咁🥲🥲女仔午餐勉強夠,男士分分鐘兩碗先夠飽🙈🙈但整體來講食物質素幾好,員工態度好,環境亦乾淨😊
難得閒日出去搵食🤭
天寒地凍見到間「羊肉粉」又唔洗等位就一於入咗去~

🐑羊肉粉

✔️羊肉都算軟滑,入口唔算好「鞋」👍🏻
✔️酥味適中,好易入口🥰

🔅🔅🔅超級推薦:
紅糖糍粑

🔅好有驚喜,外脆內軟,夠熱,甜味適中👍🏻👍🏻

美中不足⋯⋯⋯

但整體來講食物質素幾好,員工態度好,環境亦乾淨😊
2022-12-13 469 views
呢間羊肉專門店係元朗都有1間,都想話試下未有機會試,屯門呢間分店都係開左無幾耐,收工就約埋老友係呢間新店試下啦。7點左右黎到都已經坐滿人,大約等左5分鐘左右有人埋單就有位入,餐廳面積都唔算細擺到十張枱,枱上另有d調味粉同生蒜俾你即場開黎食,好地道大陸風味,睇下餐牌9成食物都同羊有關,除左常見既羊腩羊排之外仲有d重口味野,如羊腦,羊胎盤等等,小弟就唔太識欣賞,所以食返d大路野試下先。羊肉麵小弟揀左唔辣,湯底都係用返羊肉湯,都算幾鮮甜,羊肉完全唔羶,大約有10片左右,切得都幾薄,麵質幾爽口彈牙,但唔知咩麵黎,口感似手打烏冬。羊肉粉(微辣)老友揀左呢個,粉有d似米線但較粗身,加左辣就算係微辣老友都話幾辣下,怕辣既朋友要留意啦。涼拌羊雜叫左個羊雜小食要微辣,大陸d辣油真係唔講得笑,微辣都幾辣,羊雜有d羊肺片羊肚羊小腸咁,份量不多同埋切得好細,師父刀功真好,咸酸菜份量仲多過d羊雜,味道其實還好既,但$58黎講真係唔太抵。羊肉蔥花卷千層酥餅包住d羊肉碎,羊肉份量不多,酥餅係幾酥脆,$45有點貴。今日試左d比較大路既食物算係唔錯既,但有d野份量較少而且價錢都定得比較高,服務方面d阿姐都算幾好禮貌,鐘

,小弟就唔太識欣賞,所以食返d大路野試下先。

涼拌羊雜

涼拌羊雜

羊肉蔥花卷

羊肉蔥花卷

今日試左d比較大路既食物算係唔錯既,但有d野份量較少而且價錢都定得比較高,服務方面d阿姐都算幾好禮貌,鐘意食羊既朋友一試無妨。

阿姐話電腦壞左所以用手寫單喎
2022-12-13 247 views
姐姐全部講普通話,唔係好溝通倒🤣我見倒「芹菜羊肉湯餃」,我問姐姐餃子🥟裡面有無芹菜,佢答我全店得一款餃🫣羊肉粒好正,一啲都唔梗,幾嫩下紅糖糍巴還好,但好抵食,大大碟最鍾意❤️羊肉夾餅🥰🥰🥰
姐姐全部講普通話,唔係好溝通倒🤣

羊肉粒好正,一啲都唔梗,幾嫩下

紅糖糍巴還好,但好抵食,大大碟

最鍾意❤️羊肉夾餅🥰🥰🥰
今日同老婆去食,大約早上10點幾左右叫了一碗羊肉粉,牛肉麵,羊肉夾膜,羊肉2串個2碗粉非常咸,同侍應講,仲要大聲話返我地話湯底係咁,態度惡劣,羊肉串賣16蚊串,得2舊肉其他都係脂肪,羊肉夾膜,唔熱,塊夾膜仲要凍點解我會去食?因為昨晚經過,老闆親自出門口講今晚好多人,大家不好意思,招呼不到大家見你老闆咁好禮貌,未第二日去試,點知原來係咁既結果2個人食左183蚊,貼錢賣難受,仲要食唔飽,要去買其他野食先飽肚,真心後悔,強烈建議大家唔好去食,貪新鮮既人都唔好去希望老闆及待應見到我呢篇野
今日同老婆去食,大約早上10點幾左右
叫了一碗羊肉粉,牛肉麵,羊肉夾膜,羊肉2串
個2碗粉非常咸,同侍應講,仲要大聲話返我地
見你老闆咁好禮貌,未第二日去試,點知原來係咁既結果
希望老闆及待應見到我呢篇野