2024-06-09 75 views
貴緣小鍋米線今次要介紹北角一間米線店叫「貴緣小鍋米線」,呢間米線店仲係米線關注組勁推介之一嘅米線店,佢哋一碗最基本米線都係三十幾蚊,如果加配料只係加9至11蚊,辣度可以選擇,酸度都可以選擇,每樣餸我加下加下每碗米線都差唔多七八十蚊,其實每個餸真係好平,尤其是炸魚皮只係加十蚊,cp值好高!由於呢間米線店喺和富商場入面,輪椅人士如果要入去商場嘅話,要搭一部半層嘅人手操作升降機,要預留時間等職員出嚟幫你,佢哋職員出嚟幫你大約要等15分鐘,落到去米線店果層就同其他商場無分別,非常無障礙,米線店入面都算大,絕對方便輪椅人士入去幫襯!1.招牌酸辣米線(轉米粉,走炸醬,大辣)$32+滷水雞翼$11+牛丸$9+墨魚丸$9+金菇菜$9+蘿蔔$9+炸魚皮$10(8/10)呢個招牌酸辣米線個米線轉咗米粉,辣度揀咗大辣,走炸醬同要大辣,湯底嘅酸度比較酸,下次可以揀少酸,我就加咗$11兩隻鹵水雞翼、$9兩粒彈牙牛丸、$9兩粒冇咁彈牙墨魚丸、$9一大塊未搞散嘅金針菇、$9三大舊無渣好甜嘅蘿蔔同$10一大碟大約15舊好脆嘅炸魚皮,成碗米粉酸酸辣辣好開胃,米粉份量又多,吸哂酸辣湯底非常正!2.特濃新鮮蕃茄湯米線(轉米
貴緣小鍋米線

2.特濃新鮮蕃茄湯米線(轉米粉,小辣)$35+豬軟骨$11+秘製腩肉(微辣)$11+滷水大腸$11+蘿蔔$9(9/10)
呢個特濃新鮮蕃茄湯米線個湯底唔算得話特濃,但係都有四大舊切開嘅蕃茄,我轉咗米線,,辣度揀咗小辣,我就加咗$11三三大舊好軟淋嘅豬軟骨、$11份量幾多嘅微辣秘製腩肉、$11好彈牙嘅滷水大腸同$9三大舊無渣好甜嘅蘿蔔,成碗米線覺得湯底唔夠特濃蕃茄味,建議蕃茄肉搞爛佢可能會更好,米線都掛到汁,而且米線彈牙,份量都好多,唔錯!

3.貴緣雞絲火山$28(6.5/10)
呢個貴緣雞絲火山個火山頂塌咗落嚟,榨菜唔咸,雞絲肉質有少少韌!

4.皮蛋豆腐$25(9/10)
皮蛋好香,豆腐好滑!

5.小食甜酸齋$25(9/10)
呢個甜酸齋無其他舖頭咁酸,有少少甜!

6.重慶口水雞翼$28(8.5/10)
辣辣地嘅口水雞翼,每隻雞翼都切開一半,比食客食得方便,好細心,一共有五隻雞翼!

7.杯裝豆漿$10(9/10)
呢個豆漿豆味香濃,可惜有少少甜!

8.芬達汽水$8(10/10)
芬達汽水正常!

2人總共價錢$290

個人口味總評分:8.63/10

地址:北角和富道21-53號和富B樓B15-16號舖

#貴緣小鍋米線 #米線店 #米線關注組 #北角好去處 #北角美食 #香港美食 #hkfoodie #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoods #hkfoodshare #dessert #hkdessertshop #food #hkfoodstagram #hkfoodpic #hkigfood #foodiehk #yummy #delicious #foodie #hkfoodieblogger #hkfoodies #wheelchaireatinhongkong

• 炸魚皮
  • 滷水大腸
  • 蘿蔔
2K
2024-06-04 71 views
放假同屋企人去左🥰⭐️米線關注組大熱「貴緣小鍋米線」食午餐,貴緣而家進駐北角啦!😋主打正宗雲南風味米線,湯底標榜每日用豬骨熬製🐷有招牌酸辣湯、🌶️秘製麻辣湯、🫛全新青花椒麻濃湯等𝟱款湯底選擇😜配料推薦厚切🐖豬軟骨、🐷腩肉、☘️螺旋藻,另有🐥雞絲火山、🧡麻辣鮑片等小食,真係回味無窮🤤⋄湯底標榜每日用𝟒、𝟓𝟎磅豬筒骨新鮮熬製👍🏻不添加味精,除左招牌酸辣湯($32),仲有秘製麻辣湯($32)、全新青花椒麻濃湯($34)、特濃新鮮蕃茄湯($35)和豬骨鮮濃湯($30)可以選擇😋⋄⋄====—====—====—====—✦ 米線 ✦🍲招牌酸辣湯米線($64)米線|中大辣|多蔥+$1|多湯|多芽菜|爽啲|秘製腩肉(微辣)$11|雞肉絲$11|豬紅$9米線選了爽啲,口感不錯,配上的秘製腩肉軟爽口嫩滑,雞肉絲浸在湯中非常入味,豬紅質地相當嫩滑😙湯底方面,酸辣湯偏酸而不太油膩,附有甜酸菜,不會「死鹹」😍—🍜招牌酸辣湯紅薯粉($63)紅薯粉|中辣|多湯|多芽菜|爽啲|豬軟骨$11|滷水大腸$11|蘿蔔$9選用幼身紅薯粉非常掛湯入味,配上豬軟骨香滑軟腍,滷水大腸口味偏甜,與辣湯出奇地夾,蘿蔔清甜沒有渣😜⋄✦ 涼

====—====—====—====—
✦ 米線 ✦
🍲招牌酸辣湯米線($64)

湯底方面,酸辣湯偏酸而不太油膩,附有甜酸菜,不會「死鹹」😍

🍜招牌酸辣湯紅薯粉($63)

✦ 涼拌小食 ✦
🐖蒜泥白肉($28)

豬肉唔會太肥,辣油、香醋同蒜泥混埋一齊好香好正😛

🐥🍗重慶口水雞翼($28)

口水雞賣相吸引,雞件肉質嫩滑,吸收麻辣香油味道夠香又不會太辣🤩

✦ 飲品 ✦
飲品非常夠凍,吃米線必備!

🍁玉露綠茶($9)
🥤Coke Lemon($8)
====—====—====—====
📌店名:貴緣小鍋米線’
📍地址:北角和富道21-53號和富B樓B15-16號舖
2024-06-01
$50 (Lunch)
Overrated喎,酸辣湯0辣味,餸菜唔夠味肉質又鞋🤡・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・🍔 招牌酸辣湯米線 小辣 HK$64>豬軟骨、秘製腩肉(微辣)、螺旋藻・味道:豬軟骨醃得唔夠入味。秘製腩肉正常發揮,肥瘦均稱微辣惹味。螺旋藻冇咩特別~🚁🚁🚁最想講個湯底!已經打定低怕酸辣湯唔夠辣,佢最細係小小辣,我叫上一級嗌小辣。一飲個湯底,請問個辣去咗邊?成個湯就係上海酸辣湯走辣椒嘅味🤡完全冇feel😪・口感:豬軟骨肉質偏鞋,米線又淋咗啲,9 kick🚬・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・🤰性價比:低~🤰9衝度:不了~🤰結論:低於普通水平嘅米線,買了個教訓🥲・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・
Overrated喎,酸辣湯0辣味,餸菜唔夠味肉質又鞋🤡

🍔 招牌酸辣湯米線 小辣 HK$64
>豬軟骨、秘製腩肉(微辣)、螺旋藻
・口感:豬軟骨肉質偏鞋,米線又淋咗啲,9 kick🚬

🤰性價比:低~
🤰9衝度:不了~
🤰結論:低於普通水平嘅米線,買了個教訓🥲

2024-05-02
$64 (Lunch)
🇭🇰 North Point 北角|Gui Yuan Siu Wok Mixian 貴緣小鍋米線I heard there is a new mixian 🍜 place in North Point and I got to check it out last time! 👀 Customers can choose the toppings and the broth 🍲 as they prefer! This time, I tried their extra heavy fresh tomato 🍅 broth with toppings like minced pork, 🥩 chicken strips, 🐔 cheese sausage, 🧀 homemade pork belly, 🐖 chicken wings, 🪽 and homemade fish dumplings. 🥟🍅 Extra heavy fresh tomato broth: It is so heavy in tomato flavor! 😲🥩 Minced pork: It has a grea

🥩 Minced pork: It has a great balance between sweet and salty which I like! 😊
🐖 Homemade pork belly: It is not too fat and not too thin, which I love a lot! 😍
🪽 Chicken wings: Their master stock flavor is very unique! 😋
🥟 Homemade fish dumplings: Their dumplings are soft and taste perfect when soaked in the broth! 😆

I also tried their Gui Yuan Piquanti Shredded Chicken 🐥 which was made with sour veggies! They are so good but I personally like them less dry. 🥹 Moreover, their soy milk 🥛 tastes great with the rice noodle too! They have a lot more toppings and side dishes, definitely gonna check them out next time! 😁

📍Shop B15-16, B/F, WORFU, 21-53 Wharf Road, North Point
💲Price per person: $100
2024-05-23 46 views
之前食開紅磡分店,終於得閒過黎北角食下新分店米線有招牌酸辣湯,秘製麻辣湯、全新青花椒麻濃湯、特濃新鮮蕃茄湯同豬骨鮮濃湯5款湯底可以揀,辣度都唔需要另外+錢(除咗特特辣+$1)自選米線$66自己食開特濃新鮮蕃茄湯底,內含新鮮蕃茄、韭菜、芽菜、蔥,夠鮮味配料揀咗螺旋藻+ 大腸+甜酸齋螺旋藻每次都必點,因為出面唔常見,份量多,夠爽口,大腸乾淨無異味,滷得入味夠淋,加上甜酸齋,酸酸甜甜口味加上小辣,味道濃郁自選米線$63朋友揀咗新湯底-青花椒麻濃湯,內含韭菜、芽菜、蔥,麻香味突出配料揀咗豬軟骨+蘿蔔+豬紅豬軟骨好入味,豬紅無腥味,蘿蔔清甜,最緊要無渣,加埋濃味嘅湯底非常夠味小食叫咗皮蛋豆腐,滑溜嘅豆腐加上蔥花同皮蛋碎,正常發揮,今日第一次試麻辣鮑片,鮑片加上麻辣醬夠惹味
之前食開紅磡分店,終於得閒過黎北角食下新分店

自選米線$66
配料揀咗螺旋藻+ 大腸+甜酸齋

自選米線$63
配料揀咗豬軟骨+蘿蔔+豬紅

2024-05-21
Type of Meal
Dinner
2024-05-21 330 views
米線關注組勁推介人氣米線店重點係港島區都有分店!終於食米線唔使淨係食連鎖舖頭🤣仲有螺旋藻食基本湯底$32起每款餸$9-11♡̴ 螺旋藻豬軟骨酸辣湯米線螺旋藻朔晒啲湯勁好食加埋軟腍腍入口即溶嘅豬軟骨而米線唔會太過腍口感適中湯唔會太酸太辣口味適中啱晒我啲鍾意食酸辣湯嘅人我覺得比連鎖米線更加好食♡̴ 雞翼魚皮餃豬骨湯米線雞翼超級入味啖啖肉仲要勁林🤣🤣而魚皮餃就係普普通通出邊食到嘅味道😂豬骨湯超級濃唔會好似好重味精咁♡̴ 巴蜀狂野雞翼呢個味道有啲似薩莉亞加KFC雞翼嘅味道🤣甜甜地我好鍾意食👀♡̴ 蒜泥白肉同平時連鎖店有啲分別個汁起碼唔係勁重辣油個蒜勁香啲白肉勁厚呢個勁好食!晚餐時段💰$40-$60/1p

米線關注組勁推介人氣米線店
重點係港島區都有分店!
終於食米線唔使淨係食連鎖舖頭🤣

個蒜勁香啲白肉勁厚
呢個勁好食!

晚餐時段
💰$40-$60/1p
1. 特濃新鮮蕃茄湯米線 (4餸: 秘製腩肉 + 滷水豬肚絲 + 滷水大腸 + 肥牛) $79蕃茄湯超級濃,而且飲落好住家湯既感覺,飲到少少魚嘅鮮味;米線滑身彈牙,秘製腩肉偏瘦但係醃得好入味唔鞋而且係厚切唔係用豬肉片;滷水豬肚絲份量好多,好香滷水味彈牙冇怪味;滷水大腸大腸好厚切而入面多餘嘅脂肪都清理好,口感彈牙;肥牛唔韌好有牛味。🌟 評分: 8/102. 豬骨鮮濃湯米線 (2餸: 手打魚腐 + 鮮製魚皮餃) $51豬骨湯好香濃豬骨味;手打魚腐入面啲魚肉好彈牙好有魚味,外皮吸收晒湯汁;魚皮餃外皮好煙韌,入面有滿滿嘅蝦肉。🌟 評分: 7/103. 蒜泥白肉 $28大量蒜頭同埋辣椒喺上面,肉片切得好薄,可以更加吸收晒蒜泥嘅香味,而且辣味有後勁。🌟 評分: 7/104. 蒜香醬油雞翼 $28雞翼做成單骨,食起嚟就方便多少少,而先以醬油煮,所以,雞翼本身都好入味,而鋪上蒜蓉,但不得不講,啲蒜蓉刴到極之幼細,蒜香味更細緻。🌟 評分: 8/105. 杯裝豆漿 $10豆漿有濃厚嘅豆香,而且味道唔會太甜。🌟 評分: 8/10🎖️整體評分🎖️❤️ 味道: 8/10🧡 環境: 8/10💛 服務: 8/10💙 性價

🌟 評分: 7/10

3. 蒜泥白肉 $28
大量蒜頭同埋辣椒喺上面,肉片切得好薄,可以更加吸收晒
蒜泥嘅香味,而且辣味有後勁。
🌟 評分: 7/10

4. 蒜香醬油雞翼 $28

5. 杯裝豆漿 $10
豆漿有濃厚嘅豆香,而且味道唔會太甜。

🎖️整體評分🎖️
❤️ 味道: 8/10
🧡 環境: 8/10
💛 服務: 8/10
💙 性價比: 8/10

📍貴緣小鍋米線 (北角)
北角和富道21-53號和富B樓B15-16號舖
#米線 #北角美食 最近轉左去港島返工👩🏻‍💼要發掘更多港島美食😋.呢間米線由紅磡開始 見Openrice都幾多👍🏻過咗去港島就嚟試吓佢質素😉見成個商場都冇乜人 估唔到都要排隊😮食緊都見到好多街坊等外賣🥡.店舖好似連鎖餐廳咁 坐得寬落😌叫咗兩碗米線 最抵讚係啲配菜👍🏻👍🏻👍🏻😋未試過食麵有咁大隻冬菇🤣豬軟骨份量多 有口感😲蘿蔔淋又冇渣😙自家製魚皮餃🥟皮薄彈牙.佢嘅芽菜係比得特別多 差唔多有麵嘅一半🤣米線係我哋拍片又影相咁耐都未淋👌🏻小食就雞翼比較有驚喜🐔汁調得幾好 見到佢拉絲🤣蒜泥白肉肉 都幾多🧄不過不失.#貴緣小鍋米線 #米線關注組 #香港米線 #港島美食 #ricenoodles #hkfoodie #tumtumfoodie
#米線 #北角美食

小食就雞翼比較有驚喜🐔汁調得幾好 見到佢拉絲🤣

蒜泥白肉肉 都幾多🧄不過不失

2024-05-10
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$100 (Dinner)
  • 冬菇皇
  • 魚皮餃
2024-05-13 30 views
米線控可以試下,我哋試咗三款湯嘅米線,三款都不錯吃🤩自己比較鍾意招牌酸辣湯米線,湯底好好飲😂貴緣雞絲火山普通😉甜酸齋最有驚喜,比一般齋舖賣的仲要好食😱連本身麻麻地甜酸齋嘅我都食唔停口🫡👍🏻
米線控可以試下,我哋試咗三款湯嘅米線,三款都不錯吃🤩
自己比較鍾意招牌酸辣湯米線,湯底好好飲😂
貴緣雞絲火山普通😉
2024-05-08 39 views
見到米線關注組入面,有推介北角新開米線,發現係自己之前都食過貴緣分店,新店比較新淨企理 。先來一碟狂野燒雞翼,表皮有點像細個食蜜蜜燒雞翼果種口感,醃得入味,一碟有5隻都忍不住食左3隻🤡 好想叫多碟朋友唔食辣叫左新鮮蕃茄湯底,符合商品說明條例真係可以成碗飲晒既冇加味精。我仍然鍾情麻辣湯底,叫左米線淋啲果然好入味,湯底唔會太多紅油死辣 。配料方面有三種不同價錢 $9-11,都有啲比較特別嘅配料,例如螺旋藻、甜酸齋同豬軟骨。叫左冬菇皇非常厚肉入味,豬腸有咬口小食飲品同菜都係街坊價,超級抵食 —————-𝙒𝙚 𝙤𝙧𝙙𝙚𝙧𝙚𝙙:秘製麻辣湯新鮮蕃茄湯巴蜀狂野雞翼菜心—————————————————𖠿𖥣 貴緣小鍋米線 (北角)〒北角和富道21-53號和富B樓B15-16號舖—————————————————⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀#hkfood #hkfoodporn #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoodies #yum #hkfoodstagram #foodie #foodporn #foodphotography #foodgasm #foodstagram___🥇F

小食飲品同菜都係街坊價,超級抵食

—————-
𝙒𝙚 𝙤𝙧𝙙𝙚𝙧𝙚𝙙:

秘製麻辣湯
新鮮蕃茄湯
巴蜀狂野雞翼
菜心

—————————————————

𖠿𖥣 貴緣小鍋米線 (北角)
〒北角和富道21-53號和富B樓B15-16號舖

—————————————————
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
___
🥇Follow @eathkgirls @eathkgirl
#eathkgirls
#食港女
2024-04-23
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$100 (Dinner)
  • 狂惹燒雞翼
之前係紅磡食過嘅貴緣小鍋米線終於係港島開分店啦🤩,住香港嘅朋友有福了😚!上次食蕃茄湯底🍅,同青花椒湯底🫑已經覺得好岀息😚,今次試下佢呢一個招牌酸辣湯底😏。話明招牌果然無得輸🤩,食酸辣米線我比較喜歡濃味同酸啲嘅味道,佢嘅酸辣正正滿足到我嘅味蕾🤩。今次叫左雞絲🐓、腩肉🐖、羅白🥕、響鈴、紫菜。個人特別推薦一定要食腩肉👍🏻,係滷水腩肉非常入味,又唔會過多肥膏😚,食完唔會有罪惡感🤣。另外,識食一定食羅白,清甜羅白浸係酸辣湯,吸收曬酸辣湯嘅精華🤓特別入味。至於小食方面,今次嗌左少有嘅麻辣豬肚。其他米線店都係蒜泥白肉、麻辣豬耳多🤗。所以,嗌左岀面少有嘅麻辣豬肚🐷,豬肚易入口😋。麻味很香、很重,辣味都好夠😍,而且唔識得辣嘅朋友都嗌好食🤩。通常分店比原店會差啲,難得貴緣keep到水準✅,無論湯底、餸菜、定小食都高質👍🏻。🍽 貴緣小鍋米線 (北角)📍 北角和富道21-53號和富B樓B15-16號舖😋味道: 9/10🤑價錢: 8/10✨環境: 7/10🧹衛生: 8/10👷🏻‍♂️服務: 7/10

🍽 貴緣小鍋米線 (北角)
📍 北角和富道21-53號和富B樓B15-16號舖

😋味道: 9/10
🤑價錢: 8/10
✨環境: 7/10
🧹衛生: 8/10
👷🏻‍♂️服務: 7/10

2023-12-12
2024-04-05 138 views
🍴🍽🍴🍽🍴🍽️🍜🍜🍜🍜🍜🍴🍽🍴🍽🍴🍽🥢荀絲雞翼尖豬大腸米線豬骨湯底,雞翼尖好入味,豬大腸就鹵得好好味同好淋,筍絲好爽口,如果重味小小會好啲🙈。🥢蒜泥白肉啲豬肉無雪味,配埋蒜蓉真係絕配👍🏻。🥢蒜香醬油雞翼 雞翼好有蒜香同咸香味,而且用單骨雞翼比較易食🤤。🥢皮蛋豆腐豆腐好滑溜,配埋d皮蛋真係好夾😋。-🥸評價 𝗥𝗮𝘁𝗶𝗻𝗴𝘀 🥸
食物 𝗙𝗼𝗼𝗱 8/10
環境 𝗘𝗻𝘃𝗶𝗿𝗼𝗻𝗺𝗲𝗻𝘁 9/10
服務 𝗦𝗲𝗿𝘃𝗶𝗰𝗲 9/10
性價比 𝗩𝗮𝗹𝘂𝗲 𝗳𝗼𝗿 𝗠𝗼𝗻𝗲𝘆 7/10
整體 𝗢𝘃𝗲𝗿𝗮𝗹𝗹 8/10🍴🍽🍴🍽🍴🍽🍜🍜🍜🍜🍜🍴🍽🍴🍽️🍴🍽️🗺️ 貴緣小鍋米線 (北角)北角和富道21-53號和富B樓B15-16號舖#bakdiu米線 #bakdiu北角 #bakdiu東區

🍴🍽🍴🍽🍴🍽️🍜🍜🍜🍜🍜🍴🍽🍴🍽🍴🍽
🥢荀絲雞翼尖豬大腸米線

🥢蒜泥白肉
啲豬肉無雪味,配埋蒜蓉真係絕配👍🏻。

🥢蒜香醬油雞翼
雞翼好有蒜香同咸香味,而且用單骨雞翼比較易食🤤。

🥢皮蛋豆腐
豆腐好滑溜,配埋d皮蛋真係好夾😋。

🥸評價 𝗥𝗮𝘁𝗶𝗻𝗴𝘀 🥸
食物 𝗙𝗼𝗼𝗱 8/10
環境 𝗘𝗻𝘃𝗶𝗿𝗼𝗻𝗺𝗲𝗻𝘁 9/10
服務 𝗦𝗲𝗿𝘃𝗶𝗰𝗲 9/10
性價比 𝗩𝗮𝗹𝘂𝗲 𝗳𝗼𝗿 𝗠𝗼𝗻𝗲𝘆 7/10
整體 𝗢𝘃𝗲𝗿𝗮𝗹𝗹 8/10

🍴🍽🍴🍽🍴🍽🍜🍜🍜🍜🍜🍴🍽🍴🍽️🍴🍽️

🗺️ 貴緣小鍋米線 (北角)
北角和富道21-53號和富B樓B15-16號舖

#bakdiu米線 #bakdiu北角 #bakdiu東區
2024-04-01 99 views
附近工作後想吃點辣的米線,找到了和富商場。點了兩個4餸米線🌶️招牌酸辣湯米線 $72紅薯粉,少粉,小辣,走韭菜,爽啲,秘製腩肉(微辣),,爽口魚片頭,墨魚丸,娃娃菜紅薯粉幾Q彈且爽!墨魚魚肉幾豐富,算有咬口🌶️青花椒麻濃湯米線 $76米粉,中辣,滷水豬肚,滷水大腸,螺旋藻,鮮製魚皮餃青花椒麻湯底很特別,外間很少有,推薦。魚皮餃皮薄,晶瑩剔透。🥚皮蛋豆腐 $25皮蛋香氣不錯,豆腐很滑嫩🐥酒香醉雞翼 $39酒香挺出,雞肉再嫩滑點就更好🥛暖豆漿 $10
附近工作後想吃點辣的米線,找到了和富商場。

點了兩個4餸米線

🌶️招牌酸辣湯米線 $72

紅薯粉幾Q彈且爽!墨魚魚肉幾豐富,算有咬口

🌶️青花椒麻濃湯米線 $76
米粉,中辣,滷水豬肚,滷水大腸,螺旋藻,鮮製魚皮餃

青花椒麻湯底很特別,外間很少有,推薦。
魚皮餃皮薄,晶瑩剔透。

🥚皮蛋豆腐 $25
皮蛋香氣不錯,豆腐很滑嫩

酒香醉雞翼

🐥酒香醉雞翼 $39
酒香挺出,雞肉再嫩滑點就更好

🥛暖豆漿 $10

$60 (Dinner)
酒香醉雞翼
  • 青花椒麻濃湯米線
  • 皮蛋豆腐
2024-03-30 95 views
個米線啲湯係冇味的,好似水加調味料,豆卜嗦完啲汁都係難食的。腩肉就不過不失。米線係斷開一截截,仲短過大豆芽,成碗野其實冇幾多米線,食完都唔飽肚。千奇唔好信啲好評 👎🏻👎🏻👎🏻
酸辣米線
2024-03-20 89 views
📍🇭🇰 貴緣小鍋米線 (北角分店).話說上星期五Happy Friday,我們來到北角shopping,行完outlet,很肚餓啦!.搵到一間除左係紅磡有店之外,而家係北角都新開左分店,我們兩個二話不說就入店搵個位坐低,這裡是掃QR code下單,二人點指兵兵,終於點完大餐啦!😋.📌 豬骨鮮濃湯米線配米線加底,豬軟骨,秘製腩肉(微辣) {HK$63}- 配料十分有驚喜,整得好入味,豬軟骨和豬腩肉,肥瘦適中,正👍🏻.📌 豬骨鮮濃湯米線配滷水豬肚絲,滷水雞翼,炸魚皮 {HK$62}- 豬骨湯底很濃很鮮甜,配上滷水豬肚絲,出面很少會有這個配搭呢及滷水雞翼,又腍又入味!配上炸魚皮沾上熱豬骨湯,整碗更好味!.小食📌 蒜泥白肉肉 {HK$28}- 這個真是整得好食過譚仔😈 ,是全餐飯的焦點!🤩 啖啖肉配上淡淡蒜蓉,微辣得來令人食過不停!🤤.📌 貴緣雞絲火山{HK$28}- 手撕雞的概念,堆成一座小山丘,配上些少麻辣醬,不過不失。.飲品🥤可樂 {HK$8}🧃 英式無糖茶 {HK$9&#
📍🇭🇰 貴緣小鍋米線 (北角分店)
小食
📌 蒜泥白肉肉 {HK$28}
📌 貴緣雞絲火山{HK$28}
飲品
🥤可樂 {HK$8}
🧃 英式無糖茶 {HK$9}
最後我們兩個也捧着肚腹離開,食得很滿足呀!☺️☺️
2024-03-15
Type of Meal