2010-05-21 71 views
見食評都無喊面, 以為都唔差得去邊, 點知出事, 20蚊四餸, 但樣樣餸都好普通, 絶對唔稱得上好味, 而且環境好似都唔係太乾淨, 因有好多小昆蟲, 令我食麵時感到非常不安,(大大隻昆蟲迎面飛來飛去),大概可能落雨關係吧, 但此店食物質素我絶對唔會再黎囉! 出門口見到另一間車仔麵(許記),下次會去試試,希望呢間好食啲啦
2010-05-20
$26 (Dinner)
2010-05-14 50 views
五月八日(星期六)同老公仔一早就到了運動場跑步,加油呀!之後就去吃lunch,老公仔說想吃這裡的車仔麵,一來吃得不太飽,可以留肚吃其他東西呢!二來又比較少機會過來吃好吧!見到很多年輕人吃,看看價錢,都很抵,三餸一麵的只是$16,要加樽裝飲品$3...可樂餐(即兩餸麵加支杯可樂只是$19),真是相當便宜,怪不得能吸引這麼多的人吃吧看看,都有很多選擇,司華力腸,芝士腸,豬腸,水餃,魚蛋等,還有比較特別的炸蟹柳等等..比出面的車仔麵選擇還要多呢!我點個三餸麵,老公仔都是!魚蛋,豬紅,水餃米粉加腩汁魚蛋不錯,有六粒,大小適中,水餃有兩隻,是韮菜餃,全是韮菜來的,沒有肉,味道不錯!豬紅都入味呢!腩汁湯底很美味!米粉份量比想像中多!吃得很飽呀豬腸,豆卜,牛腩米線豬腸可以,不太特別,豆卜比較硬點,牛腩很碎的,但美味我們加了一樽維他檸茶,想不到兩人吃飽飽麵只是$35!不得不讚價廉物美吧!
五月八日(星期六)

同老公仔一早就到了運動場跑步,加油呀!

我點個三餸麵,老公仔都是!
魚蛋,豬紅,水餃米粉加腩汁
豬腸,豆卜,牛腩米線
豬腸可以,不太特別,豆卜比較硬點,牛腩很碎的,但美味
我們加了一樽維他檸茶,想不到兩人吃飽飽麵只是$35!
不得不讚價廉物美吧!
2010-05-08
$17 (Lunch)
記得讀中學放lunch時, 老友不時拉我到金發, 但我每次都拒絕,因為對車仔面沒有興趣現在畢業了,每每經過圖書館,它都不時在眼眶裡出現...好!嚐嚐吧!哇~入眼的已有廿多種餸,哇~兩餸$15 三餸$17哇~一支飲料$3最後我選了兩餸(窮人嘛)牛腩和小八爪魚,要了即食面底和一支茶字典牛腩 : 好淋好入味小八爪魚 : 超正~甜度適中即食面 : 一般貨茶字典 : 消暑我窮人綠洲~!分量對我來說是不夠的, 但始終是窮人餐,食你唔飽~餓你唔死這裡的阿姐亦好服務,點完餸就幫你放到桌上貧窮的我,今天沒有餓死...
現在畢業了,每每經過圖書館,它都不時在眼眶裡出現...
好!嚐嚐吧!
哇~入眼的已有廿多種餸,
哇~兩餸$15 三餸$17
哇~一支飲料$3
最後我選了兩餸(窮人嘛
)牛腩和小八爪魚,要了即食面底和一支茶字典

牛腩 : 好淋好入味
小八爪魚 : 超正~甜度適中
即食面 : 一般貨
茶字典 : 消暑我窮人綠洲~!
分量對我來說是不夠的, 但始終是窮人餐,食你唔飽~餓你唔死

這裡的阿姐亦好服務,點完餸就幫你放到桌上

貧窮的我,今天沒有餓死...

$15 (Lunch)
2008-06-09 24 views
16蚊3個餸1麵都幾好食好多野揀
16蚊3個餸1麵
都幾好食
好多野揀
2005-10-12 34 views
坐落在牛池灣村的小食店,除左一般o既公仔麵,多士之外,仲有串燒供應.串燒食物除左香腸,雞肉,牛肉,墨魚丸等普通野之外,居然仲有鴨胸供應,認真特別.不過今次係食雞翼,燒得皮脆肉滑,層皮隆隆地,一咬即有肉汁爆出尼,好juicy.其實食串燒係街頭食就最正,o個D所謂xx居酒屋,x神等o既串燒,一係未上檯就凍晒,一係燒得唔夠火喉,總之o係各大餐廳食串燒冇次覺得好食.反而o係旺角街頭食o個D就最正.而o係喱度食就更加有鄉村風味,經過不防一試!