2018-07-11 263 views
星期六同朋友去大館順道黎食burgers🍔呢到主打mini burgers🤗每款有兩個是日揀咗Chilli Chicken Burger🐔中間嘅雞係免治雞肉漢堡扒🐣厚厚的一塊喔再配搭菠蘿🍍食落帶點清新包包味道有得選擇架😙日日唔同🌈顏色仲好colorful架是日揀咗綠茶🍵+咖啡☕️小妹覺得咖啡味道較為突出👍🏻唔錯玫瑰西米露🌹淡淡的粉紅色💕女生見到一定好中意真心超級濃烈嘅玫瑰味😆甜度適中👅值得一試有點可惜係出菜時間較慢😅食物上到枱已微微凍
星期六同朋友去大館順道黎食burgers🍔

淡淡的粉紅色💕女生見到一定好中意
真心超級濃烈嘅玫瑰味😆甜度適中👅值得一試

有點可惜係出菜時間較慢😅食物上到枱已微微凍
2018-07-08 153 views
中上環抵食cafe推薦😃放假嚟到呢頭,見cafe外面有d柴犬gathering gum~就吸引左入去食野啦!餐廳由幾位年輕人主理,價格好抵!48蚊就食到egg benedict 🍭 仲可以加8蚊轉smoothies❤️❤️ 食物亦幾好,egg benedict做得出幾好,蛋黃完美流出🐼🐼 而mini burger set都係90幾咋😘😘包個snack & drink🍓burger肉汁豐富,包亦鬆軟,影相仲好靚添😃😃🐿 #0pt10 #0pt10cafe #foodies

而mini burger set都係90幾咋😘😘

#0pt10 #0pt10cafe #foodies
2018-07-03 292 views
去完 PMQ、剛巧經過、見到是新地方、好奇心試一下、結果是喜出望外。很久沒吃過這麼好的漢堡了、最難得是服務親切、肉塊可以選擇生熟度、材料及調味都很有水平、自家製的麵包、有麥味、咖哩味等、超好味的薯條⋯ 加上環境舒適、簡潔帶有些工業風、移動一下座椅、大班朋友 party 都得。個人覺得最好儘快有酒水供應、hamburger, fish & chips 一定要配上啤酒。 聽說是幾個年靑人的創業、難得有這樣的熱誠及水準、值得支持、我一定會回來再試。
2018-07-03
$80 (Dinner)
2018-07-01 258 views
上環有好多隱世Cafe😳 呢間新開既cafe係由三個九十後青年一齊創業👍🏻 佢地賣點係佢地既mini burger🍔🍔-佢地有幾款唔同口味既burger 咁我地就嗌咗牛肉burger😳😳 得意既係佢地d burger有五隻色可以揀 細細粒咁好cute🤧🤧 我地就揀咗四隻唔同色睇落colourful啲🤪🤪-佢餡塊肉整得夠juicy再加埋入面有炒香咗既洋蔥 細細隻既佢易入口得黎又好惹味🤪 而佢d snack都幾正!Fish🐟 n chip🍟唔會炸得太燶有陣油膱味 都炸得幾嫩滑而且無骨方便進食👍🏻👍🏻 Chips都唔錯但唔係賣點🤣🤣🤣 小缺點係咖啡☕️唔夠熱 但整體野食都幾好食 可以一試 支持年輕人創業!👍🏻💪🏻💪🏻💪🏻-
而佢d snack都幾正!
2018-06-28
Type of Meal
Dinner
2018-06-28 195 views
上環!大家一定諗到去樓梯街影相打卡📷 原來都新開左間Cafe 由90後經營 嘢食都唔錯 🍔主打Mini Burger 麵包有多款口味可選 例如抹茶、咖啡等 色彩繽紛咁好吸引!而且款款都勁足料之餘又好味🤩🎈招牌Beef Burger 勁足料 牛肉又香噴噴可口😍 Golden Prawn Burger 加入大熱的鹹蛋黃元素‼️ 同炸蝦又好襯😚 Chilli Chicken Burger 咖哩味既包同咖哩味既餡🤘🏻而Kimchi Pork Burger酸辣開胃😳🍽另外All day breakfast先$45!抵到喊😭 飲品方面仲有玫瑰花西米露🌹勁順滑之餘奶味好濃 仲有啖啖花香😘 好好飲!Smoothie都係全水果製作天然清新😙
🍔
🎈
🍽
2018-06-20 221 views
與友人經過樓梯街,諗住影幾張靚相,點知發現新餐廳😋叫左個all day breakfast$45包飲,但想飲得健康d,就加錢叫左杯mango milk, 一問之下店主是用全芒果所打,完全冇d好假的味道,正👍All day breakfast後到,諗住e個價錢係中環緊係細細碟,但原來份量一d都唔細,煙肉同牛角酥都好夠脆身,唔係求其翻熱就算。炒薯全部都好夠香草味。All day breakfast係自己任選兩款配料同蛋款式,下次試埋其他配料先😋
與友人經過樓梯街,諗住影幾張靚相,點知發現新餐廳😋

Mango  milk
All  Day  Breakfast
Strawberry  milk
2018-06-20
$50 (Breakfast)
Mango  milk
All  Day  Breakfast