原來而家逢星期一做緊買一送一活動,次次都想同🤴🏻一齊飲一人一杯,但都撞唔到星期一,算啦等唔切自己買來飲先😝😝~~~抹茶櫻花味鮮奶~~~原來冰係店員姐姐幫忙落嘅, 再喺機器撳個掣自動流出抹茶醬同奶,之前有經驗上一杯飲品啲冰勁多,同店員講要‘少冰’,整完第一杯目測得返一半多啲🤨🤨,咁第二杯要返正常冰啦!😕😕好!先來飲咗杯多冰嘅先(正常),飲到嘅係好重奶粉沖出嚟嘅奶味,抹茶味冇乜,櫻花味更加冇!會覺得飲緊杯淡奶囉🙁🙁再嚟杯少冰嘅,味道就覺得冇分別,係個奶味多返啲啲!☹️☹️下次都係要同🤴🏻一齊分甘同味😅😅

~~~抹茶櫻花味鮮奶~~~
再嚟杯少冰嘅,味道就覺得冇分別,係個奶味多返啲啲!☹️☹️
下次都係要同🤴🏻一齊分甘同味😅😅
2021-05-31
TakeAway
$16 (Other)
今年農曆初三赤口撞正西方嘅情人節💖,唔想講錯嘢就先用個甜品塞住把口先😂😂~~~士多啤梨慕絲心形蛋糕🍰~~~紅色嘅心心❤️蛋糕🍰面上有一塊同樣係心形嘅白朱古力🤍,外型已經很討好😍😍士多啤梨味甜甜地,襯埋佢蛋糕🍰中心嘅西柚味醬,酸酸甜甜似等待情人心思思嘅感覺!🥰🥰但塊心形白朱古力🤍就冇咩味😌😌咁情人節又點可以冇花呢?🌹🌹~~~朱古力🍫慕絲軟心玫瑰花🌹形蛋糕🍰~~~朱古力🍫蛋糕🍰一片片做到玫瑰花🌹嘅效果,好靚呀😍😍,睇到已經好開心🥳🥳打開個膠盒已經聞到好濃嘅朱古力🍫味,慕絲似食緊朱古力🍫雪糕🍦,中間有一層更重味嘅朱古力🍫,令件蛋糕🍰口感多一個層次😙😙最後祝大家都可以同喜歡嘅人過一個開心嘅情人節🌹🌹

~~~士多啤梨慕絲心形蛋糕🍰~~~
但塊心形白朱古力🤍就冇咩味😌😌
咁情人節又點可以冇花呢?🌹🌹

~~~朱古力🍫慕絲軟心玫瑰花🌹形蛋糕🍰~~~
最後祝大家都可以同喜歡嘅人過一個開心嘅情人節🌹🌹
2021-02-14
TakeAway
經過見到其實都想試試,但$16我覺得唔係好值!之前已經錯過一次$10優惠,今次優惠再黎就要捉住啦😊😊要用佢7-eleven 係fb嘅連結先有$10優惠😍😍~~~凍香芋味鮮奶🥛~~~店員🙋🏻‍♂️冲完後提醒要徹底攪拌後香芋味先會出,多謝提醒🙂🙂第一口已經飲到又滑又濃嘅香芋味,入口清新香甜😙😙!真心要比個like👍🏻👍🏻,但可惜飲唔夠幾啖,已經冇啦🙁🙁,佢d冰🧊🧊多到佔左杯嘅3/4,唔知下次可唔可以叫少冰🧊🧊呢?😕😕

要用佢7-eleven 係fb嘅連結先有$10優惠😍😍
~~~凍香芋味鮮奶🥛~~~
第一口已經飲到又滑又濃嘅香芋味,入口清新香甜😙😙!
凍香芋味鮮奶

2021-01-06
TakeAway
$10 (Other)
Dining Offer
Coupon
凍香芋味鮮奶
2020-12-15 39 views
本身都幾鍾意食榴槤,見到7-Eleven出咗呢款榴槤忌廉千層蛋糕🍰,咁就買來試一試啦~~~榴槤千層忌廉蛋糕🍰~~~$20未打開個盒已經聞到好香、好香嘅榴槤清香味,表面會有大量嘅椰絲條喺上面,成個千層蛋糕白雪雪咁,好有少女味🧖🏻‍♀️🧖🏻‍♀️食落榴槤味清香甜甜地,但可惜椰絲條太多有少少蓋過咗榴槤味,但感覺係幾清新🥰🥰同時都買咗呢個🥳🥳~~~雲呢拿千層蛋糕🍰~~~$18呢個感覺忌廉味重好多,正正常常一個千層蛋糕🍰兩個千層蛋糕都有同一個弱點,就係千層皮較厚,但係一個$20嘅千層蛋糕🍰,呢個缺陷可以接受😁😁

~~~榴槤千層忌廉蛋糕🍰~~~$20
榴槤忌廉千層蛋糕

同時都買咗呢個🥳🥳
~~~雲呢拿千層蛋糕🍰~~~$18
呢個感覺忌廉味重好多,正正常常一個千層蛋糕🍰
雲呢拿千層蛋糕

2020-07-23
TakeAway
$38 (Other)
唔知大家係咪都係習慣咗一到星期六日,就會瞓到自然醒呢?😴 好多時就會miss咗早餐嘞,不過唔緊要,7-11嘅「朝食三文治套餐」同「朝氣麵包套餐」喺星期六日已經延至全日供應啦。⁣⁣😏⁣⁣⁣⁣朝食三文治套餐($24)[好味度:7/10]⁣⁣⁣呢個可以喺咁多款嘅鬆軟三文治入面揀一款。🥪 三文治係獨立包裝,而且made in Hong Kong。🇭🇰 再加上運用100%日本麵粉,做出來效果入口鬆軟。🇯🇵 可以放入微波爐度叮熱,好快就食到熱烘烘嘅三文治嘞。♨️ 至於呢個三文治都足料,炸蝦餅大大塊,又厚實。🍤 而碎蛋分量亦都好多。🍳 至於配搭飲品方面,都可以揀唔同嘅飲品,包括呢個7café熱即磨咖啡。☕ 即磨咖啡有好多款揀,呢個就係榛子鮮奶咖啡,有淡淡嘅榛子味,而且質素都真係唔錯㗎。👍🏻 咁樣就算下晝起身,都可以嘆番個早餐先。⁣⁣☀️⁣⁣⁣⁣除咗呢個之外,仲有12蚊嘅朝氣麵包套餐啊!😬⁣⁣
⁣⁣⁣
朝食三文治套餐($24)[好味度:7/10]⁣⁣⁣
⁣⁣⁣
除咗呢個之外,仲有12蚊嘅朝氣麵包套餐啊!😬⁣
2020-03-18 143 views
原本諗住去Seven 買幾包薯片返屋企食, 點知就見到呢個咁cute又吸引嘅栗子蛋糕仔,原來係日本貨添,睇一睇原來價錢都唔係貴, 只係20蚊,咁就買嚟試下先。Orange Chestnut Cake 意大利栗子蒙布朗蛋糕,獨立有蓋包裝非常便利,非常衛生, 不算是很大個,也不算一口size,栗子好香好濃,味道甜甜的; 蛋糕吃落鬆軟又濕潤, 香口又唔會係太甜,栗子同蛋糕中間,仲夾咗一層cream。好好味,係好豪華嘅味道,食後好滿足

睇一睇原來價錢都唔係貴, 只係20蚊,咁就買嚟試下先。

好好味,係好豪華嘅味道,食後好滿足