2023-04-12 358 views
叫外賣要小心!!!!千萬不要堂食中再叫外賣呢間野如果你堂食緊,再幫人買外賣,外賣收費要收$4但如果你係出面入去買外賣只係$1,不知所謂的餐廳大家要小心此餐廳的胡亂收費
叫外賣要小心!!!!千萬不要堂食中再叫外賣

呢間野如果你堂食緊,再幫人買外賣,外賣收費要收$4
但如果你係出面入去買外賣只係$1,不知所謂的餐廳
大家要小心此餐廳的胡亂收費
2023-03-24 331 views
鹹魚雞粒炒飯,一粒咸魚都冇所以冇乜味,認真貨不對辦,食咗幾啖唔知自己食緊乜,唯有放棄唔食打包回家自己加料再炒過。檸茶淡茶色冇茶味,呢間嘢又唔係特別平,所以唔會有下次。

檸茶淡茶色冇茶味,呢間嘢又唔係特別平,所以唔會有下次。
TakeAway
2022-11-25 666 views
今日同男朋友去睇許廷鏗x吳林峰演唱會~~嚟到灣仔,本來諗住去食好西,不過放工時間真係好旺場,所以就誤打誤撞嚟到呢一間8號冰室!其實冰室同茶記差不多,不過叫冰室有feel好多🤣🤣同埋佢裏面除咗有茶記嘅嘢食之外,仲有特厚迷你西多士都好吸引🤣不過因為趕住去睇演唱會嘅關係,所以就叫咗一啲飽肚嘅食物,雖然炒貴刁同埋福建炒飯都係普通茶記嘢,但係出奇地好食特別係個福建炒飯,唔會吵到好乾身,而且汁夠多,海鮮嘅份量都唔少!地方同環境都幾好坐,有時過嚟食下午茶都唔錯🥰🥰

地方同環境都幾好坐,有時過嚟食下午茶都唔錯🥰🥰
✨常餐配熱飲 $47👉🏻沙嗲牛肉麵配火腿奄列、蒜蓉厚多士沙嗲牛肉幾多夠淋 沙嗲汁令湯底好香濃😬配公仔麵啱晒!❤️‍🔥蒜蓉厚多士好出色😍雖然只有半塊多士 但好厚身🍞切咗蒜蓉碎上去🧄勁重蒜味超正啊🤤火腿奄列不過不失☕️奶茶都好滑幾厚身 唔錯✨常餐配熱飲 $47👉🏻香煎豬扒米粉配火腿奄列、蒜蓉厚多士豬扒加咗層蛋漿煎 夠厚身肉質又夠淋👍🏻好食米粉都算幾大碗✨時菜牛肉炒河 $59牛肉夠淋 但整體調味比較淡 加少少辣椒醬應該會比較好食😛上菜都幾快 眼見幾多上班族黎食 外賣快餐最平$42有交易 所以門外都有好多人等外賣 不過始終依條街有好多間冰室選擇 競爭都幾大 下次來附近都會試其他茶餐廳先🫣未必會回頭
✨常餐配熱飲 $47
👉🏻沙嗲牛肉麵配火腿奄列、蒜蓉厚多士
沙嗲牛肉幾多夠淋 沙嗲汁令湯底好香濃😬配公仔麵啱晒!

☕️奶茶都好滑幾厚身 唔錯

✨常餐配熱飲 $47
👉🏻香煎豬扒米粉配火腿奄列、蒜蓉厚多士
豬扒加咗層蛋漿煎 夠厚身肉質又夠淋👍🏻好食
米粉都算幾大碗
常餐

✨時菜牛肉炒河 $59
牛肉夠淋 但整體調味比較淡
加少少辣椒醬應該會比較好食😛

2022-09-26
$52 (Lunch)
常餐
2021-12-14 1549 views
本身諗住食另一間茶記,但因為太多人排隊最終放棄;之後行行下見到呢間8號冰室,就決定一試。門口有好多排隊買外賣嘅人,原來佢外賣自取比起堂食平好多,以一個碟頭飯為例,外賣$40而堂食就要$55,平成$15,所以吸引左唔少附近返工嘅人過嚟幫襯外賣。我地今日係堂食,侍應安排左近水吧嘅二人枱俾我地。先論環境,認真mamaday,室內光線昏暗,地方淺窄過平時嘅茶記好多,食食下飯隨時有人撞埋嚟,好似玩閃避球咁樣。不過,餐廳亦有優勝嘅地方,就係食物質素唔錯,同埋性價比都高!我嗌左一個常餐,炸豬扒蕃茄通配蒜蓉包+奄列,仲有一杯熱飲跟,都係$45咋,呢個價錢唔係喺好多地方可以搵到。味道方面,豬扒係新鮮即炸、香脆可口,而蕃茄通湯底濃郁,蒜蓉包同奄列都唔錯,成個套餐嘅味道水平不俗,超出$45嘅水平!加上份量頗多,豬扒大件之餘,仲俾左三塊,非常大方!整體嚟講,食物真係無得挑剔。服務方面,人手略嫌不足,但侍應做事迅速,唔會hea你,呢一點都係值得一讚嘅!

炸豬扒蕃茄通配蒜蓉包+奄列
2021-12-14
Type of Meal
Lunch
炸豬扒蕃茄通配蒜蓉包+奄列
2021-10-16 1017 views
早餐見唔洗排隊 就入左去堂食 本身被安排坐卡位然後坐左落去要求我同朋友轉位原來係留左比熟客第一印象都已經唔多好而家落單過程女待應態度好差不過早餐都係快食 無同佢爭論亦都決定唔會再幫襯朋友叫左肉丁通粉轉蕃茄湯點知食到一半 朋友面有難色碗麵裡面居然有條熟左既鹽蛇比返態度好差既待應睇 佢既回應如下: 哦 係壁虎黎既🤮🤮最後話事人都係草草免左個早餐錢大家真係要小心 唯有當自己唔好彩不過呢間餐廳無論衛生程度 服務態度都真係令人好卻步!!!!
早餐見唔洗排隊 就入左去堂食

: 哦 係壁虎黎既
🤮🤮
最後話事人都係草草免左個早餐錢
大家真係要小心 唯有當自己唔好彩
不過呢間餐廳無論衛生程度 服務態度都真係令人好卻步!!!!
2021-10-07 838 views
經過灣仔食個下午茶,諗住試吓新野,見到呢間似新開,環境ok, 就入去試吓。點知坐低睇個餐牌,奇奇怪怪,d名冇清楚講係乜都算,一幅相都冇,完全唔知乜野黎,例如8號牛魔王。Anyway, 都係想簡單食d野,問員工咩係牛油奶多士,係咪即係鮮油多,佢答我牛油奶多士囉!家陣我唔識字咩!問幾次之後,佢走去問另一個,終於有另一個答我係牛油+煉奶。 結果,完全中伏,難食,好甜。好好地一個鮮油多,加咗煉奶完全變咗古古怪怪。價錢對於一件三文治黎講,我覺得貴。冇下次!

價錢對於一件三文治黎講,我覺得貴。冇下次!

2021-09-20 654 views
食物質素尚可既, 不過入面既員工完全態度差。叫左個炸魚柳早餐, 等左好耐, 問佢地咩情況....佢地就咁hea你話整緊。跟住阿姐整跌我個袋落地下, 唔好意思都冇一句。另一個阿姐貪方便, 將隔離枱食完既野就咁放左喺我地張枱, 邊有咁架?最後食完比錢喇, 收銀一句多謝都冇。態度差到咁, 令我唔會再想幫襯!
2021-08-01 734 views
撞正動漫,下午茶時間近乎坐滿人,不少更一袋二袋戰利品!入座打算坐卡位,阿姐話「一陣多人要搭枱坐一邊」,我問會不會有隔板,阿姐唔識答...... 其後有個疑似老闆的說「坐住先」。坐下,點餐。個人宗旨,下午茶時間首選下午茶餐,點了瑞士汁雞髀配蒜香多士。不知是否茶餐廳對「瑞士」有不同演繹,這個雞髀的汁也不是偏甜的,不明是如何「瑞士」?!肉味方面也嫌醃得不夠入味,至於多士,味道正常。今次路過幫襯,印象普通,不會打算再吃。
撞正動漫,下午茶時間近乎坐滿人,不少更一袋二袋戰利品!

坐下,點餐。

今次路過幫襯,印象普通,不會打算再吃。
2021-07-22 468 views
叫了外賣公仔麵三拼香腸,漢堡扒,沙嗲鮮牛,轉了蕃茄湯底但沒給我!聽隔離講好好喝,好像羅宋湯,但沒給我!漢堡扒極難食,有陣怪味,怪到想嘔,條腸又乾,沒蕃茄湯清湯普通地差,麵也可以,奶茶不好喝,失敗。雖然唔係咩貴野都唔好做得咁差呀!
2021-07-06
Delivery
$30 (Breakfast)
2021-07-06 563 views
今日係灣仔收工19:25想食個快飯,就諗住是但揀間入去食,一入到去坐低係卡位就見張枱有個鞋印,見佢有全日快餐就叫咗個醬爆雞球飯加熱檸水,雖然知快餐都係為求飽肚,唔期望有咩質素,但個飯真係難食到呢,水煮雞扒切塊,1/4個生洋蔥,整熱咗飯成碟飯就俾你食,個汁又係不所謂似泰式酸辣汁勁厚芡,就咁落豉油都好食過佢,快餐都要差不多15分鐘先有,仲要咁就收咗我55蚊,不知所謂,間舖收8點個侍應趕收工望住你食完飯一放低隻匙羹就即刻收走🤬
2021-07-06
$55 (Dinner)
2021-06-27 429 views
1. 侍應比錯餐,我講緊電話無睇清楚食左,隔左一陣子佢送原本我叫既餐番黎,先發現頭先送錯餐,直接拎走我面前食緊既野,問都無問過,當下我唔知咩事?!2. 廚房知道侍應送錯餐,要重新整過一份,大大聲係裏面鬧我有冇搞錯唔睇就食,不停有說話聽,話我故意食錯3. 張枱癡立立4. 豉油雞髀完全冇味豉油味,肉質鞋口5. 一份茶餐等候時間超過20分鐘唔會再嚟亦唔會推介依間餐廳,員工態度惡劣。佢地送錯餐,我食錯,如果佢哋同我提出,我係願意比兩份茶餐價錢的!

3. 張枱癡立立

4. 豉油雞髀完全冇味豉油味,肉質鞋口

5. 一份茶餐等候時間超過20分鐘

2021-06-22
2021-06-17 330 views
等外賣自取需要十五分鐘以上,不按落單時間給客人。問為什麼其他人遲來反而有餐先,反換來一位男子回應一句「佢呢個星州炒米你啱唔啱食?啱就比你!」想受氣嘅可以去試吓。
等外賣自取需要十五分鐘以上,不按落單時間給客人。
TakeAway
2021-05-28 482 views
34蚊 一個咁既豬扒包 值唔值得大家自己判斷下我叫左走醬 但個包出黎似俾人食剰咁應有既蕃茄同生菜都無埋塊豬扒係又薄又油又韌 真係頹既極點絕對會納入黑名單 以後都唔再幫襯!
34蚊 一個咁既豬扒包 值唔值得大家自己判斷下

我叫左走醬 但個包出黎似俾人食剰咁
應有既蕃茄同生菜都無埋

塊豬扒係又薄又油又韌 真係頹既極點

絕對會納入黑名單 以後都唔再幫襯!
8號豬扒包
2021-05-28
Type of Meal
Tea
灣仔早餐系列服務:上菜快,收碟仲快。 (不過明嘅,office hour, 盡量做多幾轉). 對客的服務還可接受,但職員間會互相責怪。多士: 叫了齋多士,但面包竟然都會唔好食, 可能唔fresh炒蛋:ok 沙爹牛通: 味道ok, 但通粉唔夠滑價錢: $37 +3 (凍飲)不過可能近地鐵站關系,早上還是挺多人的。佢有個樽仔奶茶,如果跟餐要加 $13, 散叫 $22. 本來睇落幅相的顏色幾靚,不過試過杯凍奶茶後,也不敢抱大期望結論:比較喜歡後一條街謝斐道的茶餐廳
灣仔早餐系列

炒蛋:ok

沙爹牛通: 味道ok, 但通粉唔夠滑

價錢: $37 +3 (凍飲)

不過可能近地鐵站關系,早上還是挺多人的。

結論:比較喜歡後一條街謝斐道的茶餐廳