2024-10-04 203 views
📍 852居酒屋 (尖沙咀)尖沙咀海防道38-40號中達大廈11樓準時收工覆獎勵下自己,約埋朋友去一齊去食好西😍 餐廳入面掛滿燈籠,g式裝修及擺設,木系家具,播住日文歌,好有居酒屋feel。👉 六款刺身拼盤💰388😋😋😋😋.9/5刺身拼盤賣相勁精緻,有6款新鮮嘅刺身😍😍有三文魚,吞拿魚,蝦,帶子,金目雕,拖羅,款款都厚切大塊,有口感,帶子旁邊沾左檸檬汁,清新帶甜味。👉 海膽杯💰268😋😋😋😋.8/5呢個必叫!海膽杯勁吸引,打卡一流!整到勁靚,滿滿既海膽鮮味十足!魚生多過飯!仲有魚子、吞拿魚蓉好正!👉 雞肉申燒盛合(五串)💰168😋😋😋😋.8/5呢個盛合好豐富😆😆有雞大胸燒大蔥、雞腎、雞尾、雞頸肉同雞心。串燒好岀色每款都好juicy😍😍👉 柚子忌廉雪糕梳打/巨峰忌廉雪糕梳打💰58 per one 😋😋😋😋.9/5呢排天氣咁熱叫返杯雪糕配上水果忌廉梳打好夾,佢仲夾住塊脆餅可以點雪糕食,又可以解暑又可以解渴,掂回頭: Yesyes yes ,鍾意日本嘅人就唔好錯過呢度環境氣氛同埋食物都好似帶到我返日本咁絕對係餐廳理想之選👍🏻👍🏻👍🏻😚
📍 852居酒屋 (尖沙咀)
尖沙咀海防道38-40號中達大廈11樓

👉 六款刺身拼盤
💰388

👉 海膽杯
💰268
😋😋😋😋.8/5

👉 雞肉申燒盛合(五串)
💰168

👉 柚子忌廉雪糕梳打/巨峰忌廉雪糕梳打
💰58 per one

2024-10-03 176 views
👉 蜜瓜忌廉雪糕梳打💰58😋😋😋😋.7/5蜜瓜忌廉雪糕梳打是一個清新的選擇,完美結合了蜜瓜的甜美和雪糕的滑順。每一口都散發著清新的水果香氣,而輕盈的氣泡則增添了口感的層次感👉 巨峰忌廉雪糕梳打💰58😋😋😋😋.7/5巨峰忌廉雪糕梳打同樣令人驚喜。巨峰葡萄的濃郁風味與雪糕的香甜相得益彰,口感滑順且不會過於膩口👉 雜錦天婦羅💰148😋😋😋😋.8/5雜錦天婦羅的色彩繽紛,包含了新鮮的野菜和大蝦。外皮酥脆,內裡保持食材的鮮嫩,特別是大蝦的肉質彈牙,讓人一口接著一口。搭配的天婦羅醬汁香甜可口,提升了整體的風味👍🏻👉 清酒煮蜆💰98😋😋😋😋.8/5清酒煮蜆的味道清淡卻不失鮮美,蜆肉的鮮甜與清酒的香氣相互交融,讓人感受到海洋的氣息。湯底清澈,口感滑順👉 生菜豚肉卷💰38😋😋😋😋.9/5生菜豚肉卷是一道健康又美味的選擇。新鮮的生菜包裹著嫩滑的豚肉,每一口都帶來爽脆與肉質的完美結合。搭配的醬料增加了風味,讓人感到清新又不油膩👉 豚肉蘆筍卷💰38😋😋😋😋.9/5豚肉蘆筍卷呈現了豐富的口感對比,豚肉的香氣包裹著鮮嫩的蘆筍,帶來了一種獨特的風味。烤至金黃的外皮增添了酥脆感,讓整道菜品更加誘人👉 芝士燒飯團💰58
👉 蜜瓜忌廉雪糕梳打

👉 豚肉蘆筍卷
💰38

👉 芝士燒飯團
😋😋😋😋.8/5
芝士燒飯團是極具滿足感的選擇。外層微脆,內裡的芝士融化後搭配米飯,讓人感受到濃郁的奶香味。每一口都充滿了幸福的滋味😚💕

回頭: yESYES,居酒屋食品各具特色,無論是清新的飲品還是色香味俱佳的料理,都能讓h人享受到美食的樂趣。每一口都值得細細品味!
2024-10-02 215 views
👦🏻返左學校,自己午餐時間多左,梗係約下朋友仔食午餐,朋友仔知我鍾意食日本餐,就帶我來和風十足的852居酒屋試下💚和牛壽喜燒:和牛壽喜燒真係好正!牛肉滑得無得彈,咬落去好嫩,配埋壽喜燒醬,甜甜哋又有啲鹹,用窩上再配烏冬👍鰻魚飯鰻魚肉質滑腍,口感豐富,味道好濃郁。佢上面淋住啲特製醬汁,甜中帶鹹,飯粒吸晒醬汁,原條鰻魚好吸引💚巨峰雪糕梳打、哈蜜瓜雪糕梳打味道清新又香甜,雪糕滑滑地,飲落去好有果香,再配威化够鬆脆❤️

和牛壽喜燒:

鰻魚飯

巨峰雪糕梳打、哈蜜瓜雪糕梳打

本身我見到用openrice訂枱有88折見依間鋪頭新開諗住一試,一去到,樓面既員工已經勁熱情用日文講歡迎光臨,令我有種番左日本既感覺而且鋪頭既裝修都充滿日本風既設計Blackgound music仲要播哂日本動漫既歌❤️‍🔥跟住因為我食左dinner所以只係叫左佢地既串燒串燒我就叫左佢地期間限定既海鮮拼盤價錢係$368入面有活鮑魚,大蝦,生蠔,扇貝同蜆😍😍😍😍性價比我覺得喺香港來講算不錯拿…..因為佢即叫即燒,所以我諗等左20分鐘度先上齊野食....不得不讚佢地用牛油同自家製蒜蓉醬燒出來既海燒真係愈聞愈餓,而食落去都係好惹味,全部野都係好新鮮❤️‍🔥💙依個宵夜真係太邪惡,另外都想讚一讚老闆同班員工,佢地見我一個人來食海鮮,可能見我太孤零零😂😂😂仲送左杯highball比我飲❤️‍🔥🥰下次我會未食晚飯再來幫襯一次,今次因為食左野搞到食得唔多野🤞🏻I will be back❤️希望香港會有更多依類型小店
本身我見到用openrice訂枱有88折
見依間鋪頭新開諗住一試,
而且鋪頭既裝修都充滿日本風既設計

跟住因為我食左dinner所以只係叫左佢地既串燒
串燒我就叫左佢地期間限定既海鮮拼盤
價錢係$368
入面有活鮑魚,大蝦,生蠔,扇貝同蜆
😍😍😍😍性價比我覺得喺香港來講算不錯

I will be back❤️希望香港會有更多依類型小店

尖沙咀開業不久的居酒屋🎏 餐廳日式的裝潢,除了普通座位也有吧枱,可以看著師傅烹調美食,過程療癒💕✂︎餐廳新張期間全場88折🥳 年輕的店員們細心有禮👍🏻 已和友人相約再訪🍻🍻✂︎❥$𝟭𝟲𝟴 雞肉申燒盛合(五串):分別有雞心|雞腎 |雞頸肉|雞尾|大蔥雞肉🍗最喜歡口感富彈性帶嚼勁的雞心和雞腎🫶🏻雞尾油脂豐腴,鮮嫩多汁也受友人喜愛🫶🏻✂︎❥$𝟭𝟮𝟴 三款刺身拼盤:刺身新鮮,厚厚的一片吃著很有口感👍🏻✂︎❥$𝟭𝟰𝟴 雜錦天婦雞:薄薄一層的炸粉很香脆🔥 分別有炸蝦|南瓜|小青椒|茄子|番薯🍠 每款都酥香美味🤤✂︎❥$𝟵𝟴 清酒煮蜆:熱乎乎的清酒煮蜆散發著清酒的香氣🍶 呷一口更是鮮味迷人😍 大大隻的蜆肉份量多,湯中加了蔥花和菇菌,很好喝🥣👍🏻✂︎❥$𝟱𝟴 明太子芝士蛋卷:蛋卷表面鋪著芝士淋上明太子,口感甜甜咸咸的,很喜歡這種味道🫶🏻🧈✂︎❥$𝟳𝟴 日式豚肉銀芽:銀芽清新爽脆極有口感,豚肉頓時被搶了風頭😉✂︎❥$𝟱𝟴 芝士燒飯糰(兩件):一掰開芝士拉絲效果滿滿🧀 飯糰表面烤得焦香帶脆,中間熱乎乎冒著煙,很美味🍙👍🏻✂︎❥$𝟱𝟴 柚子忌廉雪糕梳打❥$𝟱𝟴 蜜瓜忌廉雪糕梳打高顏值的梳打💖 加了雪糕即時變成小孩大人都喜歡的

❥$𝟭𝟲𝟴 雞肉申燒盛合(五串):
分別有雞心|雞腎 |雞頸肉|雞尾|大蔥雞肉🍗
最喜歡口感富彈性帶嚼勁的雞心和雞腎🫶🏻
雞尾油脂豐腴,鮮嫩多汁也受友人喜愛🫶🏻

❥$𝟭𝟮𝟴 三款刺身拼盤:
刺身新鮮,厚厚的一片吃著很有口感👍🏻

❥$𝟭𝟰𝟴 雜錦天婦雞:

❥$𝟵𝟴 清酒煮蜆:

❥$𝟱𝟴 明太子芝士蛋卷:

❥$𝟳𝟴 日式豚肉銀芽:
銀芽清新爽脆極有口感,豚肉頓時被搶了風頭😉

❥$𝟱𝟴 芝士燒飯糰(兩件):

❥$𝟱𝟴 柚子忌廉雪糕梳打
❥$𝟱𝟴 蜜瓜忌廉雪糕梳打
高顏值的梳打💖 加了雪糕即時變成小孩大人都喜歡的飲品🍦 兩杯都清新好喝🍹

2024-09-27 328 views
今日行行下街見到有間新開嘅日本居酒屋,所以一於入去食下,今次叫左以下幾樣野食1. 三款刺身拼盤(三文魚、吞拿魚、帶子):三文魚鮮甜軟滑,吞拿魚帶有濃郁的魚味道,而帶子則鮮甜彈牙。2. 巨峰忌廉雪糕梳打同白桃忌廉雪糕梳打: 梳打清新爽口,加埋雪糕落去真係透心涼,而且巨峰提子同白桃嘅味唔會話太甜,2杯飲品都好岩夏天飲4. 雞肉串燒盛合(大蔥雞肉、雞尾、雞腿肉、雞肝、雞賢): 有五種唔同嘅雞類串燒,每一款都燒得恰到好處,肉質鮮嫩多汁,而且非常香口。尤其係雞尾,唔會好油,帶有一絲絲雞尾嘅味道5. 雜錦天婦羅:天婦羅炸得金黃酥脆,外層鬆脆內裡鮮嫩。蝦肉爽口彈牙,南瓜同茄子就鮮甜,唔駛點汁都覺得好好食6. 日式豚肉銀芽: 豚肉鮮嫩多汁,銀芽爽脆清甜,而且用日式醬汁去炒,好有日本地道風味7. 三文魚子薯仔沙律: 三文魚子的鹹香加埋薯仔嘅嫰滑口感,食落別有風味,加上冷食,係夏天真係好岩做開胃菜整體黎講,餐廳食物質素高,而且價錢唔算貴,好岩三五知己一齊黎聚餐

1. 三款刺身拼盤(三文魚、吞拿魚、帶子):
三文魚鮮甜軟滑,吞拿魚帶有濃郁的魚味道,而帶子則鮮甜彈牙。

2. 巨峰忌廉雪糕梳打同白桃忌廉雪糕梳打:

4. 雞肉串燒盛合(大蔥雞肉、雞尾、雞腿肉、雞肝、雞賢):

5. 雜錦天婦羅:

6. 日式豚肉銀芽:

7. 三文魚子薯仔沙律:

諗住支持下新餐廳一行6人食晚飯嘢食服務完全唔評論淨係想講一樣嘢有客(店主朋友)想食煙叫佢入廚房食我當睇唔到..其實個心覺得呢間餐廳衛生極有限又有客(店主朋友)想食煙問我哋介唔介意我哋話唔得(其實根本唔應該問)點知幾秒後開始問到雪茄味埋單即走永不回頭最好笑話唔知個客食雪茄真係貽笑大方雖然最後有道歉但係太遲亦都比佢哋破壞晒氣氛掃晒慶如果淨係想招待自己人咁你做私房菜啦又如果你想比客人食煙咁你租一個有outdoor seating嘅舖位唔生意真係唔好瀨
諗住支持下新餐廳
一行6人食晚飯
嘢食服務完全唔評論
淨係想講一樣嘢
有客(店主朋友)想食煙叫佢入廚房食
我當睇唔到..
其實個心覺得呢間餐廳衛生極有限
又有客(店主朋友)想食煙問我哋介唔介意
我哋話唔得(其實根本唔應該問)
點知幾秒後開始問到雪茄味

咁你租一個有outdoor seating嘅舖位
唔生意真係唔好瀨
2024-09-25
2024-09-22 333 views
同朋友happy Friday唻呢度食串燒,一坐低最重要係叫酒飲!我地有飲清酒都有飲highball,兩樣都正!嘢食都好正,其實都真係全部都唔錯,我最鍾意豚肉生菜卷,比較特別同清新。齊人之前叫左碟薯條食住先,真係好夠份量,熱辣辣好正!其他雞翼呀雞軟骨呀牛舌呀都係有水準。朋友叫左原隻海膽,我唔食生嘢但我見佢地都食得勁開心!最後食埋綠茶雪糕,都好濃綠茶味,有驚喜!侍應服務都好好,全餐廳氣氛同感覺都唔錯,會再去👍🏻
2024-08-30
Type of Meal
Dinner
  • 豚肉生菜卷
  • 薯條
  • 雞軟骨
2024-09-22 248 views
居酒屋位置方便,一出電梯就見到,地方好大,是大廈全層。餐廳掛滿燈籠,日式裝修及擺設,木系家具,播住日文歌,好有居酒屋feel。餐牌總類多,老公叫左刺身拼盤、酒肴、天婦羅、串燒、一品料理各一同兩杯飲品。三款刺身拼盤:賣相精緻,用左日式庭院做擺盤。刺身新鮮,三文魚同吞拿魚厚切大塊,有口感,帶子旁邊沾左檸檬汁,清新帶甜味。中拖羅牛油果:中拖羅無筋,脂肪唔多,mix埋牛油果同魚子,加埋雞蛋做汁,口感豐富,好夠味道,唔錯。日式豚肉銀芽:豚肉份量多,肥瘦均勻,除左芽菜,仲有洋蔥同韭菜同炒,整體沾滿洋蔥甜味,好吸汁,幾好食。雜錦天婦羅:有4隻蝦,另外有冬菇、南瓜、茄子同蕃薯等野菜,炸粉薄薄,剛炸起,咬落輕脆,唔點汁就原汁原味,點汁就會較有味道。雞肉申燒盛合 (五串):有雞大胸燒大蔥、雞腎、雞尾、雞頸肉同雞心。串燒燒到出油,好juicy,調味剛好,雞胸肉嫩,雞尾脂肪較多,油香味重,雞腎同雞心比較爽口,雞頸肉食落有彈性,有咬感。飲品:天氣咁熱,我哋叫左巨峰提子忌廉雪糕梳打同柚子忌廉雪糕梳打,有雪糕食,仲有梳打餅添,冰凍消暑。

2024-09-18
Type of Meal
Dinner
2024-09-14 526 views
朋友相聚,唔想過海就喺尖沙咀找間樓上居酒屋這間852居酒地點好方便,尖沙咀站一出,海防道行幾步就嚟到上到嚟都幾多人,好彩仲有一兩張枱餐牌好精美,有好多食物嘅插圖天氣咁熱當然要叫兩杯嘢飲先巨峰提子忌廉雪糕梳打蜜瓜忌廉雪糕梳打一開始梗係九秒九不咗個雪糕上嚟食先啦好耐冇食過威化餅, 仲要係花生味餐廳裝修環境好似日本居酒屋,有去咗日本的感覺見到每台都有叫這個生菜豚肉卷, 我哋又叫咗一個,生菜好爽脆,完全中和豚肉的油膩感選擇咗個雞肉申燒盛合又係一個好特別嘅選擇有雞腎, 雞肝 ,雞心,雞頸肉呢個選擇係睇到餐牌嗰幅圖仔揀嘅,朋友話想睇下畫出嚟同實物有冇咩分別都畫得幾好852 海膽杯- 好特別, 又靚, 一層一層顏色豐富 ,裏面嘅刺身都好多, 海膽食落冇腥味打卡一流, 製作都好有心思雜錦天婦羅-炸漿鬆脆,裏面蔬菜仍然覺得好juicy明石玉子燒- 章魚小丸子來的, 配咗一碗湯第一次浸湯食章魚小丸子覺得好特別小丸子裏面仲有大大條章魚肉整體這間餐廳好適合朋友相聚,大吃大喝,瘋癲一晚
朋友相聚,唔想過海就喺尖沙咀找間樓上居酒屋
這間852居酒地點好方便,尖沙咀站一出,海防道行幾步就嚟到
上到嚟都幾多人,好彩仲有一兩張枱

餐牌好精美,有好多食物嘅插圖

天氣咁熱當然要叫兩杯嘢飲先
巨峰提子忌廉雪糕梳打
蜜瓜忌廉雪糕梳打
一開始梗係九秒九不咗個雪糕上嚟食先啦

好耐冇食過威化餅, 仲要係花生味

餐廳裝修環境好似日本居酒屋,有去咗日本的感覺

選擇咗個雞肉申燒盛合
又係一個好特別嘅選擇有雞腎, 雞肝 ,雞心,雞頸肉
都畫得幾好

打卡一流, 製作都好有心思

雜錦天婦羅-炸漿鬆脆,裏面蔬菜仍然覺得好juicy

明石玉子燒- 章魚小丸子來的, 配咗一碗湯
第一次浸湯食章魚小丸子覺得好特別

小丸子裏面仲有大大條章魚肉

整體這間餐廳好適合朋友相聚,大吃大喝,瘋癲一晚

2024-09-06
$350 (Dinner)
  • 雜錦天婦羅
  • 明石玉子燒
  • 香蔥牛肉卷
  • 生菜豚肉卷
  • 852海膽杯
2024-09-13 436 views
今晚,我和朋友一起前往尖沙咀海防道38的852居酒屋享用晚餐。這家日本餐廳的氣氛相當舒適,讓人感到放鬆。我們首先點了三款刺身拼盤,鮮嫩的魚片讓人垂涎欲滴,尤其是三文魚的口感滑順,搭配上醬油,味道更加出色。接著,我們還點了三文魚子薯仔沙律,鹹香的魚子與清爽的沙律相得益彰,讓我們胃口大開。雜錦天婦羅的外皮酥脆,裡面保留了食材的鮮甜,尤其是蝦天婦羅,令人回味無窮。雞肉串燒盛合則香氣四溢,每一串都是完美的烤製,肉質鮮嫩。牛舌芯的質地柔軟,搭配上特製醬汁,讓我們贊不絕口。
今晚

2024-09-11 408 views
🌟三款刺身拼盤@$128,嚟到嘅時候賣相都非常靚仔,而且色澤都幾靚,睇得出本身刺身都非常新鮮,有冇最鍾意食嘅三文魚刺身,三文魚刺身,非常厚切,而且入口充滿油香,而且絕對冇任何腥味,鍾意食三文魚朋友真係絕對要試吓!吞拿魚刺身既肉質只較為挺身少少、味道相比起三文魚清淡, 而且含有豐富魚油,食落個好之後油脂甘香,入口即化, 吞拿魚刺身鮮味濃加埋非常甘香鮮甜,加少少芥辣同埋之後食就非常perfect!🌟雜錦天婦羅@$148,天婦羅嘅份量非常多呢個價錢嚟講,我覺得都算係非常抵食,淨係天婦羅蝦都有四隻仲有炸番薯,冬菇,茄子同埋南瓜,總共有八件!佢嘅炸粉非常薄,而且即叫即做,所以熱辣辣非常好食,整體口感都唔錯,而且我覺得天婦羅蝦非常大隻,食得出餐廳唔係用普通嘅雪藏貨,係自家製嘅天婦羅!好食!🌟雞肉串燒盛合(五串)@$168,嚟到呢一間居酒屋試吓佢啲串燒,餐廳係開放式廚房,廚師即刻叫即刻燒!同日本嘅居酒屋風格非常相似,雞肝口感軟嫩,再加埋輕輕嘅調味非常好食,雞肝富含鐵質同維他命,本身個人嚟講就非常鍾意食!大蔥雞肉,亦都係我其中一個最愛,繼續再加埋日本嘅大蔥,成個配搭上都做得非常好食,而且雞肉厚身,用咗

🌟雞肉串燒盛合(五串)@$168,嚟到呢一間居酒屋試吓佢啲串燒,餐廳係開放式廚房,廚師即刻叫即刻燒!同日本嘅居酒屋風格非常相似,雞肝口感軟嫩,再加埋輕輕嘅調味非常好食,雞肝富含鐵質同維他命,本身個人嚟講就非常鍾意食!大蔥雞肉,亦都係我其中一個最愛,繼續再加埋日本嘅大蔥,成個配搭上都做得非常好食,而且雞肉厚身,用咗雞扒嘅位置,入口啖啖肉!雞腎就有爽爽脆脆口感,而且再加埋少少七味粉味道都唔錯,而且雞腎有嚼勁嘅口感都令我同朋友喜愛!

🌟852海膽杯@$268呢一個係餐廳嘅名物,係用魚生飯放咗喺一個酒杯入邊,上面再加埋魚子海膽同埋各種嘅魚生刺身,非常有玩味!海膽非常新鮮,而且甘香,絕對冇苦嘅味道,而且再加埋如此同埋刺身嘅配搭成個魚生飯都好好食!

總括嚟講呢一間餐廳未到做得唔錯,而且店員都非常熱情,非常適合朋友聚會,有機會再返嚟幫襯!
冇乜點寫過食評 都真係忍唔住要留個言支持下豚肉串燒s好好好食! 試咗三款香蔥、蘆筍、生菜豚肉香口軟糯 加埋入面個crunchy veg!香氣口感齊哂驚喜位係生菜😂😂 以為平價菜冇乜特別 誰不知入面啲生菜爽口爆汁 加埋重味嘅豚肉 呢件野💯Highball 大大杯好抵飲😂 三點刺身 其實新鮮就唔會點衰 不過拖羅有驚喜 比起平時食要再軟身啲 應該保鮮做得好員工Nice就基本野仲試咗天婦羅、秋刀、雞軟骨秋刀好食!其他on standard就唔多講最後 讚下個playlist 啲歌有好有驚喜總結 可以再戰
冇乜點寫過食評 都真係忍唔住要留個言支持下

豚肉串燒s好好好食! 試咗三款香蔥、蘆筍、生菜

Highball 大大杯好抵飲😂

三點刺身

員工Nice就基本野
仲試咗天婦羅、秋刀、雞軟骨
秋刀好食!其他on standard就唔多講

最後 讚下個playlist 啲歌有好有驚喜

總結 可以再戰

2024-09-07
$300 (Dinner)
  • 豚肉生菜燒
尖沙咀新開嘅樓上餐廳852居酒屋,主打日式串燒,串燒Bar座位可以睇住師傅燒製串燒!餐廳同時供應多款種類嘅日式料理,壽司、刺身、炸物、煮物等一應俱全!雞肉串燒盛合(五串) $168一個盛合齊晒大蔥雞肉、雞肝、雞腎、雞尾同埋雞頸,抵食過散叫好多!串燒即叫即燒,部份更加埋火炙效果,食落特別香口!三款刺身拼盤 $128有肥美嘅三文魚、爽身清甜嘅油甘魚、同埋魚味香郁嘅吞拿魚!味噌椰菜 $68Raw嘅椰菜dip味噌醬,爽口開胃!雜錦天婦羅 $148有四隻巨型大蝦,南瓜、冬菇、番薯、茄子各一!茄子切到好似樹葉咁,好靚仔!日式豚肉銀芽 $78炒到熱辣辣出晒煙,豚肉帶一點點薑味,加埋木魚絲同埋醬香,野菜都變得香口惹味!蜜瓜忌廉雪糕梳打|巨峰忌廉雪糕梳打 $58雪糕+梳打+果汁+威化餅,有多款果味可以選擇!
尖沙咀新開嘅樓上餐廳852居酒屋,主打日式串燒,串燒Bar座位可以睇住師傅燒製串燒!餐廳同時供應多款種類嘅日式料理,壽司刺身、炸物、煮物等一應俱全!
雞肉串燒盛合(五串) $168
三款刺身拼盤 $128
有肥美嘅三文魚、爽身清甜嘅油甘魚、同埋魚味香郁嘅吞拿魚!
味噌椰菜 $68
Raw嘅椰菜dip味噌醬,爽口開胃!
雜錦天婦羅 $148
日式豚肉銀芽 $78
蜜瓜忌廉雪糕梳打|巨峰忌廉雪糕梳打 $58
雪糕+梳打+果汁+威化餅,有多款果味可以選擇!
2024-09-09 275 views
星期六約咗朋友出尖沙咀行街食飯佢帶我嚟食852居酒屋話lunch set好抵食 一於試試佢上到去第一眼就見個logo 好得意好eye catching入面裝修充滿住日本風情 天花板掛滿咗燈籠 好似去咗日本咁Lunch menu定食都係一百蚊左右 仲有沙律、漬物、茶碗蒸、麵豉湯份量都幾多 男仔女仔都一定夠飽蒲燒鰻魚定食$118鰻魚飯個盒係紅色+櫻花嘅和風花紋 好啱打卡📸打開聞到鰻魚好香 燒得顏色好靚 上面淋上鰻魚汁 感覺好juicy食落去魚皮香脆 魚肉香嫩 魚油湧出有日本嘅感覺👍🏻下面係蛋絲+紫菜珍珠米 好開胃沙律加咗柚子汁 好fresh麵豉湯咸度適中 入面有大量豆腐+海帶 好足料茶碗蒸好驚喜!好好食 蛋好滑 入面有好大塊蟹肉、菇同鳴門卷朋友嘅日本A4和牛釜飯定食$108和牛超滑 食落牛味香濃 肉食獸表示滿足😂釜飯加咗醬汁 和牛送飯一流!份量比想像中大 推薦!
星期六約咗朋友出尖沙咀行街食飯
佢帶我嚟食852居酒屋
話lunch set好抵食 一於試試佢

入面裝修充滿住日本風情 天花板掛滿咗燈籠
好似去咗日本咁

Lunch menu定食都係一百蚊左右
仲有沙律、漬物、茶碗蒸、麵豉湯
份量都幾多 男仔女仔都一定夠飽

下面係蛋絲+紫菜珍珠米 好開胃
沙律加咗柚子汁 好fresh
麵豉湯咸度適中 入面有大量豆腐+海帶 好足料
茶碗蒸好驚喜!好好食
蛋好滑 入面有好大塊蟹肉、菇同鳴門卷

朋友嘅日本A4和牛釜飯定食$108
和牛超滑 食落牛味香濃 肉食獸表示滿足😂

釜飯加咗醬汁 和牛送飯一流!
份量比想像中大 推薦!