2019-07-25 69 views
等左好耐好耐🤣🤣一只酸奶牛終於喺旺角開舖啦!作為酸奶的粉絲當然要即刻去試下啦。今次我就飲咗 #粒粒樹梅酸奶多。飲落酸酸甜甜,感覺解喝之餘都幾清新。而且仲會飲到粒粒粒粒果肉架。美中不足是比較細杯,好快就飲完了😫😫不過份量不足,誠意搭救。見到佢每杯都係即刻整,用料都幾新鮮。另外見到有杯酸奶紫米露都幾特別,下次經過應該會試下。🤭🤭總括而言是一間不錯的茶飲店🏠一只酸奶牛 (旺角)旺角豉油街33號地舖

🏠一只酸奶牛 (旺角)
旺角豉油街33號地舖
2019-07-24 64 views
🍬有驚喜旺角酸奶✨🍼之前試過對面個間 想睇下兩間有咩分別 😏酸奶會比較稀身 入口既感覺偏酸 唔係好重奶味🥛同埋可以調節甜度同冰塊🤨仲好貼心地有幾個叉電位 有哂叉電線 岩哂我呢啲機不離手 又唔叉尿袋既懶人🥺▫️原味酸奶紫米露 $23呢間既紫米係我好中意個種煙煙韌韌 好有咬口個種🥰紫米份量都幾多 又係飲完會有3成飽個種🌚▫️果肉莓莓酸奶多 $38聽聞係香港限定 咁就一定要支持一下😏第一啖就已經啜到好大粒士多啤梨果肉 陣味又唔會好假🍓酸酸甜甜咁 幾開胃 感覺幾岩夏天飲🏝綜合各方面 個人中意呢間多啲hahaha🧡📍一只酸奶牛 旺角豉油街33號地舖#eatwifcathy_茶飲 #eatwifcathy_旺角 #一只酸奶牛 #旺角美食 #旺角
🍬有驚喜旺角酸奶✨🍼

▫️原味酸奶紫米露 $23

▫️果肉莓莓酸奶多 $38

綜合各方面 個人中意呢間多啲hahaha🧡

📍一只酸奶牛
旺角豉油街33號地舖

2019-07-18 77 views
近日新開的酸奶店,在旺角鬧市中就有2間🤩這家店吉祥物為紫色牛牛,有特色!人手也較多,等待時間不消十分鐘呢🍼原味酸奶紫米露 $28這家店的酸奶下單時可選少冰少甜,店員服務也較好。店內更提供等待區、紙巾、充電線🥰和霓虹燈裝潢供拍照打卡用🤳🏻超貼心的💞酸奶味道淡淡的,不會太酸和太甜,紫米露粒粒分明,超易入口!原以為一下子就可以消滅一杯,份量蠻多的所以就一邊逛街一邊喝。為客人著想,店內還貼心提供充電線呢~

原味酸奶紫米露 $28

原味酸奶紫米露

為客人著想,店內還貼心提供充電線呢~
2019-07-16
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$28 (Dinner)
2019-07-17 54 views
蜜瓜酸奶搖🍈$38最近好鍾意飲酸奶🙈無咁甜,感覺健康D😂啱啱響旺角😎見到一間新酸奶店開張😝即刻排隊試試😏蜜瓜配酸奶☺消暑解渴🌞感覺清新😉味道唔錯👍最後,店員仲送左隻杯俾我𠻹🙈一只酸奶牛 (旺角)旺角豉油街33號地下
蜜瓜酸奶搖🍈$38
最近好鍾意飲酸奶🙈
無咁甜,感覺健康D😂
啱啱響旺角😎
見到一間新酸奶店開張😝
即刻排隊試試😏
蜜瓜配酸奶☺
消暑解渴🌞
感覺清新😉
味道唔錯👍
最後,店員仲送左隻杯俾我𠻹🙈
一只酸奶牛 (旺角)
旺角豉油街33號地下
2019-07-17 36 views
最近黑糖珍珠鮮奶嘅熱潮開始退,而家最興就係飲酸奶!一只酸奶牛喺旺角都開分店喇,喺門口已經見到可愛牛牛。蜜瓜酸奶搖 $38 呢款係冰沙嚟,蜜瓜味超清甜,唔會係藥水味,飲之前記得要溝混,酸奶厚稠嘅質感,混埋冰沙嘅texture,雙重享受。味道方面,兩者加起上又酸又甜,好適合夏天飲。相比起其他飲品店嘅選擇,一只酸奶牛應該會係一個比較健康啲嘅選擇。另一個加分位係,店內係有位置畀你企喺到涼吓冷氣,飲完先再起行,夏天嚟講真係好需要。如果你鍾意睇我嘅食評,不妨關注我,支持吓我,謝謝你☺️💕
蜜瓜酸奶搖
如果你鍾意睇我嘅食評,不妨關注我,支持吓我,謝謝你☺️💕
TakeAway
2019-07-16 36 views
超級超級喜愛yogurt 即係大陸嘅酸奶🍶每次去旅行都會買yogurt飲 每個地方都唔同風味 但都好正😍就試下剛到港的內地連鎖店🙆.💜特濃酸奶加紫米$35(麻煩了店員特調的)💜點了特濃 但沒有特濃的口感不夠濃稠 比麥記奶昔更稀😕味道似內地酸奶嘅 有酸味 但都係未夠濃紫米份量可更多 而且未搞得散 太多大硬塊重點 價錢有嚇親我😷😷係超市買到一大盒yogurt啦👉👈.Btw店員服務的確不錯💓希望之後質素有改善💪💪
💜特濃酸奶加紫米$35(麻煩了店員特調的)💜
點了特濃 但沒有特濃的口感
不夠濃稠 比麥記奶昔更稀😕
味道似內地酸奶嘅 有酸味 但都係未夠濃
紫米份量可更多 而且未搞得散 太多大硬塊
重點 價錢有嚇親我😷😷
係超市買到一大盒yogurt啦👉👈
Btw店員服務的確不錯💓希望之後質素有改善💪💪
似乎酸奶的熱潮正在迅速蔓延中,「一只酸奶牛」已經從紅磡開到來旺角。對筆者來說,新分店地理位置較為方便,所以這天過來旺角閒逛時,便順道過來了。附近其實有幾間飲料店,競爭蠻大的。所售賣的產品都是離不開酸奶元素。只看賣相,其實有點像某大型連鎖快餐店的草莓新地,先嚐一口試試味道。酸奶濃稠度還可,入口甜度也適中。中間有很多草莓果肉,邊喝邊咬,但草莓有一點偏酸。可能是新開張的關係,光顧的人客非常多,所以等侯時間有一點長。

附近其實有幾間飲料店,競爭蠻大的。

所售賣的產品都是離不開酸奶元素

果肉莓莓

只看賣相,其實有點像某大型連鎖快餐店的草莓新地
,先嚐一口試試味道。

酸奶濃稠度還可,入口甜度也適中
。中間有很多草莓果肉,邊喝邊咬,但草莓有一點偏酸。

2019-07-14
$40 (Tea)
果肉莓莓
2019-07-15 27 views
旺角又開一間酸奶店!台式茶飲已經滿足唔到香港人啦!依家興飲酸奶~我同朋友都超鍾意食yogurt, 咁就要試下呢間新野啦店面算大,可以涼住冷氣等,而且人手足夠,等5分鐘就有得飲啦!1️⃣紅柚酸奶搖💰38👉🏿第一啖飲落真係好酸🤣記住要搖均!慢慢飲落就覺得酸酸地好解渴,沙冰質地杰身啲,但碎冰融得好快,會變返稀🥺2️⃣原咪酸奶紫米露💰28👉🏿呢杯比較稀身啲,酸奶同紫米例係7:3,紫米口感唔錯,酸奶味唔夠出,應該有加其他野
旺角又開一間酸奶店!
台式茶飲已經滿足唔到香港人啦!
依家興飲酸奶~
我同朋友都超鍾意食yogurt, 咁就要試下呢間新野啦

1️⃣紅柚酸奶搖
💰38

2️⃣原咪酸奶紫米露
💰28
2019-07-14 46 views
今日放工同同事巧合途經新寶戲院附近,,發現開左新店------一只酸奶牛,,即刻買左杯黎試下店入面都幾大,,專登set左一個位俾人企喺度飲,,仲有得充電tim!!! 牆上面仲有好多發光燈牌for打卡,,岩哂女仔去叫左一杯原味酸奶紫米露($28),, 等左大概10分鐘,,有得飲啦1. 依間既酸奶比較稠身,,似番以前喺內地飲果d ~糖叫左正常,,唔會偏甜,,不過甜>酸2 . 因為有少少作病 所以叫左常溫,,相信凍d會更好飲3 . 紫米軟度適中,,幾煙韌~~~唔錯!!不過要記住一路飲一路搞,,否則最後會剩好多紫米以後旺角街頭飲品又多一個選擇啦

2 . 因為有少少作病 所以叫左常溫,,相信凍d會更好飲

以後旺角街頭飲品又多一個選擇啦
2019-07-13
$28 (Last Night Supper)
2019-07-13 33 views
一只酸奶牛開到旺角了 方便很多耶~靜靜就要去試下才行 深圳很久之前在深圳飲過今次就買了兩杯飲品 等了5分鐘就可以取飲品·樂樂桃桃酸奶多 HKD$35味道好香🤤🤤桃桃是近期大熱 所以就一試果肉有很多❤ 酸奶比乳酪稀少少但挻好飲的但味道不會太差 而且不會太甜我接受到💞因為本人是不太喜歡飲太甜的飲品😛😛·紅柚酸奶搖 HKD$38味道感覺有少少酸 可能是飲了甜的飲品影響🤔但味道挻Fresh~但本人不太好酸的飲品🤭來個飲品合照圖吧🤭

一只酸奶牛開到旺角了 方便很多耶~
靜靜就要去試下才行 深圳很久之前在深圳飲過

味道感覺有少少酸 可能是飲了甜的飲品影響🤔
但味道挻Fresh~但本人不太好酸的飲品🤭

來個飲品合照圖吧🤭

Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$35 (Lunch)
2019-07-13 32 views
越來越多酸奶進擊香港,平時返深圳都會掃幾排酸奶返香港慢慢嘆😂,而家唔使上去都有得飲,係旺角新開嘅「一只酸奶牛」,唔睇唔覺原來係內地都有勁多間分店,鋪頭細細場上掛滿好多霓虹燈,打卡呃like岩晒🤩-叫左杯《樂樂桃桃酸奶多》其實就係蜜桃酸奶🍑,一到飲一到會咬到啖啖果肉,非常清新🤤,酸奶唔會太甜,偏稀啱晒食飽飽飲返杯消化下腸胃,再係旺角掃街😏

樂樂桃桃酸奶多

樂樂桃桃酸奶多
2019-07-13 38 views
今次又黎試下新飲品🥤同樣以酸奶做招牌既「一只酸奶牛」位於旺角既鬧市中所以好岩行緊街既朋友仔黎飲!🍈蜜瓜酸奶搖價錢$38平時比較少飲蜜瓜嘅飲品而且本身都幾鍾意食蜜瓜😍因為覺得蜜瓜隻味好清香好甜所以就揀咗呢杯蜜瓜酸奶搖🍈一飲勁大陣蜜瓜味🤩非常清香清甜🤤雖然係沙冰但唔會話太多冰加上上面嘅酸奶酸酸甜甜🍼飲落都非常之清新😍值得一試👍🏻👍🏻👍🏻
今次又黎試下新飲品🥤
同樣以酸奶做招牌既「一只酸奶牛」
位於旺角既鬧市中
所以好岩行緊街既朋友仔黎飲!
🍈蜜瓜酸奶搖
加上上面嘅酸奶酸酸甜甜🍼
飲落都非常之清新😍
值得一試👍🏻👍🏻👍🏻
2019-07-12 45 views
一只酸奶牛終於來咗旺角啦!第一時間報福音先🍾🎉之前喺深圳飲過佢嘅原味酸奶紫米露,所以今次就試吓其他款式🙈1️⃣果肉莓莓酸奶多 $38 呢杯香港🇭🇰限定就當然要試下啦。我就叫咗少糖,呢杯飲品裡面有很多粒士多啤梨🍓果肉,佢主要就落咗士多啤梨🍓醬,酸酸甜甜咁幾開胃。不過酸奶嘅味道就有少少俾士多啤梨味🍓蓋過。酸奶有少少稀身,如果試原味就有得揀特濃酸奶🍼🙆🏻‍♀️美味指數:7.02/10 -💡建議大家喝原味酸奶紫米露,咁先喝到最真嘅酸奶味😘
1️⃣果肉莓莓酸奶多 $38
🙆🏻‍♀️美味指數:7.02/10 -
💡建議大家喝原味酸奶紫米露,咁先喝到最真嘅酸奶味😘