2010-10-19 47 views
每次食味千,有90%以上都會食相撲拉麵因為我太鐘意佢d"食送"啦!蝦,好味..福袋,特別..價錢都算抵既..d湯都好味,次次我都會一淡湯一淡麵!服務都ok!係有時耐左小小..
每次食味千,有90%以上都會食相撲拉麵

因為我太鐘意佢d"食送"啦!

蝦,好味..福袋,特別..價錢都算抵既..

d湯都好味,次次我都會一淡湯一淡麵!

服務都ok!係有時耐左小小..

2010-10-18
2010-09-24 71 views
很久沒有光顧味千拉麵,今次亦是第一次光顧香港仔分店。店內環境舒適,加上時間尚早,店內環境恬靜。來一客豚肉拉麵,湯底味道濃郁,雖有點「公仔」味道,但正正因此見好味!拉麵較幼身,口感OK。豚肉切得薄薄,富肉香,都幾好食。四十餘元一碗,都算合理。

[23/9/2010; Thu; Panasonic DMC-FX36]
菜牌
店內環境
豚肉拉麵
雜菜薯餅
2010-09-23
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$60 (Lunch)
菜牌
店內環境
2010-07-17 34 views
契女考完試,成績較之前有進步,帯她倆吃日本菜當慶祝。選這裏純粹方便就手又不用等位,日本拉麵相信中小學生都愛吧?! 7:05到達後還有近半座位,服務員態度亦算友善。先來幾款小吃:和風粟米沙律22.00,粟米幾甜,其他蟹柳蟹籽水準一般,反而沙律醬幾特別,只甜不酸!海老蕃薯天婦羅28.00,炸醬稍硬,蝦兩隻:質地爽脆,蕃薯餅三件味道香甜。明太子雞翼三件29.00,雞翼跟明太子味道是不大配合,連小學生都説難吃!日式炒雜菜28.00,寫到此刻........好悶!炒菜是為攝取纖維而叫的。一碗北海道帶子拉麵48.00,最有驚喜是有一片七分肥三今瘦豬肉。另一碗吉列豬扒拉麵,湯和麵都不用説,要講的豬扒:賣相是炸得過火,咬落皮較硬肉汁稍乾。另加凍0茶一杯,好了:快快吃完、快快埋單走人!誰知出門口時她們説下次不如去pizza hut!放過我吧!
2010-07-15
$55.00
味千一直是間不過不失的餐廳..但自公司內變化後,味道的水準有明顯下降..而香港仔分店更好像做壞了味千的牌子。香港仔味千有4大問題.1:面是暖的.!一碗面最小想要是熱騰騰的吧?!2:面太稔了..失去一間拉面店應有的拉面水準.3:上餐太耐了..4:服務員都看我不見..但是!調味方面是沒問題的,幸好是沒問題的!garlic粉任加.也是不錯的.
味千一直是間不過不失的餐廳..
但自公司內變化後,味道的水準有明顯下降..
而香港仔分店更好像做壞了味千的牌子。
香港仔味千有4大問題.
1:面是暖的.!一碗面最小想要是熱騰騰的吧?!
2:面太稔了..失去一間拉面店應有的拉面水準.
3:上餐太耐了..
4:服務員都看我不見..
但是!
調味方面是沒問題的,幸好是沒問題的!
garlic粉任加.也是不錯的.
$40 (Lunch)
2009-06-15 44 views
栗米拉麵舊叉燒煮到10成熟食落好鬼硬整得太簡陋日式炸豆腐豆腐都幾滑 都夠熱麻辣雞拉麵見佢話係麻辣,咁咪試下囉點知都係一d都唔麻辣金茹牛肉卷冇汁既~~其他分店都話會有汁但呢間冇 乾(近)講下d服務..雖然我3點幾4點係呢度食野話晒都過左lunch既時間但間鋪都有人架ma唔只我地架..但係d waiter都掛住做自己野我叫左幾聲"唔該" 都冇人黎佢應該改善一下....多d留意下d客人
舊叉燒煮到10成熟
食落好鬼硬
整得太簡陋

豆腐都幾滑 都夠熱

麻辣雞拉麵
見佢話係麻辣,咁咪試下囉
點知都係一d都唔麻辣

冇汁既~~其他分店都話會有汁
但呢間冇 乾(近)

講下d服務..雖然我3點幾4點係呢度食野
話晒都過左lunch既時間
但間鋪都有人架ma
唔只我地架..但係d waiter都掛住做自己野
我叫左幾聲"唔該" 都冇人黎
佢應該改善一下....多d留意下d客人
2009-06-01
金茹牛肉卷
(Non-member)
2007-11-25 38 views
見新開(香港仔)咁耐, 即管同媽咪黎食下.我地叫了豬軟骨拉麵,帶子拉麵,軟殼蟹,餃子..豬軟骨幾好味, 帶子細得緊要,麵質好無彈性,麻麻地.. 湯底好咸..軟殼蟹太油..餃子就好味..環境都尚算舒適..坐位都唔係太迫..
見新開(香港仔)咁耐, 即管同媽咪黎食下.

我地叫了豬軟骨拉麵,帶子拉麵,軟殼蟹,餃子..

環境都尚算舒適..坐位都唔係太迫..
(Non-member)
ok
2007-10-26 20 views
尋日一個人食飯, 悶悶地, 不如叫d好味野. 於是order: 1. 蝦餅拉麵2. 豆腐沙律豆腐沙律ok, 好滑, 好香黃豆味, 加埋d菇同葸, 但係又唔俾匙我, 如果同人食都唔知點算.蝦餅拉麵好失望, 麵同蝦餅分開上, 但係個麵面真係得麵同芽菜, 蝦餅好脆, 但係淨係食到炸粉...如果唔知真係唔知係蝦... 70蚊埋單, 咁既質素我番大陸食好過...

1. 蝦餅拉麵
2. 豆腐沙律

70蚊埋單, 咁既質素我番大陸食好過...
2007-10-03 14 views
下午茶欠奉,惟有食午餐,無乜人,得個婆婆同我打對家!叫左一客日本冷麵+南瓜沙律,不連飲品,麵質唔錯,夠彈牙,加上配汁,有蟹柳,蛋絲等配菜,加埋個南瓜沙律,確實夠飽又好味!三十多元連10%
下午茶欠奉,
惟有食午餐,
無乜人,得個婆婆同我打對家!

叫左一客日本冷麵+南瓜沙律,
不連飲品,
麵質唔錯,
夠彈牙,
加上配汁,
有蟹柳,蛋絲等配菜,
加埋個南瓜沙律,
確實夠飽又好味!

三十多元連10%