follow@wojengyea/@wo!正嘢 for more food info🐒 支持我哋發掘更多美食 😋用餐時間(6:14pm early dinner)前菜(葷素餐廳,素食選擇)全部都走蔥蒜🧄,很貼心:1️⃣沙律好新鮮🥗 ,洗得乾淨,個配汁酸酸地,好開胃,有啲似百香果那類汁;2️⃣蕃茄湯蕃茄味好香🍅 ,飲到底有啲濃稠,但不是多豆粉那種口感,整體係無蔥蒜都做到的夠味,同唔會變咗重香草味嘅紅湯,唔錯! 3️⃣麵包非脆口那種,但中間有牛油焗過 🍞 藜麥番薯餅,餐跟配,味道好驚喜,素食本身預期味道會平淡,但食落無蔥蒜都好香口,好惹味,想食多幾塊😋 醬汁係自己重新調味的芝麻醬,比起超市買嗰種芝麻醬濃味但相對鹹啲,同個餅又幾夾。後尾都試咗蕃茄醬點個餅,但冇芝麻醬咁夾香草醬脆香素魚史拔格提Spaghetti 🍝 我鍾意佢意粉Al dente,香草味好突出,個素魚有驚喜,比較似汁燒魚,好犀利,味道好有驚喜,香口加汁燒,素食新嘗試,香草味意粉同個汁燒素魚好夾。最後有埋餐飲,同一口蛋糕🍰跟餐,因為已經好滿足飽飽,所以只係叫咗檸檬水,但舖頭啲花茶我都好有興趣,下次再試。
用餐時間(6:14pm early dinner)
前菜(葷素餐廳,素食選擇)全部都走蔥蒜🧄,很貼心:

2024-04-06
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$130 (Dinner)
2024-04-02 234 views
一入到餐廳服務員都好好笑容,餐廳整潔餐具又擺放整齊。坐咗陣覺得凍,好自然咁望吓風口位係邊,有位女服務員好細心留意到,主動問我係咪凍,幫我較細咗風扇~好窩心。我哋叫咗漢堡包同Pizza,漢堡包好軟熟值得讚!食物質素好,服務員質素高,呢間性價比超高!有機會會再去!

2024-04-02
Dinner
有啲餐廳雖然非純提供素食,但素食嘅選擇分分鐘比一啲素食餐廳還要多,例如位於觀塘工業中心 3 期嘅 All for One Cafe。💚通常套餐都係冇素食者份,所以我哋都慣咗散叫。但呢度唔止有套餐,仲有好多款式,仲仲仲有價錢係非常之平。👏🏻真漢子今次試咗:🌯 素肉雜菜捲餅配沙律菜 $68老闆娘話素肉冇特別講係咩肉嚟嘅,我食落去味道同口感就似雞肉,望落去同食落都覺得好清新好健康,尤其啲醬汁有啲芒果味,好開胃。但唔好以為咁清新會唔飽喎,我未食早餐,食哂三個捲餅都飽咗九成喇。🥳 走肉派對 $128有春卷,咖喱角,雞塊,花枝圈各兩件,仲有香草薯條添。加咗香草嘅炸薯條好惹味,份量亦多。雞塊比較細塊但炸得好香口。我最鍾意係花枝圈,好好味又彈牙。春卷同咖喱角就正常發揮啦。呢個小食因為叫咗套餐可以平 $20,正呀。😛加咗杯凍雲呢拿 latte 🧉 $24,轉用豆奶(好似係加 $3 ,唔知有冇記錯)。非常高質呀,好好飲。😋當然唔少得講係呢度仲有素食火鍋啦,雖然我未食過,但見啲素食朋友成日食就知係好嘢啦 😸。而且佢哋每逢初一十五惠顧素食都有 95 折㗎,實在係素友佳音。佢哋嘅素食以蛋奶素為主,但同佢哋講都可

真漢子今次試咗:

🌯 素肉雜菜捲餅配沙律菜 $68

素肉雜菜捲餅配沙律菜

🥳 走肉派對 $128

走肉派對

凍雲呢拿 latte

當然唔少得講係呢度仲有素食火鍋啦,雖然我未食過,但見啲素食朋友成日食就知係好嘢啦 😸。而且佢哋每逢初一十五惠顧素食都有 95 折㗎,實在係素友佳音。佢哋嘅素食以蛋奶素為主,但同佢哋講都可以睇下某啲菜式可否轉為純素。🌱

溫馨提示:佢哋星期一休息,想去試嘅朋友留意返。🌞

2024-03-24
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$80 (Lunch)
素肉雜菜捲餅配沙律菜
走肉派對
凍雲呢拿 latte
  • 凍雲呢拿latte
  • 凍雲呢拿latte
今日想食素,openrice見到呢間All for One, 有素食又有肉食,啱晒不同人士口味。餐廳好貼心,分開素食同肉食餐單,見到個素食餐單都好多主食同小食揀。前菜係蕃茄湯,沙律,個蕃茄湯味道已經令人眼前一亮,十分足料。一個價錢,有前菜,餐湯,主菜,飲品同甜品,味道同CP值一流,餐廳環境令人放鬆,絕對係假日打卡好地方。

2024-03-09
2024-03-05 220 views
餐廳位於觀中3期,地鐵出口2分鐘就到交通方便。店鋪裝修充滿文青氣息簡約舒服,無論午餐或下午茶也能讓你放下繁重工作歇息一下。食物主打西餐意粉漢堡,也有主題素食。卡邦尼意粉黑椒雞柳炒意粉味道出色不會太腍忌廉白汁和黑椒調味都剛好配合。重要亮點是手打牛肉漢堡,肉汁鮮美份量滿足之餘配合邪惡脆薯條,都只是50蚊左右,加上星巴巴水準的即磨黑啡...實在有點過份抵食😅。總括來說,食物性價比很高下次還可試試甜品蛋糕👍加上貼心的服務👧,值得推薦!
加上貼心的服務👧,值得推薦!
一間環境好、員工有禮、食物又靚又好味嘅Cafe 😇呢間cafe位於觀塘工廈、比較難搵!但cafe 內環境好正令人忘憂、食物方面今日試左意大利黑松露雜菌扁意粉 HK$98 包連餐湯、法包、沙律、主菜、飲品及甜品!飲品可改餐牌內飲品半價!我覺得黑松露雜菌扁意粒都幾好食、好香黑松露味!飲品跟餐加咗HK$23改飲玫瑰(latte~好飲、好少cafe可以整到杯咖啡有拉花仲可保留住溫度、贊跟餐甜品~細細件但好靚、仲好好味!加埋10%埋單$133!我覺得性價比超高!一定會再嚟😊

意大利黑松露雜菌扁意粉
一間環境好、員工有禮、食物又靚又好味嘅Cafe 😇

呢間cafe位於觀塘工廈、比較難搵!

我覺得黑松露雜菌扁意粒都幾好食、好香黑松露味!
跟餐甜品~細細件但好靚、仲好好味!加埋10%埋單$133!
我覺得性價比超高!一定會再嚟😊
2024-02-28
$134 (Dinner)
意大利黑松露雜菌扁意粉
2024-02-26 157 views
日子忙忙碌碌,星期日鬆一鬆。家人聚會,一入嚟很舒服,被乾花包圍,環境寬敞,輕輕的音樂…….諗住陪陪家人,原來很舒適,看看餐牌,有花茶、有蛋糕,試一試,很驚喜,第一次有乾花伴碟嘅花茶💐,美美既蛋糕,味道很好,又靚👍🏼
2024-02-25
$80 (Tea)
Celebration
Birthday
2024-02-23 139 views
觀塘工廠大廈向來出名多餐廳,但要找到又有素食和肉食選擇,地方寬敞,環境舒適,食物高質素,還要有英文餐牌的餐廳就實屬罕見,而All in One Cafe符合了以上所有要求,因而讓我帶同外國友人前來都能夠食得開心。餐廳十分舒適,職員也十分有禮貌,食物方面高性價比,擺盤也十分打卡able,令人驚喜。餐廳也沒有限時,在音樂陪伴下,可以和朋友同事盡情聊天亦可,值得推薦。素食日漸成為一種潮流,多一種選擇總是件好事,有機會會再訪這間餐廳!

蘋果汁
枸杞龍眼茶
三文魚意粉
甜品
2024-02-23
$150 (Dinner)
蘋果汁
枸杞龍眼茶
三文魚意粉
甜品
2024-02-09 139 views
All for one cafe早排推出咗素食火鍋,推廣價$65,但我哋上星期去到嘅時候原來推廣期已完,依家係$85,包一人素火鍋、蔬菜配料、麵食 (可揀烏冬或即食麵)、飲品 (檸檬茶或檸檬水;凍飲+$3)、調味料 (豉油、辣椒粒)。火鍋湯底可揀芫荽皮蛋湯、番茄湯、沙嗲湯或豆乳湯。素食火鍋 ($85/ 位)豐盛蔬菜籃唐生菜、娃娃菜、金菇、本菇、車厘茄冬菇、豆卜串、生根、響鈴、芋絲、豆苗、白蘿蔔、烏冬或即食麵湯底係用菇粉調味,所以顏色偏啡。湯底食食下都幾鹹。
素食火鍋

素食火鍋 ($85/ 位)
豐盛蔬菜籃
唐生菜、娃娃菜、金菇、本菇、車厘茄

冬菇、豆卜串、生根、響鈴、芋絲、豆苗、白蘿蔔、烏冬或即食麵

湯底係用菇粉調味,所以顏色偏啡。湯底食食下都幾鹹。

2024-02-07
2024-01-10 241 views
試了超值半價素食火鍋,所有蔬菜,菇類及豆製品都十分新鮮。 另外點了一份素咖哩角小食,香脆可口。 所有爐具和食品的擺盤都十分有心思。 餐廳環境寬敞,十分乾淨。 老闆亦非常友善,服務周到,我一定會再光顧,亦大力推薦給所有食客。

2024-01-05 246 views
嗰日我生日,我男友問我想去邊度食嘢慶祝,我話冇所謂,同埋我都諗唔到,但係佢知我,不嬲都好鍾意食Tea Set ,原來佢靜雞雞去咗,幫我book Tea Set ,估唔到觀塘 工廈會有一個咁可愛嘅小地方 ,入到去我好鍾意個環境 ,嗰日真係好開心,鹹點同甜點我都係好鍾意食,同埋嗰度冇限用餐時段,呢個係值得加分嘅地方! 重點係!仲有有桌上遊戲可以挽,好適合一啲一家大細嘅人,或者一班朋友過嚟玩,好適合任何人過嚟放鬆心情.所以建議大家有時間一定要過嚟依間Cafe感受一下餐廳嘅環境同美食😁

2023-12-29 202 views
偶然在OpenRice見到All for One Cafe有關的食評被它吸引了。所以約了朋友在官塘茶敍,探索一下這歺廰的虛實。第一次去,路線有點迂迴曲折,剛巧在聖誕及新年節日,歺廰內外佈置得很有節日氣氛。菜式特別,不論素食及葷菜都有,而且味道討好。招呼熱情周到,和三五知己茶敍傾計最好不過的好地方。
2023-12-26 218 views
地鐵站D出口,5分鐘便可以找到隱世咖啡室,聖誕節Boxing day 的優閒下午茶,介紹比墨爾本來香港旅遊的好朋友,她也大讚All day breakfast 比澳洲更足料更夠份量,煙三文鱼腸腸煙肉炒蛋多士,兩人order 一壼的洛神花茶物超所值,沖了第二壶仍然有酸酸甜甜醒胃的味道,第二次到訪,支持小店經濟實惠又舒服,繼續做完瑜伽再幫襯。已經吃過Green all day breakfast,classic All day breskfast ,心太軟,煙三文魚台式多士,雪糕窩夫,熱狗,全部麵包都鬆軟香脆,減重中的我也忍不住口,吃完再做運動罷。
2023-12-26
  • Classic all day breakfast
2023-12-17 99 views
做完運動,見到樓上有咖啡店,原來開了4個月也沒有察覺到,地方大,不過抽氣可能老舊,令環境文清優稚的地方沾上少許油煙味。老闆娘推介的下午茶,套餐包含餐飲,但選擇不多,如果要Cappuccino 加廿多元,我們沒有試,餐點了三文魚台式吐司,朋友是雪糕窩夫,我們用台灣及英國的生活值數來比較,這個價錢的下午茶是符合香港人的消費,吃完下午茶,朋友再order 晚餐外賣回家,小朋友說味道一般,好東西都是現吃最好,希望下次光臨有新品種試試
2023-12-06
$60 (Tea)
2023-12-15 173 views
餐湯好味,比起其他餐廳更濃味,但係唔會好滯沙律嘅配搭都唔錯主菜牛扒同蝦都好食甜品非常之驚喜,個紅豆雪糕配心太軟好好味環境舒適非常適合朋友聚餐,適合朋友之間一邊傾一邊食,座椅舒適,環境乾淨衛生
餐湯好味,比起其他餐廳更濃味,但係唔會好滯
沙律嘅配搭都唔錯
主菜牛扒同蝦都好食
甜品非常之驚喜,個紅豆雪糕配心太軟好好味
法式勞士打濃湯
  帶子凱撒沙律配柚子醬
香煎西冷牛扒配大海老
聖誕百利酒心太軟
2023-12-15
$342 (Dinner)
Celebration
Christmas