一早就聞名長州一間網紅咖啡店(愛啡),今日終於可以有時間約左班friend去依間店打卡啦依間咖啡店裝修前衛、環境舒服、門口還有一張搖搖椅放了一個熊啤啤好有情侶拍拖feel打卡一流😍😍我們叫了Tiramisu、latte、玫瑰latte,Tiramisu入口即融還有一股濃郁的酒香味,和外面平時食開嘎好唔同很讚,然後就是玫瑰latte很值得一提即美觀又很好喝很值得推介還有就是那邊的服務也是好nice
還有就是那邊的服務也是好nice
2023-06-04 68 views
環境好,嘢飲都好飲.飲咗一杯latte, 一杯桂花latte, 仲有一個tiramisu.味道正宗, 飲得出用豆唔錯。牛奶他們也說特別有選配,有揀過先用呢隻牛奶, 所以配起上嚟很好喝。桂花latte驚艷到我了, 溫柔的桂花味配合咖啡真的很好喝, 問過他們, 他們說桂花特別選了幾種混合在一起的,怪不得這麼香。tiramisu也不錯, 跟外面硬硬的tiramisu口感不一樣, 軟綿綿的, 還帶有酒味,很值得推介.服務員照顧得很周到, 咖啡喝完食蛋糕還有問我要不要一杯水, 很讚。
環境好,嘢飲都好飲.
  • tiramisu
  • 桂花latte
  • latte
2023-06-03 55 views
今天是假期~~難得放假,同朋友去長洲轉了一圈⋯咁啱落大雨,想找個咖啡館坐下朋友帶我去左一間特色咖啡廳避雨❤️這一家咖啡館的裝修好特別,門口位置有個打卡位,有個好大嘅啤啤熊可以影相😍😍😍入到去覺得環境好舒服,職員好有禮貌👍🏻👍🏻👍🏻好悠閒咁樣同朋友傾偈坐咗一個下晝⋯⋯我叫咗一杯店長特調咖啡☕️Omakase coffee咖啡入邊仲有心形嘅棉花糖做點綴❤️❤️❤️好靚呀,打卡一流!🥰🥰🥰值得推薦~(我俾五粒星🌟🌟🌟🌟🌟)
今天是假期~~
難得放假,同朋友去長洲轉了一圈⋯
咁啱落大雨,想找個咖啡館坐下
朋友帶我去左一間特色咖啡廳避雨❤️
這一家咖啡館的裝修好特別,
門口位置有個打卡位,
有個好大嘅啤啤熊可以影相😍😍😍
入到去覺得環境好舒服,職員好有禮貌👍🏻👍🏻👍🏻
好悠閒咁樣同朋友傾偈坐咗一個下晝⋯⋯

我叫咗一杯店長特調咖啡☕️
Omakase coffee
咖啡入邊仲有心形嘅棉花糖做點綴❤️❤️❤️
好靚呀,打卡一流!🥰🥰🥰
值得推薦~(我俾五粒星🌟🌟🌟🌟🌟)
2023-05-28 83 views
叫左杯lattle 有三大扣分位第一,野飲用左外賣杯🤨🤨🤨,去cafe俾貴小小既價錢就係想有靚杯影下相,吾係我去starbuck得啦第二,煉奶冲lattle😱😱😱,我一飲覺得勁甜,原來真係用煉奶吾係鮮奶。。。我真係未試過,如果係正常既禁當我孤陋寡聞,哈第三,以上條件已經係想省成本 但佢仲貴過哂其他cafe不過 公平講句 有優點既 就係個staff有禮貌 同環境算ok但野飲我真係還好了。。。。。。。
叫左杯lattle 有三大扣分位

第三,以上條件已經係想省成本 但佢仲貴過哂其他cafe

但野飲我真係還好了。。。。。。。
2023-05-21 74 views
第一次試 Omakase Ice coffee 特色咖啡,😊一向好少飲咖啡的我,愛上左呢一款無加奶的咖啡,由店主因應客人的感覺去整左一杯咖啡出呢,有生果的果味果香,又有咖啡的香味,一向唔鐘意苦味的我,對於咖啡都有覺得有一D苦苦地的味道,原來咖啡都可以無苦澀未,只有咖啡的香味😊每一啖都有唔同的味道,有時果味又會重過咖啡未🤔好特別☺️曲奇餅好鬆脆,好有牛油的香味👍👍可以一試👍👍店鋪內氣氛好有渡假feel, 環境氣氛舒服👍👍
曲奇餅好鬆脆,好有牛油的香味👍👍可以一試👍👍
店鋪內氣氛好有渡假feel, 環境氣氛舒服👍👍

2023-05-21
Waiting Time
2 Minutes (Dine In)
$60 (Tea)
  • Omakase Ice Coffee
2023-05-12 49 views
被門口的大啤啤吸引住,就行入去order了杯啡,咖啡十分高質素,再配了一件蛋糕,感覺十分滿足。下次會來試下其他咖啡。裝修風格颇有文青feel, 環境舒適,十分享受。
2023-05-02 49 views
行過長洲大街小巷,看似豪不起眼,細細間。。。。企定定,望真d,原來新開嘅,環境清靜,大家見得得攰攰哋,就入嚟坐下。。。六個人,一人一杯不同嘅特色飲品,重點係柔和嘅音樂,熱情嘅笑容,美味嘅咖啡,冰茶。。。下次嚟長洲,一定會再嚟!
行過長洲大街小巷,看似豪不起眼,細細間。。。。

下次嚟長洲,一定會再嚟!
2023-04-29 124 views
长洲岛上的網紅咖啡馆,咖啡因的苦涩中帶著氤氲花朵的清香,温馨的布设中又有音乐的奏声!每一杯咖啡都是店主親手用心製作,每一帧都是慵懒感和小资情调,給自己一杯咖啡的時間,享受這舒适的午后,那種宁静与安谧,短暂的放空!
2023-04-12 78 views
星期日同朋友去長洲⋯新開左間Cafe—Allboutlovecafe入面有好大隻啤啤熊陪你打卡😍😍😍 店長沖嘅咖啡口味好特別❤️佢會跟返客人鍾意飲嘅口味,同埋甜度調製⋯我嗰日飲嘅係金箔桂花咖啡😍😍😍仲有tiramisu都係自製,出面嘅口感有啲唔同!好重酒香,味道唔會太甜啱啱好!入面每個位置都好特別,有好多唔同嘅打卡位,例如長身有好多唔同嘅字句,同埋有個愛情留言板🌈可以喺上面寫返自己想寫嘅嘢✅✅✅同埋裏面有條彩虹🌈雲梯佈置,閃下閃下好靚😍😍😍啲位都坐得幾舒服,同朋友傾吓傾吓咁又過咗愉快嘅一日!
星期日同朋友去長洲⋯
新開左間Cafe—Allboutlovecafe
入面有好大隻啤啤熊陪你打卡😍😍😍

店長沖嘅咖啡口味好特別❤️
佢會跟返客人鍾意飲嘅口味,同埋甜度調製⋯

我嗰日飲嘅係金箔桂花咖啡😍😍😍
仲有tiramisu都係自製,出面嘅口感有啲唔同!
好重酒香,味道唔會太甜啱啱好!

入面每個位置都好特別,有好多唔同嘅打卡位,
例如長身有好多唔同嘅字句,
同埋有個愛情留言板🌈
可以喺上面寫返自己想寫嘅嘢✅✅✅

同埋裏面有條彩虹🌈雲梯佈置,閃下閃下好靚😍😍😍
啲位都坐得幾舒服,同朋友傾吓傾吓咁又過咗愉快嘅一日!
2023-03-26
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$100 (Tea)
  • Tiramisu
2023-04-05 61 views
周日去长州 经过一间咖啡店 地方舒适 饮品有质素 饮品数量都不少 行到脚软 有个地方坐下 饮杯咖啡 不错的选择 咖啡口感濃厚且強烈,尾韻香甜 咖啡和奶的層次分明得很,記得記得記得不要攪拌,大啖呷一口,享受冷暖苦甜的口感。