2023-11-03 11 views
呢日去airside 行街,見到呢間水果店好吸引啊,除左有好多好新鮮既生果,仲有好多款果汁同埋生果杯。飲品和甜品都是每日鮮製,用鮮果製成不加糖水而且性價比高今次點左呢個signature 既如菓愛心脆果杯,呢杯金黃芒芒岩哂鍾意芒果既朋友,下面係鮮甜既芒果汁,跟住再鋪上鮮忌廉同埋脆片,上層係大大粒既芒果,層次豐富。另外仲有好特別既十二星座果汁,每款都用新鮮蔬果製作,各有功效的,今次揀左天瓶座,係番石榴雪梨益力多,健康又好味。最後仲點左好足料既楊枝甘露、一公升既西瓜汁同埋生果杯,勁滿足。

啟德新商場AIRSIDE內一間健康美味水果店✨🦥❤️✨🍅🍉🍊🍋🍇🍈🍎🍍🍏🍑🍒🍓🥑🥝🥥🫐小店有新鮮靚水果售賣,但重點介紹是果汁部門,既有創意,價錢又抵!設有特色水果飲品,包括12星座果汁,即是由不同水果和蔬菜混合而成的果汁,以星座為名,有趣!是此點了《巨蟹座》$38/枝神石榴紅菜頭蘋果的口味!😋😋😋好健康!好味道!果汁都是以健康的蔬菜和水果混合而成!此外更有「如菓愛心脆果杯」,有三款選擇,以水果汁為基礎,配上乳酪、忌廉、早餐脆脆玉米片形成的脆果杯,非常惹味!👍🏻是此點了《火紅菲菲》$58即是用了紅肉的火龍果為主角,再配以乳酪、玉米片等食材混合而成,是一款由水果而成的美味甜品!😍當然不少得有新鮮的水果杯!水果杯有5-6種是令的水果!$25/杯,$70/3杯。還有特色的《1公升果汁》$48/枝,指定2-3款的果汁,是此點了西瓜汁!超大樽!👍🏻👍🏻解渴一流!除了果汁外,還有香港本地街頭小食「燒賣」。行街行到累,可以稍作休息,喝杯果汁,是不錯的選擇,小店有幾個座位供客人使用呢!😌

是此點了《巨蟹座》$38/枝

是此點了《火紅菲菲》$58

除了果汁外,還有香港本地街頭小食「燒賣」。

2023-11-02 72 views
在商場逛街,經過「如菓.愛」,真是我見過中最整齊的水果店,想不到水果店也有新概念。門面寬敞,空間感高,並不密密麻麻堆砌着水果,反而在不同貨架上展示如珍品,主打日本水果,有各種包裝的水果籃,但難得亦賣相宜的水果食品例如啫喱。當然不缺即埸食品,水吧那邊賣飲品和甜品,全部都是每日鮮製,用鮮果製成不加糖水,所以CP值高!自家製足料楊枝金露一支 $38十二星座水果汁 $3812星座果汁不同口味,每款都用新鮮蔬果製作,各有功效,有創意。$38/果汁,今時今日在商場買杯飲品絕不只這個價,所以我認為是個非常好的選擇。我選的摩羯,藍莓紅火龍果雪梨果汁的混合,果然是新鮮製,味道自然,甜酸道平衡得很好。楊枝金露芒果味非常香,甜度適中。如菓愛心脆果杯-金黃茫茫 $68新鮮水果杯 $25芒果十分香甜滑溜,加了忌廉口感更好,下一層是早餐食的脆片,感覺健康,最底層就是芒果汁,一杯非常可口的水果甜品,心水推薦。新鮮水果杯有不同水果,不一様的享受,如果要相比,自然無法比下去!蘋果雪梨汁 $481公升抵飲,非常潤喉,買返去比屋企人。
自家製足料楊枝金露一支 $38
十二星座水果汁 $38

楊枝金露芒果味非常香,甜度適中。

如菓愛心脆果杯-金黃茫茫 $68
新鮮水果杯 $25
蘋果雪梨汁 $48

1公升抵飲,非常潤喉,買返去比屋企人。

2023-11-01
Type of Meal
Tea
2023-11-02 9 views
放工搭屯馬線去啟德airside,約左朋友食飯。點知朋友遲到,甘我行行下見到有間生果店,有地方坐下hea下又幾好。1升水果汁西瓜汁即叫即榨,原汁原味,清甜解渴。最有趣的係用上飲水機專用的迷你樽,好有趣。自家製足料楊枝金露楊枝金露酸酸甜甜,好充料,新鮮芒果打汁,芒果肉大粒,柚子肉清甜,西米有口感,煙韌。新鮮水果杯 都好滿,底層係西瓜粒,都大粒既。之後見到有哈密瓜,蜜瓜,紅火龍果,金奇異果,橙,仲有粒提子,好豐富的水果杯。12星座果汁 雖然我係白羊座,但係我喜歡大膽的紫色,所以揀摩羯座。藍莓紅火龍果雪梨又幾夾,好清甜,秋天飲下雪梨水都好滋潤如菓愛心脆果杯 金黃芒芒勁黃呀,底層真芒果汁,無加水,好濃郁的芒果味。中層係朱古力波波脆脆及粟米片,增加口感。頂層不得了,係大大粒香甜芒果,仲有香滑忌廉。

1升水果汁

自家製足料楊枝金露

12星座果汁

如菓愛心脆果杯

TakeAway
人均$30起|AIRSIDE|飲品|如菓.愛來到啟德Airside的水果飲料店「如菓.愛」,這裡的飲品真是令人驚艷!😍🍹首先,品嚐一杯清涼的1升西瓜汁🍉。這杯西瓜汁真是夏日的救星!清爽的口感和甜蜜的味道讓人心情一下子變得愉悅起來!每一口都充滿了純正的西瓜風味,讓人彷彿置身於果園中!🌴🍉接下來,試試自家製足料楊枝金露🥭,這杯飲品真是豐富多樣!新鮮的芒果和楊枝搭配在一起,口感綿密而順滑,帶來了極致的果香享受!一口下去,彷彿能夠感受到夏日的陽光和清新!🌞🥭不妨來一杯檸檬芒果雪梨🍐(12星座果汁),這款特色飲品真是令人驚艷!檸檬、芒果和雪梨的組合簡直是完美無瑕!酸甜的檸檬,濃郁的芒果和爽脆的雪梨交織出一個令人愉悅的味道,讓人彷彿置身於星空之下!✨🍋🥭🍐來一份火紅菲菲紅肉火龍果水果杯,這杯水果杯色彩繽紛!火龍果的鮮豔紅色令人驚艷,口感爽脆多汁。加上穀物脆脆的點綴,增加了口感的層次,每一口都充滿了水果的鮮甜和穀物的香脆!🌺🍉🌽🍓在「如菓.愛」這家水果飲料店的用餐體驗真是美妙無比!飲品新鮮可口,每一杯都散發著豐富的水果風味,令人回味無窮!如果你對健康又美味的水果飲品感興趣,絕對不能錯過這家店!🌟🍹🍓
人均$30起|AIRSIDE|飲品|如菓.愛

在「如菓.愛」這家水果飲料店的用餐體驗真是美妙無比!飲品新鮮可口,每一杯都散發著豐富的水果風味,令人回味無窮!如果你對健康又美味的水果飲品感興趣,絕對不能錯過這家店!🌟🍹🍓🍍

——————為食分界線——————
📍 如菓.愛 (九龍城)
九龍城啟德協調道2號AIRSIDE 2樓L220號舖

人均消費: $30
#hk #hongkong #hkfood #hkfoodie #hkblogger #hkfoodblogger #hongkonger #香港 #香港美食 #週末好去處 #香港好去處 #食好西 #美食 #探店 #香港探店
2023-11-01 10 views
啟德站上面開左個新商場,行行下見到呢間新鮮既生果店,入面有擺放新鮮既生果可以售賣又可以買新鮮製作既果汁🥭🍉仲有售賣12星座飲品🍹而且每款飲品都係精心配搭好,有好多唔同既功效,鋪頭入面既飲品同甜品都係每日新鮮製造,唔會加糖水,全部都係真材實料,性價比有高,可以堂食又可以外賣🥡🌟12星座果汁: 天秤座 $38有12星座可以揀屬於自己星座既特飲,對應翻我既星座我揀左番石榴雪梨益力多🍐入面係有番石榴,含有膳食纖維,能夠促進新陳代謝,減少脂肪囤積,簡直係減肥恩物。飲落去係好清甜加上益力多既味道🌟甜甜蜜蜜脆果杯 $58一見個脆果杯就已經俾吸引左,成杯都係用蜜瓜整既🍈下面係蜜瓜榨成既果汁,上面加左Cream同咪粟米片,再加上蜜瓜肉,成杯野飲無加任何既糖,得蜜瓜本身既清甜加咪d cream🌟新鮮水果杯$25呢個水果杯入面有好多唔同既生果,例如提子🍇橙🍊火龍果,番茄🍅金奇異果等🥝仲要洗即叫即切,保持生果既新鮮,每樣生果仲要係甜既🌟1公升西瓜汁 $48西瓜汁係我既最愛,去到一定要買黎飲,即刻榨左成1公升🍉我可以一次性飲到飽,飲落去係好清甜,完全係新鮮既西瓜汁,無加水或糖🌟自家制足料楊枝甘露 $38每一間自

🌟12星座果汁: 天秤座 $38

🌟甜甜蜜蜜脆果杯 $58

🌟新鮮水果杯$25

🌟1公升西瓜汁 $48

🌟自家制足料楊枝甘露 $38
每一間自家制既產品或特飲都要試下,呢杯楊枝甘露真係好足料🥭入面有滿滿既芒果肉,柚子同西米,飲落去個味道係好濃厚,芒果味都超香,價錢都好合理👍🏻
2023-11-01 6 views
啟德新開左商場Airside,仲要係Pet Friendly🐶一定要去朝聖下,商場入面好熱鬧😍比我見到有間賣生果,中意水果既我梗係要買黎試下😊店舖除左有新鮮生果外、仲有送禮禮盒🎁同新鮮現榨飲品同甜品,超吸引🤩新鮮水果杯有多款時令水果🥝多汁又鮮甜🥭🍓🍎如果岩食既仲可即時係店入面買,好方便👍🏻自家製足料楊枝甘露真係超足料😍啖啖都係到芒果、西柚同西米,而且味道都仲濃郁,又唔會太甜,超正🥰12星座果汁🍹每個星座都各有功效,我就揀左處女座係檸檬芒果雪梨,重點係即叫即榨,絕無添加糖水😎健康得黎又美味,而且飲落酸酸甜甜,可以生津解渴😋如菓愛心脆果杯有3款口味:芒果🥭|紅肉火龍果🟥|蜜瓜🍈今次就揀左甜甜蜜蜜,頂層就有蜜瓜粒,每粒都好甜又多汁,而中間就有鮮忌廉同早餐穀物片🥣最底層就係鮮榨蜜瓜汁🥰有得飲之餘仲有得食,蜜瓜汁飲落幾清甜,再加埋忌廉同早餐穀物片好有口感,十分推薦👍🏻👍🏻👍🏻1升水果汁🧃(香蕉奶)新鮮製造💯香蕉味濃郁,牛奶又順滑,真係一啲糖水都冇加,超級健康,性價比超高👍🏻

12星座果汁🍹

如菓愛心脆果杯

1升水果汁🧃(香蕉奶)

2023-10-18
Type of Meal
Dinner
2023-11-01 7 views
在AIRSIDE逛累了,走進了這間水果店,嘆一下果汁和水果杯充充電。這裏除了販售多款水果,還有用新鮮水果每日鮮製的果汁和水果甜品,選擇多,旁邊還有幾個窗邊舒適用餐位💗🔶自家製足料楊枝金露 $38香甜滑溜,芒果椰汁味濃,好足料,性價比高呢~🔶1公升果汁 $48好抵飲。是日西瓜汁清甜解熱,無添加糖水,原汁原味。🔶12星座果汁 $38共有12款,以12星座命名,每款都用新鮮蔬果調製,各有各功效。選了養顏潤肺的雙魚座👉🏻水蜜桃蕃茄雪梨汁,清潤雪梨配上香甜水蜜桃,還有抗氧化蕃茄,入口清甜潤喉,配搭得宜。🔶新鮮水果杯 $25/杯內有5-6款時令水果,當日有西瓜丶蜜瓜丶紅火龍果丶蘋果丶提子丶金奇異果等,一次過可以吃到多款水果。🔶如菓愛心脆果杯 $68選了黃金茫茫口味。上面有大大粒新鮮芒果,下面還有忌廉丶粒粒脆脆和用芒果打成的果汁。芒果香甜多汁,加埋粒粒脆脆,有口感。

🔶自家製足料楊枝金露 $38
香甜滑溜,芒果椰汁味濃,好足料,性價比高呢~

🔶1公升果汁 $48
好抵飲。是日西瓜汁清甜解熱,無添加糖水,原汁原味。

🔶12星座果汁 $38

🔶新鮮水果杯 $25/杯

🔶如菓愛心脆果杯 $68
📸如菓。愛最近新開既Airside 唔知大家去咗未呢?未去既就想介紹你試吓呢間水果店除咗有日韓水果之外仲有即製飲品同甜品架💗每日新鮮製造💗完全用鮮果製成不加糖水🤍水果店招牌飲品🥤「12星座果汁」$32每款都用新鮮蔬果製作用上唔同水果搭配 各有功效今次就試咗魔羯座♑️紅火龍果|藍莓|雪梨清甜潤眼 啱曬成日眼乾既你🤍 如菓愛心脆果杯有三種口味可選· 金黃茫茫 $68· 火紅菲菲 $58· 甜甜蜜蜜 $58今次揀咗金黃茫茫(芒果🥭)上層擺滿芒果 中間夾層放咗早餐穀物食落脆脆地 令口感豐富最底係濃稠既芒果汁 一飲就知完成無溝水架🤍新鮮水果杯 $25一杯 $70三杯一杯有齊唔同款式既生果 啱曬有選擇困難症又懶洗生果既你🤭🤍1L果汁 $48可選2-3款水果 大大樽兩個人都夠飲樽仔夠硬淨🫙 拎翻屋企裝滿水可以當啞鈴🤣📍 九龍城啟德協調道2號AIRSIDE 2樓L220號舖#啟德美食 #香港手搖 #香港必食 #香港探店 #香港打卡 #香港旅遊 #香港必喝 #啟德探店 #手搖飲品 #香港好去處 #啟德推薦飲品
📸如菓。愛
最近新開既Airside 唔知大家去咗未呢?
未去既就想介紹你試吓呢間水果店
除咗有日韓水果之外
仲有即製飲品同甜品
💗每日新鮮製造
💗完全用鮮果製成不加糖水

🤍水果店招牌飲品🥤「12星座果汁」
每款都用新鮮蔬果製作

有三種口味可選
· 金黃茫茫 $68
· 火紅菲菲 $58
· 甜甜蜜蜜 $58

今次揀咗金黃茫茫(芒果🥭)
上層擺滿芒果 中間夾層放咗早餐穀物

大大樽兩個人都夠飲
樽仔夠硬淨🫙 拎翻屋企裝滿水可以當啞鈴🤣

📍 九龍城啟德協調道2號AIRSIDE 2樓L220號舖

Waiting Time
10 Minutes (TakeAway)
$50 (Dinner)
  • 12星座果汁
啟德Airside 2樓有間水果專賣店舖@amourdefruit_grande提供了一系列精緻的水果飲品和點心。更有新鮮水果杯及鮮榨果汁店內有少量窗邊吧枱可供飲食~ 鮮有的設計店鋪飲品和甜品每日新鮮製作飲品不加糖水 100%來自水果本身 性價比高~⋆__ᴛᴏᴛᴀʟ ᴏʀᴅᴇʀ___ ⋆❤️ 12星座果汁 $38 最令我煩惱是《12星座果汁》♈️12個星座,12種顏色,12款功效全部都很吸引最後選擇了白羊座(白火龍果香蕉雪梨)香蕉味好出 也喝到雪梨跟火龍果味道❤️1公升水果汁 $481公升水果汁 補充體力剛剛好即叫即榨 當天買了西瓜汁店員一塊塊西瓜🍉砌開再放入榨汁機 十分治癒~❤️自家製足料楊枝金露 $38厚實厚實 很足料超多西米 柚子 芒果🥭吃到底是粒粒芒果肉 無花無假❤️是令新鮮水果杯 $255-6款時令水果有麒麟果、紅火龍果、香印提子、甜橙、西瓜、密瓜、金奇異果等等款款新鮮❤️ 如菓愛心脆果杯 $583 款口味可選擇《甜甜蜜蜜》太驚喜最頂是滿滿的蜜瓜跟奶油中層是粟米片及可可脆粒最底層是蜜瓜汁一次可品嘗三種不同口感——————————————————
啟德Airside 2樓有間水果專賣店舖
@amourdefruit_grande
提供了一系列精緻的水果飲品和點心。
更有新鮮水果杯及鮮榨果汁

❤️ 12星座果汁 $38
最令我煩惱是《12星座果汁》♈️
12個星座,12種顏色,12款功效
全部都很吸引
最後選擇了白羊座(白火龍果香蕉雪梨)
香蕉味好出 也喝到雪梨跟火龍果味道

❤️1公升水果汁 $48
1公升水果汁 補充體力剛剛好
即叫即榨 當天買了西瓜汁
店員一塊塊西瓜🍉
砌開再放入榨汁機 十分治癒~

❤️自家製足料楊枝金露 $38
厚實厚實 很足料
超多西米 柚子 芒果🥭
吃到底是粒粒芒果肉 無花無假

❤️是令新鮮水果杯 $25
5-6款時令水果
有麒麟果、紅火龍果、香印提子、甜
橙、西瓜、密瓜、金奇異果等等
款款新鮮

最底層是蜜瓜汁
一次可品嘗三種不同口感

——————————————————
2023-10-30 10 views
知道啓德開咗一間大型商場Airside ,一於去朝聖一下!商場入邊開咗一間果汁店,外觀超級亮麗 有好多新鮮空運嘅水果 🥭令人目不暇給空間感極大 行得好舒服 仲有個位置係俾人坐喺度休息一下飲杯嘢仲有個位置係有即食生果杯 甜品同埋林林總總嘅新鮮果汁售賣 一場嚟到梗係要試吓!買咗五樣嘢,放喺枱面好震撼😗😝1升水果汁🥤呢個真係勁大支,用上西瓜🍉,好足料同屋企人share啱晒!自家製楊枝金露🍨芒果味十足 再配上西米同埋椰汁底,甜甜地作為甜品好正😛新鮮水果杯🍊🍇見到呢度有即食生果杯,又買咗試吓有好多唔同味道嘅生果 包括橙、哈密瓜、提子等 超級鮮甜~方便啲想乜嘢都試吓嘅人12星座果汁 ♑️呢個好有特色,佢將12星座分成為12種唔同嘅果汁 每種果汁用上不同嘅組合 我揀咗摩羯座,隻色好靚 紅紫色用上藍莓紅火龍果雪梨 健康又有益如菓愛心脆果杯 🍈我揀咗甜甜蜜蜜,用上哈密瓜汁做底,然後上邊有脆片 再放上極多味道鮮甜嘅哈密瓜 🍈,作為午餐或者下午茶都好飽肚!😁😁
知道啓德開咗一間大型商場Airside ,一於去朝聖一下!

仲有個位置係有即食生果杯 甜品同埋林林總總嘅新鮮果汁售賣

一場嚟到梗係要試吓!
買咗五樣嘢,放喺枱面好震撼😗😝

1升水果汁🥤
呢個真係勁大支,用上西瓜🍉,好足料
同屋企人share啱晒!

自家製楊枝金露🍨
芒果味十足 再配上西米同埋椰汁底,甜甜地作為甜品好正😛

新鮮水果杯🍊🍇
見到呢度有即食生果杯,又買咗試吓

12星座果汁 ♑️
我揀咗摩羯座,隻色好靚 紅紫色
用上藍莓紅火龍果雪梨 健康又有益

如菓愛心脆果杯 🍈
今日發掘下啟德Airside新商場有咩好野食✈️見到呢間舖頭以為佢淨係賣靚生果❤️ 點知原來仲有好多款唔同嘅鮮榨果汁😋全部都係每日鮮製唔加糖水🌱 感覺將水果同果汁則提升到一個有品味嘅層次🪄呢個價錢食到新鮮生果真係性價比高⭐️ 水蜜桃蕃茄雪梨 ♓️呢個係呢張12星座化成果汁真係好有趣✨除咗味道方面調色都好有心思帶著漸層既夢幻效果🌈 水蜜桃同雪梨嘅感覺帶清甜好和諧🍑 番茄就帶一點微酸既清新感🍅⭐️ 自家製足料楊枝甘露 💛一飲落去真係非常足料🤣 充滿鮮芒果肉同埋鮮西柚肉甜度好自然🥭椰奶嘅口味唔會太濃太膩🥥都係新鮮嘅果汁做主角🥰⭐️ 1公升果汁🍹1公升份量嘅鮮果汁唔加糖水真係好抵飲😋 今次揀左西瓜汁🍉甜度天然唔會有種痴喉嚨的感覺就知道真才實料特別消暑🏝️⭐️ 新鮮水果杯 🍎一杯有晒唔同水果咁足料岩曬懶人🤪可以食晒唔同口味同時保留新鮮度😋⭐️ 甜甜蜜蜜 🍈另外一款好有創意嘅就係呢個愛心脆果杯🍸係鮮忌廉上面配上鮮果肉同果汁💚感覺好似日式芭菲咁但係健康得多🌿加上脆脆嘅粟米片做點綴就唔會太Dry 不過就要小心Cream會溶啦😅
水蜜桃蕃茄雪梨

另外一款好有創意嘅就係呢個愛心脆果杯🍸
水蜜桃蕃茄雪梨
1公升果汁
甜甜蜜蜜
是日去咗最近人氣爆燈嘅新商場AIRSIDE行街街😎行到咁上下到咗三點三時光!見到呢度有間明亮又吸引嘅水果店(😍😍店內放滿精美水果&鮮果製品)一於入去HEA番吓先!!呢度嘅飲品同甜品都係每日鮮製👌🏻用鮮果製成🙅🏻‍♀️唔加糖🙅🏻‍♀️唔加冰!真材實料性價比非常高👏🏻👏🏻當中個人覺得最特別嘅係✨12星座果汁✨每款都用新鮮蔬果製作😃每款都各有功效!不妨揀番自己嘅星座果汁品嚐吓❤️. 💋如菓愛心脆果杯揀咗杯✨火紅菲菲✨甜美嘅紅肉火龍果令整體賣相吸睛度大加分!!啱哂少女心打卡😘火龍果冰沙+cream+可可脆脆+粟米片!口感豐富且清新可口👍🏻👍🏻. ♊12星座果汁梗係揀番雙子座👯即係提子x青瓜🥒勁健康嘅感覺!味道同呢個星座性格一樣咁清爽😆😆. 🍉1升水果汁成支原汁原味嘅西瓜汁🍉無敵清甜解渴又消暑!. 🥭自家製足料楊枝金露真材實料無花假🙌🏻啖啖都食到芒果粒粒+柚子肉!又濃郁又creamy!非常正💯💯. 🍓新鮮水果杯超級多種類嘅鮮果😚有金奇異果, 西瓜, 哈密瓜, 提子, 火龍果…滿杯切件水果!食起嚟非常方便🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️
💋如菓愛心脆果杯
♊12星座果汁
🍉1升水果汁
成支原汁原味嘅西瓜汁🍉無敵清甜解渴又消暑!
🥭自家製足料楊枝金露
🍓新鮮水果杯

2023-10-29 18 views
Amour de fruit grande fresh fruit cup 如菓愛心脆果杯 🍦 $58愛心水果杯有三款生果選擇,分別係芒果、紅肉火龍果同埋蜜瓜🍈,今次揀咗嘅望落去好吸引嘅翠綠色北海道蜜瓜,份外清甜,配埋好creamy 嘅鮮忌廉、好有口感嘅朱古力🍫同原味cereal 脆片、底層蜜瓜汁,好高質Fresh fruit cup 新鮮水果杯 $25一大個嘅新鮮水果杯用咗大概五至六款時令水果,包括有紅火龍果、脹卜卜嘅巨峰提子🍇、西瓜、密瓜、酸酸地嘅菠蘿🍍等,一口一啖仲好夠方便!Twelve constellations juice 12星座果汁 ♎️ $3812星座果汁係餐廳嘅熱賣飲品之一,今次揀咗紫色嘅摩羯座,外觀已經非常吸睛✨,顏色好靚,其實係藍莓🫐、紅肉火龍果、雪梨🍐,酸酸甜甜又開胃,而且營養價值好高,值得推介👍🏻Mango grapefruit sago coconut milk 自家製足料楊枝甘露 🥭🥥 $38呢度homemade 嘅楊枝甘露有鮮甜嘅芒果,加入爽口嘅立立西米同埋葡萄柚果粒🍊,仲帶有甜度適中嘅椰奶🥥,奶味好重🥛,口感豐富,而且超級消暑 1L fresh jui
如菓愛心脆果杯 🍦 $58

Fresh fruit cup 新鮮水果杯 $25

自家製足料楊枝甘露 🥭🥥 $38

1L fresh juice 🧃 1公升果汁 $48
1公升果汁每日都有兩至三款限定選擇,今次揀咗清甜健康嘅西瓜汁🍉,清涼又解熱,仲係即叫即整,大概等十幾分鐘,真係好fresh 啊

水果店嘅全部飲品和甜品都係每日鮮製✨,用鮮果製成好有誠意,而且完全唔加糖水,性價比高
2023-10-26 45 views
💡新鮮果汁店最近要數人氣商場,當然係非新商場AIRSIDE莫屬,今次就約左朋友去潮聖,今次要介紹呢間以鮮果為主題嘅小店,主打即叫即製私新觧水水果汁,仲有以2星座為題的果汁,每一種都有不同的功效,除左果汁外,仲有新鮮生果賣😍🍉西瓜汁用新鮮嘅西瓜榨汁而成,無添加水及糖,又天然又好飲。🥭楊枝金露自家製足料楊枝金露,材料好豐富,有好多芒果肉,西柚肉,西米等,味道岩岩好,每一啖都非常足料。🌟如菓愛心脆果杯有三隻不同的口味,芒果🥭紅肉火龍果、蜜瓜🍈,今次就選左紅肉火龍果,頂層放滿火龍果粒,火龍果甜度高,中間有可可脆粒及粟米片,口感好豐富。🌟 十二星座果汁12款不同口味,12星座都採用新鮮蔬果製作,不同的口味,今次選左白羊座,有白肉火龍果、雪梨🍐、香蕉🍌,每一啖都好順滑,亦都好高營養。🌟 新鮮水果杯水果杯根據當日時令生果而定,當日有提子、紅火龍果、蜜瓜、橙、西瓜等,一次過食到不同口味的生果,新鮮又健康。
💡新鮮果汁店

🍉西瓜汁
用新鮮嘅西瓜榨汁而成,無添加水及糖,又天然又好飲。

🥭楊枝金露

🌟如菓愛心脆果杯