2021-02-03 1776 views
星期六中午時間到訪,餐廳人流不斷。由於時間尚早,所以不用排隊等入。離開時則見人龍。隔兩個月仍想念的一餐1. 日本產吉列黑豚滑蛋飯 ($118)普通日式吉列豬扒飯,份量不少。2. 迷你丼物餐 ($168)丼物餐可選兩迷你丼,再加上麵食,十分適合有選擇困難的人!推薦一次過可多嘗不同款式,滿足!今次選了海膽三文魚飯和三文魚甜蝦飯,丼物餐配以熱烏冬或蕎麥麵及甜品。刺身新鮮,熱烏冬煙韌、份量適中,女生吃烏冬加兩丼物就較為多。總結:價錢中上但對應質素和環境是值得的

隔兩個月仍想念的一餐

1. 日本產吉列黑豚滑蛋飯 ($118)
普通日式吉列豬扒飯,份量不少。

2. 迷你丼物餐 ($168)
一次過可多嘗不同款式,滿足!今次選了海膽三文魚飯和三文魚甜蝦飯,丼物餐配以熱烏冬或蕎麥麵及甜品刺身新鮮,熱烏冬煙韌、份量適中,女生吃烏冬加兩丼物就較為多。

總結:價錢中上但對應質素和環境是值得的

2020-11-14
$157.5 (Lunch)
2021-01-22 970 views
Went there at 1ish alone. The reception staff and waiter had a square face. Assigned to a lone seat which was fine cos I had a book with me. The waiters needed repeated reminders to pass me the menu and tea. The sushi chefs near the sushi kept speaking the F word (in Cantonese)... Dessert served and I asked what was it, the waiter replied impatiently "和果子". Enlightening! Who doesn't know? Food wasn't too bad. Paid by card, the waiter didn't even look at me or said thank you. It wasn't too much but still a $300-odd lunch (plus drink). Guess even the newly-opened McDonald's would have better service. Appalling experience and surely NOT visiting again. Very disappointing. While the food was mediocre, the service should be "0" that is not commensurate with Festival Walk.
2021-01-20 884 views
💸食物質素 驅使我願意付這價錢💸每一口魚生都好精神!切既厚度令每片魚生都充滿在口內,新鮮之餘,又溶於口內,不得了!今次仲有刺身師傅推介既灸燒鰈魚裙邊,marvellous! 甘香既油膩感被檸檬汁同辣蘿蔔蓉捉住! 再加埋個新鮮wasabi 😚😚😚呢個午餐套餐包括沙律、前菜、蒸蛋、白飯、漬物、麵豉湯、小甜品。 個人嚟講,好中意碗白米飯🍚,熱騰騰既珍珠米飯 配 啖入口即溶既魚生,媽呀,即刻諗起日本當地會即叫即整既家庭小店,好有誠意呀!(´▽`)呢個價錢,食完之後,迴轉壽司?放題?從此再無出現係我個腦海 而家既我,變左啦。會願意唔食又平又方便既壽司,留個錢,儲起去食返餐好既,開心又滿足既一餐!💰💰(其實係已經返唔到轉頭,好難再去食雖然又平又方便、但門口已傳出陣陣酸臭既迴旋壽司)((˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)******************************☝🏻以上係一個日日都有既午市套餐:🥢刺身御膳(7款) 定食 💵$ 208 +加一Ps平日午市都比較多人,可能要等一陣(尤其當2人限聚生效時)。另外,前場既人比較忙(每枱上菜都要行3-4次),服務可能會未如理想😣
💸食物質素 驅使我願意付這價錢💸

呢個價錢,食完之後,迴轉壽司放題?從此再無出現係我個腦海

☝🏻以上係一個日日都有既午市套餐:
🥢刺身御膳(7款) 定食
💵$ 208 +加一
刺身御膳(7款)
刺身御膳(7款)
2021-01-04 1094 views
食物味道,可以接受,但服務態度真係差到不得了,明知疫情關係,其實下午两點幾去,可以坐疏啲,但係都要安排坐幾枱一齊,同侍應講,無反應,算。。點餐,未點完就走咗去,再點,點多一個餐又走,想叫多個沙律,叫多個燒魚,叫嘢飲,總共叫佢返嚟再點叫咗三次,好似好趕時間咁。。送餐用餐碟推走晒啲餐具落枱面,谷鬼氣叫佢哋換晒新佢,但要叫三次先同你換攞牙籤,紙巾,送甜品,我感覺佢哋機乎係掉落枱面。。呢一間係呢個飲食集團嘅最差嘅一間,坦白講,我成日到呢間集團嘅餐廳食嘢,又一城穴藏,係嘅個集團最x差嘅一間餐廳
攞牙籤,紙巾,送甜品,我感覺佢哋機乎係掉落枱面。。
為答謝老公送我禮物,我們選了又一城「穴藏」食飯,記得拍拖時候他同樣在又一城送我手錶,估不到今次又是同一個地方送同一樣的禮物,感恩感謝。穴藏是家走中檔路線的居酒屋,長長BAR檯師傅們都埋首製作食物給客人,由於疫情2人限聚關係,店裡的食客也不多,氣氛比較冷清。我們隨喜好點了幾款食物,另外點了碗壽司飯,把海膽伴著飯來吃,好吃好吃。總括餐廳食物質素對得起價錢,雖然沒有太多驚喜,服務中規中矩,就是一試可以之選。

特上刺身拼盤(9款)
白桃梳打、荔枝紅茶!買一送一

熊本豚肉烏冬
盬燒油甘魚鮫
安格斯肉眼卷鵝肝薄燒

章紅魚柚子酢沙律
2020-11-30
$650 (Dinner)
2020-11-28 752 views
適逢老公寶寶生日之際,當然要與他吃上一頓好料理慶祝一番,想起早前從他口中聽到提及想吃日本菜,我便預定了穴蔵,皆因以往偶有光顧,師傅已清楚我們對食材的偏好口味,而且用料方面亦新鮮高質。越之鶴 純米大吟釀 精米採用高精米要求最高級別的原料米釀造,是達到頂級水準中的21%,出產自日本新潟縣,飲用時柔和清爽,帶有米味香甜,與刺身、壽司很是相配。活北寄貝刺身產自日本北海道的北寄貝色澤米白帶灰,師傅將其𠝹開數刀以方便進食,食用時肉質肥美結實,爽脆滑溜,味道甘甜香嫩,配搭山葵進食更能帶出鮮味。深海池魚刺身深海池魚出產於九州南部,其當做季節為六至八月,外形銀色魚皮配搭粉白肉質,口感肥美刺少,味道鮮嫩清甜,魚味出眾,脂厚油香,甘香的油分更令人齒頰留香。鮫鰈魚薄切醋物鮫鰈魚來自於日本北海道,師傅把魚肉切得薄身,再捲成圈狀放置碗中,魚肉口感爽脆細嫩,緊實鮮美,配搭上醋物進食,為原本清淡的魚味增添豐富層次。金華鯖魚刺身鯖魚刺身肥美飽滿,外形新鮮厚身,進食時富有口感,使用火槍輕微灼過的魚肉嫩滑香濃,鮮味十足,逼出的魚油甘香豐潤,滿佈口腔,令人回味。海膽白蝦壽司壽司使用柔和微酸的醋飯作底,頂層加入白蝦和海膽。白蝦
越之鶴 純米大吟釀 精米
採用高精米要求最高級別的原料米釀造,是達到頂級水準中的21%,出產自日本新潟縣,飲用時柔和清爽,帶有米味香甜,與刺身壽司很是相配。
活北寄貝刺身
深海池魚刺身
鮫鰈魚薄切醋物
金華鯖魚刺身
海膽白蝦壽司
壽司使用柔和微酸的醋飯作底,頂層加入白蝦和海膽。白蝦肉質雪白晶瑩,蝦味濃郁,鮮甜彈牙,海膽色澤橙黃,入口即化,豐腴甘甜,三者配合恰到好處,鮮甜無比。
鳥貝刺身
鳥貝色澤潔白帶啡,外形猶如鳥喙般因而命名,食用時嚼勁十足,富有口感,肉質新鮮肥厚,脆嫩味甘,配搭山葵一同食用,味道清甜鮮味。
帆立貝刺身
帆立貝外形厚實肥美,色澤呈現米白,師傅於表面𠝹開數刀後,再搽上醬油,務求把醬料滲入肉質。進食口感新鮮柔軟,爽脆彈牙,味道甘甜濃郁。
赤鯥赤馬糞海膽刺身
把赤鯥、赤馬糞海膽、飯放置於金色碟子上上桌,外貌矜貴美觀,赤鯥魚皮滑溜,肉質鮮甜無比,嫩滑甘香,赤馬糞海膽口感回甘即溶,清甜香濃,與飯、山葵進食,口感豐富。
赤崎真蠔
赤崎真蠔切開數段再上桌以方便顧客進食,其外型肉厚圓潤,入口滑溜濕潤,鮮甜嫩滑,蠔味濃郁,帶有一股海水鮮味,加入蔥花、漬物、柚子醋調味,整體酸甜清新。
皮剝魚刺身
皮剝魚盛產時期爲六月至十二月,其肉質雪白晶瑩,食用時煙韌彈牙,鮮甜清新,與芝麻、蔥花、醬料、三文魚籽一同製作,口感惹味富有層次,同時亦能緩和魚腥。
北海道赤馬糞海膽壽司
赤馬糞海膽產自日本北海道,色澤呈現橙黃色,口感豐腴嫩滑,味濃鮮美,綿密即溶,尾韻味道有回甘感,包裹紫菜食用,口感增添爽脆層次,整體鮮味十足。
吞拿魚中拖羅壽司
中拖羅是魚隻的背部和腹部位置,此部份可見脂肪分布平均,入口時魚脂甘香,軟嫩濃郁,配上白芝麻、青蔥、醋飯,味道惹味香醇,甚是鮮美。
飽魚舞茸菇湯
飽魚舞茸菇湯使用茶壺盛載端上,頂部的茶壺蓋反轉便是湯碗,造型用心特別,湯底色澤清澈見底,香濃鮮甜,擠入檸檬汁可增添幾分清新,用料方面高級矜貴,用上鮑魚、舞茸菇煲製,鮑魚口感鬆軟滑糯,舞茸菇則爽脆彈牙。
靜岡蜜瓜
靜岡蜜瓜來自日本的靜岡縣,屬高級的極品蜜瓜種類,端上桌時便已有股瓜果幽香撲鼻而來,它特點是皮薄肉嫩,進食時蜜瓜汁滿佈口腔,味道香甜爽脆,瓜味濃郁。

總結而言,整體裝潢富有設計感,壁畫、木枱、吊燈等配搭,予人柔和舒適的感覺,恍如置身日本之中。而食材用料肥美新鮮,配搭味道美味出色,是與家人朋友聚餐或慶祝的好地方。
2020-11-20 555 views
好新鮮嘅刺身❤️​大大件,份量適中​丼飯包麵豉湯,沙律,甜品​某飲品仲買一送一🍹​坐得舒服,係傾計嘅好地方👍​​味道👅👅👅​抵食🤑🤑​環璄⭐️⭐️⭐️⭐️​服務👍🏻👍🏻👍🏻​番兜🍉🍉🍉​(最高分x5)​​
好新鮮嘅刺身❤️​
大大件,份量適中​
丼飯包麵豉湯,沙律,甜品
某飲品仲買一送一🍹​
坐得舒服,係傾計嘅好地方👍​

味道👅👅👅​
(最高分x5)​
Type of Meal
Tea
2020-11-20 613 views
穴蔵向來是我喜愛的日本菜餐廳之一,偶爾有空便會到此光顧,今天心血來潮又想吃日本菜,首選當然先想起這個老地方,我便馬上邀約朋友與我晚餐,順道可以小喝上數杯。雞泡魚乾雞泡魚乾是使用河豚製成的,其外形扁身呈長方塊狀,色澤金黃,進食時香酥脆口,味道獨特帶有羶腥味,沾上醬料同食,口感更惹味芳香,是一流的佐酒小食。愛媛。今治 山丹正宗 雫取り大吟醸酒此款大吟醸酒是出產自日本四國的愛媛縣,由八木酒造部酒廠生產的,其酒精濃度是15%,飲用時口感輕盈清爽,帶有米香,味道同時富有瓜果和蘋果的水果氣味,尾韻爽淨溫和,配搭各款刺身、壽司均甚是適合。毛蟹醋物毛蟹肉質飽滿鮮嫩,蟹味濃郁鮮甜,頂部蓋上色澤金黃的蟹膏,口感綿密濃厚,回味無窮,旁邊再配搭上晶瑩剔透的三文魚子、透明的荷花髓取物作點綴,整體賣相矜貴非凡,吸睛美觀。平貝刺身平貝刺身是高級的貝類之一,屬於翼形類貝殼中第二大的貝殼海產,平貝肉質呈半透明且富有光澤,口感新鮮細嫩,厚實爽口,酥脆香甜,加入山葵享用,鮮味層次更為提高。象拔蚌刺身象拔蚌色澤白中帶黃,外型有呈現波紋狀的纖維,可見肉質十分新鮮。象拔蚌口感爽脆甘甜,鮮嫩滑溜,略微帶有少許嚼勁,配搭辛辣嗆鼻的山
雞泡魚乾
愛媛。今治 山丹正宗 雫取り大吟醸酒
此款大吟醸酒是出產自日本四國的愛媛縣,由八木酒造部酒廠生產的,其酒精濃度是15%,飲用時口感輕盈清爽,帶有米香,味道同時富有瓜果和蘋果的水果氣味,尾韻爽淨溫和,配搭各款刺身壽司均甚是適合。
毛蟹醋物
平貝刺身
象拔蚌刺身
象拔蚌色澤白中帶黃,外型有呈現波紋狀的纖維,可見肉質十分新鮮。象拔蚌口感爽脆甘甜,鮮嫩滑溜,略微帶有少許嚼勁,配搭辛辣嗆鼻的山葵食用,更能帶出刺身的鮮美。
皮剝魚刺身
皮剝魚屬於白身魚,入口肉質柔軟彈牙,魚肉味道較清淡,加入富有油脂的皮剝魚肝醬,味道香濃綿密,配搭三文魚子、芝麻、蔥花,增添鮮味同時亦爲賣相點綴不少。
鳥貝刺身
鳥貝是因形狀與鳥喙相似而得名,其色澤潔白,肉質厚實鮮美,細嫩無比,味道帶有微微清甜,口感彈牙有嚼勁,加入山葵享用,味道多一份芳香辛辣。
北海道白蝦赤馬糞海膽
白蝦、赤馬糞海膽同樣來自日本北海道,白蝦肉質色澤透白,食用時爽脆鮮甜,蝦味濃郁,赤馬糞海膽入口即溶,清甜香嫩,額外再加入青蔥,口感鮮美香醇。
令和真蠔
真蠔是令和年出產的,其外型圓潤飽滿,口感肥美肉厚,乾爽滑溜,味道鮮甜嫩滑,濃濃的海水味充斥口腔,配搭上蔥花、醬料進食,整體鮮味十足。
松輪鯖魚刺身
師傅於松輪鯖魚表面加入青蔥、醬料作點綴,再配襯藍綠色的碟子,賣相吸引。松輪鯖魚時令期是初夏和秋季,魚隻表面帶有金色的光澤,肉質呈現櫻花色,其脂肪甚是豐富,入口時味道脂香清爽,柔嫩彈牙。
鰹魚刺身
鰹魚的時令期是初秋,由於它是不斷運動的魚類,因此魚肉脂肪均是細膩結實,厚身飽滿,進食口感滑軟鮮甜,魚香濃郁,灑上少量蔥花和醬汁,味道富有層次。
吞拿魚中拖羅壽司
吞拿魚中拖羅是屬於魚隻的背部和腹部位置,其白色雪花脂肪分佈平均,入口魚香持久,柔軟濃郁,配上壽司醋飯、白芝麻、蔥花,口感惹味甘香,鮮味十足。
北海道赤馬糞海膽壽司
赤馬糞海膽主要產自日本北海道以南、本州和九州海域,時令季節一般在夏末秋初,海膽色澤呈現淺橙黃色,口感豐腴甘甜,濃厚即化,使用紫菜包裹,更增添風味。
赤鯥赤馬糞海膽刺身
整道菜式配料有赤鯥、赤馬糞海膽、飯,赤鯥是刺身中的極品,肉質肥美嫩滑,魚油甘香,赤馬糞海膽濃郁鮮甜,帶有回甘,使用飯、山葵點綴,味道香醇惹味。
毛蟹肉配蟹膏
毛蟹是產於西北太平洋沿岸的大型蟹,屬北海道獨有的野生蟹,是道著名的名貴食材。毛蟹肉鮮甜幼嫩,蟹味濃郁,蟹膏則濃厚綿密,配搭同食甚是鮮味。
鮫鰈魚刺身
師傅先使用火槍灼製魚皮,為求逼出魚油。鮫鰈魚肉質緊實爽脆,細嫩鮮美,魚油甘香豐富,味道充斥口腔,包裹上紫菜和灑上蔥花,正好可以緩和油膩感。
飽魚舞茸菇湯
飽魚舞茸菇湯使用茶壺盛裝上桌,頂部放置有檸檬作調味,倒至碗中的湯底色澤清澈,飲用味道甘甜幽香。湯料真材實料,使用上鮑魚、舞茸菇的矜貴食材,兩者均爽脆彈牙,獨特芳香。
靜岡蜜瓜
飯後水果是來自日本靜岡縣的頂級蜜瓜,上桌時便可聞到它的淡淡幽香,從六月到十一月份便是時令期,其外形皮薄肉細,色澤翠綠,口感結實爽脆,瓜味香濃,清甜多汁。

總結而言,餐廳裝潢以木系為主調,座位分開普通餐桌和吧枱座位,配搭畫像、裝飾,整體富有日本風味。師傅服務專業貼心,食材方面用料新鮮,味道高質可口,是與朋友吃日本菜的好地方。
2020-11-06 809 views
第一次食見佢個門面唔錯,好似好高級,仲以為會好有驚喜,誰不知😨😨😨😨😨先唔講味道先講服務如果以這個價錢來說,服務真的很一般,完全唔高呢個價,同一點都唔似高級日本料理我唔知係咪關因為我係食午餐嘅關係員工質素一般叫極都冇人應出餐速度極慢天婦羅製作時間差不多半個鐘頭以上食物方面我哋叫咗三個套餐牛扒定食牛扒勁細件勁薄,仲差過大家樂嘅牛扒套餐,無牛用味,實物與照片完全不符,價格亦超高壽司定食壽司反而還可以,都算新鮮,飯係細細舊,一口一件,都算唔錯,但價格都係偏高。天婦羅定食等足半個鐘頭嘅天婦羅定食,普通蝦都算皮薄,有半件嘅帶子,其實佢唔係新鮮帶子,雪藏帶子其實價錢並唔係10分高,我唔明點解一粒都比唔到,淨係比得半粒🙄🙄炸魷魚🦑一小片🙄🙄成個天婦羅什麼都是一少件,份量小,天婦羅嚟咗差不多10分鐘左右個飯都仲未上到⋯⋯上菜速度真的有問題因為套餐嘅關係佢有附送甜品,但係喺未食到一半嘅時候就已經上啦,仲要係用膠盒裝住,因為係和果子有Lim性嘅關係,兩件果子黐埋咗一齊,侍應喺你面前用力咁樣Fing 開佢。啲果子完全好似係喺樓下間taste 度買🙈🙈🙈🙈🙈整體來講唔會再幫襯價錢係一方面,服務亦唔見得好
第一次食
壽司定食
天婦羅定食
上菜速度真的有問題
整體來講唔會再幫襯
價錢係一方面,服務亦唔見得好

2020-09-29 1103 views
呢間餐廳其實同上次海港城的天穴係同集團的 今次呢間係穴蔵,係又一城的同上次個間一樣,盡頭有條魚~ 好有威勢好多人都唔覺呢間野唔知點解,其實佢只係遠離左其他食肆姐呢個甲羅燒配石頭鍋飯真係睇到又想食多次撈埋哂一齊食只食到蟹味,一般甲羅燒咁的味, 好好味 海膽味就唔見哂了壽司拼盤

同上次個間一樣,盡頭有條魚~ 好有威勢
好多人都唔覺呢間野唔知點解,其實佢只係遠離左其他食肆姐
呢個甲羅燒配石頭鍋飯真係睇到又想食多次
撈埋哂一齊食只食到蟹味,一般甲羅燒咁的味, 好好味
海膽味就唔見哂了
壽司拼盤
2020-09-19 872 views
對上一次食呢間集團嘅另一個分店,印象一般無乜驚喜價錢亦好似偏貴咁🥺.今次好友相約又揀返呢個集團嘅壽司🍣,午巿套餐又相當之不錯🤔,款式選擇亦頗多,無論燒物、炸物、壽司🍣、刺身、丼飯都有得揀,賣相亦很吸引😳———————————————————————————🥢特上壽司定食🍣💬魚生切得大件又厚身,有炙燒、海膽、三文魚子、特長海鰻魚🐟,款款都好食又精美,定食包含茶碗蒸、麵豉湯、前菜,好豐富😌.🥢三色丼💬吞拿魚腩蓉、三文魚子、海膽,份量相當驚人,一個人真係有可能食唔晒,好過份啊😹
———————————————————————————
🥢特上壽司定食🍣
🥢三色丼
2020-08-23 955 views
食物還好。 但外賣原來都可以服務差差差差, 㠮到要寫出黎, 好失望呀... 落左單, reception 話等30 分鐘, 如果早左會call 電話。 我地30 分鐘後番去等等到40 分鐘後都無, reception 問有無收到電話。 話無唔駛等。 等到1 個鐘之後我地再番去, 原來整好左放左喺枱, 唔會有人打畀我地...其實本來等30 分鐘已經頗耐... 堂食等十分鐘乜都齊啦有折啫, 唔係乞食喎。 希望咁大間公司可以尊重食客。題外話我落單時前兩位太太知道價錢之後想取消。 reception 嘅態度都係奇差, 語帶侮辱講: 「$160 兩個餐都唔食呀? 」直接對客講... 可能穴藏生意太好要咁對客?

其實本來等30 分鐘已經頗耐... 堂食等十分鐘乜都齊啦

有折啫, 唔係乞食喎。 希望咁大間公司可以尊重食客。

2020-07-24 1269 views
宜家盡量都唔好出街食,夜晚都係食D 菜同水果,食到都覺得有D 悶,但lunch 就冇辦法拉,都要去餐廳食,仲要食飽小小蒸蛋好滑,應該唔係混好多水蛋味好重銀鱈魚好嫩滑,最鐘意食銀鱈魚就係佢冇骨,套餐會跟一個白飯唔好睇佢細細碗,其實個碗好有深度,食起上黎都好有份量,刺身量都夠你撈飯,唔會得飯冇餸,之前喺同一餐廳食過一個海膽飯,雖然係滿滿既海膽,但我見佢咁細碗買咁貴,覺得佢唔抵又驚自己唔夠飽,叫左好多野食,食完先知錯

蒸蛋好滑,應該唔係混好多水蛋味好重

銀鱈魚好嫩滑,最鐘意食銀鱈魚就係佢冇骨,套餐會跟一個白飯

Type of Meal
Tea
2020-06-03 4362 views
塵埃落定。我公佈了我離開公司的事情。今日亦開左一個領導層大會,部門改組的事情亦明朗化,我地 3個管理層,又一次揸車去又一城搵食。今次目標係上次搵唔到嘅「穴藏」。停車場可以直接搭𨋢上到UG。其實原來好易搵。對比起上次去錯的「千両」,裝修各有特色,都算係大氣舒適。穴藏比較光猛啲。穴藏menu 選擇明顯較多,價位亦浮動好大。我最後都係健康地選了特上壽司。有沙律小食。味增湯。以呢個格局的日本餐廳來講好普通。大概一般包裝沖水嘅水準。日式蒸蛋就幾出色。比較濃厚,蛋味與鮮味都足夠。主菜壽司。有 8 件壽司、1件玉子、3 件小卷。夠晒飽(同事點了更高級$298的「極上壽司霜燒御膳」則只有10件壽司)。穴子(鰻魚)係招牌菜,係有一整條鰻魚,好滿足,鰻魚汁唔算多,可以食番鰻魚原味亦較健康。讚。其他壽司都高質。老闆點了$188的「美國產照燒牛扒御膳」都好靚。呢餐我請啦。埋單 $763。好滿足~ 返去就要收拾心情準備做好餘下3個月嘅工作喇。

有沙律小食。

日式蒸蛋就幾出色。比較濃厚,蛋味與鮮味都足夠。

老闆點了$188的「美國產照燒牛扒御膳」都好靚。

$250 (Lunch)
2020-06-01 1224 views
幸好先訂怡,用餐入坐起1.5小時。因枱对正门口,由1230pm排隊人龍從不間断😨,利害。3人都叫左午餐set, 9點刺身$258。 同樣一個set如果晚市要$518啊🤑!同服務員哥哥講我哋唔食三文魚, 可以轉其他嗎? 佢答唔知道,幫你哋mark低啦。👉 結果送上來的時候只剩下8點🥶 ( 即係畀少兩件刺身 )。🥴 從來未遇過這樣的對待, 通常會改用其他刺身。或照上2件三文魚,客人自己決定食吾食。論新鮮度,正。份量, 每款兩件( 除咗隻蝦🦐),仲要係厚切,正。 可能見全部都係刺身,驚客人唔飽,set 另外有一碗白飯🍚 。$48飲品買一送一, 即係24蚊一杯,🤑。唔知係人手不足,定生意太好, 這裏的服務員總是好忙,叫人幫忙拍照,叫+應咗三次先至有人嚟🤫。叫咗4杯嘢飲, 買一送一應該只收2杯價錢,但係佢只扣1杯, 辛好我哋有睇單,又發現到, 否則蝕完六嚿三文魚🍣🍣🍣,再蝕一杯嘢飲。扣除服務質素,純食物質素和價格,吸引🤩, 是日埋單 ,連加一,$967。

2020-05-30
$322 (Lunch)