2019-01-01 368 views
今日係2019年的第一天,首先祝大家新年快樂,健健康康!話說我今日無所事事,喺屋企玩手機,竟然俾我喺OpenRice 入面,見到一間新開的咖啡店,而我又好似有印象我曾經逛街時見過的,就決定去試試!一入門口,有bar位,我點了一個All Day Breakfast,本來想飲Moca的,但原來此店沒有Moca的,不過女店員介紹了另一款咖啡,是榛子Latte,真的不錯,少少甜味!而All Day Breakfast 方面,件包真的值得一讚,烘得剛剛好,外脆內軟,配上冰凍牛油和咖啡,簡直什麼煩惱也解決了,不過炒蛋的份量如果可以多些少就完美了!整體嚟講環境簡潔舒適,食物和飲品質素又好!
今日係2019年的第一天,首先祝大家新年快樂,健健康康!
整體嚟講環境簡潔舒適,食物和飲品質素又好!
All  Day  Breakfast  +  榛子Latte
2019-01-01
$130 (Tea)
2018-12-22 475 views
追住咖啡師Yannis飲啡:從北京再返來香港,超開心終於見到Yannis有自己地方做自己咖啡!地方好近地鐵站A1出口(唔係B出口啊!),行兩步路就到。當其他cafe可能仲講緊自己barista係咩咩比賽得獎嘅時候,佢已經係虹吸比賽嘅評委 😎好啦講番咖啡:識飲一定飲虹吸 🥰 唔肯定飲咩,就問下Yannis啦,佢會根據你口味推介~ 佢仲會自己炒豆,所以有興趣買豆都可以提早問定 ☝🏻 仲有一款latte我好鍾意:用咖啡整嘅冰(!)+牛奶 🤤開門時間係 9-6,有wifi有洗手間,我一定會成日來 🥰

開門時間係 9-6,有wifi有洗手間,我一定會成日來 🥰
Siphon  虹吸
2018-12-21
$50 (Tea)
Siphon  虹吸
  • Latte  拿鐵