2024-10-11 289 views
🫶🏻🫶🏻今次同靚靚👧🏻去到超有氣氛既餐廳聚一聚餐廳環境真係要比💯分阿無論係氣氛 定打卡位都好多😍🫶🏻非常適合慶祝🍾Appetizer🫶🏻香烤西班牙八爪魚腳伴加泰隆尼亞紅椒堅果醬八爪魚🐙勁爽彈 質感好食再加上醬汁酸甜好開胃🤤Main🫶🏻法式龍蝦汁意大利飯伴烤龍蝦尾個龍蝦肉超讚 勁新鮮 好彈牙爽口👍🏻意大利飯 煙韌度岩岩好😚吸埋啲汁好好食😋澳洲 M3 和牛肉眼扒牛肉叫咗五成熟😍熟度啱啱好牛肉嘅油脂同牛香味平衡 入口非常Juicy👍🏻Drink🫶🏻ONE THOUSAND & ONE NIGHT打卡必叫 😍😍視覺效果滿分用左SAKE做底 但加左百香果😻甜甜好岩女士飲 👍🏻MocktailBANANANANANA😍鐘意香蕉味既人必點
🫶🏻🫶🏻今次同靚靚👧🏻去到超有氣氛既餐廳聚一聚

Mocktail
BANANANANANA😍鐘意香蕉味既人必點

2024-10-03
2024-10-10 401 views
Arcadia 起銅鑼灣Midtown 30樓,餐廳裝修得好靚😍勁岩打卡,餐廳仲有roof戶外空間,同VIP room,今次見到有人開party🙌🏻喺餐廳正中間仲有live band,超好feel~半殼紐西蘭新鮮青口青口好大隻,份量亦都唔少,叫了忌廉口味,忌廉青口配上多士🍞真係一流,青口味道很新鮮,粒粒飽滿,肉質厚實澳洲M3和牛肉眼扒🥩肉質鮮嫩,我哋叫咗medium,煎得剛好,肉味濃郁而且一啲都唔乾~香煎歐洲鱸魚配白松露焗薯🐟外皮煎得酥脆,魚肉肉質很有彈性結實,味道鮮美,白松露焗薯是重點!薯仔🥔口感綿密奶香味濃!One Thousand and One Night外型同埋視覺效果,我比一百分!阿拉丁神燈、小杯仔盛載係托盤上,點火做出火焰🔥效果好夢幻。呢杯用Sake、熱情果同伯爵茶調配,飲落酸酸甜甜😍Beauty and the Beast呢杯超浪漫,杯酒係玫瑰花杯承載,點火焰🔥造成閃閃發光✨令人有啲意亂情迷嘅感覺~混合士多啤梨🍓gin、荔枝、紅莓味道甜甜餐廳環境氣氛十分chill,食物、飲品賣相亦都一流😆仲有live Band 呢類型餐廳香港少見~會再去!

半殼紐西蘭新鮮青口

澳洲M3和牛肉眼扒🥩

香煎歐洲鱸魚配白松露焗薯🐟

One Thousand and One Night

Beauty and the Beast

2024-10-09 468 views
這間有氛圍的餐廳必須要介紹他們的雞尾酒。點了一千零一夜和美女與野獸兩款,都是有火光的表演,真的是必須打卡的。煙三文魚火龍果莓果配橙香油醋醬這道菜色彩繽紛,煙三文魚的鮮美與火龍果的清新口感相得益彰,莓果的酸甜則為整體增添層次感。橙香油醋醬的清新酸味,讓整道菜更加清爽,適合在炎熱的夏天享用。澳洲M3和牛肉眼扒這和牛肉眼扒肉質極為柔嫩,脂肪分布均勻,烹調至中等熟度時,肉汁豐盈,讓人一口咬下即能感受到肉質的豐富風味。搭配簡單的調味,讓牛肉的自然風味完美展現,令人回味無窮。香煎歐洲鱸魚配白松露焗薯香煎鱸魚外脆內嫩,魚肉鮮美,搭配白松露的獨特香氣,令這道菜升華至另一個層次。焗薯綿滑,與魚肉的搭配相得益彰,整體口感和風味非常和諧,讓人難以忘懷。
這間有氛圍的餐廳必須要介紹他們的雞尾酒。

煙三文魚火龍果莓果配橙香油醋醬

香煎歐洲鱸魚配白松露焗薯

2024-10-09 294 views
去到被外坐室外冇問題不過之後一直都冇人理水又冇, menu都冇想搵個人問下見到佢地同其他客係到吹水( 唔係多客,係個個waiter 都吹緊水)足知坐左半個鐘就諗住走行到出黎明明你眼望我眼都冇問有咩幫到我走都冇人理唔通真係要個人捉住你先可以叫野食咩⋯
去到被外坐室外冇問題
不過之後一直都冇人理
水又冇, menu都冇
想搵個人問下
足知坐左半個鐘就諗住走
行到出黎明明你眼望我眼都冇問有咩幫到我
走都冇人理
唔通真係要個人捉住你先可以叫野食咩⋯
2024-10-09 326 views
如果想喺銅鑼灣度搵一間酒吧飲嘢,呢間餐廳好岩,仲可以對住個海景,好chill,成班人圍住傾計,氣氛一流。如果想慶祝生日,或者慶祝周年紀念日,都好岩,餐廳提供多個打卡位,仲會根據唔同嘅節日佈置。同埋佢既野飲真係好唔錯❤️1001 Night - Cocktail呢杯有得睇,又有得飲,好靚,叫女朋友黎打卡,好似公主咁😍 同埋入落口唔會好烈,岩晒女仔飲❣️Flamingo - mocktail 係杯西䄂果汁🍹,飲落好似fruit Punch,飲落口唔會酸。日本刺身帶子伴三文魚籽帶子帶有淡淡的甜味,質地滑嫩。三文魚籽的鹹香和微酸的味道能夠提升整道菜的層次感,咀嚼時會爆出魚籽。澳洲M3和牛肉眼扒Medium擺盤唔錯,牛味都幾重同份量都大份。

同埋佢既野飲真係好唔錯❤️

1001 Night - Cocktail

Flamingo - mocktail

日本刺身帶子伴三文魚籽
帶子帶有淡淡的甜味,質地滑嫩。

澳洲M3和牛肉眼扒Medium
擺盤唔錯,牛味都幾重同份量都大份。

2024-10-09 265 views
之前見OP同社交平台好多人介紹呢間【Arcadia】酒吧餐廳,因爲非常打卡able之外、頂樓仲可以望到海景。今次就同fd去左試下。特選芝士風乾火腿拼盤:砌得好靚、種類都好多,包括兩款芝士同火腿、幾款水果果乾、果仁同蒜蓉包。鹹香既芝士火腿同酸酸甜甜既水果一齊配酒、同fd傾計一流。澳洲M3和牛肉眼扒:肉質軟霖少筋同肥膏、搭配蒜頭同gravy好惹味。煙熏西班牙八爪魚配墨魚汁意大利麵:八爪魚腿好大條、燒得好外酥内嫩。墨魚汁意大利麵用蒜蓉同彩椒炒、唔會太膩、好清爽。1001 Night:絕對係打卡able同眼睛享受既cocktail體驗、會係你面前點火,超級靚。Cocktail包括Sake、熱情果同Earl Gray,酒味唔重、好清新。Beauty & the Beast:同1001 Night一樣都係會係你面前點火,Cocktail包括士多啤梨Gin、荔枝同小紅莓,非常香甜、無酒味、好適合女仔。
唔重、好清新。
2024-10-07 1005 views
為了一睹童話世界中的阿拉丁神燈,就相約朋友於此。餐廳場景佈置好靚,還有天台戶外地方,欣賞到維港海景,擁有許多打卡位。在場有歌手唱歌好有氣氛。場內女食客佔大多數,特別適合慶祝生日和紀念日。而神燈雞尾酒更是全晚的焦點,充滿儀式感,讓人重拾久違的少女心。特選芝士及風亁火腿拼盤 $188拼盤有芝士、莎樂美腸、風亁火腿、提子乾、杏甫、合桃肉和多士等,聽住音樂chill下食下唔錯。法式龍蝦汁意大利飯伴烤龍蝦尾 $248飯粒軟硬適中,吸收了龍蝦汁的鮮味,味道不會太濃。烤龍蝦尾薄殼易拆肉,肉質彈牙鮮甜幾好食。脆皮豬手配阿根廷奇米丘果青醬 $298豬皮酥脆,豬手肉質鮮嫩,鹹香可口,配上酸勁的醬汁,讓人感覺清爽不膩。豬手已預先切件,食用起來相當方便,非常欣賞。ONE THOUSAND & ONE NIGHT $158(SAKE、百香果、伯爵茶)火焰環節非常精彩,阿拉丁神燈的魔力的確沒法擋,幾乎每枱食客都有order。味道甜甜地唔太藥水味,散發著柑橘香氣,口感柔滑。BEAUTY & THE BEAST $158(草莓琴酒、荔枝、蔓越莓)只怪神燈太精彩,火焰玫瑰杯縱使如何淒美,也顯得失色,這樣公平咩?而味道甜
為了一睹童話世界中的阿拉丁神燈,就相約朋友於此。
在場有歌手唱歌好有氣氛。
場內女食客佔大多數,特別適合慶祝生日和紀念日。
NUTS
特選芝士及風亁火腿拼盤 $188
特選芝士及風亁火腿拼盤
法式龍蝦汁意大利飯伴烤龍蝦尾 $248
脆皮豬手配阿根廷奇米丘果青醬 $298
脆皮豬手配阿根廷奇米丘果青醬
ONE THOUSAND & ONE NIGHT $158
(SAKE、百香果、伯爵茶)
BEAUTY & THE BEAST $158
(草莓琴酒、荔枝、蔓越莓)
只怪神燈太精彩,火焰玫瑰杯縱使如何淒美,也顯得失色,這樣公平咩?而味道甜甜地易入口,帶有清新的荔枝香氣。
BEAUTY & THE BEAST
2024-09-30
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$450 (Dinner)
NUTS
特選芝士及風亁火腿拼盤
脆皮豬手配阿根廷奇米丘果青醬
BEAUTY & THE BEAST
2024-10-05 587 views
第一食物質素,我哋叫左軟殼蟹海鮮冬陰功意大利飯,肉眼牛扒同雞翼。軟殼蟹意大利飯冇軟殼蟹,得啲硬到吞唔到嘅蟹仔。肉眼扒衰過茶餐廳,仲要$500。雞翼正常偏濃味。第二服務質素,我記得呢個價錢喺港島區,預咗會有返高質少少嘅服務質素。但服務媲美得上茶餐廳。第三環境,餐枱有污跡,同本身好期待呢間酒吧啲打卡位,但係完全同相係好大分別。最誇張嘅係男廁都冇,要客人落到去16樓去仲要冇鎖匙提供,要等其他人入去先可以去。最後,原本開開心心,諗住慶祝周年紀念,但係比呢間餐廳搞到非常bad trip。

2024-10-04 576 views
近排見到好多身邊啲朋友都黎過呢間餐廳幫襯 一路都心心念念想黎食下野 今次終於都有機會啦😙呢間餐廳佈置同裝修都好有氣氛🔥食物賣相都幾靚 野飲又有特色勁岩打卡💕尤其係個個會著火嘅阿拉丁神燈 真係超靚‼️但最估唔到嘅係原來餐廳既食物質素都係一流真係食過翻尋味٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و❣️ ɢʀɪʟʟᴇᴅ ᴏᴄᴛᴏᴘᴜꜱ ʟᴇɢ ᴡɪᴛʜ ʀᴏᴍᴇꜱᴄᴏ ꜱᴀᴜᴄᴇ香烤西班牙八爪魚腳伴紅淑堅果醬 ($188)今次我地嗌左一個starter同兩個main 真係飽到食唔哂🤰🏻starter我地嗌左呢個八爪魚腳🐙八爪魚腳切落勁脆身咬入口相當彈牙😋海鮮味道亦相當濃郁 因為烤過嘅關係又特別香口🤤另外個紅淑汁帶有少少酸甜味 令到個八爪魚更加惹味🔥其他配菜都係酸甜爽口勁開胃👍🏻❣️ ʙᴇᴇꜰ ᴛᴇɴᴅᴇʀʟᴏɪɴ 澳洲MB2嫩牛柳 ($398)牛柳我地嗌左5成熟 完全冇諗過係燈籠街食嘅牛柳會咁高質🤣牛柳燒嘅時間岩岩好 完全做到5成熟😛牛柳肉質非常嫩 入口牛味又勁重 每一啖都係享受🥰質素完全唔差過啲專門食扒既扒房 強烈建議大家嚟一定要試呢個牛柳‼️❣️ ʙʀᴀɪꜱᴇᴅ ᴄᴏᴏᴋ ᴄʀɪꜱᴘʏ ꜱᴋɪɴ ᴘᴏʀᴋ ᴋɴᴜᴄᴋʟᴇ ᴡ
呢間餐廳佈置同裝修都好有氣氛🔥

香烤西班牙八爪魚腳伴紅淑堅果醬 ($188)
starter我地嗌左呢個八爪魚腳🐙
牛柳我地嗌左5成熟 完全冇諗過係燈籠街食嘅牛柳會咁高質🤣
牛柳燒嘅時間岩岩好 完全做到5成熟😛
牛柳肉質非常嫩 入口牛味又勁重 每一啖都係享受🥰
澳洲MB2嫩牛柳
❣️ ʙʀᴀɪꜱᴇᴅ ᴄᴏᴏᴋ ᴄʀɪꜱᴘʏ ꜱᴋɪɴ ᴘᴏʀᴋ ᴋɴᴜᴄᴋʟᴇ ᴡɪᴛʜ ᴄʜɪᴍᴍɪᴄʜᴜʀɪ ꜱᴀᴜᴄᴇ 脆皮豬手配阿根廷奇米丘里醬 ($298)
豬手上嘅時候已經切好晒好方便😙
烤嘅火喉幾好 外皮做到焦脆效果唔會話太硬👍🏻
豬手肉質味道調味都不錯 特別想講佢個阿根廷醬非常惹味 配埋個豬手一齊食真係冇得頂💕
脆皮豬手配阿根廷奇米丘里醬
❣️ ʙᴀɴᴀɴᴀɴᴀɴᴀ ($68)
呢杯mocktail主要係香焦加椰汁製作已成 飲落香蕉味道會比較重 有少少似香焦牛奶嘅感覺 但有淡淡既椰子味🥥
味道都唔錯 入面仲有條香蕉食添😆

❣️ ᴀᴘᴘʟᴇ ᴛʀᴇᴇ ($68)
個名雖然叫Apple tree但除左蘋果之外佢都係加左香蕉
比起banananana呢杯野飲香焦味就較淡
取而代之就係有少少酸味嘅蘋果再加上梳打水 甜甜酸酸咁幾好飲 兩杯比較既話我更鍾意Apple Tree😚

推薦指數:🌟🌟🌟🌟
【𝐏𝐫𝐢𝐜𝐞: 3.9/5 𝐅𝐨𝐨𝐝: 4.6/5 𝐄𝐧𝐯𝐢𝐫𝐨𝐧𝐦𝐞𝐧𝐭: 4.3/5】

ғᴏʟʟᴏᴡ ᴍʏ ɪɢ ☞ sɪᴜ4ᴍᴀɪ_ɪɴᴛʜᴇʜᴏᴜsᴇ
澳洲MB2嫩牛柳
脆皮豬手配阿根廷奇米丘里醬
被稱為全港最有氣氛酒吧餐廳!?!經過多次行錯路😂終於都搵到要嘅嗰棟樓 要上樓嘅餐廳總系特別難搵🙂‍↕️不過上到去見到個vibe真系有少驚喜🤭好似theme park咁嘅design枱凳都夠大張坐得舒服~好鬼適合情侶去拍拖架姐!去厭咗迪迪尼同Ocean Park嘅情侶可以考慮下呢度喎喂!😂Order咗之後會有啲nuts提供卜卜脆好鬼香口 想嘅時候口痕就啱晒🤭🔸One thousand and one night $158雖然史努比唔飲酒(Inc cocktail)但呢度嘅cocktail超靚 值得介紹下🤭模仿Aladdin嗰棧神燈個壺真系識噴煙😳之後店員用火槍燒一燒底部 啲火花蔓延嗰下真心好靚 唔淨系打卡一流 成個vibe都唔同啲🥰味道方面爸爸👨🏻話味道唔錯帶少少酒味同酸味~🔸Beauty and the Beast $158史努比其實同呢套movie息息相關~唔介紹爆埋比你聽 同個名有關🤭覺得好襯 就嗌咗同樣都會用火槍燒 燒完之後玫瑰形酒杯即刻出咗嚟真心好靚!爸爸👨🏻話佢帶啲果味同酒嘅香甜酒味相對淡 所以都好適合女士飲~講完酒 我哋入正題啦!🤣👍🏿半殼紐西蘭新鮮青口配辣番茄醬&多士 $1
被稱為全港最有氣氛酒吧餐廳!?!
經過多次行錯路😂
終於都搵到要嘅嗰棟樓
要上樓嘅餐廳總系特別難搵🙂‍↕️
不過上到去見到個vibe真系有少驚喜🤭
好似theme park咁嘅design
枱凳都夠大張坐得舒服~
好鬼適合情侶去拍拖架姐!

Order咗之後會有啲nuts提供
卜卜脆好鬼香口 想嘅時候口痕就啱晒🤭
One thousand and one night

雖然史努比唔飲酒(Inc cocktail)
但呢度嘅cocktail超靚 值得介紹下🤭
模仿Aladdin嗰棧神燈
個壺真系識噴煙😳
之後店員用火槍燒一燒底部 啲火花蔓延嗰下真心好靚
唔淨系打卡一流 成個vibe都唔同啲🥰
味道方面爸爸👨🏻話味道唔錯
帶少少酒味同酸味~
One thousand and one night

🔸Beauty and the Beast $158
史努比其實同呢套movie息息相關~
唔介紹爆埋比你聽 同個名有關🤭
覺得好襯 就嗌咗
同樣都會用火槍燒 燒完之後玫瑰形酒杯即刻出咗嚟
真心好靚!
爸爸👨🏻話佢帶啲果味同酒嘅香甜
酒味相對淡 所以都好適合女士飲~
Beauty and the Beast

講完酒 我哋入正題啦!🤣

👍🏿半殼紐西蘭新鮮青口配辣番茄醬&多士 $168
作為一個appetizer 估唔到portion咁大😳
冇刻意數有幾多隻 但真心超多
青口夠新鮮 雖然唔明顯 但都食得出帶一絲絲甜味
食咁多隻都冇腥臭味
而且仲好大隻飽滿!
配搭微辣嘅番茄汁

而且入面加咗幾款芝士
除咗帶輕微芝士嘅鹹香 仲做到少少拉絲效果
另外仲有蝦仁 魷魚 蜆魚 三文魚等等嘅配料
令成個risottto一啲都唔dry
多重口感味道豐富~
唯一要挑剔嘅系on top嘅龍蝦偏鹹
似乎落鹽重手咗啲
但可接受 整體味道系好嘅🥰
味道: 8.5/10
性價比: 6.5/10

👍🏿澳洲M3和牛肉眼扒(Medium)$428
比佢個價錢嚇一嚇😳
四百幾蚊嘅一塊扒 當然令史努比有返咁上下期望啦!
不過嚟到見到唔算好大塊 只系正常size 當堂覺得佢巧貴🤣
但塊扒都幾多肥膏 食落稍稍偏油
同埋唔算好厚身 口感上爭咁啲
不過佢哋嘅gravy好值得一讚
稀杰度啱啱好 佔上牛扒除咗有啲黑椒嘅味道仲帶酒嘅香甜
同牛扒非常之夾!
貴就貴咗啲
但史努比覺得依然worth a try!
味道: 8.5/10 (爸爸👨🏻比9分架!)
性價比: 6/10

*另設加一服務費*

Overall梗系滿意啦!🤭
尤其個vibe 真系要大大力咁讚
而且佢唔系得個殼 嘢食都有返咁上下水準
最可惜嘅系對面嘅飯腳系爸爸👨🏻而唔系boyfriend🙂‍↕️
Anywayssss史努比系幾推薦嘅🤣

衛生: 7.8/10
抵食: 6.5/10

@snoopy._.eating
2024-10-02 386 views
Arcadia係一間非常出色嘅酒吧,環境一流,有現場樂隊同埋點唱服務。佢哋嘅雞尾酒特別之處在於每一杯都有煙霧/點火等等視覺效果,十分引人注目,絕對係一個打卡勝地。我試咗兩款,一杯以清酒為底、另一杯以燒酒調製,味道都好獨特。食物方面,我叫咗煎帶子配三文魚子,帶子又大又鮮甜,口感爽脆,帶子的鮮味和三文魚子的鹹香完美結合,;主菜係牛柳同龍蝦意大利飯,特別推介意大利飯,每一口都散發著龍蝦的鮮甜,搭配著嫩好濃龍蝦香味嘅意大利飯,口感豐富而細緻。整體而言,Arcadia唔單止係一個酒吧,更係一個美食體驗。食物精緻美味,配合唔同種類嘅雞尾酒,如果你想擁有一個融合美食同音樂嘅夜晚,一定唔可以錯過Arcadia!
2024-09-30 474 views
早於Arcadia新開張時,身為“打卡控”的我已第一時間光顧。今晚突然心血來潮,決定和老公再訪。餐廳環境依然充滿浪漫氣氛,打卡度依舊爆燈。除了吧枱及VIP room外,大部份座位設於餐廳的左右兩旁;一邊是高雅的花花牆,另一邊則可遠眺窗外景色。餐廳盡頭的正中央位置,更擺放了一台LED大螢幕,播放着不同國家的美麗景色。我們今晚被安排坐於“Happy Birthday"字牌下,滿滿的儀式感便最適合慶生的朋友了。🍽半殼紐西蘭新鮮青口配多士~青口肥美鮮味,配白酒汁及多士同吃,美味。🥩澳洲M3和牛肉眼扒~肉眼扒熟成度剛剛好,肉質嫰滑juicy。🐟香煎歐洲鱸魚配白松露焗薯~鱸魚煎得皮脆肉嫰,焗薯creamy。🧉Hot Burial Rites~熱洛神花茶微酸順喉,感覺滋潤。🍹Flamingo~以鴨子造型杯盛載的mocktail充滿鮮橙味,清涼解渴。除了mocktails外,餐廳現在亦新推出了一些特色cocktails及tea sets,下次要試試呢。餐後我們再上了餐廳所屬的天台户外位置打卡,心型座位及韆鞦,啱晒喜歡打卡的朋友。

今日放咗工嚟到登龍街Midtown 頂層既Bar and restaurant chill下😚 環境真係好正 而且景觀好開揚🔸 GRILLED SPANISH OCTOPUS LEGWITH ROMESCO SAUCE章魚腳超級粗 成兩隻手指咁粗🙉🫨 燒得恰到好處,外脆內嫩,肉質彈牙。羅馬醬少少辣,配章魚食真係好出色嘅開胃前菜😚😚🔸PAN SEARED EUROPEAN SEABASS WITH WHITE TRUFFLE POTATO GRATIN海鱸魚煎得金黃香脆,肉質鮮嫩,配上 creamy 嘅白松露馬鈴薯焗餅,簡直是絕配!每一口都有濃郁的松露香味😮‍💨 真係味覺嘅大享受😮‍💨😮‍💨🔸DELMONICO STEAK (AUSTRALIAM3 WAGYU RIB EYE)牛扒煎得完美,六分熟,肉質滑嫩,油花分佈均勻。口感極為豐富而牛味超級重🤩🤩一切開啲肉汁流晒出嚟,真係無得輸🔸MOON & FLOWERSSAKE, ROSE, ELDERFLOWER呢款飲品有酒香、玫瑰同接骨木花嘅清新味道,口感柔和,唔會太甜,非常適合配搭重口味嘅菜式。🔸PINA COLADA經典款式嘅cockta

🔸 GRILLED SPANISH OCTOPUS LEG
WITH ROMESCO SAUCE

🔸DELMONICO STEAK (AUSTRALIA
M3 WAGYU RIB EYE)

🔸MOON & FLOWERS
SAKE, ROSE, ELDERFLOWER

🔸PINA COLADA
經典款式嘅cocktail真係冇得輸😚呢杯Pina Colada清爽可口,帶有熱帶風情,夏天飲真係最適合。

整體來講,呢次用餐體驗非常滿意,無論係食物質素定係環境,都值得推薦!
2024-09-28 555 views
食物如舊有水準、環境佈置見心思,處處打卡位。光顧當晚相當多顧客,因此餐堂內的環境相欠奉。前菜點了我至愛的健康食物--半殼紐西蘭新鮮青口配多士,選了白酒汁,味道偏淡,合個人口味。主菜點了澳洲MB2嫩牛柳,厚身卻軟嫩易切,美味之選!香烤加拿大豬鞍配烤蔬菜及覆盆子醬,豬鞍夠份量,惜今回有點失手,不夠軟嫩。飲品點了兩杯無酒精飲品--Melonade和Bananananana,兩杯各具特色,味道都是不錯的。前者一如其名是蜜瓜味飲品;後者是香蕉乳酪飲品,兩杯皆美味!餐廳位於頂樓和天台。頂樓的室內有多款別出心裁的枱椅,也有獨立房間,全層隨處都可說是打卡位,行出露台可眺維港美景。天台有大量枱椅,亦隨處是打卡位。看得出整家餐廳都是悉心佈置的,食物亦美味,屬回頭之選。

主菜點了澳洲MB2嫩牛柳,厚身卻軟嫩易切,美味之選!

Type of Meal
Dinner
2024-09-27 1000 views
睇見呢間嘢好多好評,所以book 嚟試下,點知真係好伏,完全唔明點解咁多好評。首先講環境,裝修都幾靚嘅,一入去都有啲impressed. 但坐落就發現佢有live music, 原先live music 係好,有啲氣氛,但問題係歌手唱得難聽,仲要超勁大聲,係完全傾唔到偈,成晚講嘢都要好似嗌交咁,生日歌都唱咗幾次,唱完中又唱英,大大聲擘拆喉嚨咁唱,真係煩到你想死。第二講嘢食,我哋叫咗啲snacks 同appertizer, 啲味道都算正常,唔算好食但都唔係難食嘅 .但啲pasta 就出晒事,叫咗個軟殼蟹risotto, 同另一個都係蟹,但係蟹肉pasta. 點知兩碟都係一堆pasta, 上面放咗啲類似雪藏嘅死蟹仔,size 係大約一吋多少少,似啲日本送酒小吃啲size, 但嗰咋咁嘅死蟹係完全無味嘅,仲要非常咁摻口,咀都鎅損咁滯,根本係食唔到嘅。去到dessert,,叫咗個火焰雪山同apple crumble. 個火焰雪山係睇唔到有火嘅,淨係見到佢倒咗啲液體落一pak 白色嘅cream 上面,賣相同味道都唔掂,個apple crumble 又係好破格,有別於平時我認知嘅apple crum

第二講嘢食,我哋叫咗啲snacks 同appertizer, 啲味道都算正常,唔算好食但都唔係難食嘅 .但啲pasta 就出晒事,叫咗個軟殼蟹risotto, 同另一個都係蟹,但係蟹肉pasta. 點知兩碟都係一堆pasta, 上面放咗啲類似雪藏嘅死蟹仔,size 係大約一吋多少少,似啲日本送酒小吃啲size, 但嗰咋咁嘅死蟹係完全無味嘅,仲要非常咁摻口,咀都鎅損咁滯,根本係食唔到嘅。去到dessert,,叫咗個火焰雪山同apple crumble. 個火焰雪山係睇唔到有火嘅,淨係見到佢倒咗啲液體落一pak 白色嘅cream 上面,賣相同味道都唔掂,個apple crumble 又係好破格,有別於平時我認知嘅apple crumble, 類似一pak 焗到爛溶溶嘅蘋果,上面再加幾片水果,agajn 賣相同味道都好唔掂。

最後講服務,問心佢唔算差嘅,不過又見得有咩特別好,唔會主動斟水換碟呢啲 但你叫佢佢都做嘅。