2013-03-01
當日1月23日,我與一眾 Openrice 食友出席金鐘 <東海堂 Arome Bakery Room> 「恋の盛宴」系列試食活動!我們除咗收到紀念品白草莓香檳啫喱之外,仲有一張價值$138 的 "心の恋人" 換領信! 真豐收!由於係期間限定嘅關係,只限於2月6日至17日期間取餅!真令人期待啊!於是,跟 3 位朋友去半山 <莎厘娜> 食晚飯!順便攞埋個蛋糕跟大家分享!因為之前應承過朋友仔一齊食嘛,加上我在新年前好忙! 所以叫埋他一起去 <莎厘娜> 食飯!相約大家搭的士之前,我先走到上環 <東海堂> 攞蛋糕!我要提早兩日,2月6日訂蛋糕,就算我拿住換領信去訂蛋糕,女店員依然好有禮!實在值得一讚! 所以,我總覺得 <東海堂> 班女店員服務態度幾好!去 <莎厘娜> 之前,先問吓會唔會收切餅費?原來唔使收!咁當然帶蛋糕去!不論俾份新聞稿講到幾天花龍鳳都好! 真係要試過先知!<東海堂> 試食活動食評:http://www.openrice.com/restaurant/comment
由於係期間限定嘅關係,只限於2月6日至17日期間取餅!
真令人期待啊!
相約大家搭的士之前,我先走到上環 <東海堂> 攞蛋糕!
不論俾份新聞稿講到幾天花龍鳳都好! 真係要試過先知!
<東海堂> 試食活動食評:
心の恋人 ( 半磅裝)
從廣告單張得知,這款蛋糕含意係 "代表全心全意的告白"! Oh! My God!
以紅色格仔網紋配上白色糖霜作點綴!賣相高貴又誘人!
之前新聞稿所提及到嘅成份係:雜莓慕絲混合了士多啤梨粒及草莓夾心!
切開後,見到雜莓慕絲中間夾雜海綿蛋糕,卻食不出士多啤梨粒, 反而海綿蛋糕下,有些啫喱粒! 令有位嚷著有無啫喱甜品嘅好友好驚喜!她不知幾開心! 如願以「嚐」嘞!雜莓慕絲部分濕潤軟滑!成個蛋糕唔係好甜!都 OK !
就算蛋糕實物有出入,大家都食得開心!