2024-10-14
見到尖沙咀同荃灣分店嘅食評都大讚,一直想試,所以喺星期日嘅下午有得book位嘅情況,下晝嚟到荃灣分店。中午12點人流唔多,只有兩三台客。餐廳QR落單,但都提供餐牌參考。有啲失望原來假期午餐只有指定幾個選擇,並冇單點餐牌提供,一早睇咗又想食嘅結果食唔到。味道方面,紅咖喱偏甜。燒鴨大概有五舊,三舊鴨殼兩舊淨肉,當中亦有啲薯仔粒。餐盤方面,離遠睇好打卡able,但近少少就見到木碟佈滿刀刮痕,其實木餐具清潔困難,感覺衛生麻麻。所謂嘅椰汁濃蝦忌廉,只係食得出忌廉味,質感亦同一般超市買到嘅忌廉一樣。軟殼蟹偏細炸粉厚。串燒反而有焦香,豬肉外脆內軟有汁。但牛肉乾韌。跟餐只有呢個泰式熱茶,不用加錢,嚟到法國原來係洛神花茶,甜甜酸酸都好飲。即使晚餐同午餐提供食物唔同,但如果晚餐食評係咁好食,都冇理由午餐咁大分別。*餐廳提供木BB凳連枱。
味道方面,紅咖喱偏甜。
燒鴨大概有五舊,三舊鴨殼兩舊淨肉,當中亦有啲薯仔粒。
串燒反而有焦香,豬肉外脆內軟有汁。但牛肉乾韌。
*餐廳提供木BB凳連枱。