2023-05-26 210 views
自從買咗大象杯之後真係少咗買野飲,每次都係有計劃先帶杯阻去買,就不過呢,係無瘦過的☺️隻杯都幾好用,不過都係有打橫放會漏水嘅問題⚠️講返正題,睇圖大家估唔估到喺邊度呢👹答案係應該大部分人都估唔到嘅葵廣‼️世事嘅嘢,你識塊葉咩 $36⭐️⭐️極度推薦⭐️⭐️啲野飲嘅名都幾fun🤣今次試咗呢杯refresh juice😍超級好飲,啱曬依家夏日熱辣辣🥵西檸葉味道清新,帶有少少酸味,撘配清涼嘅薄荷葉,味道更加豐富💕調酒師非常敬業樂業,會試味,會chilled glass同shake,好似表演咁🥳而且仲會同我哋傾計,介紹吓飲品🍹原本唔打算加garnish,但原來garnish唔單止用嚟裝飾,但原來係味覺同嗅覺嘅融合‼️好期待下次去試埋其他😆可能有部分妹豬followers以為mocktail係酒,但其實mock tail係以茶或果汁為基底嘅無酒精調飲🥂放學着住校服去掃街都唔驚😂

世事嘅嘢,你識塊葉咩 $36
⭐️⭐️極度推薦⭐️⭐️

2023-05-20 200 views
行到葵廣諗住買杯台式飲品/咖啡,經過見到呢間店新開張,開頭以為是台式茶飲店,經店員介紹後才知道是無酒精Mocktail。因為真係好想飲咖啡,餐牌上有2款,其中一款是沙冰,所以不考慮;另一款就是 Sour Mix, 店員表示會帶酸甜,感覺幾得意,所以最後決定要呢杯。只見店員會像 Bartender 一樣搖飲品,並不是使用機器,感覺幾專業。最後領取飲品時,店員會介紹杯飲品。而呢杯「同是天涯咖啡人」的確幾好飲,泡沫濃厚,酸甜平衡之餘亦有咖啡香味,店員建議就咁飲不要使用飲管,飲落係幾有特色,似是餐廳特飲的質素,$30一杯物超所值。只是飲到最後泡沫停留在杯底比較難處理,最後我拎到洗手間清洗隻杯再拎去回收好了~