2009-07-26 14 views
前幾日同fd上cafe做功課..貪佢靜靜地又有得吹水做都做得有mood d諗住買杯野由朝坐到晚~本身對lee d裝修靚靚既地方既野食都冇咩期望點知...去cafe梗係要叫杯野飲先..lee個好似叫 荔枝punch..本身唔多中意甜既我叫左少甜幾好味不過不失啦~fd就叫左杯mocha,,,不過唔記得左影好啦泥到重頭戲當然係佢d野食我同fd一人叫左一份tea..2份share食分別係雞軟骨串同酸忌廉薯條2個都超有驚喜~~ 我就本身好中意食雞軟骨~貪佢香香脆脆但平時食開d雞軟骨串香得泥好乾...呢個抵讚就係佢又好香..但就一d都唔乾大大粒中間仲有少少肉汁~真係好正~~酸忌廉薯條仲正~覺得咩咩咩風薯好食既一定要試下呢個我同我fd一致認為佢好味過咩咩咩風薯薯條質地ok夠脆...d酸忌廉好match個薯條同個汁酸忌廉較得好過咩咩咩風薯..佢果個太傑同嗆個汁都唔知係咩汁泥既,,但係真係好好味!下次要試埋cheese~另外抵讚既係...通常食完d有汁既薯條都會有層厚厚的油係d汁上面o.o不過呢個係冇的..不過食完突突核核咁所以冇影出泥今次真係有驚喜~古唔到細細間cafe都咁heart~~重點係唔係好貴
前幾日同fd上cafe做功課..
貪佢靜靜地又有得吹水做都做得有mood d
諗住買杯野由朝坐到晚~
本身對lee d裝修靚靚既地方既野食都冇咩期望
點知...

去cafe梗係要叫杯野飲先..
lee個好似叫 荔枝punch..
本身唔多中意甜既我叫左少甜
幾好味不過不失啦~
fd就叫左杯mocha,,,不過唔記得左影

好啦泥到重頭戲當然係佢d野食

我同fd一人叫左一份tea..2份share食
分別係雞軟骨串同酸忌廉薯條
2個都超有驚喜
~~

我就本身好中意食雞軟骨~貪佢香香脆脆
但平時食開d雞軟骨串香得泥好乾...
呢個抵讚就係佢又好香..但就一d都唔乾
大大粒中間仲有少少肉汁~真係好正~~

酸忌廉薯條仲正~
覺得咩咩咩風薯好食既一定要試下呢個
我同我fd一致認為佢好味過咩咩咩風薯
薯條質地ok夠脆...d酸忌廉好match個薯條同個汁
酸忌廉較得好過咩咩咩風薯..佢果個太傑同嗆
個汁都唔知係咩汁泥既,,但係真係好好味!
下次要試埋cheese~
不過呢個係冇的..不過食完突突核核咁所以冇影出泥
今次真係有驚喜~古唔到細細間cafe都咁heart~~
重點係唔係好貴幾抵食tim
2009-07-23
$40 (Lunch)
  • 酸忌廉薯條
  • 雞軟骨串
2009-06-23 11 views
吞拿魚螺絲粉沙律一開始就上SALAD… 酸酸甜甜咁…對HUNGRY 既我地係更加開胃呀!唔係太多SAUCE…唔會傑TATA…吞拿魚平均分佈!芝士蒜蓉飽 好重CHEESE 呀!!!好香!食個時好似PIZZA 咁可以拉CHEESE~~~加洲卷睇落去幾靚, 不過一夾有D散, 同埋中間個 ‘BIN’ 左.吉烈炸帶子 有D SPICY SALAD 係上面, 唔會太DRY.酸忌廉薯條薯條淋左D酸的ONION Sauce, 又幾特別喎, 不過薯條本身就炸過左頭, 冇曬本身的薯味.蜜汁雞翼 成層HONEY 係面, 焗左之後係脆左架.香草雞翼友人說不夠入味.A7豪華至尊酥皮薄餅 幾多料係上面呀!同埋個皮好薄, 好似好緊餅乾咁架~英式香草烤焗燒雞全隻好肥美的CHICKEN, 不過只係俾左個大的刀叉我地, 真係好無從入手去切呀, 用手套會方便好多!辣辣冷麵好味呀, 中華冷麵with spicy sauce!多青瓜…蟹籽…令個口感都爽左~西班牙茄汁蘑菇煙肉意粉意粉硬咯,茄汁好似fastfood 個d兒童meal. 2個drinks冰天雪地;Pineapple juice侍應都好nice架, 一開始只係打去問下

吞拿魚螺絲粉沙律
一開始就上SALAD…
酸酸甜甜咁…對HUNGRY 既我地係更加開胃呀!
唔係太多SAUCE…唔會傑TATA…吞拿魚平均分佈!
芝士蒜蓉飽
好重CHEESE 呀!!!好香!
食個時好似PIZZA 咁可以拉CHEESE~~~
加洲卷
睇落去幾靚,
不過一夾有D散, 同埋中間個 ‘BIN’ 左.
吉烈炸帶子
有D SPICY SALAD 係上面,
唔會太DRY.
酸忌廉薯條
薯條淋左D酸的ONION Sauce, 又幾特別喎,
不過薯條本身就炸過左頭, 冇曬本身的薯味.
蜜汁雞翼
成層HONEY 係面, 焗左之後係脆左架.
香草雞翼
友人說不夠入味.
A7豪華至尊酥皮薄餅
幾多料係上面呀!
同埋個皮好薄, 好似好緊餅乾咁架~
英式香草烤焗燒雞全隻
好肥美的CHICKEN,
不過只係俾左個大的刀叉我地, 真係好無從入手去切呀,
用手套會方便好多!
好味呀,
中華冷麵with spicy sauce!
多青瓜…蟹籽…令個口感都爽左~
西班牙茄汁蘑菇煙肉意粉
意粉硬咯,
茄汁好似fastfood 個d兒童meal.
2個drinks
冰天雪地;
Pineapple juice
侍應都好nice架,
一開始只係打去問下info先,
佢follow up 咁過左幾日再call back 喎, so就決定試下喇~
之前要俾左deposit先, 佢又suggest 去睇下個場先, 又explain下有咩食, 仲係咁double confirm 人數~
我地早左d去, 可以坐低玩住先,
齊人個時先上碟, 可能我地late 左開始食喇, d 炸野有少少覺得再炸,
不過全部野都係熱熱咁上架!
仲有呀, 所有野上碟個時都排得好靚架!!!!

有好多drink menu, 全部都好多mix架, 好有心思!

我地包左半場,佢help 我地move 到d table 可以圍住坐, 最好for 我地成班人玩喇!
地方係好home feel, 嘻嘻, 我地就玩得好開心了, 但唔知有冇吵到人地呢…

佢仲extend 左一個hour 俾我地!
*仲有wii玩*

2009-06-12
$150 (Dinner)
2009-05-30 24 views
Just go there for a dinner..i chose the set dinner for $88..pls be aware with salad..all my friz that had the salad , they all got stomach ache when they got home! I nid to stick in the toilet while i got home, too!The chicken wings are small like hell.Drinks are actually fine..Dun ever try their salad!!!
Just go there for a dinner..
Drinks are actually fine..

Dun ever try their salad!!!
2009-05-12
$100 (Dinner)
2009-05-11
星期天下午的同學聚會:Augur 7 Japanese Cafe (好像快要改名作Pizza Cafe)時間:15:15-18:00地點:旺角登打士街44-46號恆隆大廈7樓食物:五個人點了五杯飲品,我試了其中三杯,凍朱古力很濃,不錯。我的榛子立克有點甜,但也很好喝。食物有吞拿魚螺絲粉沙律、辣辣冷麵、芝士蕃茄多士、芝士粟米煙肉焗薯皮,五個人沒吃午飯都覺得好飽。吞拿魚螺絲粉沙律:有票米,不是單用買到的沙律醬,甜酸適中,濃味的沙律,該很適合香港一般人口味(我吃得很淡的)。辣辣冷麵:其實一點都不辣呀,比元綠的辣辣冷麵做得好吃,蟹柳青瓜絲都落得夠,口感豐富。芝士蕃茄多士:多士焗得很脆,味道不錯,不過花的時間就久了一點,但我們去聊天還是能等的。芝士粟米煙肉焗薯皮:薯皮本身炸完再焗,所以扣一點分數,洋蔥如果能夠小炒一下再放在薯皮中會更香。榛子立克:很可愛的新點子,我認為甜了一點,不過會放一些可可脆片令飲料的口感豐富,有點驚喜和窩心的感覺,建議用粗飲管,因為原來的幼飲管會吸不到可可脆片的。待應哥哥有點不知所措,大概是因為我們在別人剛開門時就闖了進去,他的師傳們又不在。不過雖然他戰戰兢兢,還是弄得不錯
時間:15:15-18:00
地點:旺角登打士街44-46號恆隆大廈7樓

待應哥哥有點不知所措,大概是因為我們在別人剛開門時就闖了進去,他的師傳們又不在。不過雖然他戰戰兢兢,還是弄得不錯說,要讚啦。下次我帶人來吃你的Pizza,努力我可能又得轉場了啦。
2009-05-10
$70 (Tea)
2009-04-29
13人包了一半場d食物真的很有水準!! 好夠食~前菜的 吞拿魚螺絲粉salad 好好味 茄汁焗腸!! 正!!! 好味 黑椒chicken wing 很番很入味~~仲有個 酸忌廉french fries~ 好味! 同ireland's potato有得比~pizza! 好味 很足配料~肉醬sphagetti & 白汁sphagetti 都好好味飲品 比我去其他cafe都好飲, 不會過甜或淡!
13人包了一半場
d食物真的很有水準!! 好夠食~
前菜的 吞拿魚螺絲粉salad 好好味
茄汁焗腸!! 正!!! 好味
黑椒chicken wing 很番很入味~~
pizza! 好味 很足配料~

飲品 比我去其他cafe都好飲, 不會過甜或淡!
吞拿魚螺絲粉salad, tasty
sour cream french fries, GREAT
YUMMMY
niCe drink~
2009-04-24
吞拿魚螺絲粉salad, tasty
YUMMMY
niCe drink~
  • 跟套餐吃~ (2人起)
2009-04-29 23 views
I tried to eat the COLD U_don. then, i can feel the u-don is the one we buy in welcome.quality aren't that good then got back ..with stomach ache..ai..pls be aware
pls be aware
前晚 (7.3.2009) 與一眾姊妹朋友舉行我們的『月經會』(每月經常例會)。今趟有姊妹介紹我們到此相聚,此上樓咖啡館子地方不大,環境及擺設不錯,有溫暖感。我們一行 15 人,包下半間館子;有獨立空間、有大型電視可播放影碟、有無線互聯網系統,雖然坐得稍為擠迫,但座椅舒適,已可彌補不足之處。食物方面,朋友替我們預訂了 11 款食物:芝士蒜蓉包、粟米螺絲粉沙律、英式全隻香草烤焗燒雞、至尊傳統酥皮薄餅 (兩個)、西班牙茄汁蘑菇煙肉意粉、加州卷、辣辣冷麵、吉列炸帶子、香草雞翼、蜜糖雞翼、酸忌廉薯條 (兩客) 等。食物味道不俗,賣相漂亮。粟米螺絲粉沙律甜酸適中,有嚼頭,但有朋友略嫌螺絲粉稍硬;辣辣冷麵辣度剛剛好,配以蟹子、蟹柳及青瓜絲,口感異常豐富;英式全隻香草烤焗燒雞很具派對的靈魂感,雖然要用刀叉自行分割,但皮香肉嫩,十分可口;如果有膠手套的話,即席做「手撕雞」又挺不錯呢!由於食物份量非常充足,我們還有剩餘食物,服務人員用錫紙把它們包好,再放進一個小型環保袋子內,方便我們攜走,很貼心呢!至於飲品,名字及賣相也頗具特色,我們可以隨意在餐牌內每人任選兩款,而味道也中規中矩。此館子標榜為日式,當然

食物方面,朋友替我們預訂了 11 款食物:芝士蒜蓉包粟米螺絲粉沙律英式全隻香草烤焗燒雞至尊傳統酥皮薄餅 (兩個)、西班牙茄汁蘑菇煙肉意粉加州卷辣辣冷麵吉列炸帶子香草雞翼蜜糖雞翼酸忌廉薯條 (兩客) 等。

此館子標榜為日式,當然還有很多日式美食供應,奈何我們人數有限,只能留待下趟再品嚐吧!

是次收費每位 148 元,價錢合理而服務良好,加上服務人員全是帥哥美媚,不錯!不錯!
粟米螺絲粉沙律
英式全隻香草烤焗燒雞
冬日戀曲
藍莓冰沙
內部裝飾
日式美食餐牌 (1)
日式美食餐牌 (2)
2009-03-07
$148 (Dinner)
粟米螺絲粉沙律
英式全隻香草烤焗燒雞
冬日戀曲
藍莓冰沙
內部裝飾
日式美食餐牌 (1)
日式美食餐牌 (2)
2009-03-09
第一次去, 個場唔大, 人亦唔多, 所以都好靜好舒服 (我哋最嘈囉!), 可能因為新開, 樣樣嘢都好乾淨, d game好新, d店員/老闆仲好好人教我哋玩。最驚喜係d食物, 全店得兩三個後生仔, 但有好多食物選擇, d set係因應人數, 例如我哋六個人就會係六人餐, 份量好足兼好好味, 不過唔記得影相!記得食咗嘅有:- 芝士薯條: 唔錯- 蜜汁雞翼: ok- 吞拿魚粟米螺絲粉: 好好味- pizza: 超好味! 又熱又脆!- 加州卷: 如果真係佢哋自己整嘅話, 簡直係高水準!- 日式餃子: 都好味, 不過相對上唔特別- 茄汁??意粉: 我本身唔鍾意食茄汁意粉, 所以唔多鍾意以一間cafe嚟講, 嘢食質素絕對係超高水準, 店員態度良好, 唯一不足係d game唔夠多款, 可能係新開關係啦! 不過都夠我哋玩足一晚!

記得食咗嘅有:

- 芝士薯條: 唔錯
- 蜜汁雞翼: ok
- 吞拿魚粟米螺絲粉: 好好味
- pizza: 超好味! 又熱又脆!
- 加州卷: 如果真係佢哋自己整嘅話, 簡直係高水準!
- 日式餃子: 都好味, 不過相對上唔特別
- 茄汁??意粉: 我本身唔鍾意食茄汁意粉, 所以唔多鍾意

2009-02-07
$100 (Dinner)
2009-01-20 7 views
約左班舊同學食飯, 有人提議去呢度, 無人異議之下就 book 定位上去食 dinner.因為我第一次上呢 d 樓上 cafe 食 dinner, 當然入到去就留意下 d 環境啦. 雖然唔係豪裝, 但起碼有一種舒適既感覺. Oh~~~係 open kitchen (我都係成日煮野食既人), 個廚房都好乾淨, 又多一份安心感覺. 叫野食啦, 當然係由個位提議去呢到既朋友仔負責啦 (其他就不停吹水). 老實講, 我地都唔知個朋友仔叫左咩. 上菜啦, 有幾樣前菜, 有 salad, 有 pizza, 兩個意粉 & 其他 (因為不停講 & 食, 唔記得左)...., 睇下個賣相先, Ok 喎, 唔花巧, 又無 d 無厘頭既 decoration. 味道都 OK 喎. 樣樣都熱烘烘, 一定唔係整定. 最有驚喜就係佢地個 pizza, 超好味. 原本想再叫多個食, 點知...重有意粉捧埋黎. My god...好大砵, 味道都唔錯, 重食唔晒添. 食完再可以繼續吹水 (唔似有 d 鋪頭咁, 見你食完就隊張單黎, 想你埋單 & 早 d 走)整體黎講, 呢間野真係唔錯, 又唔多人
整體黎講, 呢間野真係唔錯, 又唔多人 (可能星期一啦). 可以去完再去 and 再去.
唯一要改善下既就係...d 燈可唔可以光少少呀...唔該 (可能呢度係以做包場 party 為主, 但係我地就攬 gathering).

$80 (Dinner)