2004-05-02 9 views
我同男朋友嗰日起初諗住去和民食晚飯,但係太多人等位啦,就嚟咗呢度食,但係都要等位,不過又唔係等左太耐。好好彩有window side位,不過我覺得帶位嗰個女仔啲態度就認真麻麻啦,我地未坐低就同我地講話可能要我地坐番二人枱,好似係度恐嚇我咁‧‧‧我地食咗兩個定食同埋一個小食,我食豬肉配梅子飯,我男朋友就食左雞肉配肉碎飯,小食叫左個炸魚,辣辣地,我都覺得幾好食,又唔係人地講到咁差‧‧‧waitress啲服務幾好,我諗佢地都會幾忙,不過佢地都有不停咁加水俾我地,我問佢地攞隻匙更或者menu,都好快攞到俾我地。甜品真係有好多款,花多眼亂咁,都唔知食乜好,後來叫左其中一個好高、瘦瘦地o既waitress幫我介紹下,佢好有禮貌,笑笑口咁話佢地樣樣野都好食,後來我pick左幾款雪榚問佢裡面有啲咩料,佢答得好詳細,其實我都問左好多野,問到我男朋友都話我煩,但佢都冇話唔耐煩咁‧‧‧結果我食左個綠茶布丁,男朋友就食左個香蕉刨冰,都幾好呀,啲雪榚真係幾滑,同m記2蚊個好大分別‧‧‧不過我就真係覺得唔係太抵,但係野食都算ok,尤其甜品真係幾吸引。
2004-04-07 13 views
同女朋友去食, 叫左宇治金時同埋一客年糕~~~有點言過其實, 雖然都算好味, 但又唔係真係堅到值得大排長龍去食! 好在我去o個時又唔係繁忙時間, 所以完全唔駛等位, 亦都唔覺得waitress 姐姐服務唔好, 反而覺得佢地refill水得太多! 飲到好急......年榚比較得意, 有d 似中式湯圓既texture, 但我女朋友話好大舊, 好難趙~~~~~~~食一次好啦!~~..... = =""
同女朋友去食, 叫左宇治金時同埋一客年糕~~~
食一次好啦!~~..... = =""
2004-04-07 8 views
女朋友:我同男朋友去食~~叫左個宇治金時同埋唔知咩年糕~~個宇治金時都幾好~最鍾意佢熱辣辣既蕃薯~~年糕就幾得意~~不過好大舊~~好難趙......男朋友: 好耐之前聽過人地話呢度食甜品好正, 今次同女朋友經過試食, 覺得都係有d 言過其實, 我地唔係繁忙時間去食, 所以唔駛等位, 亦都唔覺得waitress 姐姐態度唔好, 反而係refill 水refill 得太快, 所以飲到好急! 正如下面所講, 我都覺得雪榚同m 記冇乜分別, 但係都幾精緻既, 年榚比較得意, 有d 口感, 總括黎講, 係坐低傾o下偈既好地方, 不過就貴左少少啦"~~~p.s. 我地食左80蚊~~~~我地係~~~ 暴食男女~~~~~~~ ("OO")
女朋友:我同男朋友去食~~叫左個宇治金時同埋唔知咩年糕~~
個宇治金時都幾好~最鍾意佢熱辣辣既蕃薯~~
年糕就幾得意~~不過好大舊~~好難趙......
p.s. 我地食左80蚊~~~~
我地係~~~ 暴食男女~~~~~~~ ("OO")
2004-02-24 4 views
第一次去係朋友介紹,話燒蕃薯雪糕好味,去到食都幾好呀~可能我去o既唔係繁忙時間,所以service都ok喎~但係再去食晚餐d定食就麻麻啦,同日式百貨公司美食廣場差唔多,但係價錢唔平喎~建議淨去食甜品啦,都幾吸引,女仔實鍾意!
建議淨去食甜品啦,都幾吸引,女仔實鍾意!
2004-02-05 1 views
因為o係度食過佢個蟹肉飯, 個蟹肉又少又無味, 好似食蟹柳咁...而且價錢又唔抵!佢個宇治金露我就幾like!
佢個宇治金露我就幾like!
2004-01-20 7 views
去美麗華商場附近個間入面d staff 個個幾乎年輕貌美有一個直頭靚到dum一聲睇見佢條美腿真的乜都唔想食唔知佢叫乜名
去美麗華商場附近個間
入面d staff 個個幾乎年輕貌美
有一個直頭靚到dum一聲
睇見佢條美腿真的乜都唔想食
唔知佢叫乜名
2004-01-20 3 views
試過烏冬.幾煙韌既.(我諗全店最好呢樣)<br />又試左飯團+炸雞餐.完全唔踮.<br />雪糕又一般.<br />d staff又十下十下.<br />價錢又唔平,<br />本人唔推薦.
試過烏冬.幾煙韌既.(我諗全店最好呢樣)<br />
又試左飯團+炸雞餐.完全唔踮.<br />
雪糕又一般.<br />
d staff又十下十下.<br />
價錢又唔平,<br />
本人唔推薦.
2003-11-04 1 views
放工成日都見到有好多人食。嗰日約咗D friend聚吓咁有人話去麻布茶房食,因為嗰到D雪榚好正。六點幾去到都要等,地方都唔算好大。Service就好差喇!叫D待應攞D嘢等咗好耐都唔攞嚟,只係掛住傾計,問少少嘢就面黑。個menu唔係好多嘢揀,睇咗好耐都唔知食咩好。最後叫咗個冷鳥冬同埋燒三文魚。烏冬就冇咩特別,個汁又唔係好好味。至於個三文魚就更差,又冇肉汁燒得太耐D魚肉好"鞋"。最後同個朋支share個宇治金時雪榚,蕃薯上面有個軟雪榚喺上面。雪榚同麥當勞冇咩分別,而蕃薯太甜所以唔覺得好食。最後每人差唔多要俾成百蚊,一D都唔抵死。
2003-10-24 21 views
星期三晚去咗呢間度試下,因為唔太肚餓,所以食個甜品做晚餐。點咗個草莓聖代,$41.8,好唔抵食,因為好細碟,不過啲士多啤梨又幾甜幾新鮮。佢啲雪糕好似富豪雪糕車啲軟雪糕咁,味道麻麻,早知平平哋試佢地個草莓牛奶刨冰($29.8)好過,又平啲,又大份啲。
2003-09-09 8 views
尖沙咀金巴利道都開o左間啦,請加理啦。
尖沙咀金巴利道都開o左間啦,請加理啦。
(Non-member)
一句講晒: 貴+唔抵食+服務又麻麻。個宇治金時雪糕甜過頭,又唔係特別好食,一舊綠茶雪糕+幾件蕃薯就要成35仲要加一,呢個價錢...我諗去haagen-dazs食雪糕一定會開心好多。或者我見識少,如果各位有其他好介紹記得話我聽,我一定會搶住試,呵呵。個次我仲叫左個定食,唔記得叫乜名,我淨係記得有牛肉,味道普通啦,但係價錢唔係好普通呀,58.8。普通的食物再加埋waiteress既麻麻地服務(成日係度傾計,嗌?落order十世都叫唔到,不過已經係幾個月前既事,唔知而家有無變?)......我諗銅鑼灣應該有好多比佢更平(或值回票價)更好食既地方。

2003-09-07 4 views
果牛奶刨冰($35.8) -- 果不夠新鮮, 很酸. 刨冰算幾滑, 沒有很臭的雪味.草莓聖代($41,8) -- 合格啦, 但糖漿太甜, 士多啤梨能用一些新鮮的會更理想用此質素的生果, 價錢只值$15左右服務方面ok la, 扮日式服務可惜扮得不似, 但肯主動替客人斟茶, 地下濕了也會提醒笿人要小心, 香港地的服務態度算係咁啦, 不能要求太高了.
2003-07-30 9 views
麻布茶房開業不久, 已光顧過一次吃晚飯, 味道真的麻麻, 一直未有再光顧過。星期六看完電影想吃甜品, 發現New Face Sogo 的UCC caf變了Italian Tomato , 朋友提議可考慮麻布茶房的招牌貨- 燒蕃薯霜淇淋。我叫了一客, 味道真的一般, 食唔到蕃薯同平日糖水舖有什仙麼大分別, 雪糕同麥記個2蚊新地更差唔多, 價錢卻非一般- $35.8。侍應們表達能力亦好差, 我們10:30pm入座後, 10:45pm 巳告訴我們last order , 11pm再告訴我們商場落閘冇冷氣, 好趕客feel, 其實入座時可講明, 讓顧客心中有數
2003-07-29 2 views
New Coming Soon<br />in TST, at the same position of closed "friends@kimberley"
New Coming Soon<br />
2003-07-29 4 views
請恕我對食物要求不高,我同女朋友食左個蟹肉蛋包定食(個名類似咁啦)同芒果牛奶冰,幾好食喎,蟹肉蛋清清地又新鮮、個飯又好味,唔算係好差呀。係服務方面侍應反應都好快,而且女o既都幾靚、男o既都幾斯文,服務可以接受喎。當然唔同人對同一件事都可以有唔同睇法,我就覺得呢間餐廳幾好喎,係銅鑼灣唔想食太貴但又唔想食'行'野都係好選擇。