最近好朋友發現咗呢一間台灣嘅休閒 餐廳 可以食下嘢睇下書 主打台灣坐真係好掛住台灣嘅嘢食同埋人文風景呀 仲有唔少得嘅都係珍珠奶茶啦 呢度柴灣菜款式好多 可以淨係 飲杯嘢又得 今晚我就跌咗個 健心牛肉麵 好大碗仲有好多蔬菜 好味 另外我就嗌咗個原盅燉湯上湯浸時菜香酥五花肉定食 五花肉係炸起嘅油脂好金香 早餐配埋 原盅燉湯 呀 浸時菜啦 感覺都好健康好飽滿嘅一餐 小食我推介台灣烤香腸 如果鍾意食凍冷盤呢就推介涼拌黑醋茄子同埋涼拌貓耳朵不過佢哋有少少辣嘅 呢度嘢有咩料都好豐富呀好多嘢飲我就揀咗個夏日水漾鮮果茶 夠曬健康 朋友就嗌咗個 黑糖珍珠奶茶 呢排都係好興飲珍珠奶茶㗎啦好好咬口 覺得呢舊嘢食好有水準有其是係仲有方面專員上菜速度亦都好快啲裝修好簡單擺咗大量嘅書你可以一路 食嘢一路睇書 一路睇一路食嘢嘅人呀係咪好有書卷味呢
牛肉麵
原盅燉湯上湯浸時菜香酥五花肉定食
牛肉麵
原盅燉湯上湯浸時菜香酥五花肉定食
2022-01-01 27 views
我幾乎每日都係度食早餐同午飯,都可以講得系老熟客,最近d嘢越來越差,今日食個早餐都等到差d發脾氣,最後仲系超級難食,食唔到兩啖,早兩日食午飯又系,真系未試過咁差嘅,你地咁樣做生意等执啦,我會同d同事同埋街坊講叫佢地以後全部都唔會再來食
2022-01-01
Waiting Time
40 Minutes (Dine In)
Breakfast
2021-12-31 9 views
🙋🏻‍♂️餓底探員今晚去咗將軍澳調查呢間台式食店,店面走文青路線,食物性價比🍖🍚香酥五花肉定食 $68轉滷肉飯 + $6📸表示個定食除咗有五花肉配滷肉飯,仲有涼拌青瓜同上湯浸娃娃菜,以一個親民嘅價錢食到咁豐富嘅定食,性價比相當高🙋🏻‍♂️表示個五花肉炸得好酥脆,可能好多人都驚五花肉太肥唔敢食,但其實炸完啲油份走晒出嚟,食落唔算太油膩,口感仲有啲爽口,點埋個蜜糖芥末醬一齊食個味道仲好夾添,至於個滷肉飯真心好食,滷水汁做得幾地道,滷肉食落軟腍,拍得住台灣當地食嘅滷肉飯⁡📈吃貨指數😋好味度 8.5/10🔙返啅度 8.5/10
🍖🍚香酥五花肉定食 $68
轉滷肉飯 + $6

📈吃貨指數
😋好味度 8.5/10
🔙返啅度 8.5/10
2021-12-31 12 views
是日同HONEY來到好耐無食的桂花小幸,一解台灣菜的味道~~同HONEY點左秘罈酸菜魚湯麵,煲仔塔香三杯雞半筋半腩牛肉麵(紅燒牛肉湯)飲品點左熱鐵觀音珍珠奶茶同埋熱黑糖生薑茶,熱鐵觀音珍珠奶茶,熱黑糖生薑茶天氣凍凍,梗系飲返熱野暖下身,熱鐵觀音珍珠奶茶同埋熱黑糖生薑茶都唔錯,個杯真的好靚半筋半腩牛肉麵(紅燒牛肉湯)半筋半腩牛肉麵(紅燒牛肉湯)都可以保持到水準,半筋半腩都好好食,牛筋入口好有咬口,秘罈酸菜魚湯麵在餐單到見到哩款秘罈酸菜魚湯麵,真的好多魚,食到食唔曬,另外加左酸菜同埋娃娃菜,如果湯底再濃一點會更好,煲仔塔香三杯雞煲仔塔香三杯雞一上來,香氣十足,都有唔少的雞件,另外都有少少蒜頭同埋洋蔥,加埋一齊食都唔錯桂花小幸出品都保持到水準,怪唔得將軍澳都有兩間分店~~
是日同HONEY來到好耐無食的桂花小幸,

一解台灣菜的味道~~
同HONEY點左
秘罈酸菜魚湯麵,
煲仔塔香三杯雞
半筋半腩牛肉麵(紅燒牛肉湯)
飲品點左熱鐵觀音珍珠奶茶同埋熱黑糖生薑茶,

熱鐵觀音珍珠奶茶,熱黑糖生薑茶

個杯真的好靚

半筋半腩牛肉麵(紅燒牛肉湯)

秘罈酸菜魚湯麵

煲仔塔香三杯雞

桂花小幸出品都保持到水準,怪唔得將軍澳都有兩間分店~~
2021-12-30
Dinner
  • 煲仔塔香三杯雞,
  • 半筋半腩牛肉麵,
  • 秘罈酸菜魚湯麵,
2021-12-23 18 views
我喜愛的「桂花小幸」喺新都城商場開咗分店😍,當然要支持下啦👏🏻👍🏻 叫咗外賣返屋企食~ 鹽酥雞排麵,雞排香脆,麵夠爽滑,湯底夠香濃,正👍🏻 次次都叫滷肉飯,今次試吓酥炸排骨雞肉飯先~ 都好好食喎😋👍🏻 排骨非常酥香😚 台灣烤香腸係我每次必食之一😆 因為真係好好味😋 仲有必點抵食小食,紫菜魚丸湯同涼拌貓耳朵,非常抵食又好味👍🏻 最後一定會叫夏日水漾鮮果茶,水果新鮮又好飲😋 一定會再去😆
2021-12-23 263 views
疫情關係都差不多封關兩年, 好想去台灣✈️, 唯有到桂花小幸吃個台灣菜, 止住癮先🤪。位於將軍澳貿業路8號新都城中心2期UG樓UG051F號舖, 店內以小清新文青風格為主, 菜式都有很多款, 我們點古法黑草羊腩定食( 原盅燉湯 + 上湯浸時菜) $88、 極上四品台灣麵$79、 台灣烤香腸$28、 夏日水漾鮮果茶$29、 黑糖珍珠鮮奶$27。🔸🔸🔸 ▫️台灣烤香腸🫔 ~ 烤得表皮香脆🤤, 內裏多汁。 ▫️極上四品台灣麵🍜 ~ 首先要讚一讚湯底是紅燒湯,惹味帶點微辣👍🏻, 台灣麵條掛湯,越食越開胃。 配菜很豐富,有豬手、牛肚、花枝丸和滷水蛋, 豬手有兩大舊,入口肉汁豐盈。 牛肚超爽口, 牛味濃。 花枝丸彈牙,又美味。 滷水蛋開邊🥚, 香滑入味。 整碗台灣麵都非常正宗好味。 ▫️古法黑草羊腩定食( 原盅燉湯 + 上湯浸時菜)🥘 ~ 原盅燉湯味道清清地,青紅蘿蔔瘦肉湯, 原汁原味沒有味精😚。 上湯浸小白菜, 味道清甜。 古法黑草羊腩肥瘦適中😋, 肉嫩入味, 喜歡吃羊腩的,千祈唔好錯過。 ▫️黑糖珍珠鮮奶🧋 ~ 黑糖和鮮奶融為一體,口感香濃細滑, 珍珠每粒煙韌有咬口, 冬天飲熱的,特別滋味。 ▫️夏日水

▫️台灣烤香腸🫔 ~ 烤得表皮香脆🤤, 內裏多汁。

原盅燉湯

黑糖珍珠鮮奶

▫️夏日水漾鮮果茶🥤 ~ 有幾款新鮮水果, 甜度適中, 清新解渴又美味。

夏日水漾鮮果茶

價錢相宜又正宗
, 愛吃台灣菜的又怎能錯過呢🤩?

2021-12-22
$126 (Dinner)
原盅燉湯
夏日水漾鮮果茶
  • 古法黑草羊腩定食(原盅燉湯+上湯浸時菜)
  • 古法黑草羊腩定食(原盅燉湯+上湯浸時菜)$88、極上四品台灣麵$79、台灣烤香腸$28、夏日水漾鮮果茶$29、黑糖珍珠鮮奶$27
天氣轉寒, 打風落雨又凍又濕, 喺新都城搵食之際見到「桂花小幸」竟然有羊腩煲! 不能錯過的暖胃之選, 期間限定仲有滋補湯飯~😍👍古法黑草羊腩定食羊腩炆得入味夠腍, 有連著皮也有骨腩部分~👍 冇咩羊羶味, 配料有馬蹄,支竹,冬筍, 豐富惹味! 腐乳醬當然少不了, 但似混合甜酒的腐乳, 個人比較喜歡傳統嘅腐乳。整體味道唔錯!還包括熱辣辣菜湯和大大碗白飯。如果晚市到來,可點選羊腩煲套餐,有生菜滚住食😋!蟲草花杞子豬肚雞湯飯湯底好清甜,唔會好重藥材味, 蟲草花,紅棗,杞子,養生滋補。有勁多雞件, 還有豬肚, 一啲都唔油膩。 吃畢這個湯飯 ,立時暖笠笠!😋阿華田脆脆特飲好大杯, 阿華田味道濃郁又唔會太甜。仙氣草莓茶酸酸地味道好清新, 這款不能選擇少甜少冰,不過 一啲都唔會過甜, 有天然嘅草莓味。台式香蔥蛋餅+地瓜薯條傳統地道小食, 簡單美味,有蛋香。地瓜粗薯條夠香甜~新菜式味道不錯,飲品選擇多, 亦有多款下午茶套餐。

古法黑草羊腩定食
整體味道唔錯!還包括熱辣辣菜湯和大大碗白飯。

如果晚市到來,可點選羊腩煲套餐,有生菜滚住食😋!

阿華田脆脆
特飲好大杯, 阿華田味道濃郁又唔會太甜。

台式香蔥蛋餅+地瓜薯條
傳統地道小食, 簡單美味,有蛋香。
地瓜粗薯條夠香甜~

新菜式味道不錯,飲品選擇多, 亦有多款下午茶套餐。

2021-12-20 31 views
我們在7:48分到達, 見餐廳入座應該有一半人數吧! 所以希望要求坐在一張4人沒有隔板及比較自成一角的座位, 但職員告訴我那座位是招待4人的, 所以職員安排我們坐到另外一張中間有隔板的4人枱共兩張4人枱的角落, 那角落可坐8人, 但當時只有我們兩人坐, 後來我們不夠30分鐘就用餐完成, 但我剛好遇到朋友都在該餐廳用膳, 所以我們多傾了一會兒. 不久有5人進入餐廳, 職員要我馬上讓座, 給我兩個選擇, 是必要我讓位給剛進來的5位客人, 我已經講(我準備要走了), 職員還繼續催促我, 後來我再講了第二次(我準備走了)讓出座位才肯放過我. 既然係咁, 一早就應該安排我坐那張4人座位, 有點很像趕客的態度, 我真的不會再光顧. 很不愉快的一次經歷.
2021-12-19
2021-12-13 32 views
呢日黎到新都城呢間桂花小幸食台灣野,好掛住滷肉飯,終於可以有番d台灣的味道!呢度有好多書放左出黎,即刻有哂書卷味,我地叫左燉湯餐,大約70-80蚊有湯,滷肉/雞肉飯,菜,同埋一個送,我地叫左牛腩同埋鹽酥雞!真係勁正,全部野既份量都好多,估唔到有咁多舊牛腩,撈埋滷肉飯食真係一流,同埋個鹽酥雞超酥脆,食完一舊都忍唔住再食下一舊!雞炸得好香又唔會乾!同埋真係好想讚一讚個燉湯,個燉湯夠哂足料,又熱辣辣,好有屋企既感覺!另外叫一個餐仲可以加$18叫兩個小食,我地叫左4款,包括有茄子,紫菜湯,豆腐同埋菜,因為想食多D菜所以再額外叫,雖然小食只係$18有兩款,但份量都真係唔少,食落都覺得好抵,味道又好!我地另外仲叫左兩杯台式飲品,佢既奶蓋真係幾好飲,配埋茶,真係好夾~咁樣叫到成枱野食同咁多野食都只係二百零蚊,真係好抵!

2021-12-11 34 views
依家出去食嘢唔平,呢間餐廳假日都有下午茶、而且價錢相當親民!下午茶有$38至$55不等包飲品。▶️紅燒鹽酥雞排麵揀咗紅燒牛肉湯,轉米線湯底夠熱辣辣、少少辣辣地,味道夠濃郁、帶少少冰糖甜味。鹽酥雞扒夠大塊,唔會太咸雞肉都幾滑。▶️紅燒惹味牛腩麵揀咗紅燒牛肉湯。牛腩幾夠林,大大嚿。棉質都有咬口,不錯。▶️台式肉鬆蛋餅配地瓜薯條蛋餅充滿肉鬆餡,有蛋香。地瓜薯條唔算太脆,但係地瓜甜甜地。▶️豬手豬手非常入味、而且夠林,我覺得呢個幾好食😋▶️黑糖珍珠奶茶🧋黑糖味幾香,奶茶都幾甜,珍珠有咬口。▶️鐵觀音珍珠奶茶🧋奶味幾重,淡淡茶味~ 唔會太甜。

▶️紅燒鹽酥雞排麵
揀咗紅燒牛肉湯,轉米線

▶️紅燒惹味牛腩麵
揀咗紅燒牛肉湯。牛腩幾夠林,大大嚿。棉質都有咬口,不錯。

▶️台式肉鬆蛋餅配地瓜薯條
蛋餅充滿肉鬆餡,有蛋香。地瓜薯條唔算太脆,但係地瓜甜甜地。

▶️豬手
豬手非常入味、而且夠林,我覺得呢個幾好食😋

▶️黑糖珍珠奶茶🧋
黑糖味幾香,奶茶都幾甜,珍珠有咬口。

▶️鐵觀音珍珠奶茶🧋
奶味幾重,淡淡茶味~ 唔會太甜。
2021-12-09 31 views
黎開將軍澳呢邊睇戲✨又好想食台灣嘢🤤於是就搵咗呢間桂花小幸食下午茶🥳🥳🥳下午茶餐✨手工芝士蛋餅加地瓜薯條( $42 )係手抓餅啊🤪😋流心拉絲嘅口感!配埋甜甜嘅炸地瓜!真係好掛住夜市掃街既感覺✨滷肉飯配上湯青菜+麻辣貓耳朵($39+$10)麻辣貓耳朵其實就即係麻辣木耳!配埋多汁滷肉飯!有滷肉飯當然唔少得滷蛋啦!下午茶來講份量都好夠飽呀!滷肉汁唔會好鹹啱啱好多汁可以撈飯😋✨煎餃子配桂花雞翼($28)兩隻餃子配埋脆炸雞翼配埋醋同埋桂花醬!配埋雞翼就清甜不膩!仲加咗小食✨香酥五花肉( $52)俾佢個圖片吸引咗!圖片同實物還原一樣!外邊炸到脆卜卜!入邊係脂肪咁濃厚嘅五花肉啊!仲可以加埋黃芥末醬!🤤糖水✨紫薯珍珠黑糖冰仙草($38)又點可以少得甜品呢!紫薯啫喱配埋黑糖冰仙草!仙草滑脫脫配埋黑糖!簡直係絕⚠️彈牙有咬口嘅珍珠!!✨芝士奶蓋桂花烏龍加椰果( $28 )✨芝士奶蓋白桃烏龍少甜加珍珠($28)芝士奶蓋口口嘅一層,勁香芝士味!朋友嘅桂花烏龍配埋椰果有咬口!而我就飲白桃烏龍!配埋珍珠!食台灣嘢真係唔可以少咗肥仔水㗎!好味道

黎開將軍澳呢邊睇戲✨
又好想食台灣嘢🤤
於是就搵咗呢間桂花小幸食下午茶🥳🥳🥳

下午茶餐
✨手工芝士蛋餅加地瓜薯條( $42 )
係手抓餅啊🤪😋
流心拉絲嘅口感!配埋甜甜嘅炸地瓜!
真係好掛住夜市掃街既感覺

✨滷肉飯配上湯青菜+麻辣貓耳朵($39+$10)
麻辣貓耳朵其實就即係麻辣木耳!
配埋多汁滷肉飯!有滷肉飯當然唔少得滷蛋啦!

下午茶來講份量都好夠飽呀!
滷肉汁唔會好鹹啱啱好多汁可以撈飯😋

✨煎餃子配桂花雞翼($28)
兩隻餃子配埋脆炸雞
配埋醋同埋桂花醬!
配埋雞翼就清甜不膩!

仲加咗小食
✨香酥五花肉( $52)
俾佢個圖片吸引咗!圖片同實物還原一樣!
外邊炸到脆卜卜!入邊係脂肪咁濃厚嘅五花肉啊!
仲可以加埋黃芥末醬!🤤

糖水

✨紫薯珍珠黑糖冰仙草($38)
又點可以少得甜品呢!紫薯啫喱配埋黑糖冰仙草!

仙草滑脫脫配埋黑糖!簡直係絕⚠️
彈牙有咬口嘅珍珠!!

✨芝士奶蓋桂花烏龍加椰果( $28 )
✨芝士奶蓋白桃烏龍少甜加珍珠($28)
芝士奶蓋口口嘅一層,勁香芝士味!
朋友嘅桂花烏龍配埋椰果有咬口!
而我就飲白桃烏龍!配埋珍珠!
食台灣嘢真係唔可以少咗肥仔水㗎!好味道

2021-12-05 160 views
台灣丫台灣😁😁好掛住你,究竟幾時先可再去🥲?依家唯有食下台灣美食,止下心癮🤭。“桂花小幸” 外表已經好有台灣風貌,文青既氣息,好多有心思既地方,打卡一流😝。坐低睇下餐牌,好多選擇,樣樣都好想試🤣🤣。本身好想飲湯,不過今日太夜先黎食飯,原盅燉湯已經售罄。見到有士林胡椒豬肚湯飯 $62第一時間落左單先😉,呢個好有台灣媽媽既味道,湯底係用腐竹煲出嚟既👍,同豬肚既香味好夾,裡面仲加左白果,好清潤,不過我就好鍾意食辣,如果可以再多D胡椒仲正🤭。真係湯都飲埋🤣🤣再黎梗係叫埋我嘅至愛:紅燒半筋半腩牛肉麵 $69好有驚喜😍,先講湯底,濃郁既牛肉湯,仲有淡淡藥材既味道,帶出牛腩既油香,牛腩夠淋,牛筋軟滑得黎又有口感😋😋😋。好有層次,台灣既回憶返晒黎😝。仲有必食小食:台灣烤腸 $28 台灣腸真係有自己獨特既味道,油香惹味,無得輸既😋😋。鹵水雞翼 $42~5隻鹵水味入晒雞翼裡面,唔錯既。特色飲品當然唔少得台灣奶茶,今次特別D 叫左十勝紅豆奶茶 $21奶茶夠香濃夠滑既,配上微甜既紅豆,好好飲。蜜桃烏龍蘆薈 $21烏龍茶同蜜桃係好夾,再加埋蘆薈既爽脆,好fresh😝。食完呢餐飯,真係所有台灣既回憶返晒黎,好想快

見到有士林胡椒豬肚湯飯 $62

真係湯都飲埋🤣🤣

再黎梗係叫埋我嘅至愛:
紅燒半筋半腩牛肉麵 $69

仲有必食小食:
台灣烤腸 $28
台灣腸真係有自己獨特既味道,油香惹味,無得輸既😋😋。
鹵水雞翼 $42~5隻
鹵水味入晒雞翼裡面,唔錯既。

奶茶夠香濃夠滑既,配上微甜既紅豆,好好飲。

蜜桃烏龍蘆薈 $21
烏龍茶同蜜桃係好夾,再加埋蘆薈既爽脆,好fresh😝。

食完呢餐飯,真係所有台灣既回憶返晒黎,好想快D可以去🤪!

2021-12-05
Dinner
由景林那邊電梯來到這個美食CORNER, 發現此店換上新名字, 所以我倆就在此晚餐! 木系裝潢, 有家的感覺. 選擇套餐及付款後, 慢慢等待美食來到! 朋友點了紅燒三寶牛肉定食, 有牛筋牛腩牛肚. 另外還加配2款小食, 涼拌貓耳朵和滷水豆腐.      涼拌貓耳朵   烏醋&木耳通血管, 是健康的小食.      滷水豆腐  豆腐軟綿綿, 我喜歡.  豆腐中芯位也帶著淡淡的啡色, 是長期燉煮的證明. 註: 曾遇過化左滷水妝的豆腐 ~ 只在外層搽上焦糖色而中間仍是白色的扮滷水豆腐!!!!          滷水豬手飯定食   這几天十分乾燥, 濕度只有40%, 皮膚超勁乾. 就試試最傳統的方法 ~ 食豬皮, 補補佢! 所以選擇豬手飯. 有豬手有白飯又有燉湯又有蔬菜, 多花款, 價格跟品質成正比.     視覺: 啡紅的滷水色澤平均, 就連骨位附近的組織也是啡紅色. 豬手是經過長時間燉煮吧!   手感: 豬手軟綿綿, 可以用筷子掀起表層的豬皮, 也可輕易剔開豬手骨. 無需太多手力, 豬手軟綿綿程度合格了!     口感&味道: 豬皮軟綿綿, 皮下的筋膜&豬肉都是軟綿綿. 豬皮和筋膜有豐富的
木系裝潢, 有家的感覺.
 選擇套餐及付款後, 慢慢等待美食來到!
紅燒三寶牛肉定食
朋友點了紅燒三寶牛肉定食, 有牛筋牛腩牛肚.
另外還加配2款小食, 涼拌貓耳朵和滷水豆腐.
涼拌貓耳朵
涼拌貓耳朵
烏醋&木耳通血管, 是健康的小食.
註:
滷水豬手
滷水豬手飯定食
這几天十分乾燥, 濕度只有40%, 皮膚超勁乾.
就試試最傳統的方法 ~ 食豬皮, 補補佢!

視覺:
手感:

口感&味道:
豬皮軟綿綿, 皮下的筋膜&豬肉都是軟綿綿. 豬皮和筋膜有豐富的膠質, 來到中段, 雙唇就變得粘粘的.
滷水味濃淡適中, 没有搶去豬皮豬肉的原味.
伴碟的芽菜和2款小食可以伴飯呢!
消滅最後一件豬手後, 發現碟子裡的滷水汁凝固成啫喱.
心裡想著全都是骨膠原~骨膠原~骨膠原!
椰子燉雞湯
然後就是套餐奉送的燉湯, 今天是椰子燉雞湯.
椰子水燉出來的湯底夠清没有雜質, 椰子味不太濃, 整體順喉易入口, 不會覺得膩, 讓人一口一口的繼續飲至見底.
黑糖珍珠鮮奶&珍珠紅豆奶茶
珍珠紅豆奶茶
最後加一杯台式特飲.
黑糖珍珠鮮奶&珍珠紅豆奶茶各一杯.
自己偷嚐一口黑糖珍珠鮮奶, 那個黑糖的甜度接近冬瓜茶的甜味, 再加上是真-鮮奶, 真想獨吞.
下次點黑糖珍珠鮮奶!  要獨吞!
2021-12-03
滷水豬手
2021-12-04 28 views
之前喺元朗食過桂花小幸收工嘅時候發現 最近新都城都開咗間依間餐廳同其他分店一樣都係先到收銀處點餐之後先送餐😚新都城依間行文青風 感覺好舒服☺️平民價錢之餘 又有台灣麵、滷肉飯、台灣小食同台式飲品🧋我哋分別叫咗三盛紅燒牛肉麵、紅燒牛三寶麵佢有唔同湯底揀, 連麵都有台灣麵同米線揀添😚但都係鍾情紅燒湯三盛紅燒牛肉麵$75裏面有腱心牛肉、牛腩同牛丸台灣麵爽口煙韌 湯底真係好好味😋清澈養生嘅牛肉湯底配埋三樣牛都好入味 牛丸爽口彈牙佢啲麵真係掂阿☺️紅燒牛三寶麵$75有牛筋、牛腩、牛肚牛筋好彈牙 牛腩夠晒入味 牛筋略為大嚿咗少少 如果可以細嚿啲就一百分啦鹽酥花枝丸(3粒)$26花枝丸即叫即炸 香脆爽口仲要三粒花枝丸都大大粒夠晒滿足🤪鐵觀音珍珠鮮奶茶(凍)$27濃厚鐵觀音味 飲品入邊仲好特別咁連埋個茶包係裡面珍珠都大大粒 好煙韌香濃珍珠奶茶(凍)$17
之前喺元朗食過桂花小幸
收工嘅時候發現 最近新都城都開咗間
依間餐廳同其他分店一樣
都係先到收銀處點餐之後先送餐😚

新都城依間行文青風 感覺好舒服☺️
平民價錢之餘 又有台灣麵、滷肉飯、台灣小食同台式飲品🧋

我哋分別叫咗三盛紅燒牛肉麵、紅燒牛三寶麵
佢有唔同湯底揀, 連麵都有台灣麵同米線揀添😚
但都係鍾情紅燒湯

三盛紅燒牛肉麵$75
裏面有腱心牛肉、牛腩同牛丸
台灣麵爽口煙韌

濃厚鐵觀音味 飲品入邊仲好特別咁連埋個茶包係裡面
珍珠都大大粒 好煙韌

香濃珍珠奶茶(凍)$17
2021-12-03 34 views
呢間台灣小店裝修好靚,行開文青路線,墻上有好多佈置,例如花、文字語錄、小擺設...😍好適合同朋友一齊打卡,坐底傾吓計😙呢度要先去收銀處點餐再送過嚟,送餐速度都算快手工花枝丸麵配麻辣牛肉湯😋麻辣醬汁係分開上的,可以自己調配適合的辣度。台灣麵軟硬適中,份量多,花枝丸彈牙,湯底本身都好好食,配埋特製麻辣醬更好食!👍👍另外加咗$6叫咗杯奶茶,係台式奶茶,勁推薦😍😍整體嚟講呢度性價比好高,價錢便宜,份量又夠多,回頭率高!
好適合同朋友一齊打卡,坐底傾吓計😙
呢度要先去收銀處點餐再送過嚟,送餐速度都算快
手工花枝丸麵
手工花枝丸麵配麻辣牛肉湯😋
麻辣醬汁係分開上的,可以自己調配適合的辣度。
另外加咗$6叫咗杯奶茶,係台式奶茶,勁推薦😍😍
整體嚟講呢度性價比好高,價錢便宜,份量又夠多,回頭率高!
手工花枝丸麵