2023-11-07 47 views
【觀塘•串燒屋】@bbqhousehkππππππππππππππππππππππππππππππ熱辣辣暖笠笠觀塘串燒屋餐廳採用qr code落單 任飲任食2.5小時 有多種串燒以及網燒及炸物可供選擇 仲有自取吧可以任飲汽水或者自製檸檬薏米水洛神花茶及涼茶等🌻|串燒厚切牛舌|質地韌度比較高,但經過適當的處理後可以變得嫩滑多汁。經過燒烤以後,牛舌的肌肉纖維緊縮,脂肪融化,使得牛舌更加嫩滑。每一口咬下去,都能品味到牛舌的鮮美🌼|串燒泰式豬頸肉|燒烤過程中肉表面形成的金黃色焦糖層提供了一種香脆的口感,與嫩滑的肉質形成鮮明的對比。每一口咬下去,都能同時品味到豬頸肉的脆嫩和香脆的外皮🏵️|網燒黑椒牛仔骨|黑椒醬汁的加入令牛仔骨的味道更上一層樓。黑椒醬汁的香辣味道和牛肉的濃郁風味相互融合,帶給人一種獨特的美味享受。黑椒的辛辣與牛肉的鮮香完美結合,刺激著味蕾,令人回味無窮。🍁|網燒香草羊架|網燒上慢慢翻烤,使得肉質受熱均勻,保持了羊肉的原汁原味,肉質不柴不老。每一口羊架都帶著濃厚的肉汁,給人留下完美的咀嚼口感。餐廳環境:🔥🔥🔥🔥🔥服務質素:⛄⛄⛄⛄⛄食物味道:🍾🍾🍾🍾🍾性價比:🎟️🎟️🎟️🎟️🎟️消費 HKD
【觀塘•串燒屋】@bbqhousehk

🍁|網燒香草羊架|

餐廳環境:🔥🔥🔥🔥🔥
服務質素:⛄⛄⛄⛄⛄
食物味道:🍾🍾🍾🍾🍾
性價比:🎟️🎟️🎟️🎟️🎟️消費 HKD 589.6(連加一)
✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨
#觀塘美食 #串燒屋 #web3觀塘
串燒屋
觀塘通明街54號地舖
2023-10-25 294 views
去食串燒店眼花瞭亂,樣樣都好想食😋點知發現觀塘有間任食串燒店🤩即係放工去食,仲要有2.5小時任飲任食串燒,網燒和炸物放題,超級大滿足🤤🤤串燒選擇多不聲數,牛、雞、豬、羊、厚切牛舌、羊架、叉燒、豬頸肉、腸仔等等💥海鮮選擇都唔少,帆立貝、鯖魚、多春魚、海蝦等等💥炸物選擇都好多,炸物即叫即炸,好有試意。最特別有脆皮香蕉、炸雙皮奶呢點普通放題鋪頭都沒有,好有驚喜💥最等別有棉花糖,蒜容包都有,感覺真係好似去左BBQ甘✨✨最令我滿意,係可以一串串放上個爐面自動翻轉,不用自己動手燒,座係到等食感覺好鬼正😁😁餐廳都提供多款飲品,薏米水、涼茶、果汁、汽水、啤酒樣樣齊,真係好多選擇😚😚雪糕都好多味道選擇,朱古力、雲呢拿、芒果、香芋等等☺️☺️有興趣的朋友仔請提供價錢參考,我覺得性比價非常高🌟📆星期一至四⏰七點前離座優惠(17:00~19:00)✨成人($198/位)✨小童($108/位)🔔黃金時段(19:00~21:30)✨成人($248/位)✨小童($148/位)🛎️九點後優惠(入座燒計2小時)✨成人($198/位)✨小童($108/位)📆星期五至星期日及公衆假期前夕📢📢每個時段每位💰+20
海鮮選擇都唔少,帆立貝、鯖魚、多春魚、海蝦等等💥
雪糕都好多味道選擇,朱古力、雲呢拿、芒果、香芋等等☺️☺️

有興趣的朋友仔請提供價錢參考,我覺得性比價非常高🌟
📆星期一至四
⏰七點前離座優惠(17:00~19:00)
✨成人($198/位)
✨小童($108/位)

🔔黃金時段(19:00~21:30)
✨成人($248/位)
✨小童($148/位)

🛎️九點後優惠(入座燒計2小時)
✨成人($198/位)
✨小童($108/位)

📆星期五至星期日及公衆假期前夕
📢📢每個時段每位💰+20
蒜蓉多士
炸物
2023-10-24
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$280 (Dinner)
蒜蓉多士
炸物
2023-10-24 53 views
餐廳位於通明街, 環境簡約企理舒適, 主打自轉串燒及網燒, 肉類種類繁多、亦有炸物及小食供應✨設有自助甜品櫃、雪糕及飲品櫃, 還有特式自家製薏米檸檬水、洛神花山楂茶、菊花蜜及烏龍茶自行掃ǫʀ下單, 非常方便, 有系統完全沒有漏單情況, 值得一讚👍🏻自轉串燒及網燒款式多達四十多款, 有海鮮、牛肉、雞肉、豬肉及羊架, 非常豐富, 特別推介蜜汁叉燒豬柳、美國殼飼牛肋條、台灣一口腸, 串燒直接放在爐上, 就會自行轉動非常方便, 燒烤爐熱力很均勻, 五至十分鐘就可以食、絕對輕鬆燒, 串燒可以自行調味, 可一邊燒一邊塗上餐廳提供的蒜香醬油、蜜糖芥末及孜然粉, 非常香口惹味😋網燒蒜蓉烤帆立貝、青口, 口感非常鮮美, 雞翼烤至金黃色, 外皮香脆、肉質嫩滑, 炸物選擇也有不少, 雞軟骨有咬口, 清酒煮蜆也很鮮甜甜品有啫喱, 還有牛奶雪糕, 有朱古力、雲呢拿、香芋口味, 非常滿足整體性價比高, 服務員主動有效率, 細心收碟及換骨桶, 服務非常滿意, 很適合一大班朋友聚會, 值得再回顧💕

• 串燒
  • 蒜蓉扇貝
2023-10-23 46 views
觀塘有間隱世嘅好味串燒舖,平時唔經都唔知佢都幾高質,串燒質素好,又玩得又食得,而且環境都唔差😆串燒選擇多元化,叫咗牛肋條、牛西冷、牛肩肉、豬頸肉等等,牛肋條好正,牛味濃,而且肉質唔老,另外勁鍾意佢啲蝦,有咬口,而且餐廳會微微灼熟,快啲熟,正啊😆麻辣雞腎同原味雞翼係網燒,但我會話係我近期食過調味好唔錯嘅一種,一定要試🤟🏻海鮮選擇都多樣,叫咗鮮味蠔、大大隻嘅青口,好滋味啊😆而且每檯都會送扇貝,勁大隻又juicy😋餐廳仲有不同熟食供應,有榴連波波、炸雙皮奶、雞軟骨等等,仲有蠔油生菜,解解食肉嘅油膩😍飲品同甜品都有齊,可以一班啤啤佢,又有啫喱/雪糕食❤️

2023-10-21 45 views
觀塘嘅朋友介紹 話有間平靚正嘅自助串燒店🤩 所以今次都專程黎試下 感覺似係家庭式嘅小店咁 簡簡單單 可以有個舒適嘅環境聚會☺️🍀2.5小時串燒網燒放題食物種類繁多 只係計炸物都已經有炸蠔 炸蝦🍤 炸雞 炸雞軟骨 炸香蕉 炸薯條等🍟 炸物質素相當高😍 串燒網燒嘅選擇同樣有好多 台灣腸 牛肋條 牛西冷 牛舌都好有嚼勁🐮 加埋吾同醬料同辣粉 更加入味更加好食😋 另外仲可以食下燒茄子🍆 燒玉子 烤青口 烤蠔等🦪 同樣都係想食咩就食咩 食到飽飽咁離開🥰

🍀2.5小時串燒網燒放題
2023-10-13 57 views
🍢🍢🍢今次依間都係轉轉串燒店,平日$248一位食足兩個半鐘,選擇仲要唔少,有前菜,蔬菜可以係雪櫃自取,飲品除左罐裝外、仲有檸檬薏米水、洛神花山楂茶等等,甜品有啫喱同泡芙等,試完想試既已經飽左,仲有好多其他野都試唔到,用QR落單同fd慢慢簡最方便有好幾款炸物推介👍🏻👍🏻吉列生蠔好juicy,脆皮香蕉好香好脆,椰汁流心球係超多椰汁爆起,最最最想推介係榴連波波,唔係度度有,一咬入面好熱,榴連汁好夠味好香,最岩中意榴連既朋友👍🏻👍🏻👍🏻海鮮類試左帆立貝、蠔、青口,三款都係超推介,全部都用加左蒜蓉,放上網度燒,爐夠熱超快就滾起食得啦👍🏻👍🏻👍🏻肉類推介牛仔骨👍🏻👍🏻先係唔肥,醬汁調味都恰到好處,同埋薄片食落口唔會韌蜜汁叉燒豬柳都好夠味,而且啖啖肉,好juicy👍🏻👍🏻安格斯牛肩肉都係唔錯既選擇,燒肉都一定要食薄燒牛啦個爐既熱度都好平均,以往食轉轉串燒都驚個爐唔熱,火力又唔平均,但佢個爐仲可以自動燒到d丸好平均,又唔會燶埋一邊,d丸360度一樣色,完全無問題👍🏻👍🏻👍🏻
🍢🍢🍢

蜜汁叉燒豬柳都好夠味,而且啖啖肉,好juicy👍🏻👍🏻
安格斯牛肩肉都係唔錯既選擇,燒肉都一定要食薄燒牛啦

2023-10-04 74 views
在觀塘長大的我,自從裕民坊重建後,我已經很久沒有回去。在變幻的日子,突然之間想到觀塘逛逛,所以便約了老公去觀塘找一間非連鎖店吃晚餐,就是這樣,找了這間地點不是非常近地鐵站的小店。五時多到達,已經有一檯食客。心想:這麼早?然後看看餐廳的資料,才發現分三個時段收費,我估他們是希望在7時前埋單吧!這兒的面積不是很大,卻有「麻雀雖小,五臟俱全」的感覺。這兒是吃傳銷放題的,上至前菜、生果、飲料(我個人覺得最好喝的是他們自家製的涼茶😆最美味的是前菜是他們自家弄的青瓜😌)其他的還有串燒肉,如雞、牛、羊、豬頸肉等(醃料超入味);芝士獅子狗、丸、蟹柳、豆卜、蔬菜的有雞肶菇、菠蘿、秋葵、蒜蓉雜菌、牛油粟米、韭菜、甜薯等;海鮮,如:生蠔、青口、扇貝、海蝦、秋刀魚、多春魚等(每1份/件都唔細🥰);炸物的油,炸雙皮奶、炸魷魚圈、炸蠔、炸鵪鶉蛋串、炸蝦等;還有不少甜品,如雪糕、啫喱、泡芙、燒棉花糖。還有罕見的蒜蓉包可以燒,正!當中看出不少的食物都是自家醃製或製作的,到七時左右,適合便陸陸續續到達店舖(不知道他們是不是做街坊熟客多呢🧐)超有深夜食堂feel !

2023-10-04 54 views
餐廳位於觀塘站同牛頭角站中間,大約10分鐘步行距離~ 七點前離座只係$198一位,今日就諗住早啲嚟食,食完去街消化下~ 入邊嘅座位都唔少,每台都有獨立嘅抽油煙機,全程都唔會覺得有油煙可以用QR code落單,呢度嘅特別之處係除咗轉轉串燒之外,仲有一個網可以俾我哋烤肉烤海鮮!!!勁正啲牛肉勁重牛味,質素唔錯!烤青口、生蠔都好好食✌🏻 至於啲串燒質素都屬於不錯仲有一堆炸物可以叫,即叫即炸非常香口🎊整體而言感受良好,串燒嘅上菜速度都好快,沒有漏單情況
餐廳位於觀塘站同牛頭角站中間,大約10分鐘步行距離~

仲有一堆炸物可以叫,即叫即炸非常香口🎊

整體而言感受良好,串燒嘅上菜速度都好快,沒有漏單情況
平時任食串燒多數2個鐘,食完會覺得仲可以再食,呢間竟然$200左右可以任食2個半鐘😍 食完好滿足!.除左串燒款式,呢到仲有網燒,可以燒牛肉片、牛肉粒、鐵盒燒蒜蓉雜菇、鐵盒燒牛油粟米,都好惹味🤤🤤 牛、豬、羊、雞,齊曬,肉質都唔錯,油花係靚既😆.另外,炸物選擇好多,全部即叫即炸,叫1粒都係即炸,唔洗擔心係凍冰冰咁上,好值得欣賞🥰🥰 蔬菜類、雪糕、棉花糖串、飲品都係自助,除左罐裝飲品,仲有自家製飲品,檸檬薏米水同菊花物都好解渴👍🏻👍🏻
2023-09-28 42 views
串燒屋係觀塘一間特色自助串燒餐廳,佢嘅特別之處係提供豐富嘅自助串燒菜式,而且佢個爐會自己幫你轉啲串燒,絕對唔怕燒燶。-炸物盤:燒緊山野嘅同事,肚餓嘅就食住啲炸物先,要芝士嘅有芝士,要香口嘅有香口- 一口牛:一款咬起嚟軟熟多汁嘅牛肉串燒。牛肉鮮嫩,每一口都帶來滿足感。- 雞肉串:雞肉串燒係串燒屋必試嘅一款。雞肉經過燒烤後,外脆內嫩,帶有燒烤嘅獨特風味。- 燒汁豬肉:這款串燒豬肉經過燒烤後,表面酥脆,內裡多汁。豬肉與燒汁的結合帶來濃郁的味道。- 多春魚:這個串燒菜式使用多春魚,經過燒烤後,魚身上的卵變得酥脆可口。每一口都係魚香味。- 蠔:串燒屋提供新鮮的蠔。蠔經過燒烤後,保持了鮮美的口感,同時帶有燒烤的香氣。- 青口:這款串燒青口新鮮又美味。青口經過燒烤後,肉質鮮嫩。- 蝦:蝦經過燒烤後,外殼酥脆,蝦肉鮮嫩多汁。- 台灣腸:經過燒烤後,外層酥脆,內部彈牙,帶有獨特的香味和口感。- 蒜蓉茄子:這款串燒菜式以茄子為主,配上蒜蓉調味。茄子經過燒烤後,外皮微焦,內裡柔軟,配上蒜蓉的香味。- 薄切牛肉:經過燒烤後,牛肉保持著嫩滑的質感,帶有燒烤的香味。

- 蝦:蝦經過燒烤後,外殼酥脆,蝦肉鮮嫩多汁。

2023-09-26 37 views
📍觀塘 串燒屋成日都見到好多人介紹可以食串燒嘅舖頭,今日終於有機會嚟試呢間位於觀塘嘅串燒餐廳。呢間餐廳係有放題任食嘅,而且時間都好長,有2.5小時可以比客人任食🫡。每一張枱都有一部串燒機,佢嘅串燒係用鐵嘅簽拮落去,只要你將串串放喺部烤機上面,部機就會自動幫你轉你嘅烤串,對懶又為食既我真係非常之岩🥹🩵。٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و晚市放題2.5小時任食 $248佢嘅放題有好多種唔同嘅食物可以選擇,簡單咁樣用QR code落單就可以。除咗必嗌嘅肉串之外,仲有好多海鮮,同埋丸可以選擇。而且佢出到嚟食物嘅質素都真心唔錯,有啲肉類已經事先醃製左,所以唔使擔心會冇味。除咗串串之外,其實入邊仲有好多唔同前菜同甜品選擇。例如有海蜇、海螺等呢啲必食嘅前菜。而甜品方面就有大路嘅啫喱、雪糕等等。整體嚟講都係一個好有趣嘅體驗,好少地方可以有呢啲可以自轉嘅串串機,所以食得開心之餘,玩得都好開心🩷。٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و
📍觀塘 串燒屋

٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و

晚市放題2.5小時任食 $248

٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و
  • 串燒
2023-09-26 40 views
喺觀塘都可以搵到間咁高質又抵食嘅串燒及網燒放題餐廳,任食2.5小時,分三個時段收費。今日揀咗九點後放題,大人只需$198.0,真心抵食,性價比極高,重點好夠風味同好地道,值得推介!餐廳已QR code點餐,食幾多點幾多,隨時叫隨時上,入去QR code裏面有串燒,炸物,網燒真係包羅萬有,串燒有蜜汁叉燒豬柳,泰式豬頸肉,美國穀飼牛肋條,牛西冷,厚切牛舌,迷你豆卜,芝士獅子狗,爽口/麻辣雞腎(必食)😋網燒香草羊架,蒜蓉烤茄,熊本一口牛安格斯,牛肩肉,蒜蓉烤蠔,蒜蓉青口,炸雞軟骨,台灣香芋地瓜丸,脆皮香蕉,榴槤波波,芝麻波波,吉列蝦,吉列生蠔,魷魚圈,多野食到都寫唔曬出來,不妨直接去餐廳食個放題吧😂你就會明白有多少嘢食🥳自助櫃位仲有菠蘿,棉花糖,蒜蓉包,啫哩,牛油粟米,蒜蓉雜菌,新鮮生菜,雪糕,汽水,果汁,啤酒,任飲任食,串燒自轉爐,一路自轉咁去燒烤,一路食,一路燒,絕對啱曬我呢啲懶人😂真係飽到癲👍每張枱都有孜然粉,海鹽,胡椒粉等調味料,絕對值得推介及下星期再嚟食,哈哈!

2023-09-21
Type of Meal
Dinner
2023-09-26 43 views
呢排秋意起,最適合就係食燒賣啊串燒啊~ 今日同男朋友睇完戲,就嚟串燒屋過下癮😬已經夜晚9點,但都仲係好多人,果然係夜繽紛😂最特別既係佢地採用自轉既串燒機, 超級方便! 仲唔洗怕燒得唔均勻! 雪櫃有唔同種類既飲品比你簡, 仲有甜品, 票米, 雜菌等等炸物有超多選擇! 而且炸得好脆,口感非常好!以下呢幾款特別好食!芝士蝦球,吉列生蠔,吉列魷魚圈,香芋地瓜丸,炸雞,炸蝦等等,好邪惡但真係好好食!但我最中意嘅都係炸榴槤波波!!一咬落去,哇!滿滿嘅榴槤湧出嚟!好正呀!中意榴連嘅一定唔可以錯過啊!串燒基本上都應有盡有!如果鍾意海鮮既朋友,我極力推介蒜蓉烤青口同埋蒜蓉烤蠔,青口超大隻仲有超級多蒜蓉包住,有鮮味又夠晒香!其餘特別推介既有:厚切牛舌,又厚兼超爽口,牛味濃燒多春魚又係無得輸,又脆又香蒜蓉燒茄子,又係多到滿既蒜蓉,又香又好食安格斯牛肩肉,熊本一口牛,美國牛仔骨,燒雞翼,全部都水準以上!總結: 食物質素好,仲有自轉串燒機,非常特別,值得一試!
呢排秋意起,最適合就係食燒賣啊串燒啊~
今日同男朋友睇完戲,就嚟串燒屋過下癮😬

雪櫃有唔同種類既飲品比你簡, 仲有甜品, 票米, 雜菌等等

串燒基本上都應有盡有!

其餘特別推介既有:
厚切牛舌,又厚兼超爽口,牛味濃
燒多春魚又係無得輸,又脆又香
蒜蓉燒茄子,又係多到滿既蒜蓉,又香又好食

總結: 食物質素好,仲有自轉串燒機,非常特別,值得一試!
2023-09-22 1482 views
有時去到啲串燒店,最憎就係有排等,店員燒咗兩串雞翼俾我,之後就燒兩串豬頸肉俾另一枱,咁我串牛舌呢?所以嚟到自助串燒餐廳就啱晒!想食嘅串燒只要簡單又輕鬆咁放上自轉串燒燒烤爐,夠晒方便!今次嚟到牛頭角嘅串燒屋,任飲任食嘅選擇夠晒豐富,值得推介。前菜
等緊串燒同網燒嘅時候,仲可以叫啲炸物、沙律及日式前菜。炸物即叫即炸,新鮮熱辣,選擇同樣勁多,有吉列炸生蠔、吉列炸豬扒、唐揚鷄塊、炸蝦餅等,非常香脆可口呢!串燒
串燒選擇應有盡有,牛、雞、豬、羊、海鮮都有:牛肋條、西冷、厚切牛舌、羊架、叉燒、豬頸肉、雞腿肉、雞翼、雞腎、海蝦、帆立貝、鯖魚、多春魚等,夠晒豐富。我哋特別推介以下串燒:西冷:牛味非常香濃,肉汁豐富,用少少鹽吊味,已經非常滋味蜜汁叉燒豬柳:叉燒非常入味,燒到燶邊就最正豬頸肉:非常爽口,味道微辣,好有層次雞翼:雞翼口味都有幾款,最吸引我嘅係麻辣雞翼!辛辣味唔算太強,燒到雞皮香脆,再細味入味嘅肉質網燒類
除咗串燒之外,串燒屋都有唔少網燒食品:蠔、青口、茄子、一口牛、漢堡扒、黑毛豬腩片等。我哋特別推介以下網燒食品:蠔:蠔肉大隻飽滿,加上蒜蓉慢慢烤,令蠔身索晒蒜蓉味,非常香口青口:青口鮮甜,配上

前菜

串燒
我哋特別推介以下串燒:
西冷:牛味非常香濃,肉汁豐富,用少少鹽吊味,已經非常滋味
蜜汁叉燒豬柳:叉燒非常入味,燒到燶邊就最正
豬頸肉:非常爽口,味道微辣,好有層次

網燒類

我哋特別推介以下網燒食品:
青口:青口鮮甜,配上蒜蓉汁,好惹味
粟米:粟米粒清甜,配埋香濃嘅牛油,足足encore咗兩次

甜品
最後食埋甜品,有啫喱杯同雀巢雪糕,分別係紅豆、芒果、雲尼拿同朱古力味,真係超級滿足!
2023-09-18
2023-09-21 48 views
今日嚟到觀塘食野,搵到呢間串燒屋係食轉轉轉嘅串燒,我未食過有得自轉嘅串燒,就嚟玩下啦🤣呢間係串燒任食,我7點到價錢係248。飲品都好多選擇,重有啤酒同自家茶,試咗佢嘅洛神花茶,少少甜好清涼。凍櫃都有小食,麻香油揚同豆腐幾好食🤩重有炸物可以一路食一路燒👍🏻有炸榴蓮波波同炸雙皮奶,炸得好香好食,推薦😋開始串燒啦~燒牛舌同豬肉好食,自己放調味料所以唔會好咸。發現佢個多春魚同豆卜好好食👍🏻因為用串燒方法燒會均衡d 脆口d. 網燒就試咗青口同生蠔,燒生蠔好食,有蒜蓉同埋幾多汁,有少少辣岩我食喔🤩佢地嘅蒜蓉雜菌夠多蒜,用錫紙兜裝燒好方便。燒蒜蓉包又係好食, 自轉會燒到好脆口,係one bite size 容易食。整體嚟講呢間小店唔錯喎👍🏻
凍櫃都有小食,麻香油揚同豆腐幾好食🤩