2024-11-08 2902 views
今日去左旺角家樂坊火鍋放題店叫美滋鍋,全新甜品火鍋放題只係由$198起,2小時任食,超過20款甜品選擇環境寬敞舒適,設有卡位,醬料區碗碟都用上名貴le creuset,五顏六色,好注目😳揀左高級B套餐 $278/位 120mins-美國 Prime牛肩胛-美國四方肥牛-美國精選肥牛-田野鄉村嫩豬花肉-雞件牛肉和鷄件肉質嫩滑,不停encore😛竹纖蝦🦐爽口彈牙蟹籽墨魚滑鮮香彈牙,味道清爽😆鯇魚骨腩🐟肉質光滑,口感鮮嫩😊有蔬菜區,雪糕區,醬料區,其他火鍋配料自助區而甜品區包括提拉米蘇,懷舊砵仔,鮮果撻,砵仔糕及自動Pancake機,另外仲有地道小食例如咖喱魚蛋,燒賣,炸饅頭,蒜香雞翼尖,令人目不暇给😍除飲品櫃外,另有烏龍茶,洛神花茶,竹蔗水等健康飲品任斟添😚⚡9:00pm-2:00am入座可以無限時任食

揀左高級B套餐 $278/位 120mins
-美國 Prime牛肩胛
-美國四方肥牛
-美國精選肥牛
-田野鄉村嫩豬花肉
-雞件

牛肉和鷄件肉質嫩滑,不停encore😛

竹纖蝦🦐爽口彈牙

蟹籽墨魚滑鮮香彈牙,味道清爽😆

鯇魚骨腩🐟肉質光滑,口感鮮嫩😊

有蔬菜區,雪糕區,醬料區,其他火鍋配料自助區

除飲品櫃外,另有烏龍茶,洛神花茶,竹蔗水等健康飲品任斟添😚

⚡9:00pm-2:00am入座可以無限時任食

朋友介紹依間既全新甜品火鍋放題 ,120分鐘仼食,有超過20款甜品選擇。環境方面,門口有個小型飲品區提供飲品,同放咗一隻巨大型花花熊,而裝潢以粉白色為主🩷🤍,連碗碟都用上我最愛既le creuset,色彩繽紛好靚😍😍,地方都好大好闊落好多座位!坐得舒服!-💵晚市(高級B) $278/位 120mins -美國 Prime牛下肩胛-美國四方肥牛-美國精選肥牛-田野鄉村嫩豬花肉-三黃鮮雞-羊肉卷🌟9:00pm-2:00am入座無限時任食😍🍲火鍋湯底(升級鴛鴦鍋加HK$50)🧏🏻‍♀️膠原蛋白養顏美容鍋-香濃奶白湯感覺,唔淡👍🏻🍅維他命C蕃茄玉米鍋-超級濃郁蕃茄味🥰💕 肉類六款仼食肉類,推薦依兩款美國 Prime牛下肩胛: 豐富大理石油花,肉質有口感唔會太堅實👍🏻美國四方肥牛:肉質軟腍有牛味🫶🏻-🩵自助區💙火鍋配料自家製炸響鈴、炸魚皮、漢堡扒、脆炸午餐肉、菜類、水魷魚、豆百頁、炸豬皮、鵪鶉蛋、丸類、腐皮魚卷、豆卜、陳皮魚蛋等特別推薦漢堡扒、脆炸午餐肉,煎炸得好香口,浸一浸火鍋更好食🥰,水魷魚都比較小見,新鮮爽口唔會霉!麵類係Ipad內可選,推薦拉麵🍜!超彈牙有口感🥹💙地道小食:炸饅頭、蒜香雞翼

💵晚市(高級B) $278/位 120mins
-美國 Prime牛下肩胛
-美國四方肥牛
-美國精選肥牛
-田野鄉村嫩豬花肉
-三黃鮮雞
-羊肉卷
🌟9:00pm-2:00am入座無限時任食😍

🍲火鍋湯底(升級鴛鴦鍋加HK$50)
🧏🏻‍♀️膠原蛋白養顏美容鍋-香濃奶白湯感覺,唔淡👍🏻
🍅維他命C蕃茄玉米鍋-超級濃郁蕃茄味🥰

💕 肉類
六款仼食肉類,推薦依兩款
美國四方肥牛:肉質軟腍有牛味🫶🏻

🩵自助區

💙火鍋配料

💙地道小食:炸饅頭、蒜香雞翼尖、碗仔翅
炸饅頭,炸得香脆不油膩,內軟綿,而且放咁耐都hold得到脆口同暖笠笠,必食😋,碗仔翅同街買既一樣足料😚

💙 甜品
自動Pancake機: 必食!熱辣辣,唔會太粉感,加上楓糖漿,好滿足🫶🏻

雪糕:CocoBerry、dadino 牌子
湯圓糖水:芝麻湯圓,鍾意食煙靭野必食🤣
開心果曲奇🍪: 有驚喜,有輕脆感又開心果淡香味剛好
開心果糯米糍:爆滿開心果碎,唔算好甜,皮夠軟糯👍🏻
焦糖法式燉蛋:有啲似日本便利店好興嗰隻法式焦糖冰淇淋!一樣有焦糖脆塊,但整體會比它更甜一點。
豆腐花/涼粉:仲可以diy芋圓、爆爆珠🥰

不能盡錄:栗子意大利芝士餅,大菜糕,香茅凍,桂花糕,蜜瓜奶凍,布甸

當日仲有🎃萬聖節限定款👻:
朱古力慕絲
香草蛋白球
綠茶蛋糕卷
木糠布甸
檸檬蛋糕
泡芙

💙飲品🥤
罐裝飲品、自家冷泡茉莉花綠茶、鴻福堂涼茶、咖啡機等

另有機岀既自家製竹蔗茅根馬蹄水、自家製烏龍茶、自家製洛神花茶、柚子沙冰、芒果沙冰🍧
特別推薦竹蔗茅根水,飲落清甜,感覺清熱,食完火鍋返去都冇喉嚨痛🤣🤣,另外都見到好多人排隊飲沙冰,超受歡迎!

環境:8/10
服務:9/10
整體味道:7/10
回頭率:7/10
2024-10-30 3245 views
《滋補火鍋甜品放題🤍》———————————————-#美滋鍋 💕-早排去旺角比呢間人氣火鍋店吸引到,因為佢推出全新甜品火鍋放題,只需要$198起,絕對係性價比之選💰 仲要每日營業至凌晨2點,如果好似我哋咗9點後入座仲可以無限時任食,吃到飽!-湯底好多款式,我哋就揀咗鴛鴦鍋食多款😛 店員推薦咗獨家招牌湯底膠原蛋白養顏美容鍋同清涼解熱雪耳鮮椰子鍋,非常足料,有豆腐、花膠、雪耳、杞子、紅棗、鮮菇等等,湯頭鮮甜,火鍋前我哋都飲咗幾碗,唔好口渴 😚-豬肉肉質嫩滑,肥瘦適中~另外亦有多款配料選擇,例如手工餃、墨魚滑、蝦、沙白,各式時蔬丸類等等😍-而且出面嘅甜品小食自助區好吸引,有超過20款甜品選擇!呢期大熱嘅開心果係必食,有開心果糯米糍、開心果泡芙,好正🥳另外仲有唔少地道小食,例如豆腐花、碗仔翅等港式街頭小食,超豐富😆-🍌抵deal 指數:8/10
《滋補火鍋甜品放題🤍》
———————————————-
#美滋鍋 💕
🍌抵deal 指數:8/10
2024-10-23
Type of Meal
Dinner
旺角🚇嘅美滋鍋真係一間非常抵食嘅火鍋放題,最平嘅餐💰只係$198,性價比十足!呢度有齊全嘅🥩肉類、海鮮同埋各式甜品,佢哋更營業至凌晨2時🕑,9點後入座仲係無限時任食,絕對可以😍滿足到我。呢度環境佈置😊裝修好時尚,地方大所以空間感十足👏。值得一提嘅係佢哋員工十分之殷勤有禮,👍服務週到令人印象深刻!呢度除咗單鍋之外仲可以揀雙拼甚至乎四拼🍲。佢哋嘅膠原蛋白養顏美容鍋入面有雜菇🍄、紅棗、杞子同埋瑤柱超級足料,入口好杰身,充滿膠原蛋白🥰,感覺十分之滋補。另一邊嘅特濃沙嗲鍋🌶️亦都真係十分之香濃,入面仲有好多花生🥜碎添。我哋揀嘅B餐主打🇺🇸美國四方肥牛、美國 Prime 🥩牛下肩胛同埋田野鄉村嫩🐖豬花肉,肉質香軟味濃好滿足🤤。佢哋嘅🦐海鮮亦都幾新鮮,尤其係蜆大隻飽滿,🤩蝦肉爽口彈牙。自助區💪仲有勁多唔同款式嘅火鍋配料、咖喱魚蛋、燒賣、碗仔翅等🇭🇰港式街頭小食同埋唔同類型嘅🍹飲品。最正嘅係有芒果沙冰同埋柚子沙冰,亦都有罐裝🍺啤酒,算係幾齊全。雪糕🍨口味都幾多元化,尤其係有🇭🇰港式奶茶味雪糕,十分之啱我口味😋。呢度嘅🍮甜品自助區範圍都幾大,超過20款唔同種類嘅🤩甜品,多款水果撻、蛋糕仔、泡芙、奶凍、啫哩

佢哋嘅🦐海鮮亦都幾新鮮,尤其係蜆大隻飽滿,🤩蝦肉爽口彈牙。

呢度嘅🍮甜品自助區範圍都幾大,超過20款唔同種類嘅🤩甜品,多款水果撻、蛋糕仔、泡芙、奶凍、啫哩、涼粉、豆腐花、湯圓同埋🥞自動Pancake機等等應有盡有,尤其係有幾款開心果主題嘅甜品😍,更加深得我心!
Type of Meal
Dinner
2024-10-28 2482 views
旺角家樂坊樓上原來有餐廳,經常去家樂坊都唔知道。鄰近節日,門外佈滿了裝飾。餐廳性價比非常高,設有不少座位,位置寬敞,餐廳的設計和裝飾,少女心的感覺,適合打卡。🍯|膠原蛋白養顏美容鍋|近期新推出的湯底,首先飲返一兩碗,補一補身。呢個湯底配蔬菜類一流。🍯|松茸野菌鍋|設有不少的菇類,口感鮮甜,配料豐富。。今次揀選了套餐A,豬牛雞羊,羊肉片有驚喜,喜歡羊羶味夠岀。另外海鮮則有海蝦和蜆。iPad選擇雖然不多,但你會發現餐廳自取食物非常豐富。。火鍋配料選擇非常多,有涼拌小食和炸物,推介炸饅頭!外脆內軟熟。。甜品超過20款選擇,除了有果撻外也有雪糕和凍糕點,而且也有懷舊砵仔糕和可自製窩夫。

🍯|膠原蛋白養顏美容鍋|

🍯|松茸野菌鍋|
設有不少的菇類,口感鮮甜,配料豐富。

2024-10-21 3752 views
朋友聚餐,今次我地去左位於家樂坊8樓的「美滋鍋」打邊爐。餐牌有4款套餐,套餐放題$198起120分鍾任飲任食,今次我地點了套餐C豪華放題,只需$258(19:30前離座),性價比非常高。餐廳門口有隻大bear bear 可以打卡,座位以卡位為主,座位坐得舒適。鴛鴦鍋(+$50)有8款每日新鮮熬煮飯鍋湯底特濃沙嗲鍋+膠原蛋白養顏美容鍋膠原蛋白養顏美容鍋乳白湯底,有養顏功效;特濃沙嗲鍋,濃濃沙嗲味,不會愈食愈淡味。肉類有4款牛肉,最緊要有和牛級別的牛肉,另外亦有雞肉、羊肉、海鮮,都好多選擇,應有盡有,其中澳洲M6+和牛牛肉味最濃郁,好軟腍,只係食M6+和竹,已經值回票價。海鮮有竹簽蝦、沙白、蟹籽墨魚滑、脆肉鯇等等,海鮮新鮮,沙白上到枱都仲識郁,竹簽蝦爽口彈牙,蟹籽墨魚滑有入食到好多粒粒墨肉,好足料又彈牙。除了有QR落單,自助吧有多款火鍋配料,甜品、港式小食、飲品、生果、雪糕選擇,每次去到自助吧都花多眼亂,食物多到唔知點選擇。以到真係甜品控天堂,有多款不同甜品,有豆腐花、涼粉、可根據個人喜好,加不配料,而其他甜品全部細細件,可以試多幾款,最正以到有部自製pancake ,只要揮一揮手,pan
朋友聚餐,今次我地去左位於家樂坊8樓的「美滋鍋」打邊爐。

鴛鴦鍋(+$50)
有8款每日新鮮熬煮飯鍋湯底
特濃沙嗲鍋+膠原蛋白養顏美容鍋

以到真係甜品控天堂,有多款不同甜品,有豆腐花、涼粉、可根據個人喜好,加不配料,而其他甜品全部細細件,可以試多幾款,最正以到有部自製pancake ,只要揮一揮手,pancake 就會慢慢出黎,再加埋午餐肉、漢堡扒就係 McGriddle ,好玩又好食,好過癮。
好耐無打邊爐啦!今次揀左家樂坊呢間美滋鍋🍲之前去同層另一間餐廳食飯嘅時候已經留意到呢間火鍋,所以今次就嚟試吓呢間120分鐘火鍋放題🤣湯底可以單鍋/鴛鴦鍋(+$50)/四季鍋(+$70)我哋就揀咗一個養生香辣鍋同松茸野菌鍋..一個辣,一個唔辣✨照顧吾同口味既人👍🏻呢度既放題分咗A至D 5個餐..我哋就揀咗中價位既B餐😆平少少嘛🤣𖤘 高級餐(B餐) | ᴴᴷᴰ𝟸𝟽𝟾入座會有iPad落單..B餐包左以下肉類任食⬇️☞美國Prime牛下肩胛☞美國四方肥牛☞美國精選肥牛☞田野鄉村嫩豬花肉☞三黃鮮雞☞羊肉卷我覺得d肉質素都頗好..最靚就一定系牛下肩胛啦👍🏻兩種肥牛都吾差 肥瘦分明..啲肉類都切得薄 所以好快就可以淥熟🤡另外呢個餐仲有其他配料可以用ipad叫..例如係餃子、蝦、沙白、魚滑、白柏葉等等。魚滑勁彈牙 推薦👍🏻沙白鮮甜🤩個蝦都好好食 大大隻 蝦肉新鮮🦐😋出面仲有個自助區..簡直天堂😍店員會keep住refill野..有超多菜/丸類等等既配料可以自己夾..仲有港式小食,例如碗仔翅同雞翼尖可以拎😋重點‼️呢度有超多款甜品可以拎..多到覺得係被火鍋耽誤嘅甜品店😂😂適逢就嚟萬聖節🎃餐廳仲整咗d萬聖節造
好耐無打邊爐啦!
今次揀左家樂坊呢間美滋鍋🍲
之前去同層另一間餐廳食飯嘅時候已經留意到呢間火鍋
所以今次就嚟試吓呢間120分鐘火鍋放題🤣

湯底可以單鍋/鴛鴦鍋(+$50)/四季鍋(+$70)
我哋就揀咗一個養生香辣鍋同松茸野菌鍋..
一個辣,一個唔辣✨
照顧吾同口味既人👍🏻

呢度既放題分咗A至D 5個餐..
我哋就揀咗中價位既B餐😆
平少少嘛🤣

𖤘 高級餐(B餐) | ᴴᴷᴰ𝟸𝟽𝟾
入座會有iPad落單..
B餐包左以下肉類任食⬇️
☞美國Prime牛下肩胛
☞美國四方肥牛
☞美國精選肥牛
☞田野鄉村嫩豬花肉
☞三黃鮮雞
☞羊肉卷

我覺得d肉質素都頗好..
最靚就一定系牛下肩胛啦👍🏻
兩種肥牛都吾差 肥瘦分明..
啲肉類都切得薄 所以好快就可以淥熟🤡

另外呢個餐仲有其他配料可以用ipad叫..
例如係餃子、蝦、沙白、魚滑、白柏葉等等。
魚滑勁彈牙 推薦👍🏻
沙白鮮甜🤩
個蝦都好好食 大大隻 蝦肉新鮮🦐😋

出面仲有個自助區..簡直天堂😍
店員會keep住refill野..
有超多菜/丸類等等既配料可以自己夾..
仲有港式小食,例如碗仔翅同雞翼尖可以拎😋

重點‼️
呢度有超多款甜品可以拎..
多到覺得係被火鍋耽誤嘅甜品店😂😂

適逢就嚟萬聖節🎃
餐廳仲整咗d萬聖節造型嘅甜品..
真係好有心思😍

另外仲有個自助pancake機..
只要喺個sensor前面揮一揮手👋🏻
部機就會自動整件pancake出黎🤣
睇落以為有伏 點知又幾香幾好食😂
帶少少煙靭嘅口感😂

雪糕都係火鍋必食既野🤣
雖然呢度唔係用大牌子雪糕..
但係佢啲雪糕都吾錯..
幾鍾意個港式奶茶味 茶味好濃🤡🤡

食完火鍋有膩感..?
呢度仲有個沙冰機..
有柚子味同芒果味可以自己斟..
咁就可以refresh一下啦😋
$300 (Dinner)
Celebration
Birthday
2024-10-11 3072 views
今日去咗食旺角性價比之選👉🏻價錢公道、食材新鮮,環境仲寬敞闊落。本身自助區酒水任飲,見到仲有啤酒,可以啤住嚟打邊爐㖭!另外蔬菜菇類款式都起碼有成20款,例如有金菇、冬菇、生菜、皇帝菜、蓮藕、淮山、粟米、薯仔片等等。丸類款式也勁多,除了有牛筋丸、墨魚丸、貢丸、芝士丸四大丸之外,魚蛋、龍蝦丸、海膽丸、魚片頭可謂應有盡有。揀咗套餐C所以肉類種類10分多,例如有和牛前腿肉、肩胛肉、精選肥牛、四方肥牛呢啲都係10分值得encore嘅肉類選擇。另外這邊的海鮮也絕對是必點item,海蝦和青口和沙白也非常新鮮鮮甜,這邊的沙白也非常大粒,再也不用山長水遠去食卜卜蜆煲啦,在這邊可以吃盡佢!甜品小食自助區超過20款甜品選擇👉🏻鮮果撻、提拉米蘇,懷舊砵仔及自動Pancake機;仲有充滿童年回憶嘅地道小食👉🏻咖喱魚蛋、燒賣及碗仔翅,仲有人氣元朗雞翼尖等港式街頭小食🤩呢度仲係夜貓聚腳好去處,每日營業至凌晨2時之外, 9點後入座更加係無限時任食❣️

2024-10-09 2859 views
今次去美滋鍋試下佢哋出名嘅任食火鍋,全新甜品火鍋放題 ($198起) - 旺角性價比之選。每日營業至凌晨2時 9點後入座無限時任食😆首先講下湯底,我揀咗養生藥膳醉雞鍋同沙嗲鍋。藥膳醉雞鍋嘅湯底有濃郁嘅中藥香氣,飲落去感覺好滋補,適合鐘意養生嘅朋友。有超過20款甜品選擇 - 提拉米蘇,懷舊砵仔及自動Pancake機;地道小食 - 咖喱魚蛋、燒賣及碗仔翅等港式街頭小食。講到環境,整體裝潢柔和舒適,令人感覺放鬆,非常適合同朋友聚餐。店內用上Le Creuset嘅餐具裝醬料,色彩鮮豔,令整體擺盤更添美感,提升咗就餐嘅質感。配料方面美滋鍋嘅配料選擇真係多到令人眼花撩亂,無論你鐘意食咩類型嘅嘢都一定搵到啱心水嘅。先講講丸類,種類繁多,包括魚丸、墨魚丸、牛丸等等,口感彈牙。蔬菜方面,選擇亦非常豐富,從常見嘅生菜、菠菜,到更特別嘅金針菇、腐竹,應有盡有,特別適合想食得健康啲嘅朋友。而炸魚皮就係另一個唔可以錯過嘅選擇,炸得香脆,浸落湯之後吸滿湯汁,口感豐富。除此之外,仲有多種海鮮供應,包括青口、海蝦等,推介海蝦爽口彈牙!😋肉類方面,C豪華餐推介美國Prime牛下肩胛,肉味濃郁,食落去好滿足!😙最後,唔可

配料方面

最後,唔可以唔提佢哋嘅自助醬料區,提供咗多款醬料,可以自由搭配,滿足唔同口味需求👍
2024-10-06 2775 views
我對美滋鍋的印象都算不錯,自己都帶朋友來此食過幾次,對食物質素和服務水平都好滿意。但今晚的小故事,真的令我要重新審視是否再幫襯…話說我今天和朋友聚餐,1755入座開單,食2小時理應1955離座。1928分就有位侍應A提我1930要交枱了…正在感到奇怪的時候,另一位侍應B就在1935叫我付款,同時提醒我還有大約20分鐘用餐時間,可以把握時間吃雪糕哦我當時想,或許之前侍應A誤會了吧?反正侍應B都替我們解決疑問了,當下也沒有追問。然後1940,侍應A就再次出現,當下直接熄咗我哋個爐電力,話1930用餐時間已完了,請交枱……………🤬🤬🤬我真的無語,我當下用收據同佢講,我係1755開始食,所以你要我現在走?說好的用餐2小時呢?她看到收據,才知道出錯…她說她語會我是食1730-1930的優惠時段….🤪🤪我明白她誤會了,可是她那直接熄電力的舉動令我感到十分不尊重,為什麼不禮貌一點說:「抱歉,用餐時間1930已過了,我來幫你們熄爐吧?」那我就會告之對方搞錯了。我都明白生意難做,但明明可以先用言語溝通,不是直接熄火這種粗暴的做法吧?事後經理都對我說抱歉,我感激當時經理的做法,但當晚用餐的心情真的大打折扣
事後經理都對我說抱歉,我感激當時經理的做法,但當晚用餐的心情真的大打折扣,我真的抱歉用餐用足2小時,下次我都係幫襯其他公司好了😞😞😞
2024-10-06 2431 views
本身係社交平台度見到呢間話有開心果嘅甜品,於是book mark咗呢間餐廳好耐。咁啱有朋友出旺角食飯,於是即刻提議咗呢間餐廳,餐廳嗌咗個招牌美人花膠湯底,要加錢,不過個湯好好飲,好足料,飲完好舒服。不過餐廳令我提供開心果甜品,見到社交平台話有開心果糯米糍,去到竟然冇有啲失望
2024-10-02 2431 views
最近終於到了旺角家樂坊的火鍋放題,一直以美顏養身聞名的新加坡火鍋品牌,在香港只有這一家分店,一直都想試好耐!第一次食已經被餐廳推出最新的甜品火鍋放題吸引,而且火鍋放題價格由$198起,性價比非常之高!餐廳環境舒適,門口已經有一隻大大的熊外型讓人打卡,平日晚上去都已經滿座,證明是有實力的餐廳。特色火鍋湯底選擇餐廳提供多款特色火鍋湯底,既然要品嚐當然品嚐招牌 #膠原蛋白養顏美容鍋 和 #養身藥膳醉雞鍋 ,火鍋之前直接嚐過兩種湯頭, 的確可以感受到濃湯精華,據說真的有養顏美容和滋補養身功效。豐富甜品小食自助區美滋鍋的甜品小食自助區非常豐富,提供超過20款甜品選擇,包括提拉米蘇、懷舊砵仔糕、自動Pancake機和木桶豆腐花,讓人垂涎欲滴。此外,還有多款地道港式街頭小食,如咖喱魚蛋、燒賣和碗仔翅,滿足不同口味需求。旺角宵夜吹水天堂餐廳每日營業至凌晨2時,特別適合放工好夜既朋友仔,晚上9點後入座更可享無限時任食,慢慢飲啤酒、食火鍋,再細味欣賞甜品!

特色火鍋湯底選擇

豐富甜品小食自助區

旺角宵夜吹水天堂

美滋鍋🫕相當出名既新加坡火鍋放題,就係旺角家樂坊,光鮮亮麗既裝潢,超級豐富既自助區🌟超過20款甜品選擇,Tiramisu、迷你砵仔糕、Pancake機等,仲有勁多生果、醬料、即食小食等,冷泡茶好正,肚餓得濟食左炸午餐肉同炸漢堡扒,配埋日本麥啤唔錯🍻招牌湯底:膠原蛋白養顏美容鍋💁🏼‍♀️滾左就飲得,幾濃既藥湯,好好味😙果然係招牌,必叫!養生藥膳醉雞鍋,都係飲得既湯底,酒味唔算濃,藥材味就好出🤞🏻牛魔王黎喇!😈狂叫牛,上得好快,美國四方肥牛同美國精選肥牛味道相近,油脂好夠,大啖大啖食好正😮‍💨美國PRIME牛下肩胛,牛味好濃,肉質薄少少,另一個享受😎三黃鮮雞件,勁嫩滑既肉質,雞配兩個湯底都超夾,要食!🥳另一湯底配搭就係滑豆腐,可以連湯食👏🏻韮菜豬餛飩,皮滑韮菜餡味道幾好👍🏻芝士蝦丸,⼀咬爆芝士,真流心,好味😋估唔到食菜都係重點,因為有皇帝菜,好少見任食火鍋會有,好鮮好重口味,正🩵食物種類多而質素都好好,樣樣野食都高質😆全新甜品火鍋放題係$198起,性價比高到,開到凌晨兩點仲要9點後入座無限時🔥依個價錢加埋特色湯底真係超值,唔怪得之排晒隊,記住黎要book位!🙌🏻

日本麥啤

三黃雞件
皇帝菜
鮮海蝦
2024-09-18 3612 views
旺角火鍋店「美滋鍋」最近全新推出咗甜品及地道小食自助區!120分鐘任食!價錢最平198HKD起。超級抵食!肥仔放工一於去食夠佢!自助區好豐富,醬油都有好多款 。熟食區有香港地道小食,例如咖喱魚蛋、燒賣及碗仔翅等港式街頭小食。甜品區好多種類,超過20款甜品選擇,比如提拉米蘇,懷舊砵仔及自動Pancake 機、雪葩 、雪糕 、雪條等等,全部都細細件可以試好多款!飲品方面,除左一般嘅罐裝、樽裝飲品同啤酒,呢度仲有自家製嘅無糖茶,好養生!湯底肥仔揀左鴛鴦鍋試晒兩款湯底,一邊係膠原蛋白養顏美容鍋。乳白色既湯底仲有好多菇菌,好滋潤養。另一邊係清涼解熱雪耳鮮椰子鍋味道,香而不濃,而且係獨家火鍋湯底。總結,火鍋配料超多,over100款!! 9:30pm後入座,仲可以無限時任吃任飲到凌晨兩點,真係超抵食!

2024-09-17 3316 views
第一次食美滋鍋,揀左個鴛鴦湯底,蕃茄湯 x特濃沙嗲湯。2款湯底味道濃郁,蕃茄湯酸甜開胃,沙嗲湯微辣惹味🤤有幾款放題套餐選擇,叫左最平既套餐A,可以任食肥牛、豬花肉、羊肉卷、三黃鮮雞件、牛柏葉、餃子同海鮮 (海蝦、花蛤、鯇魚片、魚腩、蟹籽蝦滑) 。必點肥牛、雞件、蝦滑😆配料區超過100款火鍋配料,包括各類丸餃、蔬菜、小食、炸物。推介自家製響鈴、魚皮、腐皮魚卷🤤甜品區要讚一讚甜品區,非常多選擇,賣相都好精緻。比較特別既有天鵝形泡芙、自家製豆腐花。同埋有部Pancake機,揮一揮手就可以即刻幫你整熱辣辣既Pancake🤩飲品區有汽水、啤酒、冷泡茶(洛神花茶、茉莉綠茶、桂花烏龍茶)、仲有沙冰(芒果同柚子)😆9:30 pm後入座 無限時任飲任食到凌晨

配料區

甜品