平日入赤柱行吓,經過見到呢個位開咗間新餐廳,由原本成間藍色外牆變咗黃色😆 我哋坐咗喺一樓嘅露台,望住赤柱大街食嘢,感覺幾寫意😊嗌咗兩個weekday lunch,分別係butter chicken($149)同牛扒($199),包沙律/湯同甜品,飲品每人+$30要左draft beer(細杯)。見佢餐牌咩都有得食(意粉,印度野,fish & chips),應該係多國菜餐廳。沙律同湯都正常,個蘑菇湯都幾濃郁,食到有菇碎🤣個butter chicken味道唔錯,係偏向蕃茄味,少咖喱味,個飯就普通白飯(煮得太濕&淋),份量比較少。牛扒都唔錯,話5成熟真係整到5成熟,火候唔錯食到輕微焦香味,但味道偏淡唔夠鹹。有啲surprise伴碟只有幾塊菜,一舊薯仔/薯條都無😂牛扒都算細塊,食完完全唔夠飽😂甜品就有mango chia seed pudding,個人口味覺得太甜🥶總括食物質素都算正常,但份量偏細,性價比一般,但赤柱都係食個境😄

沙律同湯都正常,個蘑菇湯都幾濃郁,食到有菇碎🤣

Butter  Chicken

Steak

Mango  chia  seed  pudding

2022-03-17
$250 (Lunch)
2022-03-14 72 views
嗰日同朋友行山經過赤柱,咁就順手食少少嘢先再繼續行,見到一間好似之前未食過嘅就試吓。因為我哋兩個都唔算好肚餓,所以就淨係叫咗個Pizza,好似係印度唔記得咗乜嘢Pizza。整體感覺OK啦,不過放喺赤柱個感覺會再好啲,始終做遊客生意地方,呢個水準其實已經算唔錯。不過真係要趁熱食,稍為凍少少個餅底就開始硬,仲有係個醬汁稍為淡少少,同埋唔係好覺得有印度風味。仲有如果配料可以多少少會好啲,真係得幾舊細細地嘅肉,但係總體都可以嘅。

2022-03-05
$92.5 (Tea)
2022-02-05 100 views
食物質素高,又大碟,價錢合理!無敵海景,空氣流通!四大三小,食個晏,唔使$1100👍🏻Fish & chips 有驚喜(條魚好新鮮,肉質好滑),cabonara 賣相好靚(有溫泉蛋),Margarita pizza正常,mussels 好新鮮(最欣賞有九層塔),炒蜆linguine 有啲辣,不過好食,個炸雞翼就可能唔夠熟。服務態度非常好,小朋友跌親,侍應竟然自動自覺攞啲冰嚟幫佢敷!洗手間都好乾淨!一定會再嚟幫襯!
一定會再嚟幫襯!
2022-02-05
Type of Meal
Lunch
  • Fish  and  chips
  • Carbonara
2022-01-22 529 views
我們一行3人,早上在赤柱嚐完 <Pane E Latte> 早餐後,在赤柱兜個圈,行完赤柱市集,我們走到赤柱大街,經過見到有間黃色屋餐廳 <Beesy Bay>,我主動問店員睇餐牌;恰巧!當日正是新店第一天試業!這是赤柱打卡地標之一! 保留原址的黃色外牆,餐廳佔地3層,設有室內室外用餐區!店員帶我們行樓梯走上1樓,環境開揚,室外用餐區好光猛,海景一覽無遺!  打卡一流!熱情的老闆招呼食客,他推薦其大廚是意大利人,曾任職名人到會...等!供應:意大利菜及地中海菜幫襯那天仍然試業,卻是選擇不多,飲品選擇偏少,我們寧願飲水好過!當日,因為服務問題要食客久等食物,所以,有部份食客直頭取消 Order 離開餐廳!我們只想找個舒適地方慢慢坐,這裡正合我們心意!依上菜次序:凱撒沙律 $108簡單又不用烹調的凱撒沙律,都要等上半小時!新鮮爽脆的沙律菜,配上香脆的麵包粒及鹹香的煙肉,配合得宜!瑪格麗特薄餅 $138落單問等上20分鐘,最終45分鐘後送上!比預期耐,幸好!我們不趕時間;期間,聽到有食客話唔再等,直頭取消 order 兼走人!口感煙韌,底部香脆,芝士味香濃!

這是赤柱打卡地標之一!
  打卡一流!

供應:意大利菜及地中海菜

我們只想找個舒適地方慢慢坐,這裡正合我們心意!

依上菜次序:
凱撒沙律 $108
簡單又不用烹調的凱撒沙律,都要等上半小時!

新鮮爽脆的沙律菜,配上香脆的麵包粒及鹹香的煙肉,配合得宜!

凱撒沙律
瑪格麗特薄餅 $138

口感煙韌,底部香脆,芝士味香濃!
瑪格麗特薄餅

2021-12-18
$82 (Tea)
Celebration
Christmas