2015-10-02 612 views
去到已經七點,人很多但還是有位,店鋪不大,在放韓國MV老闆是韓國人,可以練習韓文雪花炸雞超級好吃,一整隻雞三個人吃到飽,完全不油,加上芝士粉、年糕片尤其好吃還可以點年糕、泡菜湯飯之類的,年糕超級超級超級無敵好吃!非常Q!
去到已經七點,人很多但還是有位,店鋪不大,在放韓國MV
老闆是韓國人,可以練習韓文

2015-09-24
$120 (Dinner)
  • 雪花炸雞
  • 年糕
  • 泡菜湯飯
2015-07-28 2327 views
Lunch time同朋友去試下呢間新開既韓式小店!我地叫左一個炒飯,一碟撈麵,同一碟雙拼炸雞!其實出餐好慢,因為佢地係即叫即整,所以得一個鐘頭食飯既上班族真係要考慮下。一黎就上炸雞先,一半係原味,另一半係甜味炸雞,揀左無骨頭既。原味係真無咩味😕,甜味反而好食,有埋薯條同炸年糕。小店黎講算唔錯!
Lunch time同朋友去試下呢間新開既韓式小店!
我地叫左一個炒飯,一碟撈麵,同一碟雙拼炸雞

2015-07-27
2015-07-19 2366 views
媽媽早幾日返到屋企話,拌拌搬咗,但係佢搵唔到係邊,咁啱星期五我地食唔到韓燒,大少話不如去搵吓間拌拌喺邊,咁我當然好喇,我好掛住佢個燜牛肋骨呀~~因為媽媽講到唔清唔楚,咩通菜街、豉油街同山東街交界,我行到去豉油街,決定去佢舊鋪睇吓有冇地圖先,點知,去到,人地都唔係搬,係開多間,真係俾媽媽激死,我同大少睇完OpenRice之後,直覺佢係女人街入面,好彩,真係好快搵到,就係維特健靈嗰個入口入去~~新鋪比大鋪足足大起碼2倍,如果有去過佢地豉油街舊鋪食嘅人都知佢間鋪幾“大”不過因為鋪大咗關係,人手更加唔夠,因為都係得佢舊鋪嗰兩個幫手,係慢少少,但係都唔係太大問題嘅韓式煎餃 - 呢個我地好鍾意佢中間啲醃青瓜、椰菜、紅蘿蔔,佢唔係用泡菜,用呢啲醃菜夾餃子食,好味過用佢附加嘅醬油雙拼炸雞(辣味、原味) - 個人覺得個辣雞比原味好味啲,我地今次揀咗無骨版,因為唔係好想吐骨頭,雞肉好Juice,係原味真係淡口咗啲者魚蛋皮炒粉絲 - 去韓式食店食炒粉絲,真係未試過係粉絲少過餸,大少話,如果多啲粉絲就好喇,餸太多,無乜得食~食完,等找錢嗰時,問下個男仔,佢呢邊同舊鋪係唔係唔同Menu,佢話係呀,兩邊Menu唔
魚蛋皮炒粉絲

食完,等找錢嗰時,問下個男仔,佢呢邊同舊鋪係唔係唔同Menu,佢話係呀,兩邊Menu唔同,我話唔怪得喇,冇咗我最愛嗰樣
Other Info. : 坐低時,隔離坐咗一男一女,男嘅叫咗個炒年糕公仔麵,女嘅叫咗個牛肉炒粉絲,一開始食,兩個就好似百彈齋主上身咁,好煩~~
2015-07-17
魚蛋皮炒粉絲