2018-04-30 68 views
朋友話想食漢堡,帶左佢黎Bigger burger,之前食過唔錯呀。八點左右來到,餐廳半滿座,但卡位全滿,坐了旁邊的方枱,位置也挺濶落。枱上有餐牌,簡單調味料等。牛油果醬炭燒雞扒漢堡($88)朋友點了雞扒漢堡,大大個還附上不少薯條同沙律菜。黎個近照先,雞扒厚身,煎得皮脆肉滑,下層有菜苗,蕃茄,生菜等,加上半瀜芝士同牛油果醬,脆嫩多汁又香口,好食!經典安格斯牛肉漢堡($78)自己點了牛肉漢堡,同樣大大個勁厚呀!漢堡肉牛味十足又juicy,大大塊肉好滿足呀!蔬菜同上,但醬汁換成了微辣的千島醬(?),酸酸辣辣十分惹味,而且勁多醬好正。麵包厚厚的但好鬆軟,塗滿了牛油好好味,整體黎講好滿意喲。酸忌廉煙肉薯條(+$25)Upgrade了薯條,變成大大盤好抵呀,薯條即炸勁香口,粗薯條特別好味,加上個人好喜歡酸忌廉,配埋焦香的煙肉碎無得輸。凍檸茶要了走甜的,茶濃檸香夠冰凍。熱咖啡朋友的熱啡也是夠哂熱,又香濃,正。小店免加一,抵食!

枱上有餐牌,簡單調味料等。
牛油果醬炭燒雞扒漢堡($88)
朋友點了雞扒漢堡,大大個還附上不少薯條同沙律菜。
經典安格斯牛肉漢堡($78)
自己點了牛肉漢堡,同樣大大個勁厚呀!
酸忌廉煙肉薯條(+$25)
凍檸茶
要了走甜的,茶濃檸香夠冰凍。
熱咖啡
朋友的熱啡也是夠哂熱,又香濃,正。

小店免加一,抵食!
2018-04-24
$100 (Dinner)
2018-04-29 40 views
黎開佐敦諗唔到有咩食,行行下見到白居士街有間食西餐嘅。門口顯示嘅餐牌有超值套餐,唔使一百蚊,包蒜蓉包、餐湯、主菜同埋飲品,性價比高,於是決定幫襯。餐廳氣氛好好,播住背景音樂,係樂隊嘅歌曲。牆上掛住以黑膠唱片為主題嘅佈置,配合燈光,裝修都幾有格調,好有西式風情,見到唔少外國人幫襯。我同朋友兩個人一人叫咗一個套餐。我點咗西冷牛扒配薯仔,同埋田園沙律。西冷牛扒揀咗七成熟,但係上菜發現應該唔止七成,所以有啲煙韌。但係牛肉嘅味道香口,仲有一層肉汁。份量好大,有好多薯仔。田園沙律都幾新鮮。朋友就點咗香酒龍脷柳伴檸檬牛油汁,再配薯蓉,份量比牛扒細一啲,不過食薯蓉都幾飽肚。賣相就唔算好吸引,龍脷柳有啲單薄,不過味道有啲酒味幾特別。個湯係蘑菇湯,幾香口,不過唔算好大碗,好彩仲有嘢飲。點咗橙汁。不個橙汁太多冰,放一陣就已經沖淡咗橙汁嘅味道。整體嚟講,餐廳嘅性價比高,環境都幾好,有機會會再嚟。

西冷牛扒配薯仔

香煎龍脷柳配薯蓉

整體嚟講,餐廳嘅性價比高,環境都幾好,有機會會再嚟。
收工攰乃乃又肚餓,梗係即刻搵嘢食,行經呢間餐廳,望入去感覺好優悠,牆邊掛滿佈置, 好有一種令人放鬆的感覺, 九秒九唔使諗即刻入咗去坐低。侍應態度良好,已經行埋嚟問我需唔需要一杯冰水,之後我打開餐牌 佢亦在旁介紹皇牌美食,而我二話不說即刻點了一份水牛城雞翼同埋龍蝦意大利飯,最後見到蟹肉焗啡菇都好吸引所以都點選埋, 上餸速度正常。先嚟一個餐湯 薯仔菜湯味道獨特 配蒜蓉包, 不過不失,跟住食到差唔多,侍應好細心咁問我是否可以上第二度 菜。之後出場係水牛城辣雞翼,味道濃中帶點辣,炸嘅程度啱啱好,唔會太乾身,六隻好快就咁畀我食曬。之後就到龍蝦意大利飯,龍蝦啖啖肉, 啲飯亦都有好濃嘅龍蝦汁味,在口中 有一種意猶未盡的感覺。雖然食完呢三味餸已經捧著肚,但蟹肉焗啡菇 一上枱 ,已經問到好香 烤菇味,蟹肉入口即溶 再加上 濃濃的芝士 簡直食到停唔到口。絕對值得安歌!下次決定同朋友一齊食,再叫多d款色。
絕對值得安歌!下次決定同朋友一齊食,再叫多d款色。
2018-04-23
$100 (Dinner)
2018-04-26 1140 views
Bigger burger漢堡套餐,有B1至B12款,餐包括一杯熱飲,小許黑醋沙律,原味細薯條。最平,$78,算幾扺,麥當當都要4-5拾啦。最後,我揀咗B4,黑松露煎蛋安格斯漢堡,$98。煎蛋,漢堡的第二層,溏心蛋,蛋黃會流出蛋汁,蛋熟度數剛剛好,不太生也不太熟,蛋邊煎得脆香,幾好味。安格斯漢堡,漢堡的第三層,安格斯牛肉,厚度都幾厚,約有15mm,有肉汁之餘仲帶有嚼勁,牛味香濃又嫩滑。薯條,乾身脆囗,不會油泅泅。黑醋沙律,黑醋帶點酸甜,蔬菜新鮮。另加,大烤菇一件,$15,漢堡的第一層,烤菇鬆軟爽脆,充滿香菇汁。熱飲,即磨咖啡,咖啡味香濃,加少許淡奶,調配濃度,更易入口。總推介指數:8.5/10
Bigger burger

薯條,乾身脆囗,不會油泅泅。

黑醋沙律,黑醋帶點酸甜,蔬菜新鮮。

總推介指數:8.5/10

沙律及菜

餐。即磨咖啡

2018-04-25
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$113 (Dinner)
黑松露煎蛋安格斯漢堡餐
第一層。大烤菇
第二層。煎蛋
安格斯漢煲牛
沙律及菜
餐。即磨咖啡
佐敦有間出名嘅排長龍既澳牛就係人都知啦。。但係對面其實有間小店覺得價錢合理💰同質量🥗都好好。。Bigger Burger 🍔 星期六想食下午茶四圍都好多人。。當時已經係四點可能呢間鋪已經少啲客人了。。輕易就有位😬。。我們簡單叫咗兩個餐。。估唔到上枱質素都好好喎👍👍 粗粗炸薯條魚柳配他他醬。。仲有啲沙律菜配黑醋。。朋友就叫咗烤大啡菇🍄配沙律菜黑醋sauce 🥗。。4x元連飲品。。ok la。。。Ps 。。。原來我哋嘅烤大啡菇沙律菜餐。。應該有餐湯但係職員就冇俾我哋。。下次真係要留意吓

2018-04-21
$50 (Tea)
2018-04-14 53 views
佐敦出沒亂入,叫牛油果雞卷配薯條,貪佢係輕食。首先黎左個南瓜煙肉湯,調味剛剛好,南瓜味香 但對雞卷就有少少失望。雞卷裏面既牛油果已經溶晒,完全食唔到,好彩仲有拉絲芝士,所以個餡算幾好食,但皮就硬左D,似係冰鮮現成皮烘熱。另外有兜鮮茄辣汁醬,我估係有誠意自家製,可惜味道一般。薯條ok,正常脆熱。沙津伴菜普通,無特別fresh,黑醋又無咩味🤷🏻‍♀️ 但價格相宜,係咪唔應該要求咁高? 抑或香港地餐廳營利都係交租?基本上食環境多過計食物質素。環境有特色,可以比中意打卡既人士扮chill 😂
佐敦出沒亂入,叫牛油果雞卷配薯條,貪佢係輕食。

首先黎左個南瓜煙肉湯,調味剛剛好,南瓜味香

2018-04-14
$60 (Lunch)
2018-03-28 83 views
真係好嬲 今日下午545去到餐廳點菜 野食過左60分鐘都未黎到!呢個鐘數餐廳根本唔多人 亦唔係繁忙時間 等待時間實在太耐 杯凍檸茶既冰都溶哂了 ! 好嬲!淨係飲左個好杰既’羅宋湯’ 超難飲好似食緊番茄醬 !雖然話係即叫即做但我唔相信一間餐廳要個客人等一個鐘頭!我見隔離枱嘅客人遲過我半個鐘到達 都已經接近食完但我嘅飯都仲未黎 真係十分過份!我能夠打咁大篇野都係因為我仲喺度等緊啲嘢食! 環境又唔係坐得舒服 環境又唔係坐得舒服 個位好窄 今次第二次幫趁 我一定唔會第三次!blacklisted!!!

我能夠打咁大篇野都係因為我仲喺度等緊啲嘢食!
環境又唔係坐得舒服 環境又唔係坐得舒服 個位好窄
2018-03-19 165 views
Bigger burger 第三次來到這間特色餐廳,依舊爆場並有點吵,不過如常坐下點餐。其實餐廳爆場時人手不足,今天也是等了好一會才有服務員為我們送水及點餐。英式手工威靈頓牛柳威靈頓牛柳是英國歷史名菜,看到menu有此菜式便一試,主要以牛的腰部作牛柳,烹調至6成熟,切開沒有像圖中色澤粉紅鮮嫩,反而是「淋啤啤」啡色並湧出一陣腥味,立即反胃,根本不能入囗,於是找經理了解,他說這是正常😶⋯⋯當然我們決定不食也不會再來,後來一位女待應對我們說可以換其他食物,我們也換上火辣水牛雞翼,一入口卻非常咸需要用水清洗.....曾經推薦給別的朋友,經過今次不會再來了

英式手工威靈頓牛柳
曾經推薦給別的朋友,經過今次不會再來了
2018-02-13 82 views
Body check完勁爆肚餓求其搵食,朋友想食burger就走入哩間bigger burger環境氣氛不錯,牆上壁畫和擺設都走外國風,食環境是可以的。我叫了墨西哥辣雞肉卷,味道可以,但食落不是墨西哥辣肉卷🤦🏻‍♀️😅沒有應有的辣,雞肉極少,食幾啖已經食完,得番沙律同薯條🤣反而朋友叫的burger都尚算不錯!牛肉有厚度、是醬較少,食落有點乾。座位比較迫,和人搭台,食得不算太舒服,坐卡位是ok的。
環境氣氛不錯,牆上壁畫和擺設都走外國風,食環境是可以的。
座位比較迫,和人搭台,食得不算太舒服,坐卡位是ok的。
2018-02-10
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
Tea
2018-02-10 152 views
諗住喺openrice 訂枱,點知話30日內都已經 full book,但我今日 walk in 去,即刻有枱,點解呢?不過都有九成滿,所以都入去試吓。見到餐牌嘅食物相好吸引,但我通常都唔會叫哂用一類食品,所以先叫咗一份“藍芝士煙肉漢堡包”,上菜見到賣相已經流口水,味道都滿意,好有肉汁,芝士濃,招牌食品真係正。然後叫咗一份“芝士火腿焗加拿大豬肉眼扒配飯”,賣相好似連鎖快餐店出品,豬扒又鞋又硬,食完覺得頂住頂住,真係大XX嘅x哥豬扒飯好食一百倍。結論:漢堡包係好味道,其他嘢就唔好試啦。

結論:漢堡包係好味道,其他嘢就唔好試啦。
2018-02-09
$90 (Dinner)
2018-02-08 80 views
除左平時去連鎖快餐店,burger有新介紹。之前係觀塘lunch食過大大份嘅burger,不過lunch唔平。今次誤打誤撞入到呢間,lunch價dinner嘅享受。真心講真係平,有安格斯牛肉漢堡,係100元內。除左burger,都有意粉類可以叫嘅。經典安格斯牛肉Burger好好味,漢堡夠juicy,包有小小脆,薯條係厚切,新鮮炸,唔係翻炸。叫咗芝士焗蟹肉烤菇,再額外加15元叫個烤菇,飛水飛得好,呢種整法好好味,濃濃嘅芝士,蟹肉同菇都match到。龍蝦忌廉湯夠濃,有湯料,唔似罐頭湯。兩個人都係食咗每人100元,平靚正!

龍蝦忌廉湯夠濃,有湯料,唔似罐頭湯。

兩個人都係食咗每人100元,平靚正!
2018-01-30 149 views
兩個人叫咗兩份西冷牛扒,先上羅宋湯完全飲唔到應有嘅酸甜味,換嚟嘅只有怪味加難飲,我飲咗兩淡就停口,再嚟份扒我都唔知點形容好,仲差過大X樂,叫七成得五成熟,都唔好講牛味,直情難入口,可能叫burger 會好啲掛,最後收碟竟然問我個朋友做乜食剩咁多?我直頭答佢問吓個廚師啦...另外唔知佢係咪老闆娘啦,一啲服務質素都冇,又冇禮貌,完全唔憂做咁,最搞笑人哋塊扒食完先上紅酒,真係服咗佢...呢間嘢一定冇下次!

2018-01-30
2018-01-21 94 views
星期日經過佐敦,看到門口的漢堡ok, 人不多,價錢合理。叫了一個blue cheese burger, 等了大約15分鐘。牛肉有點乾,但味道可以。包也很好👌🏻,薯條也很好吃。他們的menu 其實可以選擇的burger 也很多,價錢ok最失敗的是有一個女服務員,她應該負責招呼客人,可惜,每一個客人一直揮手,她都是沉醉於玩手機。要其他負責送餐和埋單的同事經過才可以有人回應。我不能抹殺其他的服務人員,他們很積極。老闆應該把不喜歡招呼客人的侍應放在後勤吧。
星期日經過佐敦,看到門口的漢堡ok, 人不多,價錢合理。

Blue  cheese  burger
Blue  cheese  burger
2017-12-30 1875 views
今晚我哋去佐敦搵食,原本諗住去食pizza, 但見到佢樓下呢間餐廳個格局都好吸引所以就入咗去試吓。睇返餐牌嘅超值晚餐都係六十幾至一百元一個餐,仲有餐湯同餐飲,好抵食下。首先係南瓜蓉湯,都好 creamy. 仲有一片蒜蓉包,好香脆墨西哥辣肉卷配薯條及番茄沙沙$68辣肉卷同番茄沙沙味道OK,但個皮唔夠香,薯條都good,份量不少,$68 超抵香煎刺身帶子綠茶忌廉汁意大利粉 $88成碟得一粒帶子, 幾個人真係唔知點樣share...... 綠茶味意大利粉,好濃日本綠茶味,唔係個個接受到,少伏香煎澳洲牧場西冷牛扒配香草新薯及田園沙律$98牛扒好味同埋唔韌,肉質同汁都 good, 薯仔煮得太淋了, 總括嚟講$98連 set 真心係抵食,推介藍芝士煙肉安格斯漢堡$88 加大啡菇 +$15漢堡呢幾乎每枱都有叫,餐廳叫 bigger burger,冇理由唔試吓佢D burger。佢份量都幾大,一個人唔一定食得曬。大啡菇正!cheese 同煙肉都好味,但係安格斯漢堡扒就有少少比下去了,冇乜牛肉味。但係我鍾意佢配埋啲菜都好健康。大虎蝦沙律配意大利黑醋醬 跟餐 +$48大虎蝦得一隻,朋友食咗話唔係好掂。其實

南瓜濃湯

香煎刺身帶子綠茶忌廉汁意大利粉 $88
香煎刺身帶子綠茶忌廉汁意大利粉 $88

藍芝士煙肉安格斯漢堡$88 加大啡菇 +$15

佢份量都幾大,一個人唔一定食得曬。
藍芝士煙肉安格斯漢堡$88 加大啡菇 +$15

大虎蝦沙律配意大利黑醋醬 跟餐 +$48

大虎蝦得一隻,朋友食咗話唔係好掂。其實佢幾乎每碟都有少少沙律菜伴碟。
我地叫呢個沙律同佢跟餐配菜沙律係一樣,早知叫其他小食。
大虎蝦沙律配意大利黑醋醬 跟餐 +$48

餐飲包咖啡或檸茶檸水
朋友話檸水唔夠熱同埋檸檬偏少,太淡唔夠味
咖啡我覺得掂

西餐晚餐set 一百有找的真係好抵食,唯一係啲枱太迫坐得唔係太舒服,同埋可能我哋share嘢食碗碟比較多所以張枱都擺唔晒啲嘢食。

雖然部分菜式麻麻地但總括來講係好抵食, 下次再食應該會有心水,識得點叫了。

Dinner
南瓜濃湯
2017-12-30 97 views
之前買左coupon,襯男友生日順便用左佢!我地一早Book定位,去到嘅時候都好多人啊!見到啲員工都好忙!個menu好多野揀,呢兩樣算系唔錯!雞翼黎講,好難唔好食嘅!但真係如圖,好多蕃茄醬,好酸!我都叫做中意食酸野,但都頂唔順!同埋系炸嘅關係,我覺得麻麻地!虎蝦墨魚汁意大利粉不錯!墨魚汁味唔夠重,但係好香!虎蝦嘅肉唔會好嚡!而意粉系真係好好食!好中意佢整到咁爽口!配埋啲香料一齊真係好正!核桃朱古力蛋糕嘅蛋糕太鬆!一叉落去即刻散曬!朱古力味夠重,但有點過甜。核桃味就唔夠味啦!餐廳幾有feel,啲人好早就Book曬啲位,冇想過咁受歡迎啊!
香草燒烤水牛城雞翼
蒜香虎蝦墨魚汁意大利粉