2019-09-26 206 views
今日去咗佐敦個邊行街見到有間食日本野既餐廳價錢略高🤭但賣相幾吸引個味道好食 叫咗個安格斯牛肉鍋好好味,同埋叫咗個鰻魚炒飯 水準真係唔錯 只不過份量有點少😵性價比不算高
今日去咗佐敦個邊行街

見到有間食日本野既餐廳
價錢略高🤭但賣相幾吸引

個味道好食 叫咗個安格斯牛肉鍋好好味,同埋叫咗個鰻魚炒飯
水準真係唔錯
只不過份量有點少😵
性價比不算高
2019-09-24 140 views
佐敦有家正宗日本料理叫濱松町,第一次去是已經覺得味道不錯,所以今次去食第二次。照舊點了一個牛肉壽喜燒,呢個係類似牛肉shabu shabu,用料也是新鮮的牛肉和菜,邊食邊飲湯可以暖胃呢。第二個係北海煙肉燒蠔,呢個蠔肉大大塊,好鮮甜,屬靚野,超好味的。三係濱松町卷,有6個款,款款都有特色,實在係一飽口福,6款我都好鍾意。食完最後還會送咖啡味的草餅,好有日本風味,雖然價錢偏貴,但食物水準有質素,整體都ok 既。
2019-09-21
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$200 (Dinner)
2019-08-18 160 views
很想吃日本餐🇯🇵👧🏻螢光魷魚🦑我以為真係會螢光味道鹹鹹的,同白色魷魚嘅味道不一樣很喜歡吃芝士年糕的我❤️💗❤️💗🙏🏼炭烤芝士年糕超級好味外脆內暖的芝士由於不是油炸的芝士年糕所以沒有油膩感也沒有很很麵粉的感覺一碟四件,我可以食兩碟。另外加州卷是經典壽司是卷物之一最安全嘅選擇 #濱松町日本料理

很想吃日本餐🇯🇵👧🏻
螢光魷魚🦑我以為真係會螢光
味道鹹鹹的,同白色魷魚嘅味道不一樣

很喜歡吃芝士年糕的我❤️💗❤️💗🙏🏼
炭烤芝士年糕超級好味外脆內暖的芝士
由於不是油炸的芝士年糕所以沒有油膩感
也沒有很很麵粉的感覺
一碟四件,我可以食兩碟。

另外加州卷是經典壽司是卷物之一

最安全嘅選擇

#濱松町日本料理
今日約左朋友食飯,距話天氣甘熱,不如食日本野,我想講我尋日先食完,都未講出口,距已經話今餐距請有人請就唔怕食多日牙今日去位於文英街既濱松町一坐底朋友就嗌左支梅酒先等食物期間,我地两個都係佐敦長大既人,就講起,依間濱松町好似已經開左好多年,我細細個就已經見到距開左係度,可能真係依區最歷史悠久既日本餐廳其實睇個天花同裝修都睇到有反甘上下歷史我地嗌左個剌身拼盤剌身幾新鮮,最好係距送左啲三文魚子仲有依個牛肉飯都幾好食洋葱,青椒,牛柳粒配合得好好,底果啲飯焦幾香口,不過硬左啲最後依個好似叫鰻魚搏多依個我都係第一次食,炸左啲紙菜,包住啲日式年羔同鰻魚,幾特別,可以一試 依度餐牌食物選擇好多,可惜又唔記得影低,掛住傾計食物水平ok,不過價錢都唔算好平
有人請就唔怕食多日牙

今日去位於文英街既濱松町

一坐底朋友就嗌左支梅酒先

其實睇個天花同裝修都睇到有反甘上下歷史

我地嗌左個剌身拼盤

剌身幾新鮮,最好係距送左啲三文魚子

仲有依個牛肉飯都幾好食

洋葱,青椒,牛柳粒配合得好好,底果啲飯焦幾香口,不過硬左啲

最後依個好似叫鰻魚搏多

依度餐牌食物選擇好多,可惜又唔記得影低,掛住傾計
食物水平ok,不過價錢都唔算好平

2019-07-13 112 views
喺旺角唔知食咩好諗起兩三年無幫襯過既濱松町原來已經開左新分店不過今次仍然係幫襯舊店三文魚沙律🥗清新好食,份量唔算多三文魚都鮮味,如果個量可以再多啲就好燒河豚干🐡脆得黎又唔會好干好味!博多黃金屋濱松町必食!博多黃金屋即係蛋加蝦膠非常好食,每次黎食必點😋好少喺其他日本餐廳有呢個菜式濱松町燒冬菇呢個又係每次黎都會點熱辣辣咬落去有啲汁 又唔會乾😋其他仲點左燒銀雪魚同炸芝士條芝士條就最普通喇..無乜芝士味下次可以唔洗再試濱松町訂價偏高不過都叫做幾好食下次黎可以試下佢啲刺身
喺旺角唔知食咩好
諗起兩三年無幫襯過既濱松町
原來已經開左新分店
不過今次仍然係幫襯舊店

三文魚沙律🥗

清新好食,份量唔算多
三文魚都鮮味,如果個量可以再多啲就好

燒河豚干🐡

脆得黎又唔會好干
好味!

博多黃金屋

濱松町必食!博多黃金屋
即係蛋加蝦膠
非常好食,每次黎食必點😋
好少喺其他日本餐廳有呢個菜式

濱松町訂價偏高
不過都叫做幾好食
下次黎可以試下佢啲刺身
2019-04-06 236 views
今日做完瑜珈,出了一身汗。難得甘辛苦消耗完體力 想搵d 好味又唔肥既食物做晚餐,最岩就係食日本嘢🇯🇵😁同好友小湯左去佐敦的濱松町,因為早到 未算多人,店員話今日拖羅空運到港,於是我地先來一客大拖羅, 嘩 的確肥美,厚切的魚生,入口即溶,徐徐的回甘味散發。我們再叫了牡丹蝦,鮮帶子 和三文魚,真的非常新鮮,配上冰凍的清酒真是賞心樂事。我地仲叫了一客新鮮鮑魚切片,海膽,日本生蠔,鮑魚非常彈牙有口感,保留左海水的味,點小小介辣風味更佳,海膽就不用多說,整個放入口,十分滿足,胃細限制了我否則我會叫多2 碟😂黃金屋蛋夾蝦滑炸,同蟹子大冬菇烤物很有特色,想吃熟食的朋友下次可以點來吃, 配埋清酒,同朋友仔一路傾計, 一路品賞. 呢次消費:每人約300 元

呢次消費:每人約300 元

2019-04-03
Type of Meal
Dinner
2017-05-09 1109 views
食物不好吃丶態度差丶出菜慢丶等左一小時先切好盆刺身丶最好笑點菜唔比點話出唔切丶超火.真係未試過有一個餐廳可以咁差丶重有就係點左菜冇佢晤會出聲丶等到你問你追先話冇垃圾中的垃圾丶千其唔好去
垃圾中的垃圾丶千其唔好去
2017-03-17 1429 views
居住新界o既C姐上週三帶同孫仔專程出省請小肥兩兄弟晚膳,地點就揀喺西鐵線柯士甸站附近o既「濱松町日本料理」。小店雖只有二十多個座位,但八點前全店已滿,大多都係街坊熟客。店內有不少酒樽及公仔擺設。牆上則貼滿推介項目及靚相。客氣o既C姐埋位即憑彩圖餐牌點選多款刺身小食。三文魚沙律($55):沙律清新爽脆,三文魚量足肥潤。日式炸豆腐($45):炸豆腐雖外表未夠金黃,但食落皮層香口脆薄,豆腐心嫩滑非常。串燒雞軟骨($28/兩串)、串燒雞腎($28/兩串):兩款串燒均熱辣惹味;前者脆卜卜,後者夠爽厚,各有各好食。吉列豬扒($50):吉列豬扒乃C姐為未識食魚生o既小孫兒所點選。鹽燒冬菇($28/兩串):大大隻燒冬菇芳香軟熟。汁煮大根($35):蘿蔔如冰般凍硬,不易入口,唔係好啱細佬口味囉!是日推介之冰菜:冰菜面結滿形似露水o既小珠,咬落爽得黎帶陣涼意,食後當真想高歌一曲「晨早起牀清新開朗。。。」。麵豉湯(免費贈送):可能見刺身叫咗咁耐都未準備好,姨姨好客氣地每人送咗碗麵豉湯俾我地飲。鹽燒鱈場蟹腳($268起):鱈場蟹腳為蟹皇哥哥而點,小肥因有敏感問題,未有一試。炸銀鱈魚蛋(免費贈送):炸魚蛋係老闆
店內有不少酒樽及公仔擺設。
牆上則貼滿推介項目及靚相。
客氣o既C姐埋位即憑彩圖餐牌點選多款刺身小食。
三文魚沙律($55):沙律清新爽脆,三文魚量足肥潤。
三文魚沙律
日式炸豆腐
串燒雞軟骨、串燒雞腎
吉列豬扒
鹽燒冬菇($28/兩串):大大隻燒冬菇芳香軟熟。
鹽燒冬菇
汁煮大根($35):蘿蔔如冰般凍硬
,不易入口,唔係好啱細佬口味囉!
汁煮大根
是日推介之冰菜冰菜面結滿形似露水o既小珠,咬落爽得黎帶陣涼意,食後當真想高歌一曲「晨早起牀清新開朗。。。」。
是日推介之冰菜
麵豉湯
鹽燒鱈場蟹腳
炸銀鱈魚蛋(免費贈送):炸魚蛋係老闆娘專登炸黎氹小朋友o既!炸銀鱈魚蛋鬆爽輕巧,熱辣香口,
爆!
炸銀鱈魚蛋
是日推介之燒日本菇片:白雪雪o既菇片半脆半腍,清香討好。
是日推介之燒日本菇片
日本牛肉刺身($250/小;$360/大):C姐誠意推介大家必食日本牛肉刺身,仲強調六人要叫客大先夠食。日本靚牛紅裡透白o既雲石紋理鮮明,色澤亮麗,實在美艷
牛肉薄片軟潤可口,伴上生洋蔥秘汁食用則能增添香濃,C姐真係冇介紹錯!
日本牛肉刺身
極上吞拿魚腩刺身($380/大):粉嫩厚身o既大拖羅溶於口中,肥美潤澤,且鮮味無窮
極上吞拿魚腩刺身
北寄貝刺身:切成條狀o既北寄貝刺身鮮甜脆滑,海材新鮮確係冇得頂呀
北寄貝刺身
是日推介之石板韓牛燒:原石板上o既韓牛燒上枱時只有兩成熟左右,但經已熱力十足!XO仔唔怕生,所以輕輕反咗兩吓就食落肚;三、四成熟o既燒韓牛軟腍肉汁夠,甜濃鮮香,肉質絕不遜色於和牛
是日推介之石板韓牛燒
雜錦天婦羅($75):天婦羅炸皮鬆化香脆,蝦隻爽厚彈牙,紫蘇葉亦巧薄幽香。
雜錦天婦羅
小店「濱松町日本料理」每晚七點後都有魚鮮到貨,每日精選推介菜式美味抵食,加上老闆娘一家友善好客,故極受區內街坊歡迎。
2017-03-08
$350 (Dinner)
三文魚沙律
是日推介之燒日本菇片
日本牛肉刺身
是日推介之石板韓牛燒
2016-11-23 902 views
又貴又難食,冇下次。服務差,品質差,份量少,出菜慢,鱼生唔夠新鮮,態度惡劣,冷氣偏熱,好鬼難食,都唔知咩黎嘅,味道跟想像的差落很大,味道偏重,食品選擇不多,總之唔會再幫趁佢。
2016-08-13 989 views
Definitely will go there again!! In fact, I went there twice already. It actually suprised me. Food quality was great, I love the 辣蜆肉炒飯! It a must try thing! 廣島蠔was great too! Service is okay and decor is okay too. Food quality has dominated the rate! The dishes did not cost high. The price was competitive. You need to try!
2016-03-19
2016-06-16 884 views
第一次到此店吃飯,環境稍迫,冇法啦,租金貴。雖然並非假期,但都高朋滿座,我估水準應不錯。order 了一 set 三文魚套餐定食, 110元。前菜是豆豉湯及白蘿蔔。 豆豉湯內有豆腐,紫菜紅蘿蔔絲,味道不錯。 白蘿蔔味道好清, 用少少豉油點絕, 味道同樣一流。有成十多塊厚切三文魚,太多了嚇死我,怕吃不下會浪費。 三文魚好鮮甜 ,好新鮮,色澤均勻,由於太好吃,最後全部吃下😊😊。又一餐好滿足。
第一次到此店吃飯,環境稍迫,冇法啦,租金貴。
雖然並非假期,但都高朋滿座,我估水準應不錯。
order 了一 set 三文魚套餐定食, 110元。
又一餐好滿足。
  • 刺身拼盤
2015-10-29 736 views
從來唔寫食評,今次破例!叫左三文魚腩邊,餃子烏冬最出色係。。。三文魚壽司。塊三文魚係超級厚切!牛柳粒窩仔飯,肉汁鮮味!仲要有飯焦!正呀!!!!服務員態度親切!一定再幫襯!哈哈
從來唔寫食評,今次破例!
叫左三文魚腩邊,餃子烏冬
最出色係。。。
三文魚壽司。塊三文魚係超級厚切!
牛柳粒窩仔飯,肉汁鮮味!仲要有飯焦!正呀!!!!
服務員態度親切!一定再幫襯!哈哈
2015-10-29
$130 (Dinner)
  • 三文魚壽司
  • 牛柳粒生蛋窩仔飯
2015-07-25 677 views
2個人食佐700hkd, 有d 唔扺食。D 海膽好正, 好新鮮,三文魚頭好正,秋刀魚ok , 個烏冬麻麻,可能我鐘意食硬d ge 面,佢話手打,但太soft, 唔似烏冬,好一般覺得,其他都唔錯。個軟shell蟹幾好食,但有好 咸,加其他野一齊食好d
2015-07-24
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
$350 (Dinner)
Soft shell crab
燒三文魚頭
秋刀魚
海膽
海膽
  • 燒三文魚
  • 炸軟殼蟹
2015-03-01 478 views
D野超好食,鱼生好新鲜!一定要试下D野,日本料理好特别,服务态度超好,decor好得意!!真系有D日本地居酒屋噶feel,又企事噶北海道马粪海胆,真系入口即溶!!
蟹脚
海胆
生蚝
蟹脚
海胆
生蚝
2013-10-25 472 views
毫無期望地走進這日本餐店, 看似家庭式的格局, 竟然認真對待食材, 餐牌有一些與眾不同的食物第一次聽聞這刺身, 冒險試試賣相極新鮮, 入口很爽, 很有咬口但不是彈牙的感覺, 味道淡但鮮, 很特別呢!雞翼是雞翼, 特別在不是一般日本式的瘦雞翼, 這店採用正常的好肉雞翼, 而且極之入味, 十分意想不到一看賣相便知吸引, 火一點, 約十秒燒完, 大塊殼上有很多帶子粒, 混著的醬非常美味又CREAMY,但絕不飽漏, 很難得的出色!簡單的石窩飯, 夠香有飯焦, 甜的燒汁實在美味, 很多的豚肉片, 上面還有雞蛋, 配菜等, 一點都不吝嗇材料, 泡製得很認真...讚!
水母刺身
第一次聽聞這刺身, 冒險試試
鹽燒雞翼
火焰帶子
豚肉石窩飯

2013-09-08
$300 (Dinner)
火焰帶子