2024-08-20 363 views
最近係旺角行街,無意中路過呢間以暗黑主題做賣點既餐廳😆如果你係一位黑色控,或者鍾意昏暗環境的話, Black Coffee @blackcoffeehk 絕對好啱你👍🏻👍🏻同朋友試左以下招牌菜,大家都讚不絕口,真係好有水準!🌈泰式香辣椰子烤雞意粉 $115辣度適中,就算係平時唔太食得辣既我都覺得好容易入口,配合三色椒🫑簡直味道一流!🌈蘆筍帶子墨汁意粉 $129濃郁既墨汁味,食到舔舔脷! 帶子真心好香,同意粉一齊食係天作之合👍🏻🌈黑糖焙茶鮮奶[熱]$45看似簡單平淡既鮮奶,上面精緻既拉花圖案,令整餐飯更有情調,打卡一流!🌈自家製髒髒提拉米蘇 $68出面淡淡地既提拉米蘇,原來裡面內層既夾心先係最有酒香味!一路食一邊充滿驚喜🤭🌈70%米古力髒髒日式梳乎厘鬆餅 $104彈下彈下既鬆餅,未食已經見到好有動感,相當吸引!呢個濃度既朱古力味,一定適合平時食開黑朱古力既朋友!

同朋友試左以下招牌菜,大家都讚不絕口,真係好有水準!

🌈泰式香辣椰子烤雞意粉 $115

🌈蘆筍帶子墨汁意粉 $129

🌈黑糖焙茶鮮奶[熱]$45

🌈自家製髒髒提拉米蘇 $68

🌈70%米古力髒髒日式梳乎厘鬆餅 $104
2024-08-20 399 views
餐廳嘅手打牛肉漢堡幾值得一試❤️ 成個包一路食一路出煙,又一路流汁😂 食到好論盡,不過竹炭麵包真係烘得好香脆👍🏾而且塊牛肉扒好厚身,有啲筋位食起嚟提升咗口感,再加埋大蘑菇根本咬唔曬咁多層😣另外兩款意粉都做得好入味,不過口感硬左少少泰式嗰款後勁辣味會比較重印象深刻反而係雞肉,肉質嫩滑,外層煎到金黃色再加辛味粉,望落去外觀加分而甜品喺心大心細嘅情況下揀咗千層日式梳乎里,貪求一個價試多款食物一上枱已經聞到梳乎厘蛋香味十足,裏面充滿空氣感但唔會入口即溶淨係食空氣咁,千層酥亦明顯一層層薄薄嘅酥皮,口感特別鬆脆❤️

另外兩款意粉都做得好入味,不過口感硬左少少

泰式嗰款後勁辣味會比較重

香港的cafe,不單止咖啡出色,其實連食物都已經好高水準,今次介紹為於旺角的Black Coffee,門面非常神秘,內裡裝修充滿型格,以黑色冷酷為主題,碟餐具枱椅都是黑色,落地大玻璃,用餐欣賞著城市街景,感覺悠閑寫意。自家製磨菇忌廉汁貓耳朵意粉配慢煮口水雞扒$129貓耳朵形狀的意大利麵Orecchiette,由意大利文「orecchio」(耳朵)和「etto」(小)組成,樣子就如貓的小耳朵,的骰得很,最適合以濃郁的忌廉醬汁來烹調,招牌去骨口水雞扒啖啖肉,加上自家製醬汁以豆瓣醬、花椒油、川椒油調成,香辣惹味。手打牛肉及原隻大蘑菇漢堡配薯條$139竹炭包身鬆脆,手打牛肉漢堡每一口都感受到香濃牛味同豐富的肉汁,大個足料,薯條外脆內軟,特別香口。蘋果金寶法式千層酥配香草雪糕$72青蘋果切粒後,以黃糖水煮至半軟身,再加入肉桂粉及鋪上金寶碎,形成蘋果金寶,酥皮滲出輕盈的牛油香,以軟滑的自家製吉士醬層層相間,另有自家製拖肥醬、黑糖漿、炒糖合桃及香草雪糕,充滿層次的滋味在嘴裏一次綻放。70%比利時黑朱古力日式梳乎里班㦸$104梳乎厘班戟一上枱仍是震騰騰的,內裡滿是空氣感的厚身鬆軟而帶濕潤,入口即化,完
自家製磨菇忌廉汁貓耳朵意粉配慢煮口水雞扒
自家製磨菇忌廉汁貓耳朵意粉配慢煮口水雞扒$129
手打牛肉及原隻大蘑菇漢堡配薯條$139
蘋果金寶法式千層酥配香草雪糕
蘋果金寶法式千層酥配香草雪糕$72
70%比利時黑朱古力日式梳乎里班㦸
70%比利時黑朱古力日式梳乎里班㦸$104
梳乎厘班戟一上枱仍是震騰騰的,內裡滿是空氣感的厚身鬆軟而帶濕潤,入口即化,完熟香蕉與表面焦糖各自的甜味互相平衡,可可與香蕉向來都是絕配,班戟淋滿澎湃朱古力醬,可可味極之濃郁。
1972 views
2024-08-18
自家製磨菇忌廉汁貓耳朵意粉配慢煮口水雞扒
蘋果金寶法式千層酥配香草雪糕
70%比利時黑朱古力日式梳乎里班㦸
2024-08-16 343 views
Black Coffee 旺角分店全店都以黑色為主,黑色的牆壁中間帶金,時尚得來很有型格👍Bar 枱位置可望到咖啡師製作咖啡☕️今日叫咗Cocktail雞尾酒Ealeys Mocha 百利甜酒朱古力鮮奶咖啡(黑朱古力,百利甜酒,奶,濃縮咖啡)味道絲滑濃厚,不過我請店員幫我小奶多點濃縮咖啡,果然不錯🤭🤭蘆筍帶子墨汁意粉,帶子略略煎過味道鮮甜整體不錯!手打牛肉及原隻大蘑菇漢堡配薯條….牛肉漢堡和蘑菇也很Juicy麵包口感綿軟!
位置可望到咖啡師製作咖啡☕️

蘆筍帶子墨汁意粉,帶子略略煎過味道鮮甜整體不錯!

• 蘆筍帶子墨汁意粉
  • 手打牛肉及原隻大蘑菇漢堡配薯條
  • Ealeys Mocha
位於旺角近油麻地轉角的一間暗黑西餐廳 大落地玻璃望到街景係旺角區一間好有質素既餐廳 主菜會加一點創意巧思而美味私心推薦麻薯窩夫!!【朱古力麻薯窩夫$76】【焙茶麻薯窩夫$76】焙茶味茶味帶甘 非常濃郁 麻薯窩夫即叫即整 外脆內軟 一份麻薯份量不少 兩個人食剛剛好朱古力味都好味 但比起焙茶味無甘出色 朱古力雪糕帶有朱古力碎粒的咬口 【自家製慢煮口水雞扒漢堡配薯條$135】加一點創意巧思的口水雞扒漢堡 雞扒辣度適中 粗薯條熱辣辣加了少量辣椒粉更惹味【香煎三文魚配檸檬汁忌廉芝士意大利飯$148】三文魚肉質嫩滑 味道是好味的 正常發揮冇太特別【榛子鮮奶朱古力$48】飲品有驚喜 面頭泡泡一入口就食到榛子味 牛奶朱古力與榛子完美融合 不太甜 我喜歡
位於旺角近油麻地轉角的一間暗黑西餐廳 大落地玻璃望到街景
係旺角區一間好有質素既餐廳 主菜會加一點創意巧思而美味
私心推薦麻薯窩夫!!

【朱古力麻薯窩夫$76】
【焙茶麻薯窩夫$76】

【自家製慢煮口水雞扒漢堡配薯條$135】

【香煎三文魚配檸檬汁忌廉芝士意大利飯$148】
三文魚肉質嫩滑 味道是好味的 正常發揮冇太特別

【榛子鮮奶朱古力$48】
2024-08-13 382 views
喺旺角行完街之後,決定挑選朋友推薦嘅一間新餐廳:black coffee叫咗四樣嘢:雙重芝士炸薯條、自家製忌廉蘑菇貓耳朵意粉、香煎三文魚配檸檬芝士忌廉意大利飯、提拉米蘇日式疏乎厘班戟薯條上面加咗大量嘅炸煙肉粒粒同濃厚嘅芝士,炸得香脆之餘,又唔會過分油膩;貓耳朵粉煙靭可口,而且非常掛汁;意大利飯非常高質,飯粒夠煙靭,唔會軟腍腍,至於三文魚煎得好香脆,份量慷慨;最後嘅甜品賣相吸引,有濃厚嘅酒味同咖啡味,疏乎厘班戟充滿空氣感,好高質呢間餐廳位置方便,裝修新穎,而且環境舒適,食物性價比十足,推薦#blackcoffee

#blackcoffee
1997 views
2024-08-13
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$250 (Dinner)
  • 自家煙燻豬腩配黑啤意大利飯
  • 蘆筍帶子墨汁意粉
  • 焙茶麻糬窩夫配蜜糖脆糖味雪糕
  • 水牛城雞翼
  • 自家製髒髒提拉米蘇
  • 自家製蘑菇忌廉汁貓耳朵意粉配慢煮口水雞扒
星期五晚上,我和朋友來到這間很有名的咖啡店。這間餐廳主打暗黑風格,無論是主菜或甜品,賣相和味道都十分吸引!由於太受歡迎,一定要預留時間早點來到,皆因last order是8:45pm,計上等位時間,如果太遲到就會有機會不能用餐。🍝自家製蘑菇忌廉汁貓耳朵意粉配慢煮口水雞扒 Cream Wild Mushroom Orecchiette with Slow Cooked Saliva Chicken $129✨ 完美地將中西混合,蘑菇忌廉汁配上慢煮口水雞扒,雞扒煎得外酥內嫩,加上秘密調味料的味道獨特,令人難以抗拒。🍛 煙三文魚野菌意大利飯 Smoked Salmon Wild Mushroom Risotto $138✨ 意大利飯賣相十足,充滿着煙三文魚的味道,而且用的三文魚塊數多,口感一流。配上野菌,令到整道菜更加開胃。忌廉汁的調配都剛剛好,令到整道菜色香味十足。🥞 70% 比利時髒髒黑朱古力日式梳乎里班戟 70% Belgium Dark ChocolateDirty Soufflé Pancakes $104✨ 這款班戟的朱古力醬真係多到滿瀉,70%比利時黑朱古力味道濃厚得來又邪惡,

Dirty Soufflé Pancakes $104
✨ 這款班戟的朱古力醬真係多到滿瀉,70%比利時黑朱古力味道濃厚得來又邪惡,簡直係朱古力愛好者的天堂。梳乎厘鬆軟又Q彈,口感一流。無論係味道定係打卡,都絕對唔會令你失望。

🍫 髒髒提拉米蘇 Dirty Tiramisu $68
✨ 餐廳的自創髒髒提拉米蘇賣相十足,咖啡酒同可可粉嘅搭配令人回味無窮。加入的濃郁Cream、香脆威化餅同手指餅,為這款甜品增添咗多重口感,令人一試難忘。

💰 總計: $483, 2位用餐(已包含10%服務費)
2024-08-09
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Dinner
2024-08-12 345 views
〰️平時去打卡嘅咖啡店都係偏向田園風或者原木風,基本都屬於治癒人心的存在😃今次決定去探索一間冷酷但入到去又會feel到巨大能量的咖啡店😎〰️ Black Coffee ,店如其名,冷酷但純碎。全店以黑色為主,黑色的門框、黑色的牆壁、黑色大理石紋的Bar檯和黑色的凳,雖然是暗黑色調,但一點都唔會覺得壓抑,反而有一種自在的感覺😊🍽 🔹自家製蘑菇忌廉汁貓耳朵意粉(配慢煮口水雞扒)第一次嘗試貓耳朵意粉,可愛的造型,口感有煙道,自家製的蘑菇忌廉汁奶香十足且濃郁,每一隻貓耳朵都被濃香的醬汁包裹😋口水雞扒鮮嫩多汁,微微的麻辣味非常吸引🤩西式的意粉➕中式烹煮的雞扒,係非常新鮮的搭配😎➰🔹 𝙈𝙤𝙘𝙝𝙖口感醇厚豐富,朱古力➕濃縮咖啡,苦與甜的搭配,永遠是最經典的存在☕️🔹竹炭黑芝麻鮮奶強烈推薦👍黑芝麻腦袋比選,超香的黑芝麻味➕純滑的鮮奶,甜度剛剛好,超絕的搭配🤩🤩➰🔹 焙茶麻糬窩夫配香草雪糕QQ彈彈的麻糬窩夫,香濃醇厚的培茶香令人逐漸放鬆,香滑的香草雪糕球,麻糬真的很煙靭,味道好好食,喜歡「冰火兩重天」感覺的朋友千期唔好錯過啊✌️🔹 70%朱古力髒髒日式疏乎厘鬆餅真的無法拒絕軟乎乎的疏乎厘鬆餅😍口感鬆軟細膩,Du

🍽

🔹自家製蘑菇忌廉汁貓耳朵意粉(配慢煮口水雞扒)

🔹 𝙈𝙤𝙘𝙝𝙖

🔹竹炭黑芝麻鮮奶

🔹 焙茶麻糬窩夫配香草雪糕

🔹 70%朱古力髒髒日式疏乎厘鬆餅
真的無法拒絕軟乎乎的疏乎厘鬆餅😍口感鬆軟細膩,Duang Duang的疏乎厘跟住碟子輕輕晃動,莫名的覺得好可愛🥰再淋上朱古力脆皮和撒上滿滿的朱古力碎,微甜淡苦的朱古力永遠是真愛🍫脆皮➕軟乎乎的疏乎厘,一下子心都軟化了😝還有糖果色的棉花糖粒搭配,焦糖香蕉甜脆可口,係幸福的甜品得到了認證👍

🔍 題外話
聽店員講,觀塘都開了新分店,有空時間都可以去試🥳
2024-08-09 347 views
之前已經bookmark左呢間咖啡店, 今日就約左朋友黎到食晚飯, 入面裝潢以黑色為主調,一個字, 就係型, 哈哈! 大家一定要黎試!*自家製忌廉蘑菇汁貓耳朵意粉配慢煮口水雞扒 呢款意粉幾fusion, 忌廉蘑菇汁好香濃, 貓耳朵帶點煙韌感, 口水雞扒香辣, 肉質嫩滑, 值得一試~*手打牛肉及原隻大蘑菇漢堡配薯條很喜愛食竹炭粉整嘅麵包, 仲要係脆的, 包底有烘過, 更喜歡, 即刻加分, 手打牛肉juicy牛味濃, 配上芝士同大蘑菇, 仲有生菜和蕃茄, 好味呀! 要讚一讚個薯條, 熱辣辣之如, 係脆脆的仲加左七味粉, 更惹味, 我好種意食呢到既炸薯條~提拉米蘇日式梳乎里班㦸 Souffle Pancake見餐牌有推介就試下, 專登留肚食甜品, 就咁睇相已經好吸引, 嘩, 真係有驚喜, 班㦸有蛋香之如還很綿密濕潤, 不會像空氣般, 上面的tiramisu custard好滑, 帶有酒香, 口感細膩有層次, 勁種意呢個甜品, 重點推介~*竹炭黑芝麻鮮奶 (熱)拉花靚, 芝麻味都幾濃, 飲落順滑橙香氣泡咖啡Orange Black Coffee 天氣好熱, 叫了杯好refresh橙香凍咖啡,
*自家製忌廉蘑菇汁貓耳朵意粉配慢煮口水雞扒

*手打牛肉及原隻大蘑菇漢堡配薯條

提拉米蘇日式梳乎里班㦸
*竹炭黑芝麻鮮奶 (熱)

拉花靚, 芝麻味都幾濃, 飲落順滑

Orange Black Coffee

天氣好熱, 叫了杯好refresh橙香凍咖啡, 呢款飲料做到兩層分明, 又可以打卡又好飲!
橙香氣泡咖啡
整體食物和飲料都有質素, 一定會再同朋友黎試下其他款式既食物和飲料~
2024-08-04
Type of Meal
Dinner
2024-08-08 306 views
Black Coffee  今次推介喺旺角廣華街有一間暗黑嘅cafe叫「Black Coffee  」,連招牌都用黑色紙遮住,名都無真係非常隱世,輪椅人士如果要入去嘅話,就要自備斜板,cafe門口有一級,入到去餐廳以全黑裝修為主,座位雖然好少,但都方便輪椅人士入去幫襯,店員好有禮貌招呼我,職員仲唔會趕人走,第一次嚟感覺好唔錯!1.炸口水雞印度香飯$108+Apple Juice $12(9/10)呢碟炸口水雞印度香飯個飯有少少硬,炸雞咬落好juicy,辣辣地好惹味!飲品就揀咗蘋果汁,唔會好甜唔錯!2.牛油蒜香黑醋意大利粉配虎蝦$96+是日餐湯(紅椒蕃茄湯)$18+Blackccino$10(9.5/10)呢碟牛油蒜香黑醋意大利粉配虎蝦份量算多,蒜香配黑醋味道唔錯,意大利粉唔會硬,夠淋身,仲有3隻大虎蝦仁,虎蝦人夠爽。是日餐湯係紅椒蕃茄湯,個湯好濃稠,飲落滿口蕃茄味,好好飲!飲品就揀咗Blackccino咖啡,味道苦甘,無任何酸味,好飲!3.曲奇忌廉窩夫配朱古力雪糕(半份)$72(9.5/10)呢個曲奇忌廉窩夫配朱古力雪糕揀咗半份,半份份量都好多,窩夫都有3件,窩夫面頭都有七彩棉花糖,仲
Black Coffee

飲品就揀咗蘋果汁,唔會好甜唔錯!

是日餐湯係紅椒蕃茄湯,個湯好濃稠,飲落滿口蕃茄味,好好飲!

3.曲奇忌廉窩夫配朱古力雪糕(半份)$72(9.5/10)
呢個曲奇忌廉窩夫配朱古力雪糕揀咗半份,半份份量都好多,窩夫都有3件,窩夫面頭都有七彩棉花糖,仲有一球朱古力雪糕同大約5塊oreo餅乾,喺甜品嚟講都算好吸引!

4.雙重芝士炸薯條$88(9/10)
呢個雙重芝士炸薯條個薯條外面唔係香脆,係淋身薯條,芝士味都算出,咬落薯條薯仔味好濃,薯條份量都算多,大約50條薯條!

2人總共價錢$444,有加一服務費!

個人口味總評分:9.25/10

@Black Coffee

地址:旺角廣華街3號地下3號舖

#BlackCoffee #旺角 #旺角好去處 #旺角美食 #cafe #相機食先 #香港美食 #hkfoodie #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoods #hkfoodshare #dessert #hkdessertshop #food #hkfoodstagram #hkfoodpic #hkigfood #foodiehk #yummy #delicious #foodie #hkfoodieblogger #hkfoodies #wheelchaireatinhongkong
2024-08-07 253 views
今次嚟到油麻地分店Black Coffee,佢有一個大大嘅 coffee 水吧,座位好寬敞,座位都好多,光線暗暗的有情調,外面全部都係大落地 地玻璃可以看到街景自家製忌廉蘑菇貓耳朵意粉貓耳袋意粉好軟熟,個意粉好creamy,蘑菇好多,全部都同意粉差唔多大細好可愛 😊手打牛肉及原隻大蘑菇漢堡配薯條個漢堡成隻手掌咁高,洋蔥配大啡菇好多汁軟熟, 牛漢堡好大塊好厚,裏面好 juicy 再加芝士係上面,裏面仲有生菜和蕃茄,有肉有菜好balance,on the side 有薯條,粗薯條熱辣辣,好好味 😝原味麻薯窩夫及紫薯蓉配香草雪糕麻薯窩夫即叫即整,熱辣辣好好味,上面仲有雪糕溶溶地,好似落雪咁,窩夫脆口,麻薯軟淋淋,口感好好,再加上又熱又凍,真係咩口 感都有齊,紫薯蓉都好軟熟,甜到適中,呢度甜品真係超水準 🤗曲奇忌廉法式千層酥配朱古力雪糕千層酥整到好靚,好脆,一層一層,中間會有一啲吉士醬,再加埋個朱古力雪糕,真係好幸福 🥰薑黃檸檬茶最後嘆返杯薑黃檸檬茶,完滿句號

自家製忌廉蘑菇貓耳朵意粉

原味麻薯窩夫及紫薯蓉配香草雪糕

曲奇忌廉法式千層酥配朱古力雪糕

薑黃檸檬茶
最後嘆返杯薑黃檸檬茶,完滿句號

話說最近喺旺角搵到間好正嘅咖啡店,環境好型,走低調暗黑系嘅路線,食物都超級吸引,咖啡款式又多,真係值得大家試吓。🥰**紅菜頭藜麥沙律配香煎虎蝦仁**紅菜頭好新鮮,而且好爽脆,配埋藜麥同埋生菜,口感豐富又健康。虎蝦仁煎得剛剛好,外脆內嫩,而且蝦肉好彈牙,真係好滿足!🦐**自家煙燻豬腩配黑啤意大利飯**呢個係我嘅最愛!煙燻豬腩真係好香,而且肉質好軟嫩,每一啖都充滿煙燻味。黑啤意大利飯煮得剛剛好,飯粒粒分明,而且帶有淡淡嘅黑啤香氣,好特別!🐷**手打牛肉及原隻大蘑菇漢堡配薯條**呢個漢堡真係好大份!牛肉餅係手打嘅,所以好有肉汁,而且唔會太乾身。原隻大蘑菇好香,而且肉質好滑,配埋牛肉餅真係好夾!🍔**橙香氣泡咖啡**一上枱就聞到陣陣橙香,好清新。咖啡帶有微苦嘅味道,但係橙味又中和咗苦味,飲落去好順滑,口感一流。🍊

**紅菜頭藜麥沙律配香煎虎蝦仁**

**自家煙燻豬腩配黑啤意大利飯**

**手打牛肉及原隻大蘑菇漢堡配薯條**

**橙香氣泡咖啡**

2024-08-03 356 views
對於甜品控來說,Black Coffee真的是一家令人流連忘返的餐廳,最中意的就是點上多款甜品,一次性吃個夠!新鮮草莓千層酥配士多啤梨雪糕酥酥脆脆的千層酥一碰牙齒即碎真是夠嗮酥,兩件千層酥夾住custard 和酸甜可口的新鮮草莓,再搭配清新柔滑的士多啤梨雪糕球,口感層次分明,清新自然的滋味在齒頰間迴盪不絕!青蘋果拖肥金寶醬日式疏乎厘班戟口感令人惊喜,蓬松柔软,轻盈如雲朵,微微湿润,蛋香四溢,犹如在雲朵輕浮颤动,淋上拖肥醬,香气扑鼻,让人难以抗拒。再加上酸甜青苹果粒和松脆的金宝粒,真是美妙的味觉盛宴。朱古力麻糬窩夫配朱古力雪糕與眾不同的特色是窩夫裡面包裹著濃郁濃醇的朱古力味麻糬,增加了軟糯Q彈的口感,配上濃醇的朱古力雪糕入口即化,朱古力的香氣在口中蔓延開來,香氣十足!黑芝麻窩夫配香草雪糕由於窩夫已經同黑芝麻融為一體,帶有淺淺的芝麻色和散發出濃郁的黑芝麻香氣。每一口咬下去,黑芝麻的醇厚香味瞬間在口腔中爆發開來,再吃一啖清新淡雅的香草雪糕好完美!曲奇忌廉窩夫配朱古力雪糕:加了曲奇餅,元素更多更豐富!

新鮮草莓千層酥配士多啤梨雪糕

青蘋果拖肥金寶醬日式疏乎厘班戟

朱古力麻糬窩夫配朱古力雪糕

黑芝麻窩夫配香草雪糕

曲奇忌廉窩夫配朱古力雪糕:
加了曲奇餅,元素更多更豐富!
2024-08-02 204 views
平時行過相信唔係太多人留意到呢間black coffee餐廳,因為成間餐廳以黑色玻璃設計為主,當細心觀看後,就會覺得相當吸睛及型格;餐廳坐位數量一般,裝修以黑色為主調,營造時尚及型格風格,部份位置更可望到咖啡師製作咖啡🤩[慢煮雞扒]自家製忌廉磨菇貓耳朵意粉🐔🍝貓耳朵意粉充滿好香的蘑菇味道,索晒忌廉汁,濃郁及香味俱全,口感軟硬適中,好有嚼勁,非常好味,配埋呢塊慢煮雞扒絕配,雞扒分件上,食落雖然有少辣,但食微煎香的味道😚香煎三文魚配檸檬芝士忌廉意大利飯🐟🍛三文魚外表微焦,煎得香脆可口,肉質嫩滑,能保持住鮮嫩多汁口感,配埋酸甜檸檬汁,提升鮮味及口感層次;而意大利飯同樣索晒忌廉汁,口感濕潤,絕對推薦👍🏻紫糬麻糬窩夫配香草雪糕 (半份)🧇甜品同樣出色,價錢合宜又多選揀,窩夫已切好,整得好靚,窩夫表面已鋪滿芋圓粒粒,窩夫中間有滿滿的麻糬,咬落煙煙韌韌,外脆內軟;配上冰凍的曲奇雪糕,又係好好味,重點係呢款窩夫仲有紫薯味既cream,非常有驚喜😻青梅竹馬🍹小妹一向好少飲酒,今次就試吓,呢款青梅竹馬用咗梅酒加梳打水及青檸汁製作,味道易入口,好夾,即使平日小妹好少飲酒都覺得相當不錯🤗熱抹茶鮮奶🍵濃厚綠茶及

[慢煮雞扒]自家製忌廉磨菇貓耳朵意粉🐔🍝

香煎三文魚配檸檬芝士忌廉意大利飯🐟🍛

紫糬麻糬窩夫配香草雪糕 (半份)🧇

青梅竹馬🍹

熱抹茶鮮奶🍵
濃厚綠茶及奶香味道,面頭拉花同樣好有心思,飲落唔會有苦澀味,仲有濃郁抹茶味道,喜歡抹茶的朋友仔絕對必叫🥳

從食物質素及價錢來看,絕對感受到呢間係香港良心餐廳💛 聽住歌+有情調的氣氛下食飯,真心一讚🫶🏻
2024-07-29 4529 views
Cafe已全黑裝修 型格低調 已經去過幾次 價錢合理 食物質素相當唔錯😎 所以已經多次到訪~◾️水牛城雞翼 $88Total有8隻 非常入味👍🏻 相比一般水牛城雞翼無咁酸反而帶甜 只係微微微辣 好啱我口味!🤍 旁邊仲有甘筍條同沙律菜 罪惡感大大減輕◾️蘆筍帶子墨汁意粉 $129意粉質地軟硬適中 墨汁味濃郁 配咗3粒煎香咗嘅帶子同翠嫩嘅蘆筍 整體份量都唔少◾️自家製煙燻豬腩配黑啤意大利飯 $138意大利米稍為偏淋 不過重味人士應該好鍾意!芝士味十分香濃 食到淡淡嘅黑啤味 配上酸酸地嘅青蘋果粒🍏 豚腩片煙熏味濃郁 油脂滲晒落晒飯 惹味!◾️Dirty Tiramisu $68非常貼心🤍🤎雪凍左個碟 減慢甜品溶嘅速度Cream嘅比例較多 除咗手指餅 最特別係配搭咗朱古力醬同威化餅 味道非常濃郁👍🏻 食落令口感更加豐富😌可惜咖啡味唔算太濃◾️竹炭黑芝麻鮮奶$48一開始上枱見到係淺灰色 有啲失望心諗一定好淡味啦 點知飲落滑得嚟 芝麻味都算濃郁 最重要係唔甜🖤

◾️水牛城雞翼 $88
水牛城雞翼