2021-04-29 39 views
Boring?!❤️🥱😍去食野絕對唔會boring既boring cafe~裝修係滿滿的田園風格,位置係超方便既新都會廣場,下午茶黎high tea或者夜晚黎食dinner都同樣chill 爆,我今次係夜晚6點零左右黎,去到7點幾餐廳已經全場爆滿‼️餐牌食物同飲品選擇種類超多的喔~白酒煮青口"幾香口 清清地既感覺 同埋青口都幾新鮮"醬燒美國豬肋骨配薯角"豬肋骨都好多肉食喔 同埋上面既係超開胃既bbq醬 再加埋惹味新鮮炸起薯角係絕配"虎蝦墨魚汁意大利飯"擺盤好靚 意大利飯軟硬適中 口感唔錯 但係如果蝦可以多d 就好啦哈"曲奇咖啡"咖啡味都尚算足夠 有少少曲奇喺上面 同埋飲落唔會太甜"青蘋果冰茶"fresh fresh 之選 可解食物油膩感"
Boring?!❤️

白酒煮青口
"幾香口 清清地既感覺 同埋青口都幾新鮮"

醬燒美國豬肋骨配薯角

虎蝦墨魚汁意大利飯

曲奇咖啡
"咖啡味都尚算足夠 有少少曲奇喺上面 同埋飲落唔會太甜"

青蘋果冰茶
"fresh fresh 之選 可解食物油膩感"
1K
2021-04-29 552 views
葵芳新開的小清新cafe,格調優雅,裝潢簡樸明亮,綠油油的草牆上的霓虹燈,很適合打卡,感覺愜意。多款Dinner set可以mix & match,選了A主食+B主食+小食套餐 ($238),豐富又抵食。匈牙利鵝肝意大利飯 (Set +$28)鵝肝煎封至金香酥脆,入口綿密即化,油份四溢,脂香迷人。意大利飯口感濃稠,每粒飯都被忌廉汁包裹著,連同鵝肝的油花享用,增添獨有的油溢香,邪惡誘人。香草牛油汁伴本菇燒春雞 燒春雞油光亮澤,雞皮微微脆焦,雞腿肥美,大啖咬下,肉質香嫰,配上香草牛油汁作調味,汁香舔舔脷,伴以粗身薯塊,脆卜卜,愈食愈滋味! 白酒煮青口青口圓厚,質感挺身,完全浸泡在白酒忌廉汁,咀嚼時散發奶油香氣,奶滑鮮甜,加上洋蔥的點綴,鮮味十足,食指大動。Boring Punch (Set +$12)入口果香濃郁,清新橙香加上馥郁菠蘿香,濃甜蜜意,十分解渴,適合愛甜的客人。藍橙皮荔枝冰沙 (Set +$12)天藍色的賣相,十分夢幻,特飲是荔枝冰沙混合藍柑風味糖漿,入口是豐潤的荔枝甜香,冰沙慢慢溶化,令人甜思思。只要Like BORING?! 的social media,並留言及標籤3位朋友

匈牙利鵝肝意大利飯 (Set +$28)

香草牛油汁伴本菇燒春雞

白酒煮青口

Boring Punch (Set +$12)

藍橙皮荔枝冰沙 (Set +$12)
只要Like BORING?! 的social media,並留言及標籤3位朋友,餐廳會抽出20位幸運兒,送晚市精選組合套餐。
Type of Meal
Dinner
跟久沒見面的朋友來到葵芳新都會廣場晚飯,她選了這間『Boring?! 』, 店內屬型格的西餐廳格局,點睇都唔會悶,一於入去試試。❣️✨ 🌼 套餐 (B+B+S)$278 🎯日本蟹膏意大利飯松葉蟹造型趣怪可愛,蟹蓋底下藏有滿滿的蟹肉, 意大利飯煮得軟糯且吸滿蟹膏的醬香味,又有些蟹肉,蟹子, 蘑菇和洋蔥增加口感,一下子就食至清碟。❣️🎯美國特級牛柳拼帶子朋友點的特級牛柳外型有點彎曲,點的7成熟,生熟度剛好, 牛柳肉汁豐富,有咬口但不韌,輕煎過的帶子鮮嫩可口,伴碟的薯蓉沾上蛋黃醬同食,入口更香更滑。❣️❣️白酒煮青口 大大隻的青口加入了酸芝士,白酒和香草同煮, 白汁的味道濃郁,配合青口同食很開胃。❣️🎯芒果奇異果乳酪沙冰 (+$12)橙黃色的沙冰配上鋸齒型的奇異果,賣相唔錯,入口好香芒果和奇異果的味道,沙冰軟綿綿,好香甜。❣️🎯薄荷朱古力沙冰 (+$12)朱古力沙冰賣相高貴,朋友說越飲越好飲,中意飲薄荷朱古力的朋友可以一試。餐廳用新穎的套餐組合計算收費,價格比散叫優惠超多,總價300多元便有2 款主菜,小食及2 杯特飲,真係好抵。❣️總括來說『Boring?!』的出品不錯,價錢實惠,店員也份外有禮, 此次
跟久沒見面的朋友來到葵芳新都會廣場晚飯,

✨ 🌼 套餐 (B+B+S)$278

🎯日本蟹膏意大利飯

🎯美國特級牛柳拼帶子
朋友點的特級牛柳外型有點彎曲,點的7成熟,

❣️白酒煮青口
大大隻的青口加入了酸芝士,白酒和香草同煮,
白汁的味道濃郁,配合青口同食很開胃。❣️

白酒煮青口

🎯芒果奇異果乳酪沙冰 (+$12)
橙黃色的沙冰配上鋸齒型的奇異果,賣相唔錯,
入口好香芒果和奇異果的味道,沙冰軟綿綿,好香甜。❣️

芒果奇異果乳酪沙冰

🎯薄荷朱古力沙冰 (+$12)
朱古力沙冰賣相高貴,朋友說越飲越好飲,
中意飲薄荷朱古力的朋友可以一試。

薄荷朱古力沙冰

餐廳用新穎的套餐組合計算收費,

總括來說『Boring?!』的出品不錯,
價錢實惠,店員也份外有禮,
此次用餐體驗不錯,必定會再來食飯。😆❣️
$176 (Dinner)
薄荷朱古力沙冰
2021-04-27 68 views
-Boring?!🍽-平時去親葵芳都淨係會去葵廣掃街🤣早幾日行幾新都會發現依間餐廳個名幾特別又好有少女feel就想試下🤪值得讚既係個個店員都好有禮貌☺️另外而家做緊promotion,只要follow ig/fb就有機會免費享用晚市精選套餐🤩-Set Dinner🍴 匈牙利鵝肝意大利飯🍛 $138真係超級超級超級好味‼️(重要的事要説3次🤣)鐘意食鵝肝既朋友仔必試👍🏼🤤成個飯都充滿鵝肝味🦢risotto好creamy仲有d菇令到個飯多左層次🥰小編絕對會為咗個飯再去幫襯😍-🍴 紐西蘭時令蜆香辣意大利粉🍝 $138意粉好香蒜蓉同橄欖油味😛而家蜆肉份量多😂但相對個飯就冇咁特別😂-🍴 蟹肉釀大菇 $60雖然蟹肉味唔係好出,但大菇上面d芝士焗到好香😋-🍴 士多啤梨奶昔🍓🥛/芒果奇異果乳酪冰砂🥭🥝如果奶昔可以creamy啲結d就會好正😛芒果奇異果冰砂好解渴👍🏼-🌟評分:🏅🏅🏅🏅🏅地址: 葵芳興芳路223號新都會廣場2樓
Boring?!🍽

Set Dinner
🍴 匈牙利鵝肝意大利飯🍛 $138

🍴 紐西蘭時令蜆香辣意大利粉🍝 $138

🍴 蟹肉釀大菇 $60
雖然蟹肉味唔係好出,但大菇上面d芝士焗到好香😋

🍴 士多啤梨奶昔🍓🥛/芒果奇異果乳酪冰砂🥭🥝

🌟評分:🏅🏅🏅🏅
🏅地址: 葵芳興芳路223號新都會廣場2樓
2021-04-25
  • 匈牙利鵝肝意大利飯
2021-04-27 417 views
去葵芳看舞台劇前就先到新都會廣場醫醫肚~選了這間性價比不錯的西餐廳,可以自選主菜組合,另送小食一份。入座後見到餐廳有推廣活動的宣傳,只要 Like & Follow 社交平台,留言tag 3個朋友就有機會抽到 Free Dinner Set,名額20個,可以去試試運氣喔🦥我們點了B+B套餐,小食選了白酒煮青口。一上菜就聞到濃濃的香氣,醬汁非常creamy,而且青口也很大顆飽滿,入口舌齒間佈滿濃郁的鮮香和奶油香主食點了一份醬燒美國豬肋骨配薯角,份量十足,BBQ 風味很惹味,甜中帶鹹的調味,解了烤肉的油膩感,一口咬下去非常過癮。薯角也炸得香酥好吃另點了日本蟹膏意大利飯,令人驚艷的菜色~~沒想到蟹膏的味道如此濃厚!!除了蟹膏外,還有滿滿的蟹肉🦀🦀 鮮味大爆發,而且意大利飯很濕潤順口,超好吃,值得encore👍🏼飲品方面,點了一杯季節限定的Rose Lychee Mojito和一杯香蕉朱古力奶昔。Mojito蠻清新的,而奶昔很濃稠好喝~

日本蟹膏意大利飯

飲品方面,點了一杯季節限定的
日本蟹膏意大利飯
是日晚上黎到位於葵芳新都會廣場的「Boring?!」吃晚餐,店內裝修簡約別緻,感覺舒適。餐牌上設有晚市精選組合套餐餐廳仲做緊推廣優惠,凡like and follow餐廳社交平台,將會抽出20位幸運兒,送出晚市精選組合套餐芝士焗蠔一客有四隻焗蠔,表面鋪了滿滿的芝士🧀蠔肉質素不錯香橙百香果汁伴三文魚連皮三文魚外層煎到脆脆的,魚肉仍然保留鮮嫩口感,伴以甜甜的香橙百香果汁,好好食啊匈牙利鵝肝意大利飯意大利飯加入雜菌及忌廉烹調,充滿奶油及菇菌香,味道同口感都好豐富!配上油潤肥美的匈牙利鵝肝,充滿鵝油香,不得了哦洋甘菊茶清雅脫俗的洋甘菊茶,舒肝明目香蕉朱古力奶昔奶昔口感順滑,入口充滿香蕉同朱古力香,唔會太甜,好好飲

芝士焗蠔

一客有四隻焗蠔,表面鋪了滿滿的芝士🧀蠔肉質素不錯

匈牙利鵝肝意大利飯

洋甘菊茶

清雅脫俗的洋甘菊茶,舒肝明目

香蕉朱古力奶昔

奶昔口感順滑,入口充滿香蕉同朱古力香,唔會太甜,好好飲
$150 (Dinner)
2021-04-25 48 views
當天一行三人本打算到餐廳用餐,但因當時未人齊,餐廳便安排後面排隊的五人先行入座,(我覺得這是沒問題及合理的安排的,因為我當時未齊人)但隨後當我地到齊人時,餐廳竟然空着一張四人枱也不給我地入座,我認為這是完全不能接受!我地隨後亦離開,亦會將此餐廳列入黑名單!

去親葵芳都係去葵廣掃街多, 去新都會廣場見到一間新café: Boring?! 個名幾得意, 一於去試下!佢地有好多款晚市套餐 ($208起) 自由配搭, 全部都會送一份小食, 真係幾抵食!我點咗個B+B套餐 $278, 份量都幾多, 可以+$9配餐湯/ 沙律/ 咖啡/ 茶, +$12可以升級特飲, 真係幾抵食!🔹白酒煮青口 係套餐送既小食, 竟然一份有5隻青口咁多, 全部都好大隻肥美, 鮮味幾出, 配白酒忌廉汁調得幾好, 好推介嘅一道菜, 單點都係$45炸!🔸日本蟹膏意大利飯 意大利飯軟硬度適中, 蟹肉好多, 仲有滿滿嘅蟹膏, 用黎伴飯好香🤩👍🏻🔹香橙百香果汁伴三文魚 份量好多, 三文魚面層煎得香脆, 肉質鮮嫰, 配香橙百香果汁, 酸酸甜甜幾開胃, 仲連埋好濃味嘅紫薯😋🔸熱木瓜鮮奶 (+$12) 好少見cafe有木瓜鮮奶, 原來木瓜奶都有得拉花, 飲落木瓜味好出又唔會太甜, 仲好幼滑, 好有驚喜呀!😍😍🔹Rose Lychee Mojito (+$12) 唔只賣相好靚, 荔枝味好出又唔會蓋過玫瑰味, 入口好清新解渴👍🏻~整體黎講, cafe性價比幾好, 味道幾有水準, 仲有幾個打卡位

🔹白酒煮青口 [8/10]

🔸日本蟹膏意大利飯 [7.5/10]

🔹香橙百香果汁伴三文魚 [7.5/10]

🔸熱木瓜鮮奶 (+$12) [8/10]
熱木瓜鮮奶

🔹Rose Lychee Mojito (+$12) [8/10]
Rose  Lychee  Mojito

整體黎講, cafe性價比幾好, 味道幾有水準, 仲有幾個打卡位, 黎葵芳既話值得試下!
2021-04-11
Type of Meal
Dinner
熱木瓜鮮奶
Rose  Lychee  Mojito
2021-04-24 48 views
每日生活都係重覆返工放工?咁悶日子點過好?放工同媽咪食返餐輕鬆一下就好了😁今次近近地係新都會到食 Boring ,見佢套餐款式都ok ,食幾次都唔會 Boring 喎🤣我地選左以下兩款主菜,加一個小食,兩杯特飲 :⚛ 白酒煮青口 ~ 大隻的青口係忌廉白酒下游水咁😍,青口吸收哂白酒的香氣和忌廉汁滑溜好鮮甜。⚛ 香橙百香果汁伴三文魚 ~ 煎的香脆的三文魚皮,三文魚柳沾一點個汁入口香甜肉質肥美, 伴碟的紫薯球超吸引,除靚色外,口感甜蜜,配搭一流。⚛ 紐西蘭時令蜆香辣意大利粉 ~ 喜歡用海鮮加點辣椒炒意粉,最食得出食物的原味。🍹 Boring Punch ~ 知道媽咪鍾意菠蘿,所以點左呢杯比佢嘆, 底層係用OJ橙汁加菠蘿,面層加左碟豆花,好靚的一杯,吸引清甜。🍹 野莓乳酪沙冰 ~ 悶悶的我緊係要叫返d 沙冰凍醒下自己, 野莓乳酪就最岩我入口酸酸甜甜又滑口 I Like 😍

我地選左以下兩款主菜,加一個小食,兩杯特飲 :

(●❛⃘ᗜ​❛⃘●)੭ु⁾⁾-呢間野dinner 2人set都幾抵食有唔同pasta, risotto, 肉類比你簡,然後包一個小食同埋2杯野飲。埋單都係300-400蚊, 算係不錯的西餐!-食左個鵝肝risotto,略嫌佢煎得唔夠香脆,但油香都不錯, 令個risotto生色不小。-焗蠔呢個小食唔洗叫,一食入口得成舊cheese,蠔仔失了蹤! 得個丁屎咁大!-Waffle不過不失,口感算係既light!,唔會係死實一舊的waffle!
(●❛⃘ᗜ​❛⃘●)੭ु⁾⁾

呢間野dinner 2人set都幾抵食
有唔同pasta, risotto, 肉類比你簡,
然後包一個小食同埋2杯野飲。
埋單都係300-400蚊, 算係不錯的西餐!
食左個鵝肝risotto,
略嫌佢煎得唔夠香脆,
但油香都不錯, 令個risotto生色不小。
焗蠔呢個小食唔洗叫,
一食入口得成舊cheese,
蠔仔失了蹤! 得個丁屎咁大!
Waffle不過不失,
口感算係既light!,
唔會係死實一舊的waffle!
2021-04-23 383 views
這家叫悶的餐廳,其實並不悶!以意大利飯/粉+扒類為主調,飲品有奶昔沙冰之類特別一提,原來他們正在做優惠,IG tag 送飲品,參加FB活動還有機會收到免費二人餐,滿不錯的!環境:很多綠化植物,坐位很舒適的餐廳服務:很細心的服務,照顧周到,會詢問客人有否食物敏感,就此推介客人哪款東西可吃,非常貼心食物:A+B+S $238+18蜜糖蒜香雞翼非常香甜的烤雞翼加上少量的少蒜,兩個衝擊之下甜中帶咸,好吃呀明太子意大利麵白白的意麵沒有加奶反而有點不會太膩的感覺,意麵很夠彈牙煙韌,味道香甜中帶蛋黃醬的醇滑,不俗香橙百香果汁三文魚這份七分熟的三文魚令人驚喜,入口軟稔,又夠肥美,不會有過鞋的情況,加點甜甜的香橙百香果汁又可解膩另外還有幾個健康的配菜,藜麥,紫薯蓉,沙律。奧米加三跟膳食纖維組合,比想像中健康!菠蘿椰子沙冰少有地完全無奶的沙冰,甜香的菠蘿加上低升糖的椰子水,亦是不俗作為商場cafe,我覺得他們做得很不錯了

環境:
很多綠化植物,坐位很舒適的餐廳

服務:

食物:
A+B+S $238+18

蜜糖蒜香雞翼

明太子意大利麵

香橙百香果汁三文魚

菠蘿椰子沙冰

作為商場cafe,我覺得他們做得很不錯了
$150 (Dinner)
晚市精選組合套餐🍽,價格都算好抵💕,2人餐 $208起,可以有不同組合,詳細睇返張餐牌🌳❤️📍匈牙利鵝肝意大利飯🦢(單點$138,組合套餐Section A +$28)鵝肝超香,上桌時已經聞到香味濃郁!忌廉香濃,意大利飯有不同的菇菇🍄,增添口感同時相當好吃😋!📍香橙百香果汁伴三文魚🐟(單點$148,組合套餐Section B)三文魚🐟外皮煎得脆卜卜,紫薯薯蓉🍠鹹香細滑😋👍🏻配健康藜麥👍🏻,百香果汁酸酸甜甜💦,相當開胃😋💕📍白酒煮青口🐚(單點$45,組合套餐Section S)白酒味道清香,洋蔥和迷迭香香味濃郁🌿,與忌廉結合,順滑無比,六隻大青口🐚沾滿醬汁,鮮味出色😋😋👍🏻📍荔枝蘆薈沙冰🍹(+12)荔枝味沙冰很清爽,有粒粒蘆薈🌿📍Boring Punch🍸(+12)碟豆花漸層漂亮🌈味道是橙汁🍊和菠蘿汁混合🍍

📍白酒煮青口🐚(單點$45,組合套餐Section S)

📍荔枝蘆薈沙冰🍹(+12)
荔枝味沙冰很清爽,有粒粒蘆薈🌿

📍Boring Punch🍸(+12)
碟豆花漸層漂亮🌈味道是橙汁🍊和菠蘿汁混合🍍

2021-04-19 45 views
今日同朋友離葵芳到行街,去到夜晚個時係新都會廣場到兩間餐廳食飯,上網見到依間餐廳人氣好高,於是離trytry,真係幾高質,價錢仲要好抵食🤩同朋友兩個叫左一個套餐,有晒前菜主菜野飲,都係$340,仲要野食勁好食勁高質,抵到爆🤩匈牙利鵝肝意大利飯十級推薦🥳 鵝肝味道好出好香,煮到好香,加上配埋白汁嘅意大利粉食,一啲都唔會乾爭爭,口感好有層次😚 而且成個飯裏邊仲有勁多配料同埋蘑菇,jeng😋香橙百香果汁半三文魚又係另一樣嘅必食推介,三文魚肉質勁鮮嫩,仲要外層烤到好香脆😋白酒煮青口食過最好味嘅白汁青口!一嚟到嘅時候熱辣辣,已經聞到好香嘅酒味,而且青口勁新鮮,裏面仲配左香草同埋洋蔥,真係超級好味💕蜜桃梳打同埋香蕉朱古力奶昔兩杯都好好飲,味道勁清新尤其是係香蕉朱古力🍫香蕉同埋朱古力味道好濃,仲要好夾😛

匈牙利鵝肝意大利飯

香橙百香果汁半三文魚

蜜桃梳打同埋香蕉朱古力奶昔

2021-04-19 42 views
星期六去葵芳行街食飯,周圍餐廳都好full,拎晒成商場餐廳既飛😂睇下邊間快就食邊間,最後食左呢間「boring」西餐廳,我地食左個二人套餐,兩個主菜送一個小食小食揀左蜜糖蒜香雞翼炸得香脆既雞翼配上香甜既蜜糖醬,仲有炸蒜粒舖面,中意甜就一定覺得正,個汁幾特別主菜有虎蝦墨魚汁意大利飯墨魚汁覆蓋住每粒意大利飯,十分creamy.仲有隻大大既虎蝦,肉質爽口新鮮,成件事好match同埋叫左香橙百香果汁伴三文魚又係甜甜地清新既味道,配上煎琴個皮好香脆,熱辣辣既三文魚排,幾好既新嘗試芒果奇異果乳酪沙冰 新鮮攬拌既芒果同奇異果,口感好fresh凍榛子咖啡咖啡香濃值得一試

小食揀左蜜糖蒜香雞翼

主菜有虎蝦墨魚汁意大利飯

同埋叫左香橙百香果汁伴三文魚

芒果奇異果乳酪沙冰
新鮮攬拌既芒果同奇異果,口感好fresh

凍榛子咖啡
咖啡香濃值得一試
2021-04-15 69 views
難得同朋友放工去行街食飯吹下水👭🏻係開心仔嘅~.📍Boring Cafe.💫Dinner Set ($238) - 好抵食!!一個價錢包2個main、1個小食~🦐虎蝦墨魚汁意大利飯 - 黑媽媽嘅墨魚汁risotto好creamy😆虎蝦勁彈牙~如果個飯都加返啲蝦粒或者墨魚粒就更加perfect😍🐮美國特級牛柳(8oz)拼帶子 - 極juicy!!一切開“嘩”左出嚟~7成熟唔會太生仲要係勁淋身嘅牛柳🤣好正啊癡線🥔墨西哥脆薯格 - 小食都大大份!有賣飛佛嘅牛油果醬啊🤤🤤薯格勁脆口~停唔到個嘴🍹Rose Lychee Mint (+$12) - 漸變粉紅色嘅野飲通常最得女仔歡心☺️飲落荔枝味好重~甜度啱啱好!🍹Boring Punch (+$12) - 有OJ橙汁做base🤣橙味濃~碟豆花令到視覺上好靚😍
難得同朋友放工去行街食飯吹下水👭🏻係開心仔嘅~
📍Boring Cafe