Restaurant: BRICK LANE (圍方)
Info:

晚上嗌左set餐食一開頭就比左兩碗湯飲湯碗都比較大 已經佔左張枱好多位之後比帶子前菜枱面開始好逼 跟住女trainee拎住另一盤啡菇前菜黎 佢埋到黎見到張枱冇咩位就講Oh my god但佢冇諗住等我地飲完湯之後上呢碟starter 而係夾硬放搞到好似逼人快啲食咁😪飲完湯 食完前菜 用完既叉放左係碟上面女trainee埋黎收啦佢就講fork 我地冇理佢繼續重覆大聲咁講 fork fork fork我地話 you can take it away佢先肯收比一支新既叉有咁難咩同埋唔想用過既叉食main ccourse都好正常姐最好笑係 我地食main course 嗌左鴨腿紅菜頭risotto份量都多諗住慢慢食食到一半 碟上係仲有飯同肉 女trainee走黎問我地 are you finish?真係黑人問號?女trainee啲服務態度令我以為去左茶記食飯真係唔會再黎食 同唔會介紹朋友黎食
晚上嗌左set餐食

嗌左鴨腿紅菜頭risotto
份量都多
諗住慢慢食
食到一半 碟上係仲有飯同肉
女trainee走黎問我地 are you finish?
真係黑人問號?

女trainee啲服務態度令我以為去左茶記食飯
真係唔會再黎食 同唔會介紹朋友黎食
$400 (Dinner)
2024-01-12 340 views
2023最後一日約咗好朋友去大圍圍坊brick lane食個靚早餐!Brick lane 本身唔係好多分店有早餐,所以想試試佢,叫咗個Benedict eggs with smoked salmon 。一上菜好有驚喜,除咗主角Benedict eggs 仲擺咗啲沙律菜同西柚伴碟,加左少少意大利黑醋,可以中和下本身比較漏嘅Benedict eggs 。成個擺盤都好靚仔。一切開隻雞蛋,啲蛋汁就流晒出嚟!煙三文魚又唔會死咸,好香三文魚味,配埋個麵包一齊食真係超正! 成個早餐set 仲跟一杯餐飲,叫咗杯橙汁,好fresh 唔會死甜,又大大杯咁夠曬飲呀!雖然成個早餐食咗80幾蚊,但啲食物質素同環境都真係唔錯👍值得一試

星期日中午1點,open rice 見咁多人like,本身都驚無位,點知嚟到得3成入座。 嘢食唔合格,最差係個聖誕餐嘅牛排,叫7成,來了10成,食前部份都勉強可以,後部份(牛扒食到後半)以經變成擦子膠。個Chessboard ….. 我英國大,未食過一舊硬cheddar切到成隻麻雀咁大咁上枱😅,真係其他食評講嘅英倫風? 英國邊個埠?😅😅 仲有啲cold cut黐實晒,係好實😅。Fish and Chips更無可能係英倫風,一來魚同炸粉一切分開散晒,二來如有係英國style,咁salt and vinegar呢? 唔怪之得無人,但咁多like😅😅,呃咗😅Service態度,係有一個人正常,其他人都係普通standard 之下。

仲有啲cold cut黐實晒,係好實😅。

$240 (Lunch)
2023-12-03 229 views
BRICK LANE (圍方) 推出多款夏日海鮮新滋味位於大圍車公廟路的BRICK LANE (圍方) 推出多款夏日海鮮新滋味,每一道菜式都十分豐富多樣,令人大呼過癮。首先,店內的龍蝦濃湯散發着濃郁的香氣,每一口都能感受到湯頭的豐富濃郁和新鮮龍蝦肉的鮮美。接著,軟殼蟹班尼迪蛋蟹肉軟嫩多汁,班尼迪蛋醬汁濃郁搭配,帶來一種獨特的滋味體驗。如果您喜愛義大利料理,店內的龍蝦蕃茄扁意大利粉一定不能錯過。意大利粉口感彈牙,搭配酸甜可口的蕃茄醬汁和新鮮的龍蝦肉,味道豐富多樣。此外,店內的北海道帶子牛油果沙律清爽可口,每一口都能感受到食材的新鮮和滋味的美妙。BRICK LANE (圍方) 位於3樓332號舖,歡迎您前來品嚐。
BRICK LANE (圍方) 推出多款夏日海鮮新滋味

今晚與認識18年的朋友晚飯到大圍「圍方」試新餐廳🔅北海道帶子牛油果沙律帶子超大顆配上蟹肉、牛油果及不同的蔬菜醬汁酸酸甜甜突顯出蔬菜的新鮮配搭得不錯🔅地中海鱸魚柳海鱸魚新鮮、肉質鮮嫩魚皮煎至脆香將鱸魚柳與馬鈴薯、蕃茄、香橙和黑橄欖搭配在一起,營造出豐富的層次感和風味🔅晚餐套餐海陸盛宴焗龍蝦🦞厚牛柳牛柳五成熟剛剛好又厚又軟林林牛味濃郁、充滿肉汁龍蝦比較一般🔅套餐沙拉豬頸肉青木瓜沙律豬頸肉爽彈,不會太乾以套餐沙律來說料滿滿墊底的青木瓜有驚喜新鮮、充滿口感但價格不便宜兩人接近$900
今晚與認識18年的朋友晚飯
到大圍「圍方」試新餐廳

🔅北海道帶子牛油果沙律
帶子超大顆
配上蟹肉、牛油果及不同的蔬菜
醬汁酸酸甜甜
突顯出蔬菜的新鮮
配搭得不錯

🔅地中海鱸魚柳
海鱸魚新鮮、肉質鮮嫩
魚皮煎至脆香

牛味濃郁、充滿肉汁
龍蝦比較一般

🔅套餐沙拉
豬頸肉青木瓜沙律
豬頸肉爽彈,不會太乾
以套餐沙律來說料滿滿
墊底的青木瓜有驚喜
新鮮、充滿口感

但價格不便宜
兩人接近$900
2023-11-21 236 views
British low tea ($388 for two)層層都係麵包,上面有蛋治下面有火腿芝士三文治,雖然係有三文魚同埋foie gras 但係個底都係墊住一層麵包,完全冇新意,喺屋企都整到仲可能整得好味啲添 🤢 個scone又硬又乾,最後尾我同屋企人都剩返晒啲包喺度,咸點食到一半都開始反胃🥲 啲甜品得兩件好食,其餘嗰兩件味道有啲怪都食唔落。寫明係二人餐,但係甜品各樣得一件。整體嚟講完全唔值呢個價錢,388足夠食啲好有質素嘅high tea,千祈唔好中伏食呢一間嘅"low tea"好飲,係呢一餐我唯一滿意嘅地方😀
British  low  tea

Matcha  latte

好飲,係呢一餐我唯一滿意嘅地方😀
Matcha  latte
咸蛋軟殼蟹意大利麵麵質有口感咸蛋味好特出(每條麵都有少少咸蛋碎)軟殼蟹大隻(分左三份)三人分享食好香脆,蟹啖啖肉店員放上枱就點火有陣陣烈洒香味燒左幾秒雞皮好香脆切開~內裡有藜麥增添口感雞肉鮮嫩配上红椒腸醬(好惹味)配菜~有炸左羽衣甘藍(好香脆)芝士奶油薯(好好味)英式早餐最愛全日都可以order(全日早餐)共有12種食材的早餐蛋(揀炒蛋),煙三文魚,豬血腸,腸,火腿,蕃茄,煙肉,約克郡布丁,焗豆,薯餅,芝士,麵包吸引係~有約克郡布丁(口感似麵包,好鬆軟)另外~豬血腸,幾特別(唔腥,口感幾得意)少見Lavender 飲品👍環境舒服(枱與枱距離算闊)店員细心(提示烤雞起碼等3O分鐘)(不用揮手)店員都會主動添水有小朋友(主動提供小朋友餐具)

麵質有口感
咸蛋味好特出(每條麵都有少少咸蛋碎)

軟殼蟹大隻(分左三份)三人分享食

燒左幾秒
雞皮好香脆
火焰烤雞

切開~內裡有藜麥增添口感
雞肉鮮嫩配上红椒腸醬(好惹味)

配菜~有炸左羽衣甘藍(好香脆)
芝士奶油薯(好好味)

英式早餐
最愛全日都可以order(全日早餐)
共有12種食材的早餐
蛋(揀炒蛋),煙三文魚,豬血腸,腸,火腿,
蕃茄,煙肉,約克郡布丁,焗豆,薯餅,芝士,
麵包

吸引係~有約克郡布丁(口感似麵包,好鬆軟)
另外~豬血腸,幾特別(唔腥,口感幾得意)

少見Lavender 飲品
👍

環境舒服(枱與枱距離算闊)
店員细心(提示烤雞起碼等3O分鐘)

(不用揮手)店員都會主動添水

有小朋友(主動提供小朋友餐具)

2023-11-12
Type of Meal
Dinner
軟殼蟹
即時~點火~~
火焰烤雞
  • 鹹蛋軟殼蟹意大利麵
紅磚巷(Brick Lane)位於倫敦東區,因15世紀開始磚瓦製造業興盛而得名,沿路街頭塗鴉、街頭藝人表演、古董書市集、移民美食攤販等完美體現倫敦次文化風貌。以紅磚巷命名的BRICK LANE顧名思義是主打英國菜式,繼銅鑼灣、金鐘及尖沙咀分店後最近更進駐大圍全新大型商場「圍方」。英式炸魚薯條 ($188)不少英國人享用炸魚薯條時會配上青豆蓉,而這份除了自家製他他醬及檸檬汁外都加上青豆,魚柳肉質緊緻結實並保持鮮嫩,炸衣酥脆且厚薄適中,亦不會輕易皮肉分離,而粗薯條都同樣外脆內軟。招牌英式早餐 ($178)除了煙三文魚、香腸、火腿、煙肉、焗豆、薯餅、番茄、大啡菇等全日早餐中常見的食材之外,更加入英國代表食品之一——豬血腸(black pudding),主要以豬血、豬油及燕麥或其他穀物製成,雞蛋可選煎蛋或炒蛋,炒蛋軟滑水嫩且富蛋香,而多士則選用酸種麵包質感軟中帶韌。鹹蛋軟殼蟹意大利麵 ($182)軟殼蟹肉身飽滿並炸得外酥內軟,意大利麵麵質恰到好處保留彈性,加入大量鹹蛋黃烹調故能嘗出粒粒起沙口感,油潤甘香但個人認為仍可更加濃厚。招牌牛肉漢堡 ($175)牛肉漢堡厚度十足且肉味香濃,表面煎得微微焦

英式炸魚薯條 ($188)
英式炸魚薯條

招牌英式早餐 ($178)
招牌英式早餐

鹹蛋軟殼蟹意大利麵 ($182)
鹹蛋軟殼蟹意大利麵

招牌牛肉漢堡 ($175)
招牌牛肉漢堡
牛肉漢堡厚度十足且肉味香濃,表面煎得微微焦香並保留肉汁,配上芝士番茄牛油生菜實而不華,自家製洋蔥醬香甜細膩更是畫龍點晴,粗薯條則一如既往香脆可口。

烤釀原隻野雞 ($215)
烤釀原隻野雞
上菜時店員會再灒酒炙燒,令雞皮更加焦脆之餘更能逼出雞油油香,雞肉肉質軟嫩更內有乾坤釀入西班牙紅椒腸醬藜麥薯蓉混合忌廉牛油再加上芝士焗至焦香,綿密濃厚實在應記一功,除此之外伴菜更有炸羽衣甘藍可見誠意。

香草雪糕牛角包窩夫 ($98)
香草雪糕牛角包窩夫
牛角包窩夫牛油香味濃郁醇厚,酥脆厚實配以雲尼拿雪糕冷熱交融,雪糕質感近似雪葩幼滑細緻,加上烤杏仁蜜糖雖簡而精。
招牌英式早餐
招牌牛肉漢堡
香草雪糕牛角包窩夫
2023-10-18 174 views
最近去大圍就發現佢係圍方開咗分店咁新界嘅朋友仔唔洗過海都有得食喇餐廳嘅風格都係偏向英倫風為主🔸招牌棉花糖朱古力 $50呢杯招牌朱古力嘅杯邊加咗一層朱古力醬,令每一啖都充滿住濃厚嘅朱古力味,再加埋棉花糖係熱朱古力中慢慢融化,令朱古力更加幼滑。🔸香辣蝦仁羅馬披蕯 $108配料有蝦仁、菠蘿、花生、意大利淡芝士。Pizza厚度適中口感鬆軟,面層鋪滿芝士拉絲效果滿分👍🏻再搭配獨特嘅香辣調味,絕對係唔食得辣都可以享受!🔸牛肉醬水管麵 $178水管麵煮得啱啱好,搭配濃郁嘅牛肉醬同parmesan cheese,口感不錯。#FEVI_cafe#FEVI_大圍📍Brick Lane大圍車公廟路18號圍方3樓322號鋪

最近去大圍就發現佢係圍方開咗分店

#FEVI_大圍

📍Brick Lane
大圍車公廟路18號圍方3樓322號鋪
2023-09-05
$200 (Lunch)
招牌棉花糖朱古力
香辣蝦仁羅馬披蕯
2023-10-09 246 views
-Charcuterie Cheese Board送酒一流,超抵食,風乾肉拼芝士拼盤有36月西班牙黑毛火腿、紅椒腸、24月帕爾瑪芝士還有不同的pickles herbs tomatos and olive幾個人share都足夠好鍾意黑毛火腿 顏色比較深肉香味更濃-Roast Stuffed Whole Game HenNot just for the firework show味道一樣超讚烤釀原隻野雞配合西班牙紅椒腸醬、藜麥、蔬菜去焗製超級惹味少少辣,更加開胃皮脆肉嫩奶油焗馬鈴薯更加係唔可以錯過-Black Angus Ribeye Steak 120z好耐冇食過質素高嘅肉眼扒叫佢medium rare就真係完美地grill到medium rare配上燒肉汁同埋兩款鹽另加法式洋蔥烤馬鈴薯、蔬菜、烤蒜大滿足-croffle即叫即做,熱辣辣嘅croffle配上冰凍嘅雲呢拿雪糕,雙重享受,雙重滋味
-Charcuterie Cheese Board
送酒一流,超抵食,風乾肉拼芝士拼盤
有36月西班牙黑毛火腿、紅椒腸、24月帕爾瑪芝士
幾個人share都足夠
好鍾意黑毛火腿
顏色比較深肉香味更濃

-Roast Stuffed Whole Game Hen
味道一樣超讚
烤釀原隻野雞配合西班牙紅椒腸醬、藜麥、蔬菜去焗製
超級惹味
少少辣,更加開胃
皮脆肉嫩
奶油焗馬鈴薯更加係唔可以錯過

好耐冇食過質素高嘅肉眼扒
叫佢medium rare
就真係完美地grill到medium rare
配上燒肉汁同埋兩款鹽
另加法式洋蔥烤馬鈴薯、蔬菜、烤蒜
大滿足

-croffle
大圍圍方開幕已一段時間,今日到大圍探望婆婆後,順便跟媽媽到圍方逛街,再到「BRINK LANE」享用晚餐餐廳門面光鮮,環境寬敞,採用傳統英式裝潢,用上心思的擺放不同風格形態的座位,感覺悠閑舒適,是一個可以放空的好地方==========🔹龍蝦濃湯 Lobster Bisque $130湯湯品容量非常充足,質感細滑濃稠,飲到龍蝦的鮮美,鹹香豐富,更食到啖啖龍蝦肉推介指數:8/10==========🔹黑松露奶油湯 Truffle Mushroom Soup $88容量同樣充足,用上大量的黑松露及野菌煮成,入口是滿滿的黑松露及菇蓉,味道調得恰到好處推介指數:8/10==========🔹北海道帶子牛油果沙拉 Hokkaido Scallop Avocado Salad $168配蟹肉及青菜,又加入百香果帶子厚肉鮮味又緊緻,表面煎至金黃;蟹肉鮮甜細嫩沙律菜新鮮爽甜,牛油果軟滑Creamy,配上微酸的百香果及帶有獨特桃香的清甜沙律醬汁,非常滋味推介指數:8.5/10==========🔹黑安格斯肉眼扒 Black Angus Ribeye Steak $388配法式洋蔥烤馬鈴薯、蔬菜及烤蒜點選
🔹龍蝦濃湯 Lobster Bisque $130
==========
配蟹肉及青菜,又加入百香果
帶子厚肉鮮味又緊緻,表面煎至金黃;蟹肉鮮甜細嫩
==========
配法式洋蔥烤馬鈴薯、蔬菜及烤蒜
點選了70%熟成度,切開牛扒呈粉嫩狀態
牛扒厚度適中,非常夠份量;帶點筋膜的牛扒肉質緊實細密,帶有安格斯獨有的牛香,蘸上少量醬汁已足夠美味;烤馬鈴薯只用上少量調味料,食到材料的原味道
==========
🔹烤釀原隻野雞 Roast Stuffed Whole Game Hen $215
配西班牙紅椒腸醬、奶油焗馬鈴薯、藜麥及蔬菜
上菜時由店員點起火焰
將烤雞切開可見滿滿的西班牙紅椒腸醬,鹹辣平衡又有口感,夠惹味
烤雞外皮輕脆,雞肉雪白軟嫩,肉汁豐富而脂肪比例低;以適量香草及鹽調味,不錯!
首次吃到破格創新的奶油馬鈴薯,表面芝士焗至金黃,切開有雞蛋布丁的感覺,配合粉糯的薯仔,味道及口感層次俱佳;配菜翠玉瓜鮮嫩美味,炸羽衣甘藍香脆可口
🔹抹茶拿鐵 Matcha Latte (Hot) $48
配上一片抹茶曲奇,鬆脆低甜帶淡淡抹茶香
抹茶拿鐵容量多,拉花精美;厚厚濃稠的抹茶忌廉濃郁醇厚帶點輕澀及回甘,配以低甜的細滑牛奶,個人非常喜歡!
推介指數:9/10
==========
🔹招牌棉花糖巧克力 The BRICK LANE Chocolate (Hot) $53
賣相精緻吸引,可可香濃,質感順滑,加上甜度不高,飲得舒服
2023-10-05
Type of Meal
Dinner
  • 北海道帶子牛油果沙拉
  • 抹茶拿鐵
2023-10-03 231 views
放學勁肚餓😖即刻搵咗間人氣西餐「BRICK LANE」試下😜.戰斧豬扒🥩豬扒真係超巨型🤩肉質鬆軟多汁🐖肥瘦適中☺️而且十分厚肉😋配有甜薯泥🍠蔬菜🥒加咗阿根廷香草辣醬調味🌱.烤釀原隻野雞🐓有火焰Show睇🔥野雞外皮非常香脆😝肉質嫩滑,雞髀位置特別Juicy🍗加咗藜麥釀🌾搭配西班牙紅椒腸醬🌶️旁邊有奶油焗馬鈴薯🧀🧈🥔蔬菜🥬.咸蛋軟殼蟹意大利麵🍝軟殼蟹非常香口🦀意大利麵掛滿起沙咸蛋黃🥚幾特別👍🏻.龍蝦濃湯🥣濃郁龍蝦鮮味🦞質感Creamy🤤入面仲有隻大蝦🦐麵包沾上湯汁🥖好味道😉.酥脆雞翼🐔雞翼脆卜卜😆點燒烤醬幾開胃😬.新鮮草莓芝士蛋糕牛角包窩夫🧇窩夫充滿牛角包牛油香🥐表面有粒粒草莓😍芝士蛋糕口感似巴斯克蛋糕🍰加上唔太膩嘅凝脂奶油😌好味道😛.草莓奶昔🍓雖然草莓味係糖漿味🥺但勝在奶味幾重🥛.凍招牌棉花糖巧克力🍫表面有燒過嘅棉花糖☁️
酥脆雞翼🐔雞翼脆卜卜😆點燒烤醬幾開胃😬
草莓奶昔🍓雖然草莓味係糖漿味🥺但勝在奶味幾重🥛
凍招牌棉花糖巧克力🍫表面有燒過嘅棉花糖☁️
  • 戰斧豬扒
2023-10-02 284 views
今日去咗大圍新開嘅商場「圍方」吃飯。選擇了一間我向來喜歡的餐廳Bricklane。餐廳以紅磚牆和白色為主調,配合餐廳的主題。🐠地中海鱸魚柳鱸魚煎得香脆,肉質好軟滑,做到完美嘅外脆內軟嘅口感!配菜有沙律菜、蕃茄、黑橄欖、柚子,非常新鮮。沙律略嫌放得比較多油,整個碟都浸著油,如果放少點油就會更加理想呢。🍔炸雞漢堡炸雞漢堡配醃捲心菜、甘荀、洋蔥、墨西哥青椒、自家製韃靼醬,和薯條。雞肉炸過之後仍然保留多汁嫩滑,漢堡包表面有烘過,薯條是粗薯條,非常香脆。🍰芒果芝士蛋糕吃起來有好濃嘅芝士味,配搭芒果令整個甜品感覺沒有那麼膩。🍵草莓拿鐵草莓拿鐵甜度適中,唔會有很假的藥水味,泡沫香滑濃郁。

地中海鱸魚柳

🐠地中海鱸魚柳

炸雞漢堡

🍔炸雞漢堡

芒果芝士蛋糕

🍰芒果芝士蛋糕
吃起來有好濃嘅芝士味,配搭芒果令整個甜品感覺沒有那麼膩。

玫瑰拿鐵

🍵草莓拿鐵
草莓拿鐵甜度適中,唔會有很假的藥水味,泡沫香滑濃郁。
地中海鱸魚柳
炸雞漢堡
芒果芝士蛋糕
玫瑰拿鐵
2023-09-30 366 views
大圍圍方開幕以來,我們才第一次來到,感覺商場闊落、店舖面積大,逛得也舒服,不經不覺到了晚上,便找到這一家連鎖的英式餐廳食晚餐😃✏️位置(9.5/10):商場三樓,港鐵站出口有扶手電梯直達商場,非常便利✏️環境(9/10):裝修頗有歐洲特色,環境悠閒,座位舒適✏️服務(8/10):侍應主動幫忙,會幫客人拍照等,態度相當友善✏️食物(9/10):味道比想像中出色,份量充足,讓人難忘🌟煙三文魚班尼迪蛋 - $138一碟上共有兩份,班尼迪蛋香滑鮮甜,切開後有流心,和蛋黃醬融合後更加香濃,配上鮮香的煙三文魚及鬆軟的麵包,口感豐富味道討好🥰🌟燒烤西班牙黑毛豬肋骨 - $208沾滿燒烤汁的烤豬肋骨相當入味,同時肉味香濃,而且大大塊有不少肉。配菜的焗薯預先切成風琴形狀,更為入味,軟滑味美😘🌟英式炸魚薯條 - $188來到英國餐廳當然必點炸魚薯條,這裡亦煮得很不錯。炸魚超大塊,真的做到外脆內嫩,肉質十分新鮮,魚肉完全沒有散。而薯條很有薯仔香,炸得香脆而不粉,配上自家製韃靼醬及蕃茄醬食完全是欲罷不能呢😋🌟烤釀原隻野雞 - $215主角的烤釀野雞終於出場,上枱時侍應會在雞上淋上酒然後燒香,充滿酒香,加上香濃的西班牙

✏️環境(9/10):裝修頗有歐洲特色,環境悠閒,座位舒適
✏️食物(9/10):味道比想像中出色,份量充足,讓人難忘

煙三文魚班尼迪蛋

🌟煙三文魚班尼迪蛋 - $138

🌟燒烤西班牙黑毛豬肋骨 - $208

🌟英式炸魚薯條 - $188

🌟烤釀原隻野雞 - $215
主角的烤釀野雞終於出場,上枱時侍應會在雞上淋上酒然後燒香,充滿酒香,加上香濃的西班牙紅椒腸醬,燒雞味道十分豐富,而雞內釀入藜麥,同樣入味而且十分香。配菜的奶油焗薯相當香滑,啖啖香甜惹味😍
酥皮砵酒蘋果

🌟酥皮砵酒蘋果 - $78
甜品點了酥皮砵酒蘋果,很有高級蘋果批的感覺,酥皮十分香脆,蘋果味道香甜,加入忌廉後更加甜,女士一定喜歡😊
招牌綿花糖巧克力及芒果刨冰

🌟招牌綿花糖巧克力(凍) - $53
帶有香濃朱古力味的特飲,太太很喜歡😎

🌟芒果刨冰 - $58
不算太甜,芒果味香的刨冰,清清甜甜很解暑☺️

🏠BRICK LANE(大圍)
📬地址:大圍車公廟路18號圍方3樓332號舖
2023-09-27
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$535 (Dinner)
煙三文魚班尼迪蛋
酥皮砵酒蘋果
招牌綿花糖巧克力及芒果刨冰
2023-09-29 174 views
𝚁𝚘𝚊𝚜𝚝 𝚂𝚝𝚞𝚏𝚏𝚎𝚍 𝙶𝚊𝚖𝚎 𝙷𝚎𝚗 $𝟸𝟷𝟻燒雞內佈滿藜麥 雞肉juicy 伴碟嘅薯蓉軟滑香口面層烤焗至焦脆 整道菜份量十足𝙾𝚖𝚎𝚕𝚎𝚝𝚝𝚎 $𝟷𝟸𝟾可以自選三款配料 我揀左Mushrooms Spinach Tomato 呢個配搭都唔會出錯😎side仲會有薯條𝙷𝚘𝚔𝚔𝚊𝚒𝚍𝚘 𝚂𝚌𝚊𝚕𝚕𝚘𝚙 𝙰𝚟𝚘𝚌𝚊𝚍𝚘 𝚂𝚊𝚕𝚊𝚍 $𝟷𝟼𝟾滿滿蟹肉加上大大粒帶子 清新之選𝙿𝚘𝚛𝚔 𝚃𝚘𝚖𝚊𝚑𝚊𝚠𝚔 $𝟸𝟸𝟾戰斧豬扒份量十足 加上pesto sauce 味道好夾𝙼𝚎𝚍𝚒𝚝𝚎𝚛𝚛𝚊𝚗𝚎𝚊𝚗 𝚂𝚎𝚊𝚋𝚊𝚜𝚜 𝙵𝚒𝚕𝚕𝚎𝚝 $𝟷𝟿𝟻魚肉嫩滑 調味較淡 有d細骨 進食時要小心𝙱𝚁𝙸𝙲𝙺 𝙻𝙰𝙽𝙴 𝙰𝙿𝙰 𝙲𝚛𝚊𝚏𝚝 𝙱𝚎𝚎𝚛 $𝟽𝟾自家手工啤酒 白桃果香 帶甜甜果香 容易入口 味道比例平衡𝙴𝚝𝚘𝚗 𝙼𝚎𝚜𝚜 𝚂𝚙𝚑𝚎𝚛𝚎 $𝟽𝟾蛋白球入面係士多啤梨雪糕 底部仲有新鮮士多啤梨同clotted cream 賣相精美之外口感亦十分有層次 必點+𝟏𝟎%𝑺𝒆𝒓𝒗𝒊𝒄𝒆 𝑪𝒉𝒂𝒓𝒈𝒆 / 𝑻𝒐𝒕𝒂𝒍 𝑨𝒎𝒐𝒖𝒏𝒕 $𝟏𝟏𝟗𝟗
𝚁𝚘𝚊𝚜𝚝 𝚂𝚝𝚞𝚏𝚏𝚎𝚍 𝙶𝚊𝚖𝚎 𝙷𝚎𝚗 $𝟸𝟷𝟻
燒雞內佈滿藜麥 雞肉juicy 伴碟嘅薯蓉軟滑香口