2020-04-26
#double👧🏽👧🏻吃在深水埗-【🥤🥤🥤】..#🥭👧🏻-🔸芋圓奶茶🥤 (S) ($22)(本身👧🏻叫S size 但店員落錯單 整咗杯L size🤣)///芋圓好似食緊芋頭粒 比較硬 唔似平時食嗰啲咁煙韌🤔 紅茶底🌱 但隻茶個味道好奇怪 茶味唔突出奶嘅份量感覺好少 茶同奶好似分開咁😖 反而甜味更突出🙈 叫咗少甜但都偏甜味道有待改善呢~👀(慶幸價錢幾平🤣 👧🏻都冇咁心痛)---------🍴食物:3/10🏝環境:N/A🛋服務:4/10💲價錢:7/10💥翻兜指數:3/10-🍴餐廳名稱:茶太郎📍地址:深水埗福榮街119-125號恆誠大廈地下D1A號舖-🔎餐廳類別👉🏼#double_外賣店🔎食物種類👉🏼#double_飲品🔎菜式類別👉🏼#double_台灣菜🔎選擇口味👉🏼#double_甜-#double_official #double_兩姐妹#🍋👧🏻#double_mango #double_apple #doubleig #doublefood #相機食先 #hkig #hkgirl#hkfood #hkfoodieblogger #hkfoodie #hklife #hk#hk85
【🥤🥤🥤】
#🥭👧🏻
🔸芋圓奶茶🥤 (S) ($22)
///
芋圓好似食緊芋頭粒 比較硬 唔似平時食嗰啲咁煙韌🤔
紅茶底🌱 但隻茶個味道好奇怪 茶味唔突出
奶嘅份量感覺好少 茶同奶好似分開咁😖
反而甜味更突出🙈 叫咗少甜但都偏甜
味道有待改善呢~👀
(慶幸價錢幾平🤣 👧🏻都冇咁心痛)
---------
🔎餐廳類別👉🏼#double_外賣店
🔎食物種類👉🏼#double_飲品
🔎菜式類別👉🏼#double_台灣菜
🔎選擇口味👉🏼#double_甜
#double_mango #double_apple #doubleig #doublefood #相機食先 #hkig #hkgirl#hkfood #hkfoodieblogger #hkfoodie #hklife #hk#hk852#likeforlikes#一路食一路post#茶太郎#珍珠奶茶#芋圓#深水埗