心血來潮想吃熱狗,之前已經知道這家熱狗店很出名,今天專程坐車來大埔試一下,這裏只做外賣,沒有堂食德國風情熱狗$38滿滿的酸菜絲鋪在熱狗腸上,麵包熱辣辣非常鬆軟,可惜的是酸菜絲的確只有酸味,沒有德國酸菜特有的香味,我認為這點齊柏林做得較好黑啤肉醬熱狗$44酸酸甜甜的肉醬當中,真的有黑啤酒的味道,兩者融合得很好,只有啤酒花的香,沒有喝啤酒時的苦澀味,非常出色,十分推介香辣手撕雞熱狗$44真的頗辣的手撕雞,雞肉不算嫩口,個人認為這個沒什麼特別,我會推介黑啤肉醬熱狗多點三款熱狗的熱狗腸都是同一款,這點有些失望,總括來說我認為這家的份量大一點,但味道是齊柏林好吃一點

德國風情熱狗$38

黑啤肉醬熱狗$44

香辣手撕雞熱狗$44

• 黑啤肉醬
2020-12-10 544 views
想食呢間好耐,第一次食,熱狗真係好食,用料上乘,真芝士,肉醬也好濃味,但洋蒽圈炸得太老,入面啲洋蔥爛晒,外面炸過火,應該係番炸,令成件事有D美中不足,反正包都要等10分鐘,如果洋蔥圈即炸會更好
2020-12-04 5329 views
Bulldog Hotdog已開業一段時間,雖然常常路經此店,但一直都未有光顧。直至近月,愈來愈多人認識此店,同時亦好評如潮。是次藉著家中沒人煮晚飯,就外賣熱狗回家當晚餐吧!!選了皇牌熱狗及德國風情熱狗,加$18  upgrade一份做set,配小食及罐裝汽水。小食只剩薯角及洋蔥圈,就選了薯角啊!!熱狗即點即製,大約等了15分鐘才到手!皇牌熱狗的餡料有焦糖洋蔥﹑安格斯牛肉﹑炸蒜﹑各款芝士,加入sour cream,最後在面層澆上車打芝士醬。將熱狗帶到回家,就變得微暖了,但風味不減!!熱狗的份量夠大隻,幾乎有手臂那麼長,餡料亦好足!牛肉味不算好濃,配上焦糖洋蔥及炸蒜,味道偏甜,但幾惹味~~~雖然加入了幾款芝士,如mozzarella, provolone 還有白車打及橙車打芝士醬,但味道調得恰好,不會覺得好膩滯!!德國風情熱狗,餡料有酸菜絲﹑煙肉碎及洋蔥,加上茄汁和芥末醬,很基本的配搭,加了酸菜盡顯德國風味!個人認為味道較為單調,味道偏酸,但老公竟然喜歡吃這款熱狗多一點!!薯角的份量夠多又大大件,外脆內軟,好香薯味,又不會太鹹~~正!!雖然價格比同區的熱狗店略貴一點,但對於一間大街上的小

皇牌熱狗
德國風情熱狗

薯角

雖然價格比同區的熱狗店略貴一點,但對於一間大街上的小小外賣店而言,食物質素做得不錯,尚算值得的!而且重點是,等候時間不會好長啊~~~
2020-11-08
Waiting Time
15 Minutes (TakeAway)
$58 (Dinner)
皇牌熱狗
薯角
2020-12-03 526 views
踩完單車又係時候去大埔揾食,今日呢間係朋友 極力推介嘅小店- Bulldog Hotdog。淨係睇個舖名都知係主力賣熱狗。熱狗有十幾個款式,價錢30幾至60蚊不等。另外都有薯條、薯角,雞翼等小食。傍晚六點幾嚟到人流未算好多, 好快就落咗單。未幾顧客就開始陸續有嚟,出現短短人龍。 熱狗製作需時,等候時間頗長,大約十幾分鐘。招牌熱狗 ($50)中間肉醬辣辣地,食落好惹味。上面鋪咗酸忌廉同芝士粟米脆片,口感層次豐富。櫻花蝦熱狗 ($55)櫻花蝦多數係日本料理食到,用嚟做熱狗配料真係第一次食。 其實成個熱狗所用嘅配料都好日式,有明太子醬、蟹柳絲同蟹子。估唔到味道可以同熱狗咁夾。

招牌熱狗 ($50)

櫻花蝦熱狗 ($55)
2020-10-11
Waiting Time
10 Minutes (TakeAway)
Type of Meal
Dinner
2020-11-22 743 views
熱狗一向是平民快餐之選,最近悄悄起革命--繼齊柏林之後,全港捲起熱狗潮,由大埔一開開到過海,而且定價高。禮拜日中午時,份舖面細細人氣十足,不時有三兩客人排隊等食,年齡層由十幾歲靚仔到中年西裝友。點了全場最貴的皇牌熱狗,盛惠$60,店員表示需要15分鐘,不多不少,確實在附近打個白鴿轉返舖頭就有得開餐。(可惜店員載乳膠手套找續令有潔癖的小弟卻步,相信店員只負責店面,交收食物都有紙盒和膠袋,鬆口氣。)熱狗包超巨型,是平時嘉頓包的一倍,熱狗腸長過司華力,二人份量啊~上面啖啖燒牛肉,厚薄調味適中,易咬開,單點都好味!配料有炸蒜片和拉絲芝士,份量可以增加(但可能會邊食邊跌)。味道方面整體偏甜,腸的話小弟還是好鹹味呢。

2020-11-22
Waiting Time
15 Minutes (TakeAway)
$60 (Lunch)
2020-11-14 702 views
網絡紅人推薦~~💛💛💛鋪面細細 只限外賣🥡 如果店員入左去 門口有個叮叮 可以按一按 佢就會出泥幫你落單(利申:都係見人禁做)試個鰻魚口味Hot dog $48 都係lunch的價錢另+ $10 可以有罐裝飲品:汽水🥤同埋 小食(薯角or洋蔥圈)鰻魚係一條細鰻魚既1開2 (即係半條)而長度接近熱狗腸長度 無死鹹 。醬汁線條風明 係細唧嘴 無一大pat汁既效果 無整濕個包同埋 無食到成手都係 恰到好處 另外包面既木魚絲紫菜 小丸子 配搭禁😚 包睇落乾 但其實唔係 真係比例岩岩好💛💛💛💛💛
網絡紅人推薦~~💛💛💛

鋪面細細 只限外賣🥡
(利申:都係見人禁做)

試個鰻魚口味Hot dog $48 都係lunch的價錢

分店限定 -鰻魚口味熱狗
分店限定 -鰻魚口味熱狗
2020-09-20 2610 views
再嚟幫襯Bulldog Hotdog~今次試試另一隻味先😋黑啤肉醬好特別,係秘製豬肉醬嚟,食落有淡淡黑啤微甜嘅麥香,估唔到同蜜糖芥末醬又幾夾!另外仲加咗三隻芝士,味道好濃醬汁又多,淨係食個熱狗都好飽肚~今次嘅薯角就爭咁少少調味,自己係屋企加番啲黑胡椒同鹽或者點茄汁就啱晒~水牛雞翼唔好睇佢賣相有啲燶,食落真係好惹味仲辣得好過癮,好受歡迎成日賣晒添架!而家Bulldog Hotdog喺上環開咗分店,港島嘅朋友都可以食到啦💛
再嚟幫襯Bulldog Hotdog~今次試試另一隻味先😋

2020-09-18 1255 views
今晚唔想煮飯就買外賣返屋企食 順便試試佢😙2條友就叫左日式鰻魚($48),松露蛋熱狗($55),再加18配薯角加飲品熱狗份量好足 一人一個已經好飽🤣 鰻魚又大條 鰻魚汁再加木魚絲 令到個熱狗好juicy 好豐富😬 而松露蛋夠哂香滑 松露味都好濃郁👍🏻 整體都好抵食 而且有好多唔同配搭 相信之後都會繼續試其他味道😋
今晚唔想煮飯就買外賣返屋企食 順便試試佢😙

2020-09-06 1414 views
入去大美督玩之前,喺大埔買少少嘢食,上網睇到呢間熱狗店好出名,有好足料,所以特登過嚟買個熱狗。去到嗰度睇,有好多款可以揀,心大心細都唔知揀咩好,見到人哋話招牌出名,所以就買咗個招牌熱狗($50),加$10可以配一罐汽水同埋一個小食,小食叫埋洋蔥圈。大約等咗10分鐘就可以拎外賣。招牌熱狗-真係好足料,有肉碎,再加薯片喺面,面頭仲有芝士波波,非常好食,果然係招牌,值得推介。仲有洋蔥圈,份量都唔少,食落去好香口。雖然本身個熱狗要$50 ,但係加$10有小食同汽水,都算抵番。下次可以再試下其他款,值得推介!👍🏾

下次可以再試下其他款,值得推介!👍🏾
2020-09-01 1057 views
美式風味 $38(墨西哥辣椒 黑水欖 洋蔥 酸瓜 香草 茄汁 芥辣)最普通最經典熱狗口味,麵包底脆內軟,唔會太硬,醬料配菜剛剛好,唔會跌落一地,亦唔會食齋包。皇牌熱狗 $60(焦糖洋蔥 安格斯牛肉 車打芝士醬 雜芝士碎 巴馬臣芝士 炸蒜)我唔係金舌頭,食唔出點樣焦糖洋蔥,但熱狗加上洋蔥安格斯,再加埋芝士炸蒜,無得彈阿!平時食一隻熱狗未必夠飽,不過呢隻有返咁上下份量,跟餐配埋薯角汽水就肯定滿足!不過反正都係叫外賣,我就去左另一間度叫個菜,自我感覺健康啲,所以無試到薯角或者洋蔥圈。

2020-07-20 2154 views
Bulldog Hotdog 呢間小店嘅創意令單調嘅熱狗變得好吸引😍今日試嘅係香辣手撕雞熱狗, 首先想講,呢個熱狗好巨型呀,等於平時食嘅1.5倍咁大隻,而且落足配料,鋪滿辣椒粉、蕃茄同雞肉,仲要加埋最邪惡嘅沙律醬,真心好吸引!跟餐加10蚊配著角同飲品,呢份薯角又係大大份,令呢餐更加完美😍

2020-07-16 1004 views
呢間小型熱狗店只設外賣,但最重要嘅係拎翻屋企的時候仲係熱架 完全唔凍!!!!!! 我買左三個熱狗 一個係德國風情、特濃芝士和皇牌熱狗。1️⃣ 德國風情:有好多酸菜po面到 好開胃😂 2️⃣ 特濃芝士:佢加左好多種不同的芝士係入面。雖然食唒成個會有d膩同埋好易飽,但是如果叫德國風情和特濃芝士一齊share食嘅話有一種令你消膩的感覺。因為酸菜消除左陣飽肚的感覺。3️⃣ 🌟皇牌熱狗🌟:我覺得呢個係首選的熱狗!因為佢加有安格斯牛肉和焦糖洋蔥做一個配撘 仲加左d芝士碎落去令整個熱狗的味道昇華左😍😍 真係超級好食!
1️⃣ 德國風情:有好多酸菜po面到 好開胃😂
2020-06-19 1161 views
今次經過,食下個皇牌、轉做套餐、薯波加可樂,總共$70隻熱狗好大隻,幾飽肚,幾多料,係好味嘅,女仔食可能會覺得太大隻,同埋好多肉😂不過個人鐘意招牌個款多d ,醬汁配搭也較特出,總括來講每款都各有特色,值得一試。
今次經過,食下個皇牌、轉做套餐、薯波加可樂,總共$70

隻熱狗好大隻,幾飽肚,幾多料,係好味嘅,
女仔食可能會覺得太大隻,同埋好多肉😂

• 招牌熱狗
2020-06-04 1286 views
大埔高質外賣熱狗店!! 大埔這家熱狗快餐超多款式揀,雖然鋪頭細細,估唔到都好多野揀,唯一缺點就是只有外賣無堂食! 但正正因為咁,佢賣的熱狗價錢都唔太貴,仲要相當有份量熱狗腸係粗身,所以口感極好! 配埋套餐配埋薯角都好大份量,男生都覺得一定夠飽! 今次點了招牌熱狗+ $18升級套餐(連罐裝飲品),再另加炸洋蔥圈依款係有辣牛肉碎,都幾辣幾刺激! 同埋有粟米脆片! 口感超多層次,加上有個芝士醬… 成個熱狗味道好豐富! 薯角外脆內軟,份量真係好多… 今次一個套餐都夠兩個人食! 至於洋蔥圈就有少少失望,炸得太硬太黑,份量就得5-6條….
大埔高質外賣熱狗店!!

但正正因為咁,佢賣的熱狗價錢都唔太貴,仲要相當有份量

今次一個套餐都夠兩個人食!

至於洋蔥圈就有少少失望,炸得太硬太黑,份量就得5-6條….

2020-05-29 871 views
想食呢間外賣店好耐喇可惜夾唔岩時間隻隻熱狗🌭️好似手臂咁大但如果可以堂食熱辣辣會再好食好多但都大推呢間餐廳🌭香辣手撕雞一心想試呢個果然無失望滿滿既材料好香好辣🥴仲真係幾辣食唔到辣要三思哦嗜辣者一定要叫!因為真係好過癮香香辣辣配埋咬口既手撕雞😋🌭特濃芝士呢個小編就覺得一般般可能拎到番屋企已經凍左令到芝士無拉絲嘅效果而芝士味亦唔係好重但芝士份量又好多架喎🤨🤔🌭黑啤肉醬聞起上嚟係肉醬意粉嘅味道但食第一啖 係啤酒味 🍻呀食落苦苦甘甘 好香加埋肉碎 加埋醬又估唔到咁夾喎😃不過呢個要俾小小心理準備🤭🤭🤭因為拎到番屋企佢既顏色又黃黃地咁.....一堆堆好似......... 😂😂😂.一間熱狗店最重要係配料or腸呢? 係兩樣都係主角呀!如果你都認同嘅就要試試佢喇😙
想食呢間外賣店好耐喇

果然無失望
滿滿既材料
好香好辣🥴仲真係幾辣
食唔到辣要三思哦
嗜辣者一定要叫!
因為真係好過癮

又估唔到咁夾喎😃
不過呢個要俾小小心理準備
🤭🤭🤭
因為拎到番屋企
佢既顏色又黃黃地咁.....
一堆堆好似......... 😂😂😂
一間熱狗店最重要係配料or腸呢?
係兩樣都係主角呀!
如果你都認同嘅
就要試試佢喇😙