呢間漢堡包店一直都Bookmark 左 因為真係好靚 好岩打卡 係美式復古既裝修 好靚 環境都坐得好舒服~ #6 Spicy Chicken $98 個包唔算好大個但係都幾厚 食完都會飽 雞炸得好脆 入面都唔鞋 但又未去到好juicy 個隻 醬汁就用左辣醬同沙律醬 都真係幾辣 仲有啲pickles 碎 成個食起嚟都幾重口味 Combo +$85 有埋薯條同奶昔薯條🍟份量都好多 2個人share 都會夠飽 奶昔就叫左Vanilla 都幾好飲既 但飲落有少少似奶粉味

#6 Spicy Chicken $98

Combo +$85 有埋薯條同奶昔
薯條🍟份量都好多 2個人share 都會夠飽

奶昔就叫左Vanilla 都幾好飲既 但飲落有少少似奶粉味
2021-10-06
Type of Meal
Lunch
2021-09-15 339 views
Burger Circus中環有一間美式復古漢堡包店🥰好懷舊好靚❣️店內火車餐卡設計係打卡影相位😍佢哋飲品都係特別😍我真係好鍾意杯士多啤梨奶昔好靚呀❣️我朋友就對漢堡包非常有興趣🤭佢話要食美式芝士漢堡包🤩又有牛肉又有芝士最重要嘅係美式嘅味道😋美式芝士漢堡配薯條包有少少軟身佢外表吾太靚🤣但有芝士和牛肉洋蔥搭出來就好好味😋我走了酸瓜和沙律醬更合我口味😌粗薯條味道偏鹹但口感好好🤭如果走鹽會更好食😋蜜糖雞翼雞翼好大隻😍蜜糖蒜蓉汁配落去都好好食但蒜蓉味唔算好濃蜜糖味蓋咗佢少少🙂🍓士多啤梨奶昔🥛打卡一流😌士多啤梨奶昔好好味吖😋我好喜歡這個奶昔下次我要試埋其他味道❣️雲呢拿都係我期待嘅味道😋檸檬梳打檸檬梳打夏天飲係真係好適合❣️食漢堡包飲梳打好爽!
Burger Circus

美式芝士漢堡配薯條
粗薯條味道偏鹹但口感好好🤭如果走鹽會更好食😋

蜜糖雞翼

🍓士多啤梨奶昔🥛
打卡一流😌士多啤梨奶昔好好味吖😋

檸檬梳打
檸檬梳打夏天飲係真係好適合❣️食漢堡包飲梳打好爽!
2021-09-14 223 views
great burger and good value for it's price. it's absolutely a steal if you go for lunch too. new dessert each month keeps it interesting
  • the chicken burger
2021-09-11 211 views
TGIF!!!!前排見到好多人黎打卡,同埋black sheep集團既餐廳多數都唔差,所以黎一試😆不過要注意⚠️店鋪唔比唔用安心出行,黎之前記得download啦😉staff一黎就問我地介唔介意坐bar枱,建議堅持唔坐,因爲一入去發現其實有幾多無人的卡位…同埋卡位明顯打卡靚好多…食物素質很好,但晚餐來說性價比較低,可考慮午餐來食。American Cheeseburger $98Veggie Burger $98友人表示,牛肉多汁,鹹淡適中,食得出係有素質的牛肉漢堡排😋素食小編食的大概是試過最好食的素食漢堡!!包體鬆軟,但沒有麥味,應該不是手工製的包🤔重頭戲係素排,完全不是平時餐廳那些調味很重的素排,也沒有很重的豆味,配搭pickles同埋其他蔬菜,好好味!!大推!!不過不確定是否純素,可向店員查詢。Fries and Strawberry Milkshake +85 (Combo)薯條不過不失,就是一般的薯條,口感跟調味同mos buger基本上是一樣的,可以不用嘗試。士多啤梨奶昔水果味跟奶味很重,可以一試😊

American Cheeseburger $98
Veggie Burger $98

$160 (Dinner)
  • Veggie  Burger
2021-09-08 151 views
置身於火車車廂內的一間美式快餐店🇺🇸很適合打卡!打卡!打卡!📸此外,餐桌上更放置了紙帽子供客人玩樂,十分有趣,可以扮演快餐店職員🤣🤣🤣快餐店主打漢堡包🍔你可以單點,亦可以make it a combo,加飲品🥤和薯條🍟。這次點了classic burger🍔,加了薯條🍟,還有朱古力milkshake🥤。價錢約$200💸漢堡包不太特別,反而覺得舊牛肉煎得太耐,燶燶地🔥🍟薯條加了芝士,都不錯,是好吃的!至於🥤milkshake,如果喜歡甜的朋友可以嘗試一下,真的很甜,我也喝不完呢!😅😅總括而言,喜歡打卡的朋友必去!📸

漢堡包不太特別,反而覺得舊牛肉煎得太耐,燶燶地🔥

🍟薯條加了芝士,都不錯,是好吃的!

總括而言,喜歡打卡的朋友必去!📸
  • Circus Fries
2021-08-07 230 views
純粹以漢堡包為主打的快餐店, 要收加一這回事, 和吃拉麵要收加一一樣, 不太明白. 唯要說它真的有侍應同事來Serve你, 以及餐廳的格調和裝橫吹美式復古, 定位是餐廳而非快餐店吧! 話雖如此, Burger Circus依然是Black Sheep集團之中, 定位及定價最為入門的餐廳呢!點了其Deluxe的漢堡包, 也就是芝士煙肉漢堡, 煙肉是美式做法, 五花腩肉肉質比較嫩, 有煙燻香味, 不會太脆. 炒洋蔥再加上自家醬汁, 有焦糖甜味, 也帶微酸, 中和肉類的肥膩感. 漢堡扒肉汁豐盈, 肉質偏實, 肉香簡單直接, 但就是沒有Honbo口感上的層次, 比較單一. 麵包口感軟熟, 兩面微微煎香, 沒走咬到成口麵包碎, 是我滿意的類型.奶昔用整個雪糕打成, 波浪形的薯條炸得夠外脆內粉, 而且夠熱辣辣, 表現恰如其分. 另外座位上有印着餐廳名稱的紙帽, 給乘客戴上, 雖說作用不大, 但也算是加深食客對餐廳印象的一個連結.

2021-08-07 257 views
Came with my girlfriend for a date and enjoyed the milkshakes and the style of the diner. My only issue was slow service to find a waitress and the higher prices for the food being fast food. The experience comes from the decor and the atmosphere over the food. Make sure to get a booth rather than a stool.
  • chocolate milkshake
2021-07-26 267 views
一直有留意依間🍔漢堡店,被佢既裝修吸引住,所以放工就去試下同埋打卡📸餐廳座位不算太多,所以逗留時間可能不可以太長,但一桌一椅都有滿有復古感,店內播著快歌,氣氛很好Menu選擇不太多,但看到最有名既係Double, 另外就要左American cheeseburger ,我同老公諗住試下先,所以剩係其中一個餐加左做combo set要左house-made cola 同埋薯條,可樂吾係普通我地飲開個隻可樂,好甜,味道有點衝擊🙈😂但最重要個”double”漢堡包🍔牛肉真係好juicy,重要熱辣辣,芝士溶溶地咁,夾埋煙肉,總之好好味😋!American cheeseburger 都ok,但推介都係double正d♥️如果主打漢堡包,👍🏻都做得算出色,講到依度都好掛住個🍔😆😋
一直有留意依間🍔漢堡店,
被佢既裝修吸引住,
所以放工就去試下同埋打卡📸

餐廳座位不算太多,
所以逗留時間可能不可以太長,
但一桌一椅都有滿有復古感,
店內播著快歌,氣氛很好

Menu選擇不太多,
但看到最有名既係Double,
另外就要左American cheeseburger ,
我同老公諗住試下先,
所以剩係其中一個餐加左做combo set
要左house-made cola 同埋薯條,
可樂吾係普通我地飲開個隻可樂,好甜,
味道有點衝擊🙈😂

但最重要個”double”漢堡包🍔
牛肉真係好juicy,重要熱辣辣,
芝士溶溶地咁,夾埋煙肉,
總之好好味😋!

American cheeseburger 都ok,
但推介都係double正d♥️
如果主打漢堡包,👍🏻都做得算出色,
講到依度都好掛住個🍔😆😋

#中環 #BurgerCircus 🍔🎪 美式復古風的裝潢 加上暗黃的燈光為這頓「快餐」帶來了一點年代感就像乘着舊式列車 去了一趟小旅行🇺🇸- 𝚆𝙴𝙴𝙺𝙳𝙰𝚈 𝙻𝚄𝙽𝙲𝙷 𝙲𝙾𝙼𝙱𝙾 (𝙱𝚄𝚁𝙶𝙴𝚁 + 𝙵𝚁𝙸𝙴𝚂 + 𝚂𝙾𝙳𝙰)$𝟿𝟿 + 𝟷𝟶% 𝚜𝚎𝚛v𝚒𝚌𝚎 𝚌𝚑𝚊𝚛𝚐𝚎 🍔 #2 ᴀᴍᴇʀɪᴄᴀɴ ᴄʜᴇᴇꜱᴇʙᴜʀɢᴇʀ⁵ᵒᶻ ᵇᵉᵉᶠ ᵖᵃᵗᵗʸ, ᵂᶤˢᶜᵒᶰˢᶤᶰ ᶜʰᵉᵈᵈᵃʳ, ˢˡᶤᶜᵉᵈ ᵒᶰᶤᵒᶰ, ᵖᶤᶜᵏˡᵉˢ, ᶜᶤʳᶜᵘˢ ˢᵃᵘᶜᵉ牛肉柔軟juicy!! 包體有咬口 而且有預先烘過 所以豐富的肉汁不至於令麵包濕透(≧▽≦) 再加上半溶了的芝士、酸瓜和特製清新的醬汁 整個吃起來不會覺得油膩/飽濟!喜歡💕 🍟 ꜰʀɪᴇꜱ是粗薯條!即叫即炸 外面脆而內裏非常軟 是薯蓉的質感(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎) 配上蕃茄醬令人忍不住一口接一口😋 份量也不少~ 結果也吃不完( ´•︵•` )🙌🏻 🍹 ᴘᴀꜱꜱɪᴏɴ ꜰʀᴜɪᴛ ᴘɪɴᴇᴀᴘᴘʟᴇ ꜱᴏᴅᴀ另有加入新鮮青檸 味道更fresh🌱 不會有糖漿和梳打水分開了的感覺 有街外飲品店的lv 😯✨ 值得一讚是🍹還用了意粉製的飲管呢
#中環 #BurgerCircus 🍔🎪

美式復古風的裝潢 加上暗黃的燈光
為這頓「快餐」帶來了一點年代感
就像乘着舊式列車 去了一趟小旅行🇺🇸

$𝟿𝟿 + 𝟷𝟶% 𝚜𝚎𝚛v𝚒𝚌𝚎 𝚌𝚑𝚊𝚛𝚐𝚎

🍔 #2 ᴀᴍᴇʀɪᴄᴀɴ ᴄʜᴇᴇꜱᴇʙᴜʀɢᴇʀ

🍟 ꜰʀɪᴇꜱ

另有加入新鮮青檸 味道更fresh🌱 不會有糖漿和梳打水分開了的感覺 有街外飲品店的lv 😯✨ 值得一讚是🍹還用了意粉製的飲管呢♻️

🐷📝
價格偏向中高 但絕對質素!🤤
平日中午吃set會比較便宜(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)
⚡️⚡️12pm -3pm
但set只可選3和4號以外的🍔
其實想問…
為什麼吃🍔都喜歡配milkshake!?
也太heavy了吧🤣
不過下次來也想試試看😝♥️

🎪 Burger Circus
📍22 Hollywood Road, Central
🕘 MON-WED 1100-2300
THUR-SAT 1100-0200
SUN/HOLIDAY 1100-2300

☆喜歡的話請❤️ & save & follow 支持🐷分享更多
2021-07-16 169 views
中環食burger 嘅地方數之不進今次去依間burger circus嘅最大原因係佢嘅side dish餐廳要搵搵,唔識去嘅人要做定功課如果唔係會行好多冤枉路環境正常,衛生ok服務正常burger 唔錯,不過偏細友人食兩個先夠side dish 洋蔥圈都ok精髓就係薯條到唔知算唔算係poutine,不過chips 加gravy 就係一個好傳統嘅外國食法香港小見,十分推介總結,價錢都係中環burger 嘅價錢去shake shxxx, 5 gxxs 果d 大路野,不如試下依d 比較上算細嘅小店
中環食burger 嘅地方數之不進

餐廳要搵搵,唔識去嘅人要做定功課
如果唔係會行好多冤枉路

環境正常,衛生ok
服務正常

burger 唔錯,不過偏細
友人食兩個先夠
side dish 洋蔥圈都ok
burger , fries , onion  rings

精髓就係薯條到
香港小見,十分推介
炸薯條加汁

總結,價錢都係中環burger 嘅價錢
2018-07-16
$100 (Tea)
2021-07-15 204 views
裝修帶有美式復古感覺,店內均為卡位,每一個卡位並有一塊鏡,桌面提供充滿復古味道嘅紙帽俾你帶住黎打卡影相,而店內個燈光比較昏暗有情調。至於Menu係需要scarn QR code,然後你就需要向店員用英文落單。Double $128一咬落去已經感受到濃濃嘅牛肉香同埋爆肉汁,食落去有兩層嘅牛肉同芝士,食落好香口,你會忍唔住瘋狂再食,好邪惡嘅!Fries $38薯條係曲薯條,做到熱辣辣外脆內軟,基本上都唔會伏1/2 Dozen Wings $88雞翼嗌咗兩種,分別係蒜香蜜糖雞翼同埋燒烤風味雞翼。蒜香蜜糖食落去好惹味,你會好想再食落去,而燒烤風味雞翼帶有辣味,味道上偏鹹,雖然佢有一個醬俾中和返少少鹹味,但係食完之後都係好口渴🥵Strawberry Milkshake $68士多啤梨奶昔充滿着濃郁嘅士多啤梨味,勁多cream好滿足
Double

Double $128
Fries

Fries $38
薯條係曲薯條,做到熱辣辣外脆內軟,基本上都唔會伏
1/2 Dozen Wings  (honey  garlic)
1/2 Dozen Wings  (smokey  bbq)

1/2 Dozen Wings $88
雞翼嗌咗兩種,分別係蒜香蜜糖雞翼同埋燒烤風味雞翼。
蒜香蜜糖食落去好惹味,你會好想再食落去,

Strawberry Milkshake $68
士多啤梨奶昔充滿着濃郁嘅士多啤梨味,勁多cream好滿足

Double
Fries
  • Circus Fries
  • double  burger
某天走過這條街的看進去室內環境恍如走進時光機!位於中環蘇豪荷里活道的這家漢堡店絕對吸引眼球!翻查網絡資料,這家店場景設定是約1940年一班馬戲團,配以獨特車廂裝潢,播放音樂很切合主題。餐廳提供每人一頂廚師帽,有得食之餘還可以扮鬼扮馬,氣氛一流!我們3人叫了個四人餐(同行一位男士食雙倍份量哈哈),四個包、兩個小食、四杯飲料!最後也能吃完,超級滿足!我們叫了一個Classic Burger及三個American Cheeseburger。個人喜好Cheese,所以這個Cheeseburger必然是我的首選。5oz 的beef patty加上特製醬汁和溶了的WisconsinCheese感覺超juicy好味,麵包皮有少少咬口但其實內裡超軟熟(麵包控主要是食看麵包咬口如何,個人覺得整件事合格),牛肉Patty煎得好香(係焦香味呀~),但注意他們提供的是全熟牛肉,但絕對不感很硬。總括來講,食物質素OK,環境和氣氛一流,最適合Friday night同一班朋友放鬆玩下癲下!座位數量有限,當日都等了大約半小時才進內,記得預多點時間!
某天走過這條街的看進去室內環境恍如走進時光機!

位於中環蘇豪荷里活道的這家漢堡店絕對吸引眼球!

Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
Celebration
Birthday
2021-07-03 155 views
呢間Burger不得了😍真係推‼️推!‼️推!‼️每次小編經過都見到有人等位。當中都有好多外國人黎食〜而且入面裝修係美國風情 以列車做主題🚄好似去完轉外國咁😝📍Deluxe Burger($ 108)呢個burger有牛肉,車打芝士,洋蔥,煙肉🥓醬汁方面就係餐廳嘅秘製circus sause 呢間餐廳嘅burger全部即叫即做 有保證🤩滿滿牛肉整成既漢堡扒好厚食落去牛味好重好juicy 🤪包身微微烘過好軟身個sause多到流到成手 一定唔會乾芝士半溶狀態真係好邪惡😎唔好睇佢咁細size 女仔都好難食得曬😢📍Loaded Fries($ 58) 呢個薯條好特別〜加咗煙肉碎,車打芝士,sour cream同洋蔥碎多款配料加埋一齊增加左口感!而且好少會加sour cream 呢個真係加分位💯薯條仲要係波浪紋 夠熱又夠脆🔥點埋sour cream真係食過返尋味🤤📍Strawberry Milkshake($ 68)食burger飲milkshake是常識吧😉呢個奶昔上枱已經吸引住我顏色靚之外奶昔整體上都好正好重味好滑🤫加埋頂上奶油真係抗拒唔到雖然略為有啲甜 但都係可接受範圍內🤣🤣
呢間Burger不得了😍
真係推‼️推!‼️推!‼️
每次小編經過都見到有人等位。
當中都有好多外國人黎食〜
而且入面裝修係美國風情 以列車做主題🚄
好似去完轉外國咁😝

📍Deluxe Burger($ 108)
呢個burger有牛肉,車打芝士,洋蔥,煙肉🥓
醬汁方面就係餐廳嘅秘製circus sause
呢間餐廳嘅burger全部即叫即做 有保證🤩
滿滿牛肉整成既漢堡扒好厚
食落去牛味好重好juicy 🤪
包身微微烘過好軟身
個sause多到流到成手 一定唔會乾
芝士半溶狀態真係好邪惡😎
唔好睇佢咁細size 女仔都好難食得曬😢

📍Loaded Fries($ 58)
呢個薯條好特別〜
加咗煙肉碎,車打芝士,sour cream同洋蔥碎
多款配料加埋一齊增加左口感!
而且好少會加sour cream 呢個真係加分位💯
薯條仲要係波浪紋 夠熱又夠脆🔥
點埋sour cream真係食過返尋味🤤

📍Strawberry Milkshake($ 68)
食burger飲milkshake是常識吧😉
呢個奶昔上枱已經吸引住我
顏色靚之外奶昔整體上都好正好重味好滑🤫
加埋頂上奶油真係抗拒唔到
雖然略為有啲甜 但都係可接受範圍內🤣🤣
$150 (Lunch)
  • Strawberry Milkshake
[ #caloriefoodie中環 ]• 𝙱 𝚞 𝚛 𝚐 𝚎 𝚛 𝙲 𝚒 𝚛 𝚌 𝚞 𝚜 •🦦🐿早排打算挑戰一日食七間全香港最好食既burger (根據big7travel既排名)而Burger Circus係排名第七!!最後太飽既關係只係成功食到四間🥲呢間餐廳裝修設計仿造火車車廂 vintage風格最搞笑係有頂廚師帽 帶完即刻入哂戲唔止好打卡able 野食都好好食!!(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)-𝙲𝚕𝚊𝚜𝚜𝚒𝚌 𝙱𝚞𝚛𝚐𝚎𝚛 💰$88 份量偏小 一隻手掌心咁大✋🏻平時食大大舊美式漢堡包只可以食到半舊今次女仔一定食得哂٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و兩邊麵包皺皺地 但口感尚算鬆軟5oz既牛肉唔係好大舊但肉質juicy 配料有生菜、蕃茄、酸瓜加埋特製既醬汁 成個burger口感更豐富-𝙾𝚗𝚒𝚘𝚗 𝚛𝚒𝚗𝚐𝚜 💰$38就算影左一陣相都仲係熱辣辣🔥炸粉唔會太厚 仲食到少少洋蔥既甜味 好香口🤤-𝚂𝚝𝚛𝚊𝚠𝚋𝚎𝚛𝚛𝚢 𝙼𝚒𝚕𝚔𝚜𝚑𝚊𝚔𝚎 💰$68 / 𝚂𝙴𝚃 +💰$85 ( 𝚏𝚛𝚒𝚎𝚜 + 𝚖𝚒𝚕𝚔𝚜𝚑𝚊𝚔𝚎 )Milkshake唔係太甜 甜度啱啱好飲落有少少fresh 唔會覺得漏!薯條啱啱炸起好香脆同好夠薯仔味😋-𝙵𝚛𝚎
[ #caloriefoodie中環 ]
• 𝙱 𝚞 𝚛 𝚐 𝚎 𝚛 𝙲 𝚒 𝚛 𝚌 𝚞 𝚜 •

🦦🐿
而Burger Circus係排名第七!!

最後太飽既關係只係成功食到四間🥲
呢間餐廳裝修設計仿造火車車廂 vintage風格
最搞笑係有頂廚師帽 帶完即刻入哂戲
唔止好打卡able 野食都好好食!!(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)

𝙲𝚕𝚊𝚜𝚜𝚒𝚌 𝙱𝚞𝚛𝚐𝚎𝚛 💰$88
份量偏小 一隻手掌心咁大✋🏻
平時食大大舊美式漢堡包只可以食到半舊
今次女仔一定食得哂٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و
兩邊麵包皺皺地 但口感尚算鬆軟
5oz既牛肉唔係好大舊但肉質juicy
配料有生菜、蕃茄、酸瓜
加埋特製既醬汁 成個burger口感更豐富
𝙾𝚗𝚒𝚘𝚗 𝚛𝚒𝚗𝚐𝚜 💰$38
就算影左一陣相都仲係熱辣辣🔥
炸粉唔會太厚 仲食到少少洋蔥既甜味 好香口🤤
Milkshake唔係太甜 甜度啱啱好
飲落有少少fresh 唔會覺得漏!
薯條啱啱炸起好香脆同好夠薯仔味😋
𝙵𝚛𝚎𝚜𝚑 𝙻𝚎𝚖𝚘𝚗𝚊𝚍𝚎 💰$48 / 𝚂𝙴𝚃 +💰$55 ( 𝚏𝚛𝚒𝚎𝚜 + 𝚜𝚘𝚍𝚊 )
Lemonade唔會太酸~
好啱夾埋burger一齊飲 可以解下膩😙
Classic  burger

價錢好似好貴 但喺呢個地段+環境+食物係值既✨
就算唔鍾意打卡都可以試吓佢哋既野食( ¯•ω•¯ )
📍中環蘇豪荷李活道22號地舖
#caloriefoodie
Classic  burger
2021-06-06 246 views
🍴American Cheeseburger ($98)包皮超軟熟 拍得住而家唔會再食既Shake Shack🙈漢堡牛味超出👍🏼一路食一路滴啲油出嚟🤣而且入面仲酸瓜同洋蔥🧅可以解下膩☺️佢哋個Circus sauce仲要係秘製㗎😆———————————————————🍴Oreo Candy Shake($78)Burger配milkshake又係肥仔配搭🤣當然叫返我至愛oreo啦飲落好重奶味 Oreo味都有啲但就甜左啲🙈可能美國人中意飲甜啲😛
🍴American Cheeseburger ($98)

包皮超軟熟 拍得住而家唔會再食既Shake Shack🙈
漢堡牛味超出👍🏼一路食一路滴啲油出嚟🤣
而且入面仲酸瓜同洋蔥🧅可以解下膩☺️
佢哋個Circus sauce仲要係秘製㗎😆
———————————————————
🍴Oreo Candy Shake($78)

Burger配milkshake又係肥仔配搭🤣
當然叫返我至愛oreo啦