2016-12-14 117 views
一說Tiffany Blue這顏色, 很自然跟某一品牌畫上等號。而漂亮又搶眼的Tiffany Blue不單早前於雪糕界出現, 就連burger都用上這顏色。 所說的是位於荃灣路德圍附近的Burger Jobs。之前於媒體和社交網站見過那夢幻藍色, 非常eye catching, 必定是呃like之選, 是日放工後便前往一探究竟。小店門面很光亮, 非常易找, 全落地玻璃, 完全透視內裡的環境, 佔地不算大, 十多個座位, 同樣燈火通明, 顯得格外整潔。 全自助形式, 由點菜落單, 到最後清理現場, 都是顧客自理。 餐牌內除主打的漢堡和薯條外, 也有意粉提供。 除了牆上的裝飾獨特外, 就連濕紙巾也充滿玩味性。 既然是衝著藍色而來, 當然要選上: Tiffany blue 爆芝流心雞扒漢堡$88藍色的漢堡果真鮮艷奪目, 層層用料叠得細緻, 沒有歪斜的情況出現, 賣相甚是不錯, 不禁要多拍幾張相。 漢堡包烘得漲卜卜而且鬆軟, 以為藍色會是特別味道, 咬下跟普通的漢堡包差不多。 雞扒即叫即炸, 非常熱騰騰, 表面看似炸得有點過火, 但內裡仍保持豐腴肉汁, 香脆雞扒內還夾雜半流心芝士,

餐牌內除主打的漢堡和薯條外, 也有意粉提供。

除了牆上的裝飾獨特外, 就連濕紙巾也充滿玩味性。

Tiffany blue 爆芝流心雞扒漢堡
雞扒即叫即炸, 非常熱騰騰, 表面看似炸得有點過火, 但內裡仍保持豐腴肉汁, 香脆雞扒內還夾雜半流心芝士, 芝士由車打和mozzarella組成, 雖未能做到拉絲效果, 不過很香口惹味, 鹹度亦適中。餡料有紫洋蔥、 蕃茄、 生菜和酸青瓜的加入, 清新爽口, 一減膩感。

另外芝士迷叫了一個: 美式三重芝士手打牛肉漢堡 $88

漢堡即叫即製, 雖然要等上一點點時間, 熱騰騰的奉上, 也是值得等待。

美式三重芝士手打牛肉漢堡
漢堡包同樣鬆軟, 帶有烘過的香脆。 牛肉漢堡有着一定的厚度, 鬆軟多汁, 牛味不錯, 肉中夾雜紫洋蔥和黑胡椒, 增加香口感。 半溶的芝士由三款組成, 份量非常澎湃, 芝士味濃郁, 鹹香十足, 令這個漢堡加了不少分數。

美式三重芝士手打牛肉漢堡
兩款漢堡還包括有薯條, 厚切粗身而長, 炸得金黃, 內裡糯口, 放薯條的三角椎體紙兜, 設有唧茄汁的位置, 不用周圍唧, 這個設計方便又乾淨, 抵讚!

薯條
另加$15有沙律及汽水, 食burger當然要飲汽水啦! 沙律菜新鮮爽口, 而且份量好多, 加了黑醋更加開胃。

沙律及汽水
性價比於荃灣區來說不算高, 但味道和素質都是不俗, 若以 gimmick話題來維繫, 店方要多想點子, 不定期更新才能於荃灣區站穩陣腳。

$100 (Dinner)
2016-12-12 85 views
🎊🎊新店推介🎊🎊獨創超靚Tiffany blue burger🍔 進駐荃灣路德圍Tiffany Blue爆芝流心雞排漢堡套餐 $88用左「碟豆花」令麵包變成粉藍色💙💙夾住炸流心芝士雞排,雞排香脆,芝士味濃郁,加埋蔬果同醬料濕潤多汁,估唔到好睇😍😍又好食😋😋 驚喜之選👍🏻 記住要熱食呀!芝士火山熔岩法包 $68迷你法包滿裝住芝士熔岩🧀🌋旁邊有手打牛肉漢堡🐮脆脆麵包粒🍞蕃茄仔片🍅所有野都可以點芝士食,最後食埋沾滿芝士既法包盒,好邪惡呀😈😈美式三重芝士手打牛肉漢堡套餐 $98大大個漢堡包, 牛肉仲要係手打加埋沙律﹑薯條同埋罐裝汽水呢個價錢真係好抵食!!
🎊🎊新店推介🎊🎊

Tiffany Blue爆芝流心雞排漢堡套餐 $88

芝士火山熔岩法包 $68
迷你法包滿裝住芝士熔岩🧀🌋

旁邊有手打牛肉漢堡🐮脆脆麵包粒🍞蕃茄仔片🍅

加埋沙律﹑薯條同埋罐裝汽水

呢個價錢真係好抵食!!
2016-12-08 76 views
今日晚上肚餓去burge jobs食宵夜,點了黑椒蜜糖雞翼和可樂,黑椒蜜糖雞翼,雞翼有6隻, 煎得好乾身香脆甘香,雞翼外脆內嫩, 雞皮有濃香的黑椒味, 內質鮮嫩, 食落有好香蜜糖味。餐廳座位舒適, 設計好得意, 有table-tennis和萬能插蘇的擺設, 好特別。

2016-12-01
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
Last Night Supper
2016-12-06 94 views
晚上的路德圍附近都充滿不同的食肆,而今晚我們放棄了其他食店,就為了藍色漢堡而來。這間店座位不多,裝潢也較簡潔。店鋪亦頗自助式,拿了餐牌便自行找位置坐下,選好了就拿餐牌收銀處付款點餐,進餐完畢就把餐盤和號碼牌收拾好再離開。為藍色而來當然要點Tiffany Blue burger!她是一個套餐,連飲品、薯條和沙律。包面其實偏綠色,咬下去才是Tiffany blue,而這種顏色的由來,原來是剛引進香港不久的蝶豆花!大大的雞扒中間是流心芝士,很吸引!不過洋蔥苦苦的就把它們都挑出來了。而這個沙律就是酸酸的醬配一堆苦苦的草另外點的法包的配菜更像沙律呀~薯條脆脆的,也不多油挺喜歡burger jobs放薯條的包裝,特別、方便、漂亮。法包雖然比想像中小,但也比想像中美味!這個法包的味道有點像A1麵包店的樹頭包,再加上牛油和很多很多芝士,口感豐富!漢堡扒又香又厚,一咬下去肉汁都滿溢出來,味道適中!配菜有生菜和蕃茄,沾些芝士就把它們吃光光!別心邪喔!這是濕紙巾!真的挺喜歡這裡餐具的設計,特別又有趣,如果可以改善軟到不行的叉子就更佳,刀相當利,但叉子太軟,所以變相很難把刀子好好利用呢。
晚上的路德圍附近都充滿不同的食肆,

而今晚我們放棄了其他食店,

就為了藍色漢堡而來
這間店座位不多,裝潢也較簡潔。

店鋪亦頗自助式,

拿了餐牌便自行找位置坐下,

選好了就拿餐牌收銀處付款點餐,

進餐完畢就把餐盤和號碼牌收拾好再離開。
Tiffany  Blue  Burger
為藍色而來當然要點Tiffany Blue burger

她是一個套餐,連飲品、薯條和沙律。

包面其實偏綠色,咬下去才是Tiffany blue,

而這種顏色的由來,

原來是剛引進香港不久的蝶豆花

大大的雞扒中間是流心芝士
,很吸引!

不過洋蔥苦苦的就把它們都挑出來了。

而這個沙律就是酸酸的醬配一堆苦苦的草

另外點的法包的配菜更像沙律呀~

薯條脆脆的,也不多油

挺喜歡burger jobs放薯條的包裝,

特別、方便、漂亮。
芝士火山熔岩法包
法包雖然比想像中小,但也比想像中美味

這個法包的味道有點像A1麵包店的樹頭包,

再加上牛油和很多很多芝士
,口感豐富!

漢堡扒又香又厚,

一咬下去肉汁都滿溢出來,味道適中

配菜有生菜和蕃茄,

沾些芝士就把它們吃光光
別心邪喔!這是濕紙巾

真的挺喜歡這裡餐具的設計

特別又有趣,

如果可以改善軟到不行的叉子就更佳,

刀相當利,但叉子太軟,

所以變相很難把刀子好好利用呢。
2016-12-06 2566 views
天藍色的漢堡飽在荃灣出現了,剛好友人是生日,來吃近期FB既大熱漢堡店試試佢🍰🎂店面積不大,座位只得十六個,但環境清潔,是個與三五好友小聚的好地方。😊首先,生日啵~當然要叫番個招牌包-吸睛度滿分既''Tiffany Blue 爆芝流心鷄排漢堡套餐''餐有薯條,汽水及沙律。聽說天藍色的飽皮用蝶豆花和麵粉做成,沒有人造色素,外皮微微烘過,略帶香脆,最重要是勁爆芝士流心,與鷄扒非常之咁夹!''三重芝士手打牛肉漢堡''飽面有勁多芝麻,包既外皮烘得脆脆地,牛肉既肉質juicy厚重,而且係安格斯牛(因好濃靚牛味)配合埋芝士、番茄、生菜,足以满足我這個漢堡飽狂!黑松露帶子忌廉意粉($58)濃濃的黑松露、加上帶子細細粒咁且忌廉汁都算多,份量亦吾算少,以58元既價錢,確實幾抵食蜜糖鷄翼,外皮極香脆可口,加上香甜蜜糖,甜甜地,個人極之喜爱炸鱼條外皮香脆、鱼肉鲜嫩,整個熱辣辣的十分惹味。芝士薯條上面鋪滿芝士,熱棘棘時極之美味,但只因美食太多,留待最後時芝士已凍结了。這晚友人說很滿意這頓生日大餐這種質素高價錢平的小店,下次會再光顧的

炸鱼條外皮香脆、鱼肉鲜嫩,整個熱辣辣的十分惹味。

這晚友人說很滿意這頓生日大餐

這種質素高價錢平的小店,下次會再光顧的
2016-11-29
Celebration
Birthday
  • Tiffany  Blue爆芝流心雞排漢堡套餐
2016-11-30 86 views
近期,網路上有很多人介紹的藍色漢堡包,今天去了荃灣逛街,就衝入去試試看。餐廳空間不算大,坐位大約十多個,但裝飾滿特別。爆芝流心雞排漢堡套餐,鮮艷的賣相十分吸引,麵包很軟的,雞排滿脆口,味道不錯,但個人覺得太乾了。隨餐還有特別的濕紙巾XDXD。鵝肝菠蘿手打牛肉漢堡,滿大的一份,一口不能咬開,整個都非常多汁,鵝肝味很重,再加上芝士配牛肉,真的一絕,超好食。卡邦尼意粉,意粉煮得剛剛好,味道算濃,滿好食。黑椒蜜糖雞翼,每一隻都很重蜜糖的味道,雞肉嫰口多汁。

餐廳空間不算大,坐位大約十多個,但裝飾滿特別。

味道不錯,但個人覺得太乾了。隨餐還有特別的濕紙巾XDXD。
卡邦尼意粉,意粉煮得剛剛好,味道算濃,滿好食。
黑椒蜜糖雞翼,每一隻都很重蜜糖的味道,雞肉嫰口多汁。
香港的餐廳可說是換得很快,紅極一時的餐廳小店也可在數個月內面目全非,原來又是一間新餐廳。在現今社會,很多人都是貪新鮮的 (小妹自己也是!)餐廳想吸引客人注意,就要搞搞新意思,他們通常會推出一些特別的自家招牌款式,讓媒體報導一下,便會突然紅了起來,人流不斷!就像近來在荃灣這間新開的漢堡包店 (前身是甜品店),在荃興徑近路德圍附近,他們推出的藍色漢堡包便吸引了不少男男女女去潮聖打卡,餐廳地點尚算方便,小妹放工後又走來試試。門面黑底白字的設計,落地玻璃可見到內裡的用餐情況,裡頭光線充足,但座位不多,牆壁上是有趣的設計,衣架、錄影帶、手掣等黑白色的物件掛在牆上裝飾,很特別!餐牌只有一頁,分為漢堡、意大利粉和小食,某些漢堡已配薯條,可加$15加配沙律和汽水。*免加一服務費、每人最低消費一款食物小店是需先到收銀處付款落單,再給你一個座檯號碼牌,其後店員便會將餐點送過來給你。雙式芝士焗薯條 $38面頭金黃色的芝士很吸引,熱辣辣食味道無得輸,不過只限面頭個堆薯條,愈食到底通常都係得返薯條無芝士。黎到呢度當然要襯熱潮叫個藍色漢堡影相,TiffanyBlue 爆芝流心雞扒套餐 $88(套餐已包括薯條和沙律

*免加一服務費、每人最低消費一款食物

雙式芝士焗薯條
雙式芝士焗薯條 $38
TiffanyBlue 爆芝流心雞扒套餐
(套餐已包括薯條和沙律)
用上透明的的膠架放上薯條和沙律,仲有包裝玩味性重的濕紙巾,果真有趣!
不少人懷疑麵包是否色素不健康?其實此夢幻藍色漢堡包係完全天然,不含色素,加左天然既蝶豆花,低溫烘焙三小時所製,望上去真係夠晒醒神,影相一流。漢堡包包身咬落鬆軟,裡頭夾左蕃茄片、青瓜、洋蔥和酸瓜沙律醬,仲有即叫即炸的芝心雞扒,用上車芝打芝士和Mozzarella。
不過雞扒的炸皮顏色呈深啡色,一睇就覺得炸過龍,咬落唔夠香脆又有點實,而且切開無想像中流心,芝味薄弱,肉質又有點乾,整體味道一般,不過所配既粗薯條又幾香脆好味。
芝士火山熔岩法包 $68
(手打牛肉、麵包粒、車厘茄)
除左個超夢幻藍色漢堡外,小妹覺得此款熔岩法包的味道更有驚喜,小妹更喜歡佢得意又好食!將法包中間挖空加左芝士造成溶岩漿,可以用黎點配料食,好似迷你版芝士火鍋!賣相夠晒可愛,芝士味濃郁!
右邊既手打漢堡仲加左洋蔥同黑胡椒一齊打成,牛味頗濃,肉質不乾,係咀嚼中會食到點筋位比較有咬口,用黎點芝士食好邪惡!
芝士火山熔岩法包
食到差不多,就咁食個裡頭仲帶有半溶芝士既法包 (據說建議食法係將剩低既漢堡放入法包入面一齊食)。法包食落脆身,味道甜甜地,無法包咁韌,感覺好似A-1出品既樹頭麵包,一試愛上!
$70 (Dinner)
2016-11-27 70 views
最近時常被朋友洗版式咁放依間burger店既相,睇相已經好吸睛,於是放工過黎荃灣一嚐下魔力漢堡撞正下雨天,黎到有位坐唔洗等,點餐係比現金落單,之後店員送到我枱上,飲品就自己係雪櫃拎濕紙巾包裝有創意,差點比佢呃到<<Tiffany Blue 爆芝流心雞排漢堡套餐>>漢堡用左藍色麵包用左蝶豆粉焗製,中間夾住大大塊脆炸雞排,雞排咬落多汁同好香口,咬一啖芝士涌哂出黎好好食,仲配埋沙律同薯條,份量多到食唔哂<<美式三重芝士手打牛肉漢堡>>加左$15轉餐,牛肉打得夠碎同夠入味,層層有芝士夾住,食落啖啖肉,蕃茄生菜平均返個膩濟感<<黑椒蜜糖雞翼>>一份有六隻,味道甜得黎好香黑椒味,咬落多汁整體而言,漢堡快餐買少見少,價錢合理同質量成正比,份量夠多,淨食包都已經好飽,加上創意用心製作
濕紙巾包裝有創意,差點比佢呃到
<<Tiffany Blue 爆芝流心雞排漢堡套餐>>
<<美式三重芝士手打牛肉漢堡>>
<<黑椒蜜糖雞翼>>
2016-11-21 292 views
荃興徑多野食眾所周知,繼彩虹芝士三文治後,最近來了個Tiffany blue漢堡包,所以怎能錯過呢?晚上8點到左門口,排隊人數都少,連外國人都有。餐廳唔算大,從外都可一目了然內裏以白色為主的格局。因為無限時,所以食客可以任坐,但食客都幾自律,見出面人多,食完都唔會坐好耐,所以排都唔算排好耐,大概15分鐘就入到去。全間餐廳唔超過20個座位,真係小店黎。點餐及埋單要去到前面個窗口位,上餐速度算快。 點左個黑椒蜜糖雞翼,轉個頭就到。個雞翼一客5隻,隻隻都烤得金黃,個皮好脆,搽上蜜糖,微甜,灑上五香粉,好惹味,但肉質仲保持得好juicy,好好食,連平時唔食雞翼的我,都連食3隻,必食之選!黑松露忌廉珍意粉珠意粉58大洋,滿滿的一紙兜,好抵食。雖然松露味唔算重,但意粉質地軟硬適中,幾啱我胃口,而且磨菇呀帶子呀份量都好多下,大大粒,好足料,而且個汁都creamy,重點係熱辣辣上枱,真心正,朋友係意粉精,差不多自己一個人清晒。 到了主角漢堡登場,先來是Tiffany,鮮藍色的的外表,著實好搶眼,而且完全無色差。洋葱、番茄、生菜,雞扒,配合起黎顏色層次好豐富,好吸引。麵包頗鬆軟,炸雞扒夠大塊肉亦夠厚,一

到了主角漢堡登場,先來是Tiffany,鮮藍色的的外表,著實好搶眼,而且完全無色差。洋葱、番茄、生菜,雞扒,配合起黎顏色層次好豐富,好吸引。麵包頗鬆軟,炸雞扒夠大塊肉亦夠厚,一啲都唔乾,中間啲芝士仲係流心,見到都興奮。我鍾意其沙律醬夠多,所以配合埋流心芝士食,成件事好juicy,好好味。

至於鵝肝菠蘿手打牛肉漢堡,塊牛肉超級厚,足足有成寸厚,配合埋其他配料,成個包好有份量,算係個巨無霸,一隻手hold唔晒。先講塊牛肉,打得好鬆化,唔會死實,而且肉味好濃,牛魔最愛。菠蘿好甜多汁,個包雖然大,但夾埋一齊食,完全唔覺dry,係水準之作。

我地跟餐點,所以加$15蚊有埋薯條沙律汔水,薯條夠厚身,炸得好香,沙律個黑醋汁又夠濃,汔水又夠凍,埋單,食到飽飽濟濟好滿足都係每人170蚊,好抵食,路經荃灣值得專程黎探下Tiffany。
2016-11-14
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$170 (Dinner)
  • Tiffany  Blue漢堡
  • 黑椒蜜糖雞翼
  • 薯條
2016-11-20 221 views
好多人都係為左Tiffany blue 既burger 黎到荃灣搵食 我都係其中一名 餐廳開喺路德圍好易就搵到同朋友二人點了一份Tiffany blue 芝士雞排漢堡餐同韓式五花肉泡菜漢堡 一上枱已經心心眼左 女生大愛既Tiffany blue 呀😍 忍唔住影左好多張同朋友開心share 講番味道先 藍色包夾住炸雞排蕃茄同菜 嘴細d想一口咬都有難度😝 一咬雞排芝士流出 熱食一流👍🏻哩款韓風味既漢堡夾住五花肉同泡菜 唔辣而且足料 但覺得五花肉太熟有d難咬發現有趣既物品 哩樣玩意唔係第一次見 所以自然打開用左必須既濕紙巾跟餐配熱粗薯條 加左$15蚊有埋沙律同汽水 好滿足既一餐

餐廳開喺路德圍好易就搵到
跟餐配熱粗薯條 加左$15蚊有埋沙律同汽水 好滿足既一餐
$100 (Dinner)
2016-11-20 75 views
正在肚餓的我, 無意地見到無乜人唔駛等位的餐廳, 被店門外嘅藍色burger 吸引左, 決定同家姐走入去試試~ 喜愛薯條的我, 當然一定會叫薯條食, 其次揀選左雞翼及意粉, 因為家姐想食意粉, 唯有下次先試burger! 很欣賞薯條, 外脆內軟, 加上粗身更加喜愛 😋雞翼亦很欣賞, 同樣地外脆內軟, 雞肉唔會乾, 好入味, 亦唔會太甜, 蜜糖同黑椒配搭剛剛好 😉意外地發現意粉好好味, 聽見隔離枱的人都讚好 😀
很欣賞薯條, 外脆內軟, 加上粗身更加喜愛 😋
意外地發現意粉好好味, 聽見隔離枱的人都讚好 😀
2016-11-20
Tea
1K
2016-11-19 1714 views
今晚放工去了荃灣一家叫Burger Jobs的餐廳,舖面小小,自己出cashier點餐、自行取餐具醬汁、自己清理托盤,我是蠻欣賞的。可是店員必須再培訓,苦等了二十多分鐘,才自己發現原來有位先生一個人坐三人枱,我當然問那位女店員為何不安排我們就坐,她說:「才可以,但你們介意分開坐嗎?」。我便說:「你叫佢坐入少少咪得」,坦白說,這麽容易的解決方法也不懂,怎樣做事?雖然女店員稍為「菜鳥」,但Burger也不錯呢......雙式芝士焗薯條($38): 金黃的雙式芝士鋪滿在薯條表面,令人垂涎三尺。唯一的不足是薯條不夠香脆。黑椒蜜糖雞翼(6pcs/ $48): 雞翼剛炸起,十分香脆多汁,蜜糖香濃還有少許拉絲的質感,黑椒雖看似不多,但味道會在口腔慢慢滲出來。勁量級雙重手打牛肉漢堡($118): 所謂勁量級即是兩塊特厚手打漢堡加雙重芝士,芝士澄半溶狀態,與漢堡融為一體,相當芝味。手打漢堡非常鬆軟而豐肉汁,很Juicy,牛味香濃到位,很惹味,比起我之前吃的幾家也要好。漢堡質素蠻高的!這是抹手濕紙巾,不要心邪。。。。。。
雖然女店員稍為「菜鳥」,但Burger也不錯呢......
這是抹手濕紙巾,不要心邪。。。。。。
2016-11-17
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
2016-11-19 133 views
很久沒有走入荃灣我唔係荃灣人 行極都認唔到路 真失敗今日再次踏足荃灣 為的就是要食漢堡包朋友話有間新開既漢堡店 無論裝修同格調都好反傳統所以話要食下睇下佢係咩門咩路諗諗下都有好一段時間都無食過漢堡咁就入去試下啦確實 佢唔識住話BURGER 我都會無咁留意我以為佢係一間精緻既甜品添!!望真啲 原來佢就係食TIFFANY BLUE BURGER個間舖頭黎!!!!我係雜誌見過 顏色相當吸引 內裏佈局都好有佢自己既一套 幾特別!!! 香港就係要多啲呢類創新MENU選擇其實都算係多 由漢堡到小食 都有好多選擇可惜TIFFANY BLUE就賣晒喇 要食其他雙士即係MOZARELLA 同 CHEDDAR CHESSE拉絲感同味道都可以同時存在 香味十足!!!拉絲感實在係現今食薯條必備既一環 咁先係美味架嘛!!!! 薯條唔會太乾 仍然係JUICY脆口 芝士味濃郁 份量仲要唔少喎 黑椒加糖再配合雞翼 其實呢個配搭直到2046都唔會OUT又唔會無人鍾意完全係絕配黎 黑椒惹味喚醒味蕾 蜜糖又可以中和返少少辛辣 而且甜易入口雞翼多汁鮮嫩 相當唔錯!! 有成6隻 2-3個人都夠食啦勁量級 用得呢個名都知佢"爆"
很久沒有走入荃灣

我唔係荃灣人 行極都認唔到路 真失敗

今日再次踏足荃灣 為的就是要食漢堡包

朋友話有間新開既漢堡店 無論裝修同格調都好反傳統

所以話要食下睇下佢係咩門咩路

諗諗下都有好一段時間都無食過漢堡

咁就入去試下啦
確實 佢唔識住話BURGER 我都會無咁留意

我以為佢係一間精緻既甜品添!!

我係雜誌見過 顏色相當吸引
內裏佈局都好有佢自己既一套

幾特別!!! 香港就係要多啲呢類創新
MENU選擇其實都算係多 由漢堡到小食 都有好多選擇

可惜TIFFANY BLUE就賣晒喇 要食其他
雙色芝士焗薯條

拉絲感同味道都可以同時存在 香味十足!!!
拉絲感實在係現今食薯條必備既一環

咁先係美味架嘛!!!!

薯條唔會太乾 仍然係JUICY脆口 芝士味濃郁

黑椒惹味喚醒味蕾 蜜糖又可以中和返少少辛辣 而且甜易入口

雞翼多汁鮮嫩 相當唔錯!! 有成6隻 2-3個人都夠食啦
勁量級雙重手打牛肉漢堡
勁量級

用得呢個名都知佢"爆" 唔野少喇!!

一黎到 高過座山 塊漢堡大到見唔到對面

雙份漢堡同雙份芝士 牛味極重 加埋洋蔥蕃茄生菜

爽口有質感 咬落肉汁溜晒出黎 好JUICY 而且芝士味濃 我見朋友就好滿足囉!!!
三重芝士 望落都唔係細細個容易食

個芝士有啲溶岩FEEL 又係多到溜晒出黎
你要知道呢!!!

拉絲就係有違和感 不其然都係嘩一聲既感覺

芝味非常 鐘意芝士既感覺都無力反抗
牛肉 因為手打 好鬆好有質感 牛味就好夠 脂肪同肉既比例都好好

咬落去咇肉汁出黎 啖啖肉又有芝士 真係幾開心

食完個包真係夠一餐 非常之滿足 !!! 新式既漢堡店時真係會驚喜
2016-10-28
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$120 (Lunch)
雙色芝士焗薯條
勁量級雙重手打牛肉漢堡
2016-11-19 113 views
小弟屋企附近有間漢堡包店新開幕,特別同女朋友去捧場一下,試試口味如何?😋原來有雜誌報導,怪不得勁多人排隊等候,等了大約半小時入座!😄幾十元左右漢堡配薯條,加15元有沙律汽水,價錢不太貴可以接受!餐廳主打的Tiffany Blue流心雞堡餐就直接包薯條汽水!點了個蜜糖雞翼作小食,普普通通,蜜糖味不太重,但還是煎得香口!勁量級雙重手打牛肉漢堡($118)勁大份,要切開慢慢吃,牛肉份量很厚,亦因為手打關係特別軟熟好吃!比起連鎖快餐店的牛肉絕對是兩碼子的事,男孩子應該夠吃,吃飽飽亦不會有太濟的感覺!美中不足的是薯條不是即炸,有點冷冰冰的,略感失望!Tiffany Blue套餐($88)女朋友點的Tiffany Blue套餐,藍色包皮夠搶眼夠吸引,老闆話因為來貨有限,所以每天限量供應!配上流心芝士雞扒,一咬入口熱辣辣,勁多芝士流出,超正!👍🏻👍🏻👍🏻
勁量級雙重手打牛肉漢堡($118)
Tiffany Blue套餐($88)
2016-11-18 124 views
大約係下就2點半去佐食可能因為係星期六,好彩買到當日最後嗰個Tiffany blue包另外就係叫佐個意粉,兩個人share首先講佐個意粉先不過不失,偏硬嘅意粉有咬口。不過咸佐少少,友人話雞肉有少少咸魚味應該係調味料姐.個包上枱啦個雞。。。好黑我睇真啲真係幾窿下我以為係調味個色影響啦。。。點知一食先知原來。。。為佐証明真係無芝士 我只好show食到一半嘅樣。。。塊"芝士雞"炸到over晒,我想講真係炸到又乾又硬雖然蕃茄呀菜嗰啲份量係幾多嘅(個餐有齊薯條同黑醋沙律)個薯條係凍到變乾薯粉嗰隻不過真係連主食都。。。有幾多都無用.因為塊雞都幾"窿"。。。如果唔係影下相都ok ge。題外話,,,找錢找成14個$1都真係第一次
大約係下就2點半去佐食

另外就係叫佐個意粉,兩個人share

首先講佐個意粉先
雞肉忌廉意粉
應該係調味料姐

個包上枱啦
個雞。。。好黑
我睇真啲真係幾窿下
我以為係調味個色影響啦。。。點知一食先知原來。。。
為佐証明真係無芝士 我只好show食到一半嘅樣。。。
塊"芝士雞"炸到over晒,我想講真係炸到又乾又硬

雖然蕃茄呀菜嗰啲份量係幾多嘅(個餐有齊薯條同黑醋沙律)
個薯條係凍到變乾薯粉嗰隻

不過真係連主食都。。。有幾多都無用

因為塊雞都幾"窿"。。。如果唔係影下相都ok ge

題外話,,,找錢找成14個$1都真係第一次
2016-11-06
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)