2024-08-10 343 views
難得星期六lunch 同老公可以一齊食去試下yoho mix 新開既餐廳今次簡左呢間burger’s friend forever點知中大伏!點左個茄汁大蝦意粉同埋爆汁炸雞漢堡個漢堡正正常常擺得落口既…但一定唔係爆汁個意粉我用打電話難食到震撼黎形容…急凍大蝦臭腥,個意粉汁似茶記中式牛柳既汁撈落d 一啲都唔彈牙既意粉到應該係我食過最難食既意粉………個前菜沙律都係毫無誠意,衰過茶記杯跟餐白桃烏龍茶泡左20分鐘都係無味下次不如直接比杯滾水我算啦!經過廚房見到啲廚師好chill咁係到睇緊電話其實都睇得出真係完全無心炮製食物比客人…
難得星期六lunch 同老公可以一齊食
去試下yoho mix 新開既餐廳
今次簡左呢間burger’s friend forever
點知中大伏!
點左個茄汁大蝦意粉同埋爆汁炸雞漢堡
個漢堡正正常常擺得落口既…但一定唔係爆汁
個意粉我用打電話難食到震撼黎形容…
應該係我食過最難食既意粉………

個前菜沙律都係毫無誠意,衰過茶記
經過廚房見到啲廚師好chill咁係到睇緊電話
其實都睇得出真係完全無心炮製食物比客人…

2024-08-09 243 views
嚟到呢間漢堡包專門店,我好特別咁無食到漢堡包😂反而試咗佢地嘅全日早餐同埋蜆肉意粉,估吾到都吾錯😛👉🏼全日早餐賣相都幾吸引,色彩繽紛,一睇就食慾大開。有香煎煙肉、腸仔、有牛油香嘅炒蛋、新鮮嘅車厘茄🍅、沙律菜、熟得剛剛好嘅牛油果,搭配上稍微烘過嘅酸種麵包。我最鍾意杯乳酪,蜜糖加granola再加原味嘅乳酪,每一啖都有豐富嘅口感。👉🏼蜆肉意粉一上碟已經聞到好香。意粉煮得剛剛好,口感彈牙,搭配勁多粒蜆肉,係海洋嘅鮮味呀😍。蜆肉嘅鮮甜同埋蒜蓉、辣椒的調味好夾好惹味我地仲加配咗個👉🏼薯格,都幾大兜,熱辣辣,好香脆總括嚟講,呢間漢堡包專門店嘅all day Breakfast同埋蜆肉意粉都幾有水準,下次可以再嚟試吓人哋嘅招牌漢堡包🤭🤭

👉🏼全日早餐

👉🏼蜆肉意粉

我地仲加配咗個👉🏼薯格,都幾大兜,熱辣辣,好香脆

2024-08-06 219 views
元朗元點新開左好多好野食 , 今次黎左 burger's friend forever 食 burger 同意粉 , 外賣都好新鮮 , 即整都好快 , 包裝又唔差 , 值得一推侯斯頓漢堡好高質 , 用左份量大既手打新鮮牛整 . 健康得黎又好食 , 牛味好香肉質軟腍 , 麵包鬆軟岩岩好,入面加上調製左特製醬料,搭配沙律菜更加 fresh , 仲有我最愛既超濃郁芝士 , 完全係完美既配搭配套餐加左薯格同餐湯 , 餐湯係黑松露雜菌湯 , 薯格番到屋企仲係好香脆 , 熱辣辣 自製黑松露雞菌湯黑松露令個湯更好飲 , 好濃郁夠味 , 熱辣辣好飲蒜辣蜆肉意粉意粉口感好好 , 蜆肉份量比想像中多 , 配上微辣既蒜汁食 , 好入味

自製黑松露雞菌湯
黑松露令個湯更好飲 , 好濃郁夠味 , 熱辣辣好飲

蒜辣蜆肉意粉
2024-07-31 146 views
今日食評✍🏻Burger’s Friend Forever@Yoho mix同🐢🍯臨時約食飯呢間名好正BFF同場仲可以同Kurumi打卡門口有兩張小枱子放便速食嘅朋友轉個彎入面別有洞天有1張雙人枱,3張大枱一張比較隱蔽嘅枱環境好,有大玻璃窗🪟睇Yoho mix 內園景衛生好,餐具🍴乾淨店員亦好貼心見我哋有潔癖主動奉上乾濕紙巾我哋點咗兩個lunch sets1️⃣all day breakfast 擺碟好靚兩隻太陽蛋兩塊ham一條腸仔沙律🥗菜新鮮牛油果🥑超好味😋Jam and 茄汁豆伴碟仲一杯超好味嘅yogurt2️⃣pasta超多蜆肉意粉炒得好好即叫即整需時稍長但食物質素值得等待兩份餐都配有pudding 🍮及配熱蜜桃茶🍑•無論大鋪小店我哋都會盡試盡講Follow我哋bw.foodie
今日食評✍🏻

轉個彎
入面別有洞天
有1張雙人枱,3張大枱
一張比較隱蔽嘅枱

環境好,有大玻璃窗🪟
睇Yoho mix 內園景

無論大鋪小店
我哋都會盡試盡講
Follow我哋bw.foodie
2024-07-22 280 views
近排元朗YOHO MIX 進駐咗好多新餐廳 真係試都試唔晒 呢間餐廳就喺其中一個通道口嘅隔離 之前屋企人見到個名好得意 所以就搵咗一日入去試特濃花生醬安格斯煙肉漢堡🍔($92)原本見到花生醬都驚好膩好奇怪 猶豫咗一下 不過屋企人話想試吓新嘅配搭 估唔到有幾有驚喜 食落會多咗一陣鹹香味 估唔到都幾夾牛油果脆炸脆皮軟殼蟹漢堡 🥑🦀🍔($118)軟殼蟹炸得幾香脆 而且size都算大隻 加埋牛油果食會比較fresh 都可以一試一口芝士🧀 ($48)通常burger都係趁薯條或者係薯角 不過呢一度就可以另外揀呢個芝士粒 可以拉絲嘅感覺好正柚子梳打🍹 ($38)天氣太熱 最好就飲杯清新嘅飲品解暑 味道唔會太甜都OK

特濃花生醬安格斯煙肉漢堡🍔($92)

牛油果脆炸脆皮軟殼蟹漢堡 🥑🦀🍔
($118)
一口芝士🧀 ($48)

柚子梳打🍹 ($38)
天氣太熱 最好就飲杯清新嘅飲品解暑 味道唔會太甜都OK
2024-07-22 307 views
元點新開好多餐廳,但最開心嘅係有BFF進駐!之前喺銅鑼灣將軍澳都食過,終於近近地開一間分店👍🏻$92特濃花生醬安格斯煙肉漢堡🥜上枱已發現超邪惡!濃烈花生脆粒汁淋上新鮮嘅美國穀飼安格斯牛肉😍😍😍原汁原味嘅牛肉咬落肥瘦適宜又多汁🤤花生汁加埋牛肉汁😍漢堡配料好充足🤤車打芝士🧀香煎煙肉🥓羅文菜🥬蕃茄🍅紫洋蔥🧅$82爆汁脆雞肉漢堡🐔脆炸雞肉香脆🤤雞肉嫩多汁,再加入他他醬mix溫和辣醬🤤🤤將漢堡昇華👍🏻蕃茄同洋蔥又增加咗成個漢堡嘅口感👍🏻烘過嘅漢堡包皮唔會稔🍔咬落鬆軟又甜甜的😋+$22加配套餐田園沙律🥗生菜鮮甜脆口🥬薯格放耐咗都一樣咁脆👍🏻$28百香果梳打🥤熱辣辣嘅天氣一定要加番杯飲品👍🏻百香果清甜爽口,酸酸地特別開胃👍🏻總括而言,舖面非常光猛,座位亦好闊落👍🏻牛肉同配料都好新鮮,值得來食原汁原味又健康嘅漢堡👍🏻 😝
元點新開好多餐廳,但最開心嘅係有BFF進駐!
之前喺銅鑼灣將軍澳都食過,終於近近地開一間分店👍🏻

$92特濃花生醬安格斯煙肉漢堡🥜

田園沙律🥗
生菜鮮甜脆口🥬
薯格放耐咗都一樣咁脆👍🏻

$28百香果梳打🥤

$100 (Lunch)
  • 特濃花生醬安格斯煙肉漢堡
  • 爆汁脆雞肉漢堡
2024-07-21 219 views
又去Yoho試新餐廳💕餐廳位置樂方便,一轉入Yoho mix就見到,水泥既風格,但有開揚既景觀🔸特濃花生醬安格斯煙肉漢堡一上到枱已經聞到好香花生🥜醬味,安格斯漢堡肉粟多汁,食得出手打嘅鬆弛感,煙肉香脆可口🔸薯格(跟餐加)薯格炸得啱啱好,脆口得黎唔會食到成口油🔸茄汁大蝦意粉係用上我最鍾意既扁意,煮得啱啱好有咬口,每一條意粉都掛上汁,大蝦🍤都有成6,7隻🔸田園沙律 (跟餐加)沙律🥗菜新鮮,配上油醋汁,開胃🔸百香果梳打用上新鮮既百香果,增加左酸味,每一啖都非常酸爽🔸柚子梳打加左梳打,增加氣泡感,但又比可樂健康,大推👍🏻

🔸特濃花生醬安格斯煙肉漢堡
🔸薯格(跟餐加)
薯格炸得啱啱好,脆口得黎唔會食到成口油
🔸茄汁大蝦意粉
🔸田園沙律 (跟餐加)
沙律🥗菜新鮮,配上油醋汁,開胃
🔸百香果梳打
用上新鮮既百香果,增加左酸味,每一啖都非常酸爽

🔸柚子梳打
加左梳打,增加氣泡感,但又比可樂健康,大推👍🏻
$150 (Dinner)
🥳元朗Yoho Mix 6月開張 開多咗唔同類型食店🤩 今日難得早咗少少放工 可以唔洗排隊就試到呢間Burger✌🏻以我所知 佢地係唯一一間漢堡包連鎖店 進駐元朗Yoho Mix👏🏻 佢哋除咗Burger 之外 都有沙律 意粉 小食 甜品 …..但眼闊肚窄 都係先試試Burger & 意粉😛🙌🏻菠蘿蝦堡🥵咁熱天氣 叫個菠蘿蝦堡 都幾開胃🤩香脆嘅厚蝦堡 望到都覺得吸引😍食落都好滋味 有菠蘿Refresh下真心唔錯👏🏻🙌🏻有皮薯條 & 蕃薯薯條夠熱 而且香脆可口 真係食到停唔到口 🙌🏻蜆肉意粉意粉口感剛好 不錯👍🏻每條麵條都好夠味又唔會過濃 蜆肉份量都幾✌🏻幾乎啖啖意粉都食到蜆肉😍🙌🏻梳打水食呢啲邪惡GE食物😈有汽飲品真係最啱唔想飲汽水咁甜梳打水都係一個非常唔錯嘅選擇👏🏻

🙌🏻菠蘿蝦堡

食呢啲邪惡GE食物😈
有汽飲品真係最啱
唔想飲汽水咁甜
梳打水都係一個非常唔錯嘅選擇👏🏻
$150 (Tea)
元朗西鐵站最近開咗個新商場「元點」,成日經過都好多人,今日亞女補完習就去咗行吓,仲買咗間好貴嘅夾糖😂,$30/100g,最少要買200g,不過食落口,又真係同平時嗰啲唔同,怪唔得話係德國No.1,唔鍾意食糖嘅我,都覺得幾好食🤪。係糖果斜對面見到個menu印住大大個漢堡包,勁吸引,不過要趕住番屋企收貨,所以就唯有買返屋企食。店員話漢堡包係用新鮮牛肉打嘅,即刻心心眼😍,我係勁鍾意食牛架,睇嚟食漢堡包,我都可以大條道理話比人知我食得好健康,即刻有理由買個餐番屋企食🤣。返到屋企,同大女講,喺元點有間漢堡包店,我買咗,點知佢講,呢間我喺希慎食過啦,啟德、將軍澳都有分店添,oh!比佢贏咗😂。我叫咗丹麥藍芝士漢堡餐、薯格、可樂同芝士肉醬安格斯意粉。漢堡入面塊牛肉係用美國安格斯穀飼牛,好香好濃牛味,好好味,包內配搭住蕃茄、藍芝士、甜甜嘅紫洋蔥同羅文菜,配搭得剛剛好,味道恰到好處,而脆薯格返到屋企仲好脆呀👍!肉醬意粉🍝餐廳用咗扁意粉,牛肉味都係好濃,好食。丹麥藍芝士漢堡$92薯格、可樂+$22芝士肉醬安格斯意粉$98

肉醬意粉🍝餐廳用咗扁意粉,牛肉味都係好濃,好食。

丹麥藍芝士漢堡$92
薯格、可樂+$22
芝士肉醬安格斯意粉$98
2024-07-15 141 views
近日元點開左好多新餐廳,我好鍾意食漢堡,一於外賣試呢間Burger's Friend Forever💓 爆汁脆雞肉漢堡 $82+$22 轉套餐 包 薯格 + 飲品🫶脆炸雞肉配上塔塔醬和辣醬,再配搭鮮甜羅文菜、蕃茄同洋蔥,非常足料啊,入口啖啖肉,最欣賞係脆炸雞,由於我係外賣返屋企後食,大約過了2個鐘後先開餐,估唔到炸雞仲保持到香脆可口,值得一讚啊🫶薯格份量都幾多,調味十足,香口惹味💓 卡邦尼意粉 $88呢款經典意粉真係人人都鍾意食,醬汁好creamy,入口棉滑,加上煙肉粒,咸香又可口,意粉質地煙韌彈牙整體水準都幾高質,值得一讚係外賣盒,紙質好紥實,店員包裝得好好😊外賣漢堡拎返屋企都無變形👍🏻欣賞

💓 爆汁脆雞肉漢堡 $82
+$22 轉套餐 包 薯格 + 飲品

🫶薯格份量都幾多,調味十足,香口惹味

💓 卡邦尼意粉 $88

TakeAway
👨🏻‍🍳Burger's Friend Forever (元點) (元朗)📍元朗朗樂路1號元點1樓B116號舖 「元朗burger又多一個選擇😻」 行商場經過,一入元點(右邊)就系🤣以為系cafe,環境好舒服好chill咁,原來食burger的😻隔離枱小妹妹份薯格好香脆咁,我地都點左😆 👍🏻🍽️特濃花生醬安格斯煙肉漢堡 $142+$22 🍽️香脆有皮薯條一打開已經好香!!花生醬混醬mix牛肉超夾🥹牛肉用新鮮牛肉,超多配料!!成個口感好fresh好juicy😋 有皮薯條脆皮微煙韌,食落好有質感,入面仲熱呼呼😋😋好正!! 👍🏻🍽️蟹籽軟殼蟹意粉 $178(+$22) 👍🏻🍽️薯格好大隻軟殼蟹😆咬落有D肉感、口感,意粉望落乾身,食落原來幾掛汁,入哂味👍🏻扁意粉熟成度剛好,吾會碎🤤 薯格必點‼️大大塊,微微微辣😝香脆可口,食到停吾到😆 👍🏻🍹柚子梳打 $28調味剛好!!甜度、酸度剛好!!解渴解暑一流🤤 👍🏻🍹百香果梳打 $28真系粒粒百香果沖調!!解暑消膩👍🏻 店員好親切,同埋EQ好高!!🙈我地又堂食又外賣,佢地都無話我地🙈🫶🏻當時仲有位「奧客」,都幾牢騷,但系2位店員好有耐性,服務5星🥺🫶🏻 🤔元點
📍元朗朗樂路1號元點1樓B116號舖

「元朗burger又多一個選擇😻」

行商場經過,一入元點(右邊)就系🤣
以為系cafe,環境好舒服好chill咁,
原來食burger的😻
隔離枱小妹妹份薯格好香脆咁,
我地都點左😆
特濃花生醬安格斯煙肉漢堡

👍🏻🍽️特濃花生醬安格斯煙肉漢堡 $142
+$22 🍽️香脆有皮薯條
一打開已經好香!!
花生醬混醬mix牛肉超夾🥹
牛肉用新鮮牛肉,
超多配料!!
成個口感好fresh好juicy😋

有皮薯條脆皮微煙韌,食落好有質感,
入面仲熱呼呼😋😋
好正!!
蟹籽軟殼蟹意粉

👍🏻🍽️蟹籽軟殼蟹意粉 $178
(+$22) 👍🏻🍽️薯格
好大隻軟殼蟹😆
咬落有D肉感、口感,
意粉望落乾身,食落原來幾掛汁,入哂味👍🏻
扁意粉熟成度剛好,吾會碎🤤
薯格

薯格必點‼️
大大塊,微微微辣😝
香脆可口,食到停吾到😆
柚子梳打

👍🏻🍹柚子梳打 $28
調味剛好!!甜度、酸度剛好!!
解渴解暑一流🤤
百香果梳打

👍🏻🍹百香果梳打 $28
真系粒粒百香果沖調!!
解暑消膩👍🏻

店員好親切,同埋EQ好高!!🙈
我地又堂食又外賣,佢地都無話我地🙈🫶🏻
當時仲有位「奧客」,都幾牢騷,
但系2位店員好有耐性,
服務5星🥺🫶🏻

🤔元點唯一一間漢堡包連鎖店

#burgersfriendforever #元朗burger #元點
特濃花生醬安格斯煙肉漢堡
蟹籽軟殼蟹意粉
薯格
柚子梳打
Burger’s friend forever 終於開左係元朗喇!!!!!!想試好耐, 但因為d地點對我黎講太遠😂元朗新商場Yoho mix 唯一一間漢堡包連鎖店, 大品牌進駐元朗商場, 仲有希慎, 啟德, 將軍澳其他分店💫All day breakfast 有黑松露炒蛋, bacon, 香腸, 蕃茄, 大啡菇, 沙律菜, 沾滿花生醬好似muffin.嘅一個包包, 仲有我最喜愛嘅avocado💚食完全日早餐, 精神滿滿💪🏻💫 侯斯頓漢堡侯斯頓漢堡選用大份量嘅新鮮牛肉製造, 係一個健康嘅漢堡包, 麵包包皮烤至軟硬度適中, 餡料外層呈現微焦香, 內部卻保持鮮嫩豐盈多汁, 加上調製左特製醬料, 搭配爽脆沙律菜和濃郁芝士, 食慾大增😍另外仲有脆薯格, 剛炸起熱辣辣, 飲埋Soda water, 有夠爽快👍
想試好耐, 但因為d地點對我黎講太遠😂

💫All day breakfast

💫 侯斯頓漢堡

2024-07-11 87 views
這間位於元朗新商場的【Burger's Friend Forever】,主打手打牛肉漢堡,另外還有意粉及炸物小食,全部即叫即做,新鮮熱辣。餐廳地方不算大,但勝在景觀開揚,十分光猛舒服。芝士肉醬安格斯意粉意粉表面的芝焗至微焦,番茄酸甜味加上肉醬,每啖意粉都充滿肉醬香味。侯斯頓漢堡餐美國安格斯牛肉配上秘製燒烤汁,加上芝士、煙肉、番茄、生菜及洋葱,漢堡份量十足,漢堡包更烘至香脆,一啖都咬不完,牛肉肉汁豐富,入口爆汁。香脆有皮薯條跟餐的有皮粗皮份量十足,炸至金黃香脆。

餐廳地方不算大,但勝在景觀開揚,十分光猛舒服。

芝士肉醬安格斯意粉

侯斯頓漢堡餐

香脆有皮薯條
跟餐的有皮粗皮份量十足,炸至金黃香脆。
2024-07-09 85 views
漢堡包🍔好評漢堡包🍔漢堡包非常之好食安格斯牛肉非常Juicy 仲有至尊寶漢堡餐喺佢哋店人氣排行榜第一位至尊漢堡有兩層牛肉雞扒沙律非常入味服務態度非常之好 很推介各位可以過嚟食同埋自選漢堡好抵,有三個餸送一個餸而且佢任何漢堡都可以跟餐有薯條薯格同沙律仲贈送汽水添而且食素嘅人都可以過嚟食,佢有一隻素肉大姑漢堡而且仲有lunch set添佢仲有卡邦尼意粉茄汁大蝦意粉芝士肉醬安格斯意粉仲有小食拼盤添而且佢仲有全日早餐添呢
漢堡包🍔好評漢堡包🍔
漢堡包非常之好食
安格斯牛肉非常Juicy
仲有至尊寶漢堡餐喺佢哋店人氣排行榜第一位
至尊漢堡有兩層牛肉
雞扒沙律非常入味
服務態度非常之好 很推介各位可以過嚟食
同埋自選漢堡好抵,有三個餸送一個餸
而且佢任何漢堡都可以跟餐有薯條薯格同沙律仲贈送汽水添
而且食素嘅人都可以過嚟食,佢有一隻素肉大姑漢堡
而且仲有lunch set添

佢仲有卡邦尼意粉
茄汁大蝦意粉
芝士肉醬安格斯意粉
仲有小食拼盤添

而且佢仲有全日早餐添
2024-07-09
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$80 (Dinner)
Celebration
Birthday
Dining Offer
Tasting Event, Coupon
2024-07-06 121 views
Yoho Mix開左好多新鋪,行左幾個轉見到唯一一間Burger店,見係手打漢堡,質素應該唔錯。原來係大品牌進駐元朗,仲有希慎,啟德,將軍澳其他分店。🍔侯斯頓漢堡 有質素嘅手打新鮮牛,好juicy,好有牛味,冇肥肉,健康。麵包鬆軟,有新鮮沙律菜,加上脆脆煙肉,惹味。🍟跟餐香脆有皮薯條 +$22薯條現炸,好脆,量多。🥛Oreo花生醬奶昔+$48雖然要加錢,但十分值得,好似食緊花生醬咁,好好飲🤤,原來oreo同花生醬係咁夾。🍝卡邦尼意粉 意粉煮得剛好,有咬口,濃濃醬汁好掛面,唔錯。🥣自製黑松露雞菌湯 黑松露令個湯昇華咗,平時嘅菌湯會淡口啲,但呢個好夠味,好飲👍🏻。💬有午餐餐牌,雖然冇手打牛,不過$88有包/意粉/沙律+前菜+飲品抵食丫~

🍔侯斯頓漢堡

🍟跟餐香脆有皮薯條 +$22
薯條現炸,好脆,量多。

Oreo花生醬奶昔

🥛Oreo花生醬奶昔+$48

卡邦尼意粉

🍝卡邦尼意粉
意粉煮得剛好,有咬口,濃濃醬汁好掛面,唔錯。

🥣自製黑松露雞菌湯

2024-07-03