2021-11-15
今日冇食晏晝,特登留肚同老婆出街食飯,今次朋友介紹呢間喺太子附近嘅一間coffee shop,好食同埋份量多,所以今次特登過嚟試吓。佢哋5:00開門,我哋4:50去到,職員見到我哋就已經安排我哋入去坐低,仲可以叫到下午茶,但係因為想食晚餐嘅關係,所以我哋直接叫左晚餐。個湯好creamy,好濃郁,佢配埋一份多士連士多啤梨醬,另外叫咗杯薄荷朱古力。首先上咗個前菜,黑松露薯條,黑松露醬好大份,薯條炸得好香脆,唔似得出邊嗰啲會食到好淋。老婆叫左份all day breakfast,份量一樣好大,有脆薯餅、煙三文魚、煙肉、漢堡扒、茄汁豆、粟米、沙律菜同勁大份嘅炒蛋,呢個份量其實一個人都食唔晒,真係好大份,同埋佢哋嘅味道真係好濃郁,仲有佢係連一杯橙汁既。最後叫咗份BBQ豬仔骨,豬仔骨焗得勁淋,完全唔使用刀切,用叉已經可以撕開,勁入面,回食指數相當高👍🏻👍🏻👍🏻