2024-04-07 373 views
開心既時候去chill 下🚶🏼‍♀️心煩既時候去散下心🌾Handmade Pasta Set 🍽️蝦蝦蝦蝦 $178@👍‼️蝦愛好者必點佢集合左阿根廷紅蝦🦐,櫻花蝦,蝦籽,龍蝦🦞汁於一身蝦既味道好有層次,而且唔會濃到over 左唔會單一蝦既味道,食完好似一次滿足幾個願望咁🎁而個pasta 都好值得推介食得出handmade , 我鍾意既粗度煮得剛剛好掛龍蝦汁一流😋仲嗌左🍽️煙三文魚沙律 🥗+$30(跟餐)普普通通幫助中和邪惡既蝦蝦蝦蝦‼️餐廳寵物友善帶狗狗🐶既,可以坐餐廳旁邊既兩張枱有瓦遮頭,唔會比雨淋(我去果日咁岩毛毛雨)仲有360度轉既風扇,一d 都唔熱仲有狗狗零食添(加分位)同餐廳裡面只係隔左一道玻璃,可以隨時揮手叫侍應幫手/點餐職員都好friendly , 睇得出係鍾意狗仔
開心既時候去chill 下🚶🏼‍♀️
心煩既時候去散下心🌾

蝦蝦蝦蝦

Handmade Pasta Set
🍽️蝦蝦蝦蝦 $178@👍
‼️蝦愛好者必點
佢集合左阿根廷紅蝦🦐,櫻花蝦,蝦籽,龍蝦🦞汁於一身
蝦既味道好有層次,而且唔會濃到over 左
唔會單一蝦既味道,食完好似一次滿足幾個願望咁🎁
而個pasta 都好值得推介
食得出handmade , 我鍾意既粗度
煮得剛剛好
掛龍蝦汁一流😋

仲嗌左🍽️煙三文魚沙律 🥗+$30(跟餐)
普普通通
幫助中和邪惡既蝦蝦蝦蝦

‼️餐廳寵物友善
帶狗狗🐶既,可以坐餐廳旁邊既兩張枱
有瓦遮頭,唔會比雨淋(我去果日咁岩毛毛雨)
仲有360度轉既風扇,一d 都唔熱
仲有狗狗零食添(加分位)
同餐廳裡面只係隔左一道玻璃,可以隨時揮手叫侍應幫手/點餐
職員都好friendly , 睇得出係鍾意狗仔

蝦蝦蝦蝦
2024-04-03 317 views
喺西貢咁啱經過見到呢間餐廳,見到裏面嘅裝修都幾靚!而且食物嘅香味吸引咗我哋入去試,今次我哋叫咗斑斕味雞蛋仔蛋糕🍰、台灣茉莉香片戚風蛋糕🍰首先斑斕味雞蛋仔蛋糕,用斑斕味整嘅雞蛋仔咬落去脆卜卜同熱辣辣,出去就會見到Peter仔中間夾雜着啲斑斕,食落去好香!加埋配沖繩海鹽雪糕,令到食呢個甜品嘅時候覺得好夾!😋至於台灣茉莉香片戚風蛋糕,好似係第一次見用茉莉香片整嘅蛋糕,蛋糕質感鬆軟,而且茶味好突出,忌廉又唔會好油膩,茶控一定要試!😋
2024-03-27 408 views
Weekend 去邊度好? 不如入西貢Chill下☺️西貢出名食海鮮,其實仲有好多Cafe比大家好好慢活一下🥰今次小編去既呢間Cafe橙色牆身好顯眼,滿滿日光打卡好有Feel,佢地主打手工意粉,仲有多款特色甜品包括流心雲朵竹炭多士、斑蘭雞蛋仔配雪糕、茉莉香片戚風蛋糕等等,好睇又好食Cafe亦係寵物友善餐廳🐱🐶可以帶埋主子一齊放鬆下,餐廳旁邊有咪錶停車場,泊車都好方便🚙蜆肉配特製喇沙醬汁意粉蜆肉新鮮大大粒,清甜冇沙,手工意粉口感煙韌彈牙,醬汁香濃惹味,辣辣地好開胃香煎帶子三文魚籽墨汁麵賣相好吸引,香煎帶子厚肉食落有咬口😌粒粒飽滿的三文魚籽充滿鮮味配上軟硬適中的墨汁麵味道香口🍞 流心雲朵竹炭多士 重點係個流心雲朵,蛋白雲朵鬆軟空氣感重,加入日本蛋黃&牛油果,中間蛋黃一戳穿流心效果滿分,牛油果生熟程度剛好,香口滋味🍨 斑蘭雞蛋仔配椰子雪糕 雞蛋仔外脆內軟,帶陣陣斑蘭香味,雪糕有四款口味選擇,椰子/沖繩海鹽/曲奇同雲呢拿,今次揀左椰子味,椰子味香甜同雞蛋仔好夾,香甜不膩🍰台灣茉莉香片戚風蛋糕 台灣蜜香紅茶戚風蛋糕今次試左兩款,茶味香濃,忌廉軟滑,兩款入面茉莉果款會再清新啲,蛋糕體鬆軟濕潤,口感輕

蜆肉配特製喇沙醬汁意粉

香煎帶子三文魚籽墨汁麵
配上軟硬適中的墨汁麵味道香口

🍞 流心雲朵竹炭多士

🍨 斑蘭雞蛋仔配椰子雪糕

🍰台灣茉莉香片戚風蛋糕
台灣蜜香紅茶戚風蛋糕
今次試左兩款,茶味香濃,忌廉軟滑,兩款入面茉莉果款會再清新啲,蛋糕體鬆軟濕潤,口感輕盈,茶控必試

☕️ Chai Latte
狗仔印花好可愛,其實係杯印度香料奶茶,飲落順滑帶點肉桂香

🧊 御茗寧茶
用左高身玻璃杯幾特別,飲既時候同時可以飲倒紅茶、綠茶和花果香,清新解膩
每次去啲遠嘅地方嘅Cafe度,都係諗住打個靚卡就算,野食呢d其次☕️不過呢間真係好有驚喜,一d都唔hea,打卡之餘好食,最估唔到d意粉係自家手工製,感覺好有心機👍🏻-流心雲朵配竹炭多士☁️望落勁吸引,咬開厚竹炭多士每一啖都有綿滑嘅雲朵蛋、醬汁同餡料中間夾住新鮮牛油果🥑如果多士烘一烘會再正d🤣-蜆肉配特製喇沙醬手工意粉🍝蜆肉咬開好鮮甜Juicy,應該落咗酒因為食到有少少酒味去吊一吊個味,喇沙醬辣辣地好開胃,手工意粉口感貼近義大利口感,好煙韌有咬口!-蝦蝦蝦蝦🦐 係呀個名就叫4個蝦😂用咗阿根廷紅蝦、櫻花蝦、龍蝦汁同蝦籽去整,未食已經聞到好香好香,佢唔算好多調味,靠個濃蝦汁吊味,手工意粉索曬個蝦汁,正👍🏻-斑斕味雞蛋仔配雪糕🩵呢個雞蛋仔比出面嗰啲更加脆身,中間係鮮綠色斑斕味,沖繩海鹽雪糕又鹹又甜我愛🩵-自家製茶味戚風蛋糕🍰食海綿蛋糕我最驚係又乾又唔夠回彈,係個暫時食過最恰到好處夠spongy之餘係夠濕潤🤪台灣茉莉香片 個茶味係aftertaste會出d,味道係淡淡幽香,抹茶🍵 個茶味就濃d,feel到個蛋糕比其他落少好多糖,值得讚下👍🏻-御茗寧茶🥂用香檳酒杯裝住好靚,茶味好出~-抹茶拿鐵抹茶🍵抹

流心雲朵配竹炭多士☁️
蜆肉配特製喇沙醬手工意粉🍝
蝦蝦蝦蝦🦐
係呀個名就叫4個蝦😂
斑斕味雞蛋仔配雪糕🩵
自家製茶味戚風蛋糕🍰
御茗寧茶🥂
用香檳酒杯裝住好靚,茶味好出~
抹茶拿鐵抹茶🍵
抹茶飲得出唔係用cheap抹茶粉,抹茶夠甘香!
印度香料拿鐵☕️
好得意嘅狗仔圖案,配合返主題😎
好香chai tea隻異國香料味,加埋奶又幾夾wor🥛
📍Cafe Pawsitive (西貢)
西貢西貢大街41-42號吉祥樓地舖
2024-03-17 281 views
假日梗係入西貢Chill 下🤤🤤今次去左 @cafepawsitive 試下👍🏻呢度主打手工意粉🍝所以都叫左3個試下☺️🍝香辣橄欖油意粉🌶️係好香蒜洋蔥味👍🏻因為本人食得濃味,所以覺得再辣啲仲正🫢🫢推薦指數:🩷🩷🩷🩷蜆肉配白汁意粉🍝最鍾意呢一個,白酒嘅份量啱啱好,而且蜆肉勁新鮮好Juice 👍🏻👍🏻個汁完全掛到啲意粉🩷推薦指數:🩷🩷🩷🩷🩷法式慢煮雞胸肉松露野菌汁意粉🍝雞胸肉唔會煮到好鞋,係滑👍🏻而個汁好重松露味。推薦指數:🩷🩷🩷🩷🩷呢間整體嘅手工意粉係粗又煙靭,重點就係唔同味道嘅汁,食得出唔係一包包醬汁倒出嚟!
假日梗係入西貢Chill 下🤤🤤
今次去左 @cafepawsitive 試下👍🏻

呢度主打手工意粉🍝
所以都叫左3個試下☺️

🍝香辣橄欖油意粉🌶️
係好香蒜洋蔥味👍🏻因為本人食得濃味,
所以覺得再辣啲仲正🫢🫢
推薦指數:🩷🩷🩷🩷

蜆肉配白汁意粉🍝
最鍾意呢一個,白酒嘅份量啱啱好,
而且蜆肉勁新鮮好Juice 👍🏻👍🏻
個汁完全掛到啲意粉🩷
推薦指數:🩷🩷🩷🩷🩷

法式慢煮雞胸肉松露野菌汁意粉🍝
雞胸肉唔會煮到好鞋,係滑👍🏻
而個汁好重松露味。
推薦指數:🩷🩷🩷🩷🩷

呢間整體嘅手工意粉係粗又煙靭,
重點就係唔同味道嘅汁,食得出唔係一包包醬汁倒出嚟!
2024-03-16 177 views
❝𝐂𝐚𝐟𝐞 𝐏𝐚𝐰𝐬𝐢𝐭𝐢𝐯𝐞❞小店的橙色門面非常搶眼,店鋪𝐥𝐨𝐠𝐨、掛畫、拉花等都用上狗狗圖案,非常可愛🐶加上採光度高,陽光透入嚟時感覺溫暖、𝐜𝐡𝐢𝐥𝐥,好適合週末放空呢🌬️࿐🦐蝦蝦蝦蝦手工意粉 $𝟏𝟔𝟖✨由𝟒款蝦製成,意粉彈牙、掛滿濃郁「龍蝦汁」,主角「阿根廷紅蝦」煎得香脆,肉質彈牙又大隻,灑上的「蝦籽」、「櫻花蝦」亦十分加分,令整體味道提升,特別香口🤤🥗慢煮雞胸肉日本温泉蛋沙律  $𝟏𝟎𝟖雞胸肉煎得好香,肉質嫩滑,輕盈之選🍵台灣茉莉香片戚風蛋糕 $𝟒𝟖✨不太常見的茉莉香片蛋糕,質感鬆軟,茶味突出,忌廉輕盈、唔膩,茶控必試🤭
❝𝐂𝐚𝐟𝐞 𝐏𝐚𝐰𝐬𝐢𝐭𝐢𝐯𝐞❞

🦐蝦蝦蝦蝦手工意粉 $𝟏𝟔𝟖✨

🥗慢煮雞胸肉日本温泉蛋沙律  $𝟏𝟎𝟖
雞胸肉煎得好香,肉質嫩滑,輕盈之選

🍵台灣茉莉香片戚風蛋糕 $𝟒𝟖✨

2024-02-14
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Lunch
Celebration
Valentine's Day
  • 蝦蝦蝦蝦手工意粉
  • 台灣茉莉香片戚風蛋糕
🍝 蜆肉喇沙醬汁意粉 $128蜆肉好入味,食落有海水鹹香、亦有喇沙香辣味,手工意粉口感煙韌、非常掛汁,喇沙好香、滿滿椰奶香味、而且食落有花生碎增加口感,食落又唔辣,幾香幾惹味~🍤 蝦蝦蝦蝦意粉 $168蝦蝦蝦蝦係因為有阿根廷紅蝦、櫻花蝦、蝦籽同龍蝦汁,龍蝦汁口感Creamy、味道濃郁,阿根廷紅蝦肉質軟綿、略帶甜味;櫻花蝦同蝦籽增添鹹香味、令整體味道食落更豐富更有層次~🍞 流心雲朵竹炭多士 $68真係流心雲朵,蛋白雲朵鬆軟、滿滿空氣氣,面層再有流心酸甜芒果汁,竹炭多士偏硬身,底層再沾滿煉奶同搭配士多啤梨切粒食,味道酸甜好味!🍨 斑蘭雞蛋仔配椰子雪糕 $78雞蛋仔外脆內軟、淡淡班蘭香味,班蘭最佳搭配就係椰子雪糕,椰子雪糕清甜再搭配外脆內軟雞蛋仔,冰火交融,味道甜而不膩~🍰 台灣茉莉香片戚風蛋糕 $48茶味好重但唔會澀,忌廉軟滑香甜,搭配鬆軟綿綿戚風蛋糕好正,蛋糕滿滿空氣感,好感食落好輕盈,配上茶香忌廉一流~☕️ Chai Latte $45🧊 御茗寧茶 $48
🍝 蜆肉喇沙醬汁意粉 $128

🍤 蝦蝦蝦蝦意粉 $168

🍞 流心雲朵竹炭多士 $68

🍨 斑蘭雞蛋仔配椰子雪糕 $78

🍰 台灣茉莉香片戚風蛋糕 $48

☕️ Chai Latte $45

🧊 御茗寧茶 $48
2024-02-12 263 views
位於西貢寵物友善餐廳🐱🐶餐廳旁有咪錶停車場 泊車方便🚙Cafe好搶眼嘅牆身 滿滿日光 好好慢活一下🥰食物方面必試手工意粉🍝叫左蝦蝦蝦蝦同蜆肉配特製喇沙醬汁賣相同味道都好得😍手工意粉帶點煙韌口感蝦蝦蝦蝦係阿根廷紅蝦櫻花蝦 蝦籽 龍蝦汁🦐面頭有兩隻大蝦 醬汁稠濃掛汁🤤好味😋另一款喇沙醬汁係重口味之選同樣好掛汁👍🏻兩款都好喜歡流心雲朵竹炭多士🍞雲朵空氣感十足使用日本蛋 仲有牛油果🥑流心視覺效果一流 好邪惡甜品斑斕味雞蛋仔配雪糕有椰子、沖繩海鹽、曲奇同雲呢拿雪糕可以選擇🍧假日chill一chill
位於西貢寵物友善餐廳🐱🐶

同樣好掛汁👍🏻兩款都好喜歡

流心雲朵竹炭多士🍞雲朵空氣感十足

使用日本蛋 仲有牛油果🥑流心視覺效果一流 好邪惡
甜品斑斕味雞蛋仔配雪糕
有椰子、沖繩海鹽、曲奇同雲呢拿雪糕可以選擇🍧
假日chill一chill
2024-01-13 210 views
西貢高質cafe!🤤 寵物友善🫶🏻環境幾好!有埋outdoor 位✨流心雲朵配竹炭多士 $68好治癒!好食呀!班蘭味雞蛋仔配椰子雪糕 $78打卡😍係招牌菜式之一!手工意粉好吸引🤤我哋揀咗其中兩款~蝦蝦蝦蝦手工意粉(阿根廷紅蝦, 櫻花蝦, 蝦籽, 龍蝦汁) $168好有誠意 、足料!!蜆肉配特製喇沙醬汁手工意粉 $128好惹味!推薦👍🏻意式焗法包 $68(芝士、蘑菇、salami)幾好食!自家製台灣茉莉香片戚風蛋糕 $48口感鬆軟!可以一試!Flat white ☕️御茗寧茶 $48幾好飲🤎🧡狗狗雞蛋仔 $48 只是假日提供 數量有限 售完即止~🐕outdoor狗狗位置可預約位置(星期一至日)其他位置(for人類)假日只可以walkin~附近有停車場泊車👍🏻方便揸車人士!
西貢高質cafe!🤤 寵物友善🫶🏻
環境幾好!有埋outdoor 位✨

流心雲朵配竹炭多士 $68

好治癒!好食呀!
班蘭味雞蛋仔配椰子雪糕 $78

打卡😍係招牌菜式之一!

手工意粉好吸引🤤
我哋揀咗其中兩款~

好有誠意 、足料!!

蜆肉配特製喇沙醬汁手工意粉 $128

好惹味!推薦👍🏻

意式焗法包 $68
(芝士、蘑菇、salami)
幾好食!

自家製台灣茉莉香片戚風蛋糕 $48

口感鬆軟!可以一試!

Flat white ☕️

御茗寧茶 $48
幾好飲🤎

🧡狗狗雞蛋仔 $48

只是假日提供 數量有限 售完即止~

🐕outdoor狗狗位置可預約位置(星期一至日)
其他位置(for人類)假日只可以walkin~

附近有停車場泊車👍🏻
方便揸車人士!
跟隨食慾大膽行,今次黎到咗這間剛開張嘅Cafe,係一間好有feel嘅地方。啲裝潢簡約得嚟又唔失格調,坐低嗰陣就已經覺得好享受。🌿🍴首先點咗道蘑菇釀雞翼,吖sir,講真,呢個蘑菇同芝士嘅組合簡直無得輸!一咬落去,雞翼外皮香脆,入面溢出嘅芝士味即刻攝住個心口,多汁嘅口感加上香濃嘅芝士真係一流!🧀🍗另一道必試嘅就係白酒蜆意粉。意粉嘅口感彈牙,白酅味道喺輕盈之間帶點辣,令人食指大動。啲蜆肉絲毫無腥味,實在太贊喇!一碗意粉食到我心滿意足,整體調味平衡得好好,真係叫人一試難忘。🍜整體嚟講,喺這間Cafe嘅體驗好正!無論係食物定係服務,都覺得好窩心。下次有機會,一定會再嚟試下其他菜色!真係一個實在又写意嘅地方,絕對推介大家黎開開眼界!👀👍🏻✨

今日趁放假帶咗熟客仔 大佬,仲有我隻波波遠征西貢! (辛苦友人專程係天水圍飛的出黎🙈) 山長水遠咁有誠意為左乜?就係為咗一嚐 Cafe Pawsitive 手工意粉!一去到店員姐姐知道我哋有帶狗狗就安排咗我哋坐好舒服既室外四人位😊一坐低就問使唔使俾水🐶🐶飲(細心加分➕)。位隔離仲擺咗兩包狗狗零食(細心又加分➕)!Settle好狗狗之後店員都好有耐性咁介紹menu上既野俾我地,最後我地係兩個人但叫左三人份量😂 因為樣樣都好吸引!🐾☕️ Mocha $43 Latte $40食嘢前最重要係飲左杯咖啡先😌平時我多數第一杯咖啡係飲black,但今日為左一賭 @cafepawsitive 既拉花,我決定叫兩杯white😛果然無令我失望!兩個拉花都好可愛呀😍😍😍😍 打卡一流📸🐾 🍞流心雲朵配竹炭多士 $68 呢個多士有鹹亦有甜,因為我本身想叫個甜品所以最後叫左鹹既日本蛋黃配牛油果。未食落口一上碟都值回票價,真係一個流心雲朵!🍳☁️ 係食完會令人好心情既一道菜🥰🐾🍝蜆肉配特製喇沙醬汁手工意粉 $128呢個意粉真係重點推介。自問我都食過好多手工意粉(因為我家哥哥都係一個廚師,佢都成日整手工意粉俾我食)。呢

🐾☕️ Mocha $43 Latte $40
Mocha
Latte

🐾 🍞流心雲朵配竹炭多士 $68
流心

🐾🍝蜆肉配特製喇沙醬汁手工意粉 $128
呢個意粉真係重點推介。自問我都食過好多手工意粉(因為我家哥哥都係一個廚師,佢都成日整手工意粉俾我食)。呢度既手工意粉係拍得住我呀哥既😛 軟硬適中,彈牙但唔會太煙靭。食材新鮮,啲蜆粒粒都漲卜卜,無沙。喇沙醬汁個味道同濃度岩岩好,所有野加埋一齊好夾,份量亦好足,係真心值得encore既👍👍👍👍
蜆肉配特製喇沙醬汁手工意粉

🐾🎋斑斕味雞蛋仔配雪糕 $78
完美既一餐又點會少左甜品?賣相靚就唔使講啦~雞蛋仔都真心有誠意,真係做到外脆內軟,又有淡淡既斑斕葉香味。熱辣辣既雞蛋仔加落凍冰冰既雪糕度食真係令人有幸福滿滿既感覺🥰
斑斕雞蛋仔配雪糕

總括黎講,呢度無論有無養寵物既朋友都值得黎一次,享受下環境同食佢個意粉!最後都想順帶一提,佢嘅位置就喺大咪錶停車場隔離,所以揸車既朋友都好方便🚙👍
$200 (Breakfast)
Mocha
Latte
流心
蜆肉配特製喇沙醬汁手工意粉
斑斕雞蛋仔配雪糕
2023-12-27 81 views
黎到久圍既西貢當然要去下Cafe街啦, 太耐冇黎開左好多新既Cafe, 每間都想去試下😙 黎到呢間橙色既搶眼既Cafe, 咁啱有個室外自成一角既位置就坐底左食左個下午茶😚 呢度食物既款色都幾特別, 連香港街頭小食都有😉意式焗法包🍞($78)芝士, 磨菇, Salami, 黑松露醬舖滿係脆卜卜既多士上面好濃郁, 口感好豐富, 一份4塊一口多士, 下午茶同朋友分享食超適合😎班蘭味雞蛋仔配椰子雪糕🍦 ($78)新鮮整既雞蛋仔外脆內軟, 班蘭味香濃, 配埋椰香味濃郁既雪糕好夾😍荔枝烏龍 🥂($48)香甜既荔枝烏龍茶用香檳杯裝住, 好有質感😂呢度店如其名係寵物友善Cafe, 帶埋寵物黎嘆返個晏晝都幾寫意🤓

意式焗法包🍞($78)

班蘭味雞蛋仔配椰子雪糕🍦 ($78)

荔枝烏龍 🥂($48)
香甜既荔枝烏龍茶用香檳杯裝住, 好有質感😂

2023-12-26
$68 (Tea)
  • 意式焗法包
  • 班蘭味雞蛋仔配椰子雪糕
2023-12-20 62 views
🎄又到聖誕又到聖誕🎄呢款巴斯克焦香芝士蛋糕🍰食落芝士味好濃郁同埋好滑😋聖誕節🎄仲有cute cute雪人☃️裝飾下星期幾日假期諗住開聖誕party🎉就同佢哋訂咗個比朋友試吓啦😻
🎄又到聖誕又到聖誕🎄
呢款巴斯克焦香芝士蛋糕🍰
食落芝士味好濃郁同埋好滑😋
聖誕節🎄仲有cute cute雪人☃️裝飾
下星期幾日假期諗住開聖誕party🎉
就同佢哋訂咗個比朋友試吓啦😻
2023-12-15 80 views
橙色外牆夠晒SHARP夠晒EYE-CATCHING而且環境好開揚 呢個天氣去夠晒舒服______________________________CAFE有多款咸食同埋甜品供應主打嘅手工意粉 口味選擇都好多!/ 蜆肉配特製喇沙醬汁/ ʜᴋᴅ128/ 蝦蝦蝦蝦 / ʜᴋᴅ168試咗其中兩款都好高質! 調味好中我!蝦蝦蝦蝦有好多蝦籽 蝦味濃郁~特別推蜆肉配特製喇沙醬汁! 蜆肉超鮮甜!!果然係位於西貢嘅餐廳 新鮮供貨零舍不同🤣/ 慢煮雞胸肉日本温泉蛋沙律 / ʜᴋᴅ108雞胸肉好嫩而且煎得好焦香 高質🥹💯 / 班蘭味雞蛋仔配椰子雪糕 / ʜᴋᴅ78/ 流心雲朵配竹炭多士 / ʜᴋᴅ68另外流心雲朵配竹炭多士都值得一試吐司微脆 配上蛋黃醬同牛油果 鹹鹹甜甜好正/ 台灣茉莉香片戚風蛋糕 / ʜᴋᴅ48最後記得叫埋個台灣茉莉香片戚風蛋糕店主話係佢哋每日自家製的 好鬆軟濕潤 蛋糕有淡淡茶香 如果表面嘅忌廉茶味濃郁啲就更加好了🤍

橙色外牆夠晒SHARP夠晒EYE-CATCHING
而且環境好開揚 呢個天氣去夠晒舒服

CAFE有多款咸食同埋甜品供應
主打嘅手工意粉 口味選擇都好多!

/ 蜆肉配特製喇沙醬汁/ ʜᴋᴅ128

/ 蝦蝦蝦蝦 / ʜᴋᴅ168

試咗其中兩款都好高質! 調味好中我!
蝦蝦蝦蝦有好多蝦籽 蝦味濃郁~
特別推蜆肉配特製喇沙醬汁! 蜆肉超鮮甜!!
果然係位於西貢嘅餐廳 新鮮供貨零舍不同🤣

最後記得叫埋個台灣茉莉香片戚風蛋糕
店主話係佢哋每日自家製的
好鬆軟濕潤 蛋糕有淡淡茶香
如果表面嘅忌廉茶味濃郁啲就更加好了🤍
Loved every minute of my experience here. The food was great, and so was the service. The clam laksa was unbelievable, with a strong aromatic taste, but also a richness in the pasta.Also since its winters the chai latte was great, like a cinnamon winter hug. They also have. Fancy looking cold brew TEA in a champagne glass that is so refreshing. For seafood lovers, they have a loaded pasta with prawns lobster and more, and some tomato to tie it all together. Also their chiffon tea cakes are beaut

Also their chiffon tea cakes are beautiful. So soft fluffy and light, with the perfect concentration of tea. The pandan egg waffle is also another must try. The team is super sweet, and service is great!

Bonus! It’s dog friendly. A must visit in my experience, and an underrated gem!
  • Clam  Laksa  Pasta
  • Seafood  Pasta