周日晏就12點半來到, 大約等咗20分鐘可以入座~以前附近返工成日食咖!呢度好多款點心🫖仲有懷舊啫喱糖,不過今次叫太多嘢食無位置叫埋甜品😂🍤蝦仁燒賣皇 $251籠2粒, 每粒超超超超超大粒燒賣🤪大粒都癲咗, 同街邊檔燒賣相比起碼4倍大!咬落去好Juicy好多肉汁🤤 🍖山竹牛肉球 $23牛肉球又喺超大粒, 逼爆隻細碟仔, 自行落喼汁🍗四寶雞扎 $30四寶分別為雞肉,火腿,魚肚,芋頭~傳統口味~🍖香茜牛肉腸 $25牛肉餡料份量嚟講喺爆多!上網見人地話腸粉皮好薄, 呢款牛腸粉皮唔覺得特別薄,應該喺正常厚度?🍱點心拼盤 $502粒蝦餃、2粒粉果、流沙包、叉燒包蝦餃大大粒,同燒賣比較的話喺細啲啲,蝦餃餡料超好食!個皮正常~粉果皮我覺得偏厚🤔 即場食埋個流沙包!一開個包就爆漿🤤 叉燒包就打包返屋企😂🥖蒜蓉芝士長春卷 $34以前嘅名物😂喺回憶的味道🌝長春卷+青瓜條,春卷沾沾胡麻醬更加好食~春卷超脆口的~🍖足料珍珠雞 $30🫖茶芥 $12總結:蝦仁燒賣皇必叫‼️小店嚟講點心款式夠多~味道傳統👍 人手落單,店員做嘢好快手!
🍤蝦仁燒賣皇 $25

🍖山竹牛肉球 $23
牛肉球又喺超大粒, 逼爆隻細碟仔, 自行落
喼汁
🍗四寶雞扎 $30
四寶雞扎
四寶分別為雞肉,火腿,魚肚,芋頭~傳統口味~

🍖香茜牛肉腸 $25
🍱點心拼盤 $50
2粒蝦餃、2粒粉果、流沙包、叉燒包
點心拼盤
蝦餃大大粒,同燒賣比較的話喺細啲啲,蝦餃餡料超好食!
蝦餃
黃金流沙包

粉果
🥖蒜蓉芝士長春卷 $34
🍖足料珍珠雞 $30
🫖茶芥 $12

Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
四寶雞扎
點心拼盤
蝦餃
黃金流沙包
粉果
  • 蒜蓉芝士長春卷
  • 足料珍珠雞
好耐冇出過街, 難得今日出街就好想去飲茶🍵飲茶都唔一定係去酒樓嘅, 難得出街梗係要支持下💛黃店, 呢度嘅點心即叫即蒸👍🏻🤤等咗唔係好耐一坐低緊,係叫下特色點心先😅墨西哥叉燒包上層菠蘿皮, 餡料唔會好肥, 滿滿半肥瘦叉燒豪隍蝦餃皇 / 粉果「皇」這個稱號,蝦餃當之無愧!透過晶瑩剔透的皮能看到裏面橙黃的內陷。爽滑彈牙的蝦仁混著竹筍的鮮甜,滿足!粉果都唔錯, 皮唔算厚,足料蝦仁燒賣皇大大隻蝦仁,上面會用蟹籽點綴豉汁蒸鳳爪鳳爪浸在豆豉汁中,同時點綴著鮮艷的紅椒絲,蒸製的恰到好處,鳳爪會在你口中慢慢融化山竹牛肉球腐皮好像天然的外皮一樣包裹著牛肉球沙律雜果鮮蝦雲吞雲吞的炸到香脆
好耐冇出過街, 難得今日出街就好想去飲茶🍵

等咗唔係好耐一坐低緊,係叫下特色點心先😅

墨西哥叉燒包
上層菠蘿皮, 餡料唔會好肥, 滿滿半肥瘦叉燒

豪隍蝦餃皇 / 粉果
爽滑彈牙的蝦仁混著竹筍的鮮甜,滿足!

粉果都唔錯, 皮唔算厚,足料

蝦仁燒賣皇
大大隻蝦仁,上面會用蟹籽點綴

豉汁蒸鳳爪

腐皮好像天然的外皮一樣包裹著牛肉球

沙律雜果鮮蝦雲吞
雲吞的炸到香脆

2022-04-01
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
  • 墨西哥叉燒包
2022-04-01 348 views
🦐豪隍蝦蛟皇🥢蝦仁燒賣皇🐷叉燒腸粉🍞炸饅頭⚡️香港人逢星期六、日,梗係要飲茶🍵觀塘呢間豪隍點心工房一向好出名,佢嘅大大粒🦐蝦蛟同🥢燒賣可以話係名物+鎮店之寶✨而事實上佢地嘅蝦餃燒賣絕對有手掌心✋🏻咁大粒,內饀亦唔馬虎,起碼塞滿咗兩隻大蝦🤤完美地呈現「皮薄饀靚」✨✨⚡️其餘嘅🐷叉燒腸粉同🍞炸饅頭同樣出色,絕對會令大家食過翻尋味~☺️⚡️如果大家想嚟食,記得提前book位,因為小女子試過walk in 前前後後等咗一個鐘🤭唔想等記得提前打電話啦🤣
🦐豪隍蝦蛟皇

豪隍蝦蛟皇
炸饅頭
叉燒腸粉
2022-03-30 236 views
上週六和爸爸媽媽到觀塘敬業街豪隍點心飲茶,之前已經很多朋友推薦,但奈何限聚令關係久久提不起勁,一試之後一定要推薦給大家。奉勸一句假期或公眾假期可以避開黃金午飯時間較好,因為二人限聚令關係,而且地方唔算好大,但係坐得舒服,無需擔心,所以好多人等候!我去當日負責叫號入座嘅男仔,非常有禮貌非常有責任感,即使因為人多或限聚令關係,都安排妥當👍🏻點心種類雖然唔算好多,但係大家常點嘅佢都有齊,特別推薦蝦餃非常大粒,裏面非常飽滿唔係小蝦仔,金錢肚勁入味又易咬口,牛肉腸腸粉皮薄滑牛肉內涵飽滿充實絕唔孤寒👍🏻仲有外邊少見嘅窩蛋牛肉飯一樣落足料👍🏻奶皇包叉燒包同樣係內涵豐富皮薄餡靚。
2022-03-21 283 views
#豬妹食好西🐷_點心#豬妹食好西_九龍#豬妹食好西_觀塘 《豪隍點心工房》💛💛💛💛💛食物:🐷🐷🐷🐷/5服務:🐷🐷🐷🐷/5CP 值:🐷🐷🐷🐷 /5環境:🐷🐷🐷/5新年快樂🥳🥳豬妹祝大家身體健康心想事成🧡大年初一飲茶是常識吧😋呢間係豬妹最愛最愛最愛點心鋪之一😆點心排行榜🥇🥈🥉🥇燒賣🥳拳頭咁大粒燒賣(哈^ ^有啲誇張)😆足料 彈牙 一隻字講晒 世一🤤🥇🥈墨西哥叉燒包熱辣辣 脆脆地😍🤤偏甜嘅叉燒加埋鹹鹹甜甜墨西哥包😆完全唔係空心包 超正🤤🤤🥉鮑魚雞絲腸呢個出面好少食到😍足料 每一啖都食到雞絲 雖然個皮有啲厚 但係都係好滑溜😆其實蝦餃、菜苗餃、流沙奶皇包都好出色🤤🤤同樣都係好足料飽滿😆可能瞇埋眼隨便點都好食🤣🤣#hongkong #hkfoodie #foodie #吃貨#手機食先#food#食好西#相機食先#hkig #hkgirl #hkrestaurants #dimsum #點心#觀塘黃店 #觀塘美食 #觀塘 #良心小店 #豬妹食好西🐷
#豬妹食好西🐷_點心#豬妹食好西_九龍#豬妹食好西_觀塘

• 墨西哥叉燒包
  • 流沙奶黃包
  • 鮑魚雞絲腸
2022-02-18 512 views
之前同同事食過幾次點心外賣 覺得好滿足🥳專登帶埋家中老人家放假出黎食點心。個人必點 - 蝦餃燒賣 一籠有兩粒,勁大粒 好好食 啲餡好好食 影相係睇唔出幾大粒。- 牛肉 超級大舊🤣 好似其他酒樓嘅Double我就無食( 因為我唔食芫荽) 同埋我仲好鍾意嗯呢間啲腸粉- 鮑魚雞絲腸,滑👍🏻- 芝士蝦春卷 配芝麻醬 好正🤣但食完先醒起唔覺得入邊有芝士喎🤔- 鳳爪排骨飯 係細個係茶樓食到既味道😊呢到仲要無加一 茶錢又唔貴 點心又太粒 真心抵食
之前同同事食過幾次點心外賣 覺得好滿足🥳
專登帶埋家中老人家放假出黎食點心。

- 牛肉 超級大舊🤣 好似其他酒樓嘅Double
我就無食( 因為我唔食芫荽)
同埋我仲好鍾意嗯呢間啲腸粉- 鮑魚雞絲腸,滑👍🏻

- 芝士蝦春卷 配芝麻醬 好正🤣
但食完先醒起唔覺得入邊有芝士喎🤔
- 鳳爪排骨飯 係細個係茶樓食到既味道😊

呢到仲要無加一
茶錢又唔貴
點心又太粒 真心抵食

1K
2022-02-18 548 views
👧🏻😋👅🍽✨豪隍點心工房 (觀塘敬業街) 觀塘抵食點心💛-💛冇咁近市中心既工廠大廈, 仲要上樓, 專誠黎到希望有好野食💛上到去見到有幾個人排隊嚇死😂 好彩應該係等外賣, 我地2人枱即入💛位置唔算闊落但企理乾淨, 仲俾左張4人枱我地; 以下價錢以星期日lunch time大約一點計, $225二人埋單好多野食都幾抵-🦐🥟豪隍蝦餃皇 (2粒) $25✨有2粒超好, 岩晒1-2人去飲茶✨蝦餃超大粒, 普通蒸籠琪晒龍放到3粒😂蝦肉由蝦膠同蝦肉組成, 爽口彈牙✨個皮厚度適中, 唔會好似橡筋咁, 但又唔會薄到穿晒 (始終個蝦好鬼大舊想逼爆咁濟)-🦐🥮 蝦仁燒賣皇 (2粒) $25✨大粒得濟躺平左🤣 ✨面頭真材實料一大粒蝦, 入面既豬肉爆晒肉汁✨新鮮蒸起熱辣辣噴晒煙-🥯🍳 流沙奶黃包 $25✨有3個, 入面超流心! 奶黃唔會太甜, 好香-🧄🧀🥖蒜蓉芝士長春捲 $34✨招牌野! 三條春捲兩條青瓜放係個高身既杯個樣好高級咁, 食落都真係唔錯😍✨炸得幾好, 唔太油, 蝦肉佈滿全條春捲, 點芝麻醬好惹味-🫓生煎蘿蔔糕 $23✨因為今年新年冇食好多, 所以都叫左✨佢D蘿蔔係一片片唔係一條條, 所以冇咁有咬口,
👧🏻😋👅🍽✨
豪隍點心工房 (觀塘敬業街)
觀塘抵食點心💛
🦐🥟
豪隍蝦餃皇 (2粒) $25
✨有2粒超好, 岩晒1-2人去飲茶

🦐🥮
蝦仁燒賣皇 (2粒) $25
✨大粒得濟躺平左🤣
✨面頭真材實料一大粒蝦, 入面既豬肉爆晒肉汁
✨新鮮蒸起熱辣辣噴晒煙

🥯🍳
流沙奶黃包 $25
✨有3個, 入面超流心! 奶黃唔會太甜, 好香

🧄🧀🥖
蒜蓉芝士長春捲 $34
✨炸得幾好, 唔太油, 蝦肉佈滿全條春捲, 點芝麻醬好惹味

🫓
生煎蘿蔔糕 $23
✨因為今年新年冇食好多, 所以都叫左
✨佢D蘿蔔係一片片唔係一條條, 所以冇咁有咬口, 但係都足料多蘿蔔; 亦煎到金黃色唔錯

🐷🌯
蜜汁叉燒腸 $28
✨之前睇一個食評話佢勁多叉燒, 好似食緊叉燒唔係腸粉🤣 一於叫下睇下有冇咁誇
✨答案係冇既🤣 但的確比平時既叉燒腸多料好多, 但當然都食到個皮, 好滑添

🦐🌯
鮮蝦腐皮卷 $28
✨煎到好脆, 我自己覺得太乾, 但老公覺得好食脆口

🥠
鵝肝醬煎咸水角 $25
✨作為咸水角係100分, 但係完全冇鵝肝醬🤣

🍵
茶芥 每位$6
免收加一服務費
餐廳:豪隍點心工房 (觀塘)地址:觀塘敬業街65-67號敬運工業大廈1樓A室飲茶一定要去酒樓嘅咩🫖?喺新時代緊喺要試多啲唔同嘅新嘢啦🤟,依家就話你知其實工廈都一樣可以有茶飲、有包食😎觀塘敬運工業大廈1樓呢間豪隍點心工房長期都full booking🙊,尤其星期一至五中午時間,好多打工仔、同路人都會專程走過嚟飲啖茶打吓躉,今次終於比我預早幾日book咗位,先有得同老豆嚟嘆返個中午茶😌中午12點嚟到,座位已經坐滿7788,仲有好多人喺到等外賣🥡,雖然環境無一般酒樓空間咁廣闊,但始終喺同路人店,喺到食飯點都感覺舒服啲🥰,餐廳店員仲會同客人有講有笑,亦有唔少溫馨提醒添👍,呢份人情味真喺賣少見少呢度嘅點心分7個價錢,由小點嘅$23到皇點嘅$50,精選點心、香滑腸粉、香脆炸物、時令蒸飯、好味米線等共50款以上食物🥧,仲有午市套餐同其他新品推介,可以同大酒樓媲美✝️墨西哥叉燒包(中) $25外皮有啲似菠蘿包,咬落焗得香脆軟熟,摵開見到叉燒餡,熱辣辣但唔算爆餡有驚喜🔥,再多啲餡嘅話就更好✝️蝦餃併粉果(特) $34每樣有2粒,蝦餃入面嘅蝦仁勁豐富足料🦐,皮嘅厚度再薄少少就更好🤏;粉果就正正常常不過不失✝️鳳
餐廳:豪隍點心工房 (觀塘)
地址:觀塘敬業街65-67號敬運工業大廈1樓A室

✝️墨西哥叉燒包(中) $25
外皮有啲似菠蘿包,咬落焗得香脆軟熟,

✝️蝦餃併粉果(特) $34
每樣有2粒,

✝️鳳爪排骨飯(特) $34
鳳爪排骨飯喺我由細到大都鍾意食嘅飯❤️,
差唔多次次去茶樓都會食,食到底仲有啲飯焦,唔錯唔錯

✝️蝦仁燒賣王(中) $25
$12.5一粒又有啲貴🤣,不過都算大粒,入口彈牙,仲有啲蟹籽喺面,蝦味幾濃😙

✝️生煎蘿蔔糕(小) $23
有啲失望,食到好多都喺澱粉,食唔到乜蘿蔔絲,蘿蔔香味亦唔出,平平無奇🙁

✝️芒果布甸 $14
一開始白雪雪以為上錯甜品🤣,點知原來面頭喺一層花奶,
舀到落底就見到橙黃嘅芒果布甸,聞落好香,仲有粒粒芒果肉🥭,甜度適中,我同阿爸都覺得幾好食😋

佢哋所有食物都喺即叫即做♨️,另外茶芥每人$6,無加一服務費,呢個質素嚟講都可以再encore嘅,最緊要希望多啲同路人小店可以生存落嚟💪
2022-01-25
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$100 (Lunch)
2022-02-09 427 views
好耐冇飲茶,依家本身又平又好食,所以新年到嚟食😋我哋得2個人食唔到太多野,只係叫咗幾款點心蝦餃一定要叫,大大粒,入邊啲蝦又爽口又多,美中不足就係塊皮有啲厚燒賣又係大大粒,豬肉好香口墨西哥叉燒包個餡好食,但係佢係整定,所以個皮唔脆,有啲可惜奶皇包夠哂流心,又起到沙😋😋好少喺茶樓見到長春卷,仲要係蒜蓉同芝士嘅配搭,好特別!炸得好好香口又唔油,最滿意依個🤩🤩最後用芒果布甸結尾,滿滿嘅花奶,但係略嫌芒果味唔夠,但係佢係食童年味道,都滿意😝
好耐冇飲茶,依家本身又平又好食,所以新年到嚟食😋

我哋得2個人食唔到太多野,只係叫咗幾款點心

蝦仁燒賣皇

燒賣又係大大粒,豬肉好香口
墨西哥叉燒包

墨西哥叉燒包個餡好食,但係佢係整定,所以個皮唔脆,有啲可惜
流沙奶黃包

奶皇包夠哂流心,又起到沙😋😋
蒜蓉芝士長春卷

芒果布甸

流沙奶黃包
蒜蓉芝士長春卷
芒果布甸
2022-02-09 151 views
之前同事話呢間點心好好食,一直都想試下。上網見到要排長龍,等好耐的。不過有得電話落單落好單,話等廿分鐘就有,幾好。燒賣$25有兩粒,大大粒,有兩粒大蝦的,無乜肥肉,好食。山竹牛肉$23有三件,又係大大件,味道正常好味。四寶雞札$30兩件,芋頭夠淋,舊雞無乜肥膏,都唔錯。流沙奶皇包$25三個, 真係會爆餡的大件夾抵食,味道又好,見堂食都好多人。等疫情好d,會堂食試下煎炸的點心。
落好單,話等廿分鐘就有,幾好。
燒賣$25有兩粒,大大粒,有兩粒大蝦的,無乜肥肉,好食

山竹牛肉$23有三件,又係大大件,味道正常好味。
四寶雞札$30兩件,芋頭夠淋,舊雞無乜肥膏,都唔錯。
流沙奶皇包$25三個, 真係會爆餡的

TakeAway
2022-02-09 183 views
看了食評不錯就去支持一下果然沒有令人失望甜心都是熱辣辣出爐的,應該是即叫即蒸味道口感都十分新鮮,完全不是放了很久再番蒸的。點了大家推薦的叉燒包,餡料豐富不會空心或者只有厚厚的面粉,包餡比例一流真的推介得沒錯。另外燒賣也是必食之選真的很大一顆,真材實料,除了燒賣上有大大的蝦,燒賣里面也有兩三隻蝦真的十分滿足。不過鳳爪顯得有點遜色,雖然醬汁味道很好不像一般酒樓落了味精十分重味,但是雞爪有點爛也有點雪藏味,建議換一家供應商不要浪費了這麼好的醬汁總的來說,點心都很足料,價錢親民,甚至比一些酒樓還要便宜絕對值得回顧,雖然要排隊,唯有早一點出門
看了食評不錯就去支持一下
果然沒有令人失望
甜心都是熱辣辣出爐的,應該是即叫即蒸
味道口感都十分新鮮,完全不是放了很久再番蒸的。
點了大家推薦的叉燒包,餡料豐富
不會空心或者只有厚厚的面粉,包餡比例一流
真的推介得沒錯。
另外燒賣也是必食之選
真的十分滿足。
不過鳳爪顯得有點遜色,雖然醬汁味道很好
不要浪費了這麼好的醬汁

總的來說,點心都很足料,價錢親民,甚至比一些酒樓還要便宜
絕對值得回顧,雖然要排隊,唯有早一點出門
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
  • 蝦仁燒賣皇
在網上看到有人推介豪隍點心,尤其是見到比坊間大好多既蝦餃😍😍😍,故就立即在2月4日約朋友去食😋😋(建議大家最好先打電話訂位)。由觀塘地鐵站B1出口行,不用5分鐘已到,位置都算方便。因為到工廈時右邊鐵門全關上,故我吔就由黃色更亭那邊行入去,經右手邊貨𨋢上去豪隍,一出貨𨋢,豪隍點心門口已在眼前。由於一早訂咗位,所以就直接有枱。點了鐵觀音後才聽到另一枱客人點玄米茶(我第一次在食點心的地方聽到有玄米茶飲,所以喜歡玄米茶既朋友就有多一個選擇了😊😊)。銀色鐵大熱水瓶和茶壺一併送來(水怪表示滿意,不用常常麻煩侍應倒熱水😚😚)之後就開始揀點心了。因為新年關係,所以有特為新年而設的點心紙,其實款式和平時一樣,只是加入一些好意頭的字眼:以下是當日所食的點心:1️⃣山竹牛肉球,小點,$26.00 好味指數:🤤🤤🤤🤤(滿分為5個🤤)豪隍標榜所有點心即叫即蒸,所以試它的山竹牛肉就知 真偽,表面顏色確實沒有一般茶樓這麼深色,而裡面的肉呈現粉紅色,同行朋友表示食得到係新鮮肉和是即蒸的2️⃣豪隍蝦餃皇(2粒),中點,$28.00 好味指數:🤤🤤🤤🤤🤤(滿分為5個🤤)一上枱見到其巨型既體積,已經相當開心,立

以下是當日所食的點心:
1️⃣山竹牛肉球,小點,$26.00
好味指數:🤤🤤🤤🤤(滿分為5個🤤)

2️⃣豪隍蝦餃皇(2粒),中點,$28.00
好味指數:🤤🤤🤤🤤🤤(滿分為5個🤤)
一上枱見到其巨型既體積,已經相當開心,立即急不及待吃了。真的名副其實既皮薄餡靚,蝦很新鮮,亦很捨得比蝦肉,如果不是因為想食多些其他點心,真的很想再叫多籠

3️⃣蝦仁燒賣皇(2粒),中點,$28.00
好味指數:🤤🤤🤤🤤🤤(滿分為5個🤤)
同豪隍蝦餃皇的體積一樣大,燒賣頂部還有一隻蝦仁,鮮豬肉同鮮蝦既比例平衡

4️⃣潮州粉果,小點,$26.00
好味指數:🤤🤤🤤(滿分為5個🤤)
皮夠煙韌,夾起時不易穿,但餡料味道的香料辛味就不足

5️⃣山煎蘿蔔糕,小點,$26.00
好味指數:🤤🤤🤤(滿分為5個🤤)
不像出面茶樓既蘿蔔糕這麼多粉,所以夾起時就會斷開露出蘿蔔條,而且材料方面就只得蘿蔔,並沒有臘味

6️⃣蜜汁义燒腸,大點,$31.00
好味指數:🤤🤤🤤🤤(滿分為5個🤤)
义燒食得出鮮豬味,腸粉香滑但卻食不出有米香味,所以腸粉應該是用粘米粉而不是用舊白米做的

7️⃣醬汁茄子拼尖椒(各兩件),頂點,$33.00
好味指數:🤤🤤🤤🤤🤤(滿分為5個🤤)
茄子和尖椒面上的醬汁,沾有爆炒過的乾葱,蒜,辣椒,所以食起來更覺好味

8️⃣蒜蓉芝士長春卷,特點,$37.00
好味指數:🤤🤤🤤(滿分為5個🤤)
個名雖然叫“蒜蓉芝士”,但完全食不到有這兩種既味道😅😅,只是一般茶樓的春卷改為棒條版,外加芝麻醬供點食。蝦肉充滿整條春卷,還好附上兩條青瓜,可略解肥膩感

9️⃣鵝肝醬咸水角,中點,$28.00
好味指數:🤤🤤(滿分為5個🤤)
原本對這個是最有期望的,因為第一次見這組合,但食時就有些失望,雖食到有膶味,但就食不出是否鵝肝

🔟上海山煎包,小點,$26.00
好味指數:🤤(滿分為5個🤤)
首先包比一般茶樓厚身,所以餡料比較少,亦煎得不夠香。而且餡的味道比較淡

計埋兩位茶錢$16.00(@$8.00),合共$305.00

由於本人係水怪 + 有潔癖,所以一向都會留意所到之食肆廁所的環境。豪隍既廁所是要先經過員工的更衣室才到,而且只得兩格,其中一格更是男女共用。本人當日使用只供女士用的廁格:

清潔指數:🚽🚽🚽🚽(滿分為5個🚽)

2022-02-06 220 views
大年初二去拜年,帶最好吃的點心同親友分享。去到豪隍人頭擁擁,無論是堂座定外賣、拎飛等入座的客人和落咗orders等外賣的我們,還有源源不絕的各大平台外賣車手,正正是好野,好值得等。豪隍蝦餃皇蝦餃一定要推介係,大大隻蝦餃,可以分啖食,皮薄見到滿滿嘅原隻蝦肉,蝦肉實淨夠鮮味。燒賣皇必吃,大大隻蝦,又爽又鮮味潮州粉果(皮薄餡靚)齋腸粉(餡料好足)山竹牛肉(牛肉+爽脆嘅馬蹄)馬拉糕(鬆軟少甜)
大年初二去拜年,帶最好吃的點心同親友分享。

燒賣皇

必吃,大大隻蝦,又爽又鮮味

潮州粉果(皮薄餡靚)

齋腸粉(餡料好足)

山竹牛肉(牛肉+爽脆嘅馬蹄)

馬拉糕(鬆軟少甜)

2022-02-02
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
$55 (Breakfast)
2022-01-31 207 views
—————————————————————🍴美食資訊🍴菜芥$6/位小點$23, 中點$25, 大點$28頂點$30, 特點$34, 超點$38, 皇點$50墨西哥叉燒包(中)其實姐係食開嘅雪山叉燒包😹呢個上枱夠熱,較重洋蔥味,正常👍鳳爪排骨飯(特)煲仔飯上枱,份量比較多所以適合兩個人分。鳳爪同排骨都多,但唯一敗筆就係啲飯好濕好軟😵‍💫🙁如果硬返啲乾啲,相信會好食好多。蒜蓉芝士長春卷(特)一個幼長嘅春卷,入面餡有蝦,有芝士,佢會搭埋啲青瓜條比你一齊食。味道正常春卷味。豪隍蝦餃皇(2粒)(中)超大粒嘅蝦餃😹真係要分兩啖食🤤🤤🤤好好食,皮薄蝦多,大力推薦!蜜汁叉燒腸(大)正常發揮,叉燒唔肥。甜奶炒饅頭(小)饅頭炸得啱啱好!酥酥脆脆咁,好食👍蝦仁燒賣皇(2粒)(中)同樣又係大粒到痴線😹仲有個大蝦仁係頂,好好食,唔膩唔咸。山竹牛肉球(小)正常牛肉球,牛肉彈牙,唔會話蒸到爛,好食👍————————————————————👑評分味道:4/5環境:3/5價錢:4/5份量:4/5服務:4/5會否推薦:會成間酒樓位置有少少難搵,而且一啲都唔起眼😹入面係茶記格局,但係食點心。嘢食質素都好好,而且個份量真係對

—————————————————————
🍴美食資訊🍴

菜芥$6/位
小點$23, 中點$25, 大點$28
頂點$30, 特點$34, 超點$38, 皇點$50

墨西哥叉燒包(中)
其實姐係食開嘅雪山叉燒包😹呢個上枱夠熱,較重洋蔥味,正常👍

鳳爪排骨飯(特)

蒜蓉芝士長春卷(特)

豪隍蝦餃皇(2粒)(中)

蜜汁叉燒腸(大)
正常發揮,叉燒唔肥。

甜奶炒饅頭(小)
饅頭炸得啱啱好!酥酥脆脆咁,好食👍

蝦仁燒賣皇(2粒)(中)
同樣又係大粒到痴線😹仲有個大蝦仁係頂,好好食,唔膩唔咸。

山竹牛肉球(小)
正常牛肉球,牛肉彈牙,唔會話蒸到爛,好食👍

————————————————————
👑評分
味道:4/5
環境:3/5
價錢:4/5
份量:4/5
服務:4/5
會否推薦:會

成間酒樓位置有少少難搵,而且一啲都唔起眼😹入面係茶記格局,但係食點心。嘢食質素都好好,而且個份量真係對得住個價錢!性價比高,店員亦都nice肯幫手,唔會無視你👍
————————————————————
2022-01-22 285 views
Lunch time 時間同同事黎左呢度食,同事都好推介到呢度,我地叫咗好多樣嘢食。我就係第一次嚟呢度食嘢,佢哋都勁推蝦餃同埋黑糖糕!蝦餃真係超級大!🤤都幾好味🤣黑糖糕既話可能係期待感太高,就會覺得普通左😂春卷都幾好味,我都幾中意🤣但係差唔多食完先記得影相,最重要一要既蝦餃無影到🙈