2019-01-20 1691 views
朋友飯聚諗唔到食咩就決定唱K,時間長,有得食有得唱,抵玩。野食款式唔少,鐵板類:龍脷柳,羊架,土匪雞翼,(雞翼同龍脷柳試左唔錯)刺身壽司生蠔無食雪梨蓮子燉雪耳湯水推介,唔太甜同幾多料仲有要排隊都必食既心太軟,食左2 round,唔洗出街哂錢食。早段時間仲有排隊拎既梳乎厘,同平時係街食既口感唔同,不過都唔差,唔甜,可以一試。凍海鮮類食左蝦,幾新鮮。咖哩薯餅都好味,係度食buffet 就係可以食D 平時少食既野。總括黎講,$263由7點食到9點半 (可以再早d 入場都得應該),再唱到11點先交房,我就覺得好抵,4個人比間Party 房,好寬落。
朋友飯聚諗唔到食咩就決定唱K,時間長,有得食有得唱,抵玩。
野食款式唔少,
鐵板類:龍脷柳,羊架,土匪雞翼,(雞翼同龍脷柳試左唔錯)
刺身壽司生蠔無食
雪梨蓮子燉雪耳湯水推介,唔太甜同幾多料
凍海鮮類食左蝦,幾新鮮。
心太軟
心太軟
2019-01-14 1124 views
好耐無黎唱K今日訂左一行4人唔洗爭咪之自助餐大概6:30-9:30PM 300蚊包兩杯野飲加自助餐今日星期5 所以排隊拎野食既人都特別多 不過D 師傅都好快手就整好我想要既壽司同刺身啦(右上)左起係栗米((唔甜)吞拿魚(無味)  翠肉瓜(脆既) 同埋螺肉(正常)左下係齊(幾好味 酸酸甜甜) 同東風螺(夠辣 不過有口水錦既野係尾尾)右下係芝士丸(流心都唔錯)同炸三文魚(好脆)左上起 由魚仔(唔夠味)  其實都一般唔值推薦最後仲有E D 甜品做尾尾 OK LA ~
好耐無黎唱K
今日訂左一行4人唔洗爭咪之自助餐
大概6:30-9:30PM 300蚊包兩杯野飲加自助餐
就整好我想要既壽司刺身啦(右上)

右下係芝士丸(流心都唔錯)同炸三文魚(好脆)
左上起 由魚仔(唔夠味)  其實都一般唔值推薦

最後仲有E D 甜品做尾尾 OK LA ~
2019-01-11
Type of Meal
Dinner
2019-01-08 912 views
K buffet = 人頭費$179再加$35由海鮮冷盤/沙律/燒肉/熟食/壽司刺身/甜品/ 雪花冰/各款蛋糕包羅萬有😋😋😋最估唔到而家唱k都有生蠔食日本蠔 大大隻好肥美 (每人每次限定兩隻)仲有芝士焗龍蝦, 啖啖肉新鮮出爐心太軟, 限定時間出爐 (要預定時間 排隊呀😆😆)回本全完無難度😍😍😍
K buffet = 人頭費$179再加$35

最估唔到而家唱k都有生蠔食
日本蠔 大大隻好肥美 (每人每次限定兩隻)

仲有芝士焗龍蝦, 啖啖肉

新鮮出爐心太軟, 限定時間出爐 (要預定時間 排隊呀😆😆)

回本全完無難度😍😍😍
2019-01-04
Type of Meal
Dinner
2018-12-23 882 views
黎得食k lunch, 當然唔可以expect好高質既食物。 不過,銅鑼灣既Neway 既食物質素應該係咁多間neway最好既。今次我點左栗米火腿肉粒意大利粉,我覺得份量略少,而且意粉有啲dry,不過可以十點半唱到二點,都算唔錯。另外,由於朋友生日,所以有無酒精香檳送。👍🏻
2018-12-15 854 views
好耐都無去過銅鑼灣CEO唱K,於是趁星期五放假去唱K,兼食埋午餐。有9款選擇,我就揀咗粟米火腿肉粒意大利粉$105,朋友揀咗紅酒燴牛肉配白飯$105,餐飲一杯,我哋都叫咗熱檸水。大約等咗15分鐘,午餐就送到入房,於是大家都趁熱開始食。我叫嘅意大利粉味道都算唔錯,分量亦啱啱好,如果粟米粒可以加多少少,就會更加好食啦。而朋友叫嘅紅酒燴牛肉,無論睇或食,都覺得比較油,牛肉亦比較韌,好彩味道唔會太鹹,白飯亦都煮得唔錯,唔會太軟或太硬。今次叫嘅兩個餐都算可以,不過比起以前嘅食物質素就真係差咗少少,亦無奉送餐湯,幸好員工服務態度及房間設備都算好,收費平均每人$115.5,可以由早上10:30,唱到下晝3點,都算抵食抵玩。
有9款選擇,我就揀咗
粟米火腿肉粒意大利粉
粟米火腿肉粒意大利粉$105,朋友揀咗
紅酒燴牛肉配白飯
紅酒燴牛肉配白飯$105,餐飲一杯,我哋都叫咗熱檸水。
大約等咗15分鐘,午餐就送到入房,於是大家都趁熱開始食。
2018-12-14
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$115.5 (Lunch)
2018-11-29 892 views
這家ceo好像是今年重新開張的,自助餐非常有質素,我們都來了好幾次了。首先每次過來都有生蠔,師傅現開,每次2個。生蠔也算是蠻肥的,但老實説味道一般般,衹能説這個價錢本來就不應該期待太多吧。然後還有刺身和天婦羅,以及燒烤牛肉和三文魚。而最有魅力的是定期出爐的甜品,這次有的是Souffle pancake,沒想到自助餐之中的Souffle pancake竟然比我在東堂堂吃的還要好吃欸!可惜在控糖而無法開懷狂吃。以此替代的就是烤鷄翅以及白吃不厭的小火鍋。火鍋可以放牛肉、牛百葉、響鈴、魚皮餃、青菜。真的是吃到癱瘓。
這家ceo好像是今年重新開張的,自助餐非常有質素,我們都來了好幾次了。首先每次過來都有生蠔,師傅現開,每次2個。生蠔也算是蠻肥的,但老實説味道一般般,衹能説這個價錢本來就不應該期待太多吧。然後還有刺身和天婦羅,以及燒烤牛肉和三文魚。而最有魅力的是定期出爐的甜品,這次有的是Souffle pancake,沒想到自助餐之中的Souffle pancake竟然比我在東堂堂吃的還要好吃欸!可惜在控糖而無法開懷狂吃。以此替代的就是烤鷄翅以及白吃不厭的小火鍋火鍋可以放牛肉、牛百葉、響鈴、魚皮餃、青菜。真的是吃到癱瘓。
2018-11-20 766 views
Karaoke Karaoke , 卡拉永遠ok 有得任唱又有得任食 幾小時真係唔夠! 難得朋友相聚, 一定要玩得盡興啲呀!淮山杞子黨參燉竹絲雞 和 碗仔翅 唱到喉嚨乾乾, 梗係搵啲嘢滋潤下啦! 呢兩個湯品,認真了得 估唔到咁好味,真材實料!海膽、魚生、 生蠔。。。。 我個嘴巴真是超忙! 不停吃不停唱 ,食得高興、玩得盡興!食材夠曬新鮮,魚生種類…你看看幅圖,超多不同選擇 竟然有專為素食者而設的“健康素食“ 不是一款兩款食物, 而是有很多種類的熱葷, 很顧及不同需要人士而設, 很體貼窩心 竟然還有打邊爐 甜品、生菓種類多到吖。。。又有得落手自制沙冰, 我好鐘意"自創"呀!
Karaoke Karaoke , 卡拉永遠ok
有得任唱又有得任食
幾小時真係唔夠! 難得朋友相聚, 一定要玩得盡興啲呀!
淮山杞子黨參燉竹絲雞 和 碗仔翅
唱到喉嚨乾乾, 梗係搵啲嘢滋潤下啦! 呢兩個湯品,認真了得
估唔到咁好味,真材實料!
淮山杞子黨參燉竹絲雞

碗仔翅

海膽、魚生、 生蠔。。。。
我個嘴巴真是超忙! 不停吃不停唱 ,食得高興、玩得盡興!
海膽

食材夠曬新鮮,魚生種類…你看看幅圖,超多不同選擇

魚生

竟然有專為素食者而設的“健康素食“

竟然還有打邊爐

淮山杞子黨參燉竹絲雞
碗仔翅
海膽
魚生
2018-11-18 513 views
什麼是以禮待人,沒有!跟單跟得好差,沒有叫pussyfoot 死話我哋叫咗,櫃台男職員冇禮貌,擰頭,嘆氣!我們又唔該佢地,都唔知Neway係變成什麼!🤦🏻‍♂️ 好多歌都係視聽版,想唱一些英文歌都唱唔到!
2018-10-22 1049 views
很久沒有唱k了 咁啱有朋友生日選好了裝修了不久的銅鑼灣ceo的k buffet 開頭去到都諗住只係得些普通食物,但原來不是 佢會有生𧐢排隊拎不算很久時間,翅,打邊爐,壽司(包括有海膽),刺身,很多熟食,沙律,甜品(也包括心太較)也有即鐵板燒牛.腸.魚,還有主角焗龍蝦隻龍蝦係大隻和芝士焗的超高質好味,不過這個龍蝦我等到最尾嗰轉先排到 因為每人都只是出十幾份 溫馨提示:最好早十至十五分鐘去排定隊因為真的很搶手 ,去完令我很想快些去第二次👍🏽👍🏽
中同聚會好地方,搵番D童年回憶,可能因為係星期四個價錢便宜點HKD239+10% (BUFFET + 兩杯不含酒精飲品)。凍盤永遠唔會讓人失望,蝦好彈,螺係好新鮮夠味。刺身係每人限拎2款,三文魚不過不失,希靈魚甜甜的同食落咔咔聲。雞腳好林身,無都食到最好食係佢既咖哩薄餅同草,佢既蕃薯糖水個重點係個糖水,真係甜到死個隻。好快到甜品環節,朱古力牛角包同CHESSE 波好好食。好滿意今次甜品既質素,係咁ENCORE!

凍盤永遠唔會讓人失望,蝦好彈,螺係好新鮮夠味。
雞腳好林身,無都食到

2018-09-27
2018-08-22 1076 views
有朋友生日,一早訂定位,可惜得4個人無蛋糕送。不過有BUFFET食都已經夠曬。4個人既房都有TOILET,不過平時一早訂好位多數會係大房,點知係尾房加細房仲要唔近拎野食既地方不過真心論食物食過咁多次算最滿意係呢間既K BUFFET,個質素比起其他分店已經好好多。 刺身係每人限拎3件,壽司都係。兩者都好新鮮!食完又再拎!冷盤海鮮都有3-4種,有蝦,螺,MUSSELS!最意想不到係佢既薄餅望落似放左好耐,不過竟然仲係脆口既。個葡汁無得輸。

食完又再拎!
冷盤海鮮都有3-4種,有蝦,螺,MUSSELS!

2018-08-17
$200 (Dinner)
2018-08-20 935 views
我只係影左我有興趣既野,例如三文魚同希靈魚三文魚:好厚,好大塊又新鮮希靈魚:好爽口,遠睇好似百潔布呀甜品拎左三塊,士多啤梨CAKE:太多CREAM,同埋好甜COOKIE CAKE:仲多cream提拉米SO:最正常最估唔到係有新野~有個staff企定到問你要唔要~棉棉冰:無咩綠茶味,好淡~
我只係影左我有興趣既野,例如三文魚同希靈魚

三文魚:好厚,好大塊又新鮮
希靈魚:好爽口,遠睇好似百潔布呀

甜品拎左三塊,
士多啤梨CAKE:太多CREAM,同埋好甜
COOKIE CAKE:仲多cream

提拉米SO:最正常

最估唔到係有新野~有個staff企定到問你要唔要~
棉棉冰:無咩綠茶味,好淡~
2018-08-17
Waiting Time
3 Minutes (Dine In)
2018-07-25 1177 views
約左中學同學出黎聚會但又想STAY耐D,唱K就係指定既活動。當日早早預訂位,一試中學時代既K BUFFET 回億過去。當日一行4人,但比左一間大房,基本上可以訓係到都仲有位。海鮮冷盤位係最回本既,想不到有蝦同花螺,熱盤仲有蟶子。最驚喜係有辣酒煮花螺濃而不辣。款式都算多,SUSHI方面每人限拎3款而刺身都係限拎3款 其實會好快就食完之後再排隊拎。
當日一行4人,但比左一間大房,基本上可以訓係到都仲有位。

海鮮冷盤位係最回本既,想不到有蝦同花螺,熱盤仲有蟶子。

最驚喜係有辣酒煮花螺
濃而不辣。
款式都算多,SUSHI方面每人限拎3款而刺身都係限拎3款
 其實會好快就食完之後再排隊拎。
2018-07-06
$150 (Dinner)
  • 辣酒煮花螺
2018-07-24 1372 views
前一晚book房同朋友唱k lunch可以唱足3小時 包一份午餐同一杯飲品都只係$105至$149另收加一 真心抵 下次會再黎幫襯房間內豪華佈置 環境乾淨夠曬大 點坐都得 唱到攰又可以訓低抖下 仲可以一邊唱 一邊同朋友擲飛標 😎😎午餐叫左美國黑豚肉扒飯配蒜蓉汁賣相不錯而味道都唔輸蝕 黑豚肉扒煮得剛剛好有咬口 蒜蓉汁夠曬多👍🏼👍🏼配埋水蜜桃綠茶味道清新吉列龍脷拼炸蝦薯菜 炸得表皮金黃鬆脆唔會用過多炸粉 👍🏼👍🏼唱歌唱到喉嚨乾可以飲返杯杞子桂圓蔘蜜 味道不會太甜夠滋潤

仲可以一邊唱 一邊同朋友擲飛標 😎😎

2018-07-22
$140 (Lunch)
  • 美國黑豚肉扒飯
2018-07-13 1156 views
今日係開心星期五~兩個人收左工去唱K, 7:00 pm 唱到9:00 pm 左右,兩個鍾包K DINNER BUFFET。其實300蚊有找黎講佢野食種類叫多,起碼日本野有sushi 同sashimi。熟食有咖哩,串燒,炒飯炒面~甜品有ice cream ,泡fu同埋西米露~另外,佢既蝦都好彈牙同埋東風螺都唔錯!總結:k room 係hea 時間好地方,k buffet 可以一嘗~
熟食有咖哩,串燒,炒飯炒面~
甜品有ice cream ,泡fu同埋西米露~
另外,佢既蝦都好彈牙同埋東風螺都唔錯!

2018-07-06
  • 東風螺