2020-12-25
經過商場惠康望入少少,原本執笠嘅酒樓分拆咗好多間唔同嘅小舖頭,第一間見到嘅就係~~~茶飯號~~~茶飯號係一間台式嘅小店,有滷肉飯🍲、台式飲品🥤、台式甜品🍵等等,店舖細細都幾多元化!要讚一讚佢嘅外賣盒係用紙盒而唔係用發泡膠飯盒,上面見有店舖小圖案,確係有花過心思😙😙~~~粒粒台式肉燥飯便當🍱~~~$38打開只有半隻蛋其實有少少失望,可以加多一兩條菜等佢冇咁單調!😂😂青瓜同酸菜好入味,肉燥可以比客人自由調配自己嘅濃度!唔錯唔錯飯嘅份量都幾多,質地亦比較鬆軟,容易掛汁😄😄~~~香酥炸雞排拼肉燥飯便當🍱~~~$48多咗$10就係多咗塊雞扒,雞扒好大塊亦都夠厚,好香雞味, 煎得塊雞皮好酥脆😁😁~~~海鹽芝士奶蓋茉莉綠茶~~~跟餐+$13芝士奶蓋打得好濃,海鹽增加芝士味!好好味!😉😉~~~京都抹茶珍珠鮮奶~~~跟餐+$17呢杯抹茶味好濃,最好叫少冰因為飲到尾會溝淡咗啲抹茶味🍵普通一杯珍珠奶茶都要$30-40,依家$60就連埋個幾好味嘅飯套餐!我會多啲幫襯㗎啦🤗🤗
~~~茶飯號~~~
~~~粒粒台式肉燥飯便當🍱~~~$38
飯嘅份量都幾多,質地亦比較鬆軟,容易掛汁😄😄
~~~香酥炸雞排拼肉燥飯便當🍱~~~$48
~~~海鹽芝士奶蓋茉莉綠茶~~~跟餐+$13
芝士奶蓋打得好濃,海鹽增加芝士味!好好味!😉😉
~~~京都抹茶珍珠鮮奶~~~跟餐+$17
呢杯抹茶味好濃,最好叫少冰因為飲到尾會溝淡咗啲抹茶味🍵
我會多啲幫襯㗎啦🤗🤗