2021-11-13
呢間嘅椰皇桃膠鮮奶我哋真係介紹過幾次,夠晒足料而且好好食😋,而家除咗青衣店同尖沙咀嘅寄賣店之外終於開到嚟葵芳啦❣️!.📍伯爵茶爆漿蛋糕($48)戚風蛋糕濕潤之餘口感鬆軟,外層淋上大量香甜嘅伯爵茶醬。伯爵茶醬嘅味道幾香又唔會過甜,絕對係呢個蛋糕嘅重點,配搭簡單但真喺好食。.📍焙茶心太軟配雪糕($40)心太軟嘅流心程度幾高,焙茶味濃郁味道討好,旁邊仲配有一球雪糕🍨,心太軟梗係要配埋雪糕食先最正❤️!.📍椰皇雪燕桃膠鮮奶( $45) 有唔同嘅size可以選擇,可以現場食杯裝或者買大支裝番屋企食。以鮮奶同椰皇做底🥥🥛,中間加咗大量嘅雪燕同好大粒嘅桃膠,超足料又唔會過甜,推薦🥰。.當日去到老闆娘仲請咗我哋食過自家製手工鳳梨酥,聽講好快就會推出做新產品。食落唔會乾,中間鳳梨餡料酸味同香甜好平衡,唔錯呀🤟🏻😙。
📍伯爵茶爆漿蛋糕($48)
📍焙茶心太軟配雪糕($40)
📍椰皇雪燕桃膠鮮奶( $45)