2021-08-31
去開九龍灣諗住返歸之前快快脆脆食啲嘢, 見到有個新開嘅food court就行咗入去,見到佢個套餐都幾抵食,就揀咗呢間食韓式炸雞同意粉嘅舖頭-CHIMAC。🍗有骨經典甜辣炸雞配卡邦尼意($68)炸雞可以揀有骨同無骨,我揀咗有骨,炸雞偏甜,餐牌上面話小辣但係完全食唔出,炸得非常之香,雖然每件雞都沾滿醬汁但係依然香脆,水準尚算不錯,至於卡邦尼意粉,雖然個意粉有少少偏軟爛,但係個汁非常之足料,有好多煙肉同埋蘑菇,好香煙肉味,好Creamy,我超推,佢聲稱呢個係一人套餐,但係份量非常之大,我覺得兩個女仔share都未必食得晒,CP值算高👍🏻👍🏻🐔人氣無骨蜜糖牛油炸雞 ($63)肚餓嘅時候總係眼闊肚窄,我唔知道佢個餐份量咁大,所以加咗個蜜糖炸雞,個蜜糖炸雞同甜辣炸雞一樣,對我來講有啲偏甜,但係勝在夠香口,配汽水一流,而且大大件,其實食兩件已經飽咗一大半🍖🍗🍟🥤今次揀咗兩款炸雞都係甜嘅,但係對我來講太甜,我諗我下次會返嚟試吓醬油蒜頭炸雞同埋芝士初雪炸雞🍗🍗🍗🍗🍗🍗
🍗有骨經典甜辣炸雞配卡邦尼意($68)
🐔人氣無骨蜜糖牛油炸雞 ($63)