雖然仲未有🍴晚市堂食,其實外賣都不乏選擇🍲🍔🥞🍙小胖嘅🍱台灣便當,令人重溫到台灣古早風味。仲有! 🧒小胖logo真係可愛到不得了😙🤩·🍗士林鹽酥大雞腿 $62雞腿真係😍超級大隻! 外賣隔咗一段時間,邪惡外皮都仲好香脆😋 啖啖肉勁滿足。餐廳好貼心💕將雞腿分開用紙袋裝住,仲將雞腿切開兩半方便食用😚而配菜每日都會唔同,餐廳會將當日最新鮮嘅食材作為🥦🥒配菜,真係好有誠意💖·🐮萬華網烤牛肉便當 $72網烤牛肉🐂賣相同口感都好似薄切牛扒🥩 燒汁帶點甜味,味道的確還原到台灣古早風味🎐配菜配有煎蛋🍳、小棠菜🌱、粟米粒🌽、青紅蘿蔔🥕等,飽足又豐富🤤·另外套餐可以$12追加小食,台灣涼拌豬耳👂、九層塔雞翼🍖及附送冷泡茶🍵,油切綠茶、日本焙茶🍃·📍小胖台灣便當沙田沙田正街11-17號偉華中心2樓3B-3C號舖

雖然仲未有🍴晚市堂食,
其實外賣都不乏選擇🍲🍔🥞🍙

小胖嘅🍱台灣便當,
令人重溫到台灣古早風味。

仲有! 🧒小胖logo真係可愛到不得了😙🤩

🍗士林鹽酥大雞腿 $62

🐮萬華網烤牛肉便當 $72

另外套餐可以$12追加小食,

台灣涼拌豬耳👂、九層塔雞翼🍖
及附送冷泡茶🍵,

油切綠茶、日本焙茶🍃
📍小胖台灣便當
沙田沙田正街11-17號偉華中心2樓3B-3C號舖
2022-04-05
Type of Meal
Dinner
  • 士林鹽酥大雞腿便當
2022-04-13 13 views
小胖台灣便當 🍱📍沙田正街11-17號偉華中心2樓3B-3C號舖去開沙田新城市行街見到呢間台式餐廳好多人買外賣呢排無得晚市堂食,買外賣🥡返去試下先台灣鐵路大排骨便當🍱$62呢個地道台灣便當有好多配菜👍🏻粟米🌽翠玉瓜甘筍蛋角滷水豆腐塊排骨好入味❤️另+$12南部滷肉😆呢個滷肉好值得推介用來餸飯一流 逢甲香烤豬軟骨湯麵$72🍜豬軟骨超級幼嫩入味 😋+$3轉麻辣湯麵好正個麻辣湯唔會太辣反而偏麻配埋手工麵味道好夾👏🏻手工麵口感似烏冬👌🏻唔錯值得一讚湯麵有膠隔分開裝以防手工麵浸淋😄追加兩款小食,每款+$12懷舊鹽酥雞 & 九震塔雞翼(2隻)😈個小食整得好出色特別係懷舊鹽酥雞一啖一口,即叫即炸攞到返去食仲係好香脆😱👍🏻跟餐有野飲簡左佢地自家製冷泡茶日本焙茶 味道較為濃厚茶味好出油切綠茶 🍵😁呢款個人好喜歡 清清綠茶香冷泡茶樽裝設計方便有心思唔駛去台灣都可以食台灣野☺️👏🏻仲要價錢好抵CP值高👍🏻

小胖台灣便當 🍱📍
沙田正街11-17號偉華中心2樓3B-3C號舖

去開沙田新城市行街
見到呢間台式餐廳好多人買外賣
呢排無得晚市堂食,買外賣🥡返去試下先

台灣鐵路大排骨便當🍱$62

手工麵口感似烏冬👌🏻唔錯
值得一讚湯麵有膠隔分開裝
以防手工麵浸淋😄

追加兩款小食,每款+$12
懷舊鹽酥雞 & 九震塔雞翼(2隻)
😈個小食整得好出色

冷泡茶樽裝設計方便有心思

唔駛去台灣都可以食台灣野☺️👏🏻
仲要價錢好抵CP值高👍🏻

2022-04-13 1785 views
今日係沙田哩邊買外賣返屋企,哩間台灣餐廳既便當份量十足,性價比真係相當高。餐牌上面有唔同既便當及麵食可以選擇,小食選擇亦唔少,而且買便當或麵食都會送冷泡茶🍵🐖逢甲香烤豬軟骨 $72便當份量十足,面層鋪滿配料同大大舊既豬軟骨,豬軟骨煮得軟腍入味,醬汁味道有啲似滷肉飯,軟骨亦容易咬,配有炒得乾身既粉絲、粟米粒粒、蘿蔔絲、酸瓜、木耳、煎雞蛋同青菜,健康又好味。🍜三杯蜜汁烤雞排 $58雞排外皮烤得香脆,而且超厚肉,肉質嫩滑有肉汁,塗上既蜜汁令雞排更香甜。台灣麵配上清甜既湯底及青菜(外賣既湯同面會分開放),真係相當唔錯,女仔應該會鍾意個湯底~我自己拎返去冇即刻食,過左一陣先自己煮熱返,煮到熱辣辣食真係好正,好食推介👍🏻追加小食 $12一款🍗九層塔雞翼(兩隻)🍗懷念鹽酥雞鹽酥雞炸皮都唔會厚,兩樣調味都適中。🍵便當同麵食都會包埋冷泡茶,有油切綠茶、日本培茶及芙香蘋果茶可以選擇。油切綠茶清新甘香,日本培茶味濃醇厚,兩樣都能夠解膩。整體黎講,餐廳食物質素相當唔錯,而且大大份,性價比真係好高,值得一試。

🐖逢甲香烤豬軟骨 $72

🍜三杯蜜汁烤雞排 $58

追加小食 $12一款
🍗九層塔雞翼(兩隻)
🍗懷念鹽酥雞
鹽酥雞炸皮都唔會厚,兩樣調味都適中。

Type of Meal
Lunch
2022-04-13 16 views
♡‎ ♡‎‎ ♡‎ ♡‎ 沙田 - 小胖台灣料理♡‎ ♡‎‎ ♡‎ ♡‎ 沙田好少新開嘅餐廳🍴所以之前見到呢間新餐廳 已經好想去試😋餐廳木色設計 配埋紅色櫈 和諧得嚟撞下色都幾靚🔹B1 萬華網烤牛肉便當 🍱 $72呢個牛肉便當🍱色彩鮮艷 除咗牛肉仲有蟹柳 粟米 菜 紫薯望到都開心啲😆 牛肉就算切咗都大過隻手 一定飽喇 牛肉有少少筋腱 但唔韌 曬上芝麻更香張圖遮住咗 入面仲有塊蛋餅 🔹N2 逢甲香烤豬軟骨湯麵 🍜 $72 (推薦!!!)本身影相嗰陣都有啲期待個湯麵果然冇令我失望係濃濃嘅豬骨味啊🤤🤤外賣麵質凍咗偏硬 浸一陣就啱啱好喇豬軟骨好出色 汁濃而不膩 而且炆到好淋😍 🔹追加小食:梅香脆地瓜 +$12見到呢個地瓜小食 覺得成餐冇乜菜就食下瓜瓜喇😂炸過外皮脆但入面地瓜淋估唔到份量都多㗎,有成10幾粒不過梅香味較淡🔹追加小食:懷念鹽酥雞 +$12本身諗緊要九層塔雞翼定係呢個鹽酥雞不過雞翼得2隻 再加上真係要懷念鹽酥雞 我勁耐冇食過😬相比脆地瓜,鹽酥雞反而冇咁脆不過雞肉大舊 啖啖肉🔹油切綠茶🔹日本焙茶透明水壺裝可以再重用 🤭 綠茶較清香焙茶味帶點點回甘૮₍´˶• ᴥ •˶`₎ა :總評沙田

沙田好少新開嘅餐廳🍴

望到都開心啲😆
牛肉就算切咗都大過隻手 一定飽喇
牛肉有少少筋腱 但唔韌 曬上芝麻更香
張圖遮住咗 入面仲有塊蛋餅

🔹N2 逢甲香烤豬軟骨湯麵 🍜 $72 (推薦!!!)
本身影相嗰陣都有啲期待個湯麵

🔹追加小食:懷念鹽酥雞 +$12
本身諗緊要九層塔雞翼定係呢個鹽酥雞
不過雞翼得2隻
再加上真係要懷念鹽酥雞 我勁耐冇食過😬
相比脆地瓜,鹽酥雞反而冇咁脆
不過雞肉大舊 啖啖肉

🔹油切綠茶
🔹日本焙茶
透明水壺裝可以再重用 🤭
綠茶較清香
焙茶味帶點點回甘

૮₍´˶• ᴥ •˶`₎ა :總評
沙田市中心附近冇咩台式餐廳,新餐廳有唔同set提供都吸引咗唔少區內居民幫襯
Logo 簡約又滿足嘅肥仔樣 令我好有記憶點😄
食物質素高,點餐就贈送冷泡茶飲料 好貼心
2022-04-13 15 views
去完沙田做野就順便買埋外賣返屋企食啦好耐冇去過台灣好掛住台灣既野食呀,所以今日就買左台灣便當返屋企我叫左一個牛肉同埋一個豬軟骨便當,加 $12 就可以追加一款小食便當套餐仲會包括埋冷泡茶一支添返到屋企打開個便當,個賣相都好靚牛肉便當既牛肉好Juicy,豬軟骨煮得好腍好入味小食我地叫左鹽酥雞同埋涼拌豬耳豬耳好爽口,鹽酥雞好香脆啖啖肉好正冷泡茶叫左油切綠茶同埋茉香蘋果茶,個茶底都幾香,我幾鍾意個蘋果茶嘅蘋果香味!整體都好高質呀
去完沙田做野就順便買埋外賣返屋企食啦
便當套餐仲會包括埋冷泡茶一支添
返到屋企打開個便當,個賣相都好靚
牛肉便當既牛肉好Juicy,豬軟骨煮得好腍好入味
小食我地叫左鹽酥雞同埋涼拌豬耳
豬耳好爽口,鹽酥雞好香脆啖啖肉好正
TakeAway
📌 小胖台灣便當 📍 沙田沙田正街11-17號偉華中心2樓3B-3C號舖☎️ 38535500*☼*―――*☼*―――*☼*―――*☼*―――*☼*疫情之下,其中一個轉變就係會捐窿捐罅發掘下不同嘅小店。呢日就去咗沙田試咗一間台式外賣便當。呢間小店位於偉華中心二樓,可以喺沙田新城市三期天橋穿希爾頓到達偉華。店裡光猛濶落,可惜疫情嚴峻,停咗堂食。外賣選擇包羅萬有,牛豬雞悉隨尊便,可以配便當飯,或者手工湯麵。追加小食都只係$12,價錢合理。💫逢甲香烤豬軟骨便當($7️⃣2️⃣)豬軟骨好香,食落好juicy 入味又淋身!用上珍珠米,粒粒好飽滿,另外配菜有煎蛋角、冬瓜、小棠菜、蕃茄、粟米粒,又健康又非常豐富美味。💫台灣鐵路大排骨手工湯麵( $6️⃣2️⃣)大排骨另上,湯同麵都係上下兩層分開。好貼心。番到屋企都唔會淋同脹晒。台式排骨其實係豬扒碎上,切成長條狀好易夾上黎食。炸豬排好香好酥脆。手工麵好煙韌,湯頭好甜唔咸。食完都唔會覺得口渴。💫梅香脆地瓜(追加小食+$1️⃣2️⃣)地瓜好甜, 炸粉薄薄地,咬下去沒有油膩感。💫鹽酥雞(追加小食+$1️⃣2️⃣)雞肉醃得好好味,肉質鮮嫩,炸得好脆口。💫金橘檸檬茶熱飲size 好大杯,好重檸味
☎️ 38535500

*☼*―――*☼*―――*☼*―――*☼*―――*☼*

💫逢甲香烤豬軟骨便當($7️⃣2️⃣)

💫台灣鐵路大排骨手工湯麵( $6️⃣2️⃣)

💫梅香脆地瓜(追加小食+$1️⃣2️⃣)

地瓜好甜, 炸粉薄薄地,咬下去沒有油膩感。

💫鹽酥雞(追加小食+$1️⃣2️⃣)

雞肉醃得好好味,肉質鮮嫩,炸得好脆口。

💫金橘檸檬茶

熱飲size 好大杯,好重檸味又夠甜,酸酸甜甜好開胃,飲完好醒神。 😋

💫油切綠茶

好香好清嘅綠茶,食完啲炸嘢,大大支茶成個下午慢慢飲,可以解下膩同埋驅走飽後睡意😁。

整體好食指數:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑(8/10)

*☼*―――*☼*―――*☼*―――*☼*―――*☼*
2022-04-07
Waiting Time
5 Minutes (TakeAway)
$72 (Lunch)
  • 梅香脆地瓜
  • 逢甲香烤豬軟骨湯麵
2022-04-11 13 views
好味足料台式外賣🥰成日見ig有人介紹小胖台灣便堂,好吸引,今日都去試吓先。餐廳就係沙田間百佳隔離,都幾大間,環境乾淨舒服,不過因為疫情,全日都係得外賣,冇得堂食,我哋叫咗兩個餐返屋企慢慢嘆。逢甲香烤豬軟骨,$72極力推介大家一定要試呢個豬軟骨,好好味,煮到好淋好入味,連啲軟骨都入晒味,就算外賣都完全唔會影響口感,值得一試👍🏻萬華網烤牛肉,$72牛肉呢個便當都好唔錯,牛肉燒好會切開一件件方便食,雖然比較瘦身,但係一啲都唔會覺得乾同柴,反而好香口。兩個便當都有啲菜、粟米同蛋,非常豐富☺️小食同嘢飲,套餐加$12另外一定要加$12轉套餐,多一個小食同嘢飲,我哋叫咗一份梅香脆地瓜,一份懷念鹽酥雞,我哋返到去有再用空氣炸鍋加熱,兩樣都香脆好味😋嘢飲都幾特別,有冷泡茶同熱金橘檸檬茶,都好唔錯。
好味足料台式外賣🥰

逢甲香烤豬軟骨,$72

萬華網烤牛肉,$72

小食同嘢飲,套餐加$12

2022-04-11 104 views
🌸沙田台式便當🌸小胖台灣便當🍱盡管晚市繼續禁堂食,想安在家中享受高質惹味台式料理?今日就到了一間主打正宗台式便當的台式料理-「小胖台灣便當」惠顧是日晚餐回家享用❗餐廳裝修簡約,店員殷勤有禮,會細心替客人介紹餐點及下單。我們一行2人惠顧了以下菜式:1️⃣🌟士林鹽酥大雞腿便當 $62是少有的即叫即製士林鹽酥大雞腿!雞腿份量十足!雞腿外皮香酥,雞肉嫩滑多汁,是士林夜市的風味!鹹度適中,而便當還有粒粒香甜粟米、煎蛋、炒粉絲、雲耳、爽口青瓜片、清新蘿蔔片及蔬菜作配菜,組合豐富,配合粒粒香飯,十分滋味。2️⃣🌟逢甲香烤豬軟骨 $72香烤豬軟骨份量十足,豬軟骨烤得相當入味,充滿香烤醬滋味,而豬軟骨質地軟淋,軟骨呈透明膠質狀,富含鈣質及骨膠原,同樣配合配菜豐盛的便當,十分惹味❗️3️⃣🌟跟餐追加小食:梅香脆地瓜 跟餐 +$12梅香脆地瓜外酥內軟,配合開胃梅香粉,是正宗的台灣地道小食風味❗4️⃣🌟跟餐追加小食:懷念鹽酥雞 跟餐 +$12懷念鹽酥雞香酥可口,雞肉嫩滑多汁,鹹度適中,非常惹味❗️5️⃣🌟跟餐冷泡茶:油切綠茶冷泡油切綠茶味道自然甘醇,充滿淡淡綠茶香,味道清新怡人,消暑一流,十分解渴❗️6️⃣🌟跟餐冷泡茶:日本焙茶冷泡日本焙
🌸沙田台式便當🌸小胖台灣便當🍱

餐廳裝修簡約,店員殷勤有禮,會細心替客人介紹餐點及下單。

我們一行2人惠顧了以下菜式:

1️⃣🌟士林鹽酥大雞腿便當 $62
士林鹽酥大雞腿便當

2️⃣🌟逢甲香烤豬軟骨 $72

3️⃣🌟跟餐追加小食:梅香脆地瓜 跟餐 +$12
懷念鹽酥雞

4️⃣🌟跟餐追加小食:懷念鹽酥雞 跟餐 +$12
懷念鹽酥雞香酥可口,雞肉嫩滑多汁,鹹度適中,非常惹味❗️
梅香脆地瓜

5️⃣🌟跟餐冷泡茶:油切綠茶

6️⃣🌟跟餐冷泡茶:日本焙茶
冷泡日本焙茶以日本烘焙香茶製成,焙茶味道甘甜味濃,帶濃郁日本焙茶香,解膩一流❗️
冷泡茶

🔖整體評分
美味指數:⭕⭕⭕⭕️⭕️
賣相指數:⭕⭕⭕⭕️
抵食指數:⭕⭕⭕⭕️⭕️
5⭕️為滿分

🌟為是次餐廳用膳的推薦菜色❗

總括而言,此餐廳台式料理相當惹味,食物即叫即製,而且價錢親民,非常抵食❗️餐廳鄰近沙田站,交通方便,絕對是沙田一帶的台式便當外賣之選!

📍小胖台灣便當 (沙田):沙田沙田正街11-17號偉華中心2樓3B-3C號舖
2022-04-09
Waiting Time
10 Minutes (TakeAway)
$80 (Dinner)
士林鹽酥大雞腿便當
懷念鹽酥雞
梅香脆地瓜
冷泡茶
2022-04-11 5 views
前幾日行完新城市就買外賣返屋企,見到呢間台灣便當好多人買,唔洗$70就有個便當好抵食🤣 🥩萬華網烤牛肉便當 $72牛肉份量好多,大約有八塊,唔會好薄,肉質唔嚡好嫩😍 仲有唔少配菜,有煎蛋角、粟米粒、粉絲、蓮藕片、雲耳同小棠菜🥬 成個便當好足料,抵食😋🍗士林鹽酥大雞腿便當 $62因為係外賣關係,店員用紙袋裝住雞腿🍗拎到返屋企個皮依然keep 到好脆🥰大雞腿切開兩件,一食就聞到好香嘅鹽酥雞味😆雞腿肉質夠嫩滑,仲有好多配菜食完好飽😋 🍠梅香脆地瓜 +$12炸地瓜外脆內軟,地瓜甜甜地,加咗梅子粉好好味😋 🐔懷念鹽酥雞 +$12鹽酥雞一啖一粒,如果份量再多啲就好🤣

🥩萬華網烤牛肉便當 $72

🍗士林鹽酥大雞腿便當 $62

🍠梅香脆地瓜 +$12
炸地瓜外脆內軟,地瓜甜甜地,加咗梅子粉好好味😋

🐔懷念鹽酥雞 +$12
鹽酥雞一啖一粒,如果份量再多啲就好🤣

2022-04-11 14 views
呢一間餐廳真係好多人介紹,而且望落去都非常之吸引,所以忍唔住就帶咗個朋友去食飯!一去到就比呢一度嘅蜜汁烤雞扒湯麵吸引咗,呢度嘅雞扒真係好高質,非常之滑,而且好Juice!外皮仲要有好香嘅蜜糖味添!至於呢度嘅湯麵亦都係好好食嘅個湯幾天,而且啲麵都好爽口彈牙!

💭呢3個月無左晚市堂食,係咪晚晚諗食咩諗到頭都大埋呢?🛒有時想食下台灣野,又唔想左撲右撲買食材煮,呢個台式便當套餐就非常啱心水啦!🍱🥩萬華網烤牛肉便當($84)🥩🔪牛肉烤好後切到薄薄一片,方便易夾,咬落去軟淋惹味,用黎餸飯一流!🍳而牛下面既蛋皮同配菜同樣有驚喜,蛋皮金黃酥香,🥬蔬菜亦唔會過硬,因為有唔少餐廳既蔬菜都係未完全熟透就用黎做伴碟。🐥呢個餐除左有便當,亦可揀一款小食同飲品,我就要左九層塔雞翼同焙茶,食完所有野真係超飽肚!😉🐖逢甲香烤豬軟骨便當($84)🐖🤩一開便當就比佢豐富既顏色吸引住,煮軟骨望落亮麗有光澤,👏🏻我最欣賞佢個骨係炆到淋曬果隻,非常入味!🌱呢個餐既小食跟左香蔥油燙青菜,🍎而飲品茉香蘋果茶既清新又解膩👅😋總體 (味道, 性價比, 環境, 服務態度) : 8/10——————————————————————————————😋Are you struggling what to eat every night in these 3 months? 🛒If you want to have some Taiwanese food without cooking by yo

🥩萬華網烤牛肉便當($84)🥩

🐖逢甲香烤豬軟骨便當($84)🐖

😋Are you struggling what to eat every night in these 3 months? 🛒If you want to have some Taiwanese food without cooking by yourself, this bento set is perfect for you!🍱

🥩Roasted beef bento ($84)🥩
🔪The beef is cut into slices after the grill. It’s tender and goes really well with the rice. 🍳Also, there are fried egg and vegetables underneath the beef, 🥬they are cooked nicely and taste surprisingly good. 🐥Apart from the bento, the set comes with a snack and a drink of your choice, I choose the basil chicken wings and Hojicha as the combo😉

🐖Pork tender bone bento ($84)🐖
🤩The bento looks attractive and colourful. I love the pork bone as it’s cooked really well, 👏🏻it’s soft, jelly-like and flavourful. 🌱In this set, I choose vegetable with shallot sauce as the snack and 🍎the refreshing apple jasmine tea as the drink👅

😋Overall (Taste, CP value, Environment, Service): 8/10
Dining Offer
Tasting Event
2022-04-10 3 views
早前去了沙田行下, 肚子餓了到了商場搵餐廳,但熱門商場餐廳都價錢不平,於是行遠少少去到偉華中心,比我發現有間地道台灣便當🍱呢!餐廳暫時只做外賣,但食物都吸引所以幫襯了,有驚喜!逢甲香烤豬軟骨我食落這豬軟骨肉腍而且入味,配菜又夠豐富,有蛋粟米等,都好飽的!我自己覺得係必點之選!三杯蜜汁烤雞排雞排烤得剛剛好,外脆內軟又夠汁,滋味十足!小胖台灣便當 地址:沙田沙田正街11-17號偉華中心2樓3B-3C號舖
餐廳暫時只做外賣,但食物都吸引所以幫襯了,有驚喜!

三杯蜜汁烤雞排
雞排烤得剛剛好,外脆內軟又夠汁,滋味十足!

小胖台灣便當
地址:沙田沙田正街11-17號偉華中心2樓3B-3C號舖

2022-04-10 8 views
拎左 #消費券 ,梗係要食餐好嘅!再次幫襯 #小胖台灣便當 ,但疫情仍然未受控,佢地都暫停咗堂食,外賣返屋企食就最穩陣。佢地嘅地道台灣便檔好足料,大大碗飯入面超多配料。有好甜嘅粟米,菜、雲耳及粉絲等等,味道豐富。食肉獸好鍾意牛肉,叫咗萬華網烤牛肉。薄切牛肉有一陣陣炭火味,肉質鬆軟。牛肉嘅肉汁同米飯結合,非常好食。另一碗叫咗士林鹽酥大雞腿,雞腿大過個外賣碗,拎到返屋但仲熱辣辣。外層鬆脆帶點鹽酥味,內裡嫩滑多汁,好有台灣風味!套餐仲可以選一款飲品同小食,當然要試下台灣地道嘅鹽酥雞及九層塔雞翼,鬆脆可口,與九層塔一齊入口帶點芳香。

2022-04-08 16 views
-小胖台灣便當🥡-🥢逢甲香烤豬軟骨麵 $72呢個豬軟骨真係必試!炆到勁林又勁入味😍呢個係完全救反個湯麵因為小編覺得個麵湯底太清冇乜味🧐但豬軟骨勁惹味所以mix埋一齊食都唔錯😉-🥢士林鹽酥大雞腿 $62雞腿🍗超大件係大到要斬開一半先放到入個飯盒🤣外皮炸到超脆味道岩岩好送飯岩哂😋-🥢梅香脆地瓜 $12呢個必點!地瓜切到骰仔咁一口咬到😌地瓜加梅粉真係好夾酸酸甜甜咁😋-🥢懷念鹽酥雞 $12鹽酥雞正常發揮唔會太咸👍-🥤油切綠茶/茉香蘋果茶 $25食完咁多炸野又膩既野最岩飲杯冷泡茶😉
小胖台灣便當🥡

🥤油切綠茶/茉香蘋果茶 $25
食完咁多炸野又膩既野最岩飲杯冷泡茶😉
2022-04-02
Waiting Time
15 Minutes (TakeAway)
$80 (Dinner)
  • 梅香脆地瓜
  • 懷念鹽酥雞
  • 逢甲香烤豬軟骨湯麵
小胖台灣便當 (沙田)我好鍾意食台灣菜😍😍呢間小胖性價比高,買返屋企慢慢食☺️☺️萬華網烤牛肉便當$72🍱牛肉份量多,仲有唔少配菜,有菜、蛋、粟米粒🌽,味道不錯👍👍逢甲香烤豬軟骨湯麵🍜$72豬軟骨好入味😍😍啖啖骨膠原😋😋好好味👍👍湯入面有d蔬菜🥬麵都煮到岩岩好,彈牙🥰🥰追加小食青菜$12 🥬抵食,小棠菜新鮮鮮甜😊😊追加小食九層塔雞翼$12 雞翼好香脆🥰🥰肉質嫩滑,仲有啲九層塔喺雞翼度😊跟餐熱柑桔檸檬茶日本焙茶淡淡茶香☕️解渴🥰🥰沙田沙田正街11-17號偉華中心2樓3B-3C號舖整體評分:5/5味道:5/5抵食:5/5
小胖台灣便當 (沙田)

萬華網烤牛肉便當$72🍱
牛肉份量多,仲有唔少配菜,有菜、蛋、粟米粒🌽,味道不錯👍👍

逢甲香烤豬軟骨湯麵🍜$72

追加小食青菜$12 🥬
抵食,小棠菜新鮮鮮甜😊😊

追加小食九層塔雞翼$12
雞翼好香脆🥰🥰肉質嫩滑,仲有啲九層塔喺雞翼度😊

跟餐熱柑桔檸檬茶
日本焙茶