2020-10-01 1187 views
食完lunch行過先發現開左間台式飲店,二話不說已經俾display嘅茶杯吸引左,多數以花為圖案🌸🌸🌸,有點日本風🎎🎏🎐點左烏龍珍珠奶茶~平日外賣有9折茶底夠茶味唔會太淡,珍珠入口Q彈,鮮奶都好滑,CP值高,值得再試其他款。😋😋
點左烏龍珍珠奶茶~平日外賣有9折

2020-08-28 1230 views
公司叫了下午茶,一共叫了6杯,大部分叫了紫薯珍珠鮮奶綠少甜,甜味一點都沒有也算了,沒有紫薯味,奶味也沒有,只有水一樣,還有一些粉狀物未溶,真是非常垃圾,沒有下次
2020-07-17 1418 views
如果想係中環食個 light lunch , 唔一定要search cafe ,估唔到春芳號有飛碟賣,可惜今日淨番香汁磨菇蛋,但蛋黃有啲溏心所以食落都香同滑既口感,但啲白汁一Pat Pat 有啲怪怪地,成和味道係好溫和,口味清淡既朋友岩食。茶就揀左烏龍茶,茶味唔會太重但都有烏龍香,最好係無糖,因為我少糖就覺得甜味令茶味冇咁突出。因為實左太多人排隊啦唔知點解,所以最好係 APP 落定 order 夠鐘就過去拎,唔使熱辣辣係度排隊等。
2020-07-04 1088 views
有事幹到訪中環。天氣熱,順道尋找一下有無台式飲品給我品評下找到這間春芳號,絕對被它外表吸引可惜今日是假日,否則星期一至五外賣有9折啊!地瓜和紫薯奶茶似乎都幾特別!最後還是選擇了後者。店員告訴怕甜的我,兩杯都最多只做到微甜。杯子有兩款 都好靚好華麗它沒有令我失望好飲!少冰真的少冰(好多店都照落好多冰㗎,搞到又凍又淡而無味)是清香的紫薯味呢!珍珠又q又香糯!剛剛好!不是某店咁橡膠微甜名乎其實 剛剛好讚順帶一提,店裏附送如杯子的圖案的file,好靚啊!
有事幹到訪中環。
天氣熱,順道尋找一下有無台式飲品給我品評下

找到這間春芳號,絕對被它外表吸引
可惜今日是假日,否則星期一至五外賣有9折啊!
紫薯珍珠奶綠

杯子有兩款 都好靚好華麗

它沒有令我失望
好飲!
微甜名乎其實 剛剛好

順帶一提,店裏附送如杯子的圖案的file,好靚啊!
2020-07-04
Waiting Time
4 Minutes (Dine In)
紫薯珍珠奶綠
2020-06-18 981 views
最近天氣咁熱 冇乜胃口唔想食咁多野最好就係食個三文治加珍珠奶茶本身已經好鍾意飲春芳號依家仲要推出左三文治套餐$25就已經有珍珠奶茶加份三文治吸引左唔少中環返工嘅OL買黎做lunch
最近天氣咁熱

$25就已經有珍珠奶茶加份三文治
吸引左唔少中環返工嘅OL買黎做lunch

爆蛋吞拿魚三文治
2020-06-01 1000 views
之前多數飲水果茶或純茶。今日見珍珠奶茶買一送一 ,咁抵就買來試。我叫咗少甜,但我都覺得偏甜,茶底都ok,珍珠也夠Q彈。但如果同啲佢啲水果茶比較,就較遜色。另外,我好欣賞佢地隻杯,好靚。
另外,我好欣賞佢地隻杯,好靚。
珍珠奶茶
2020-05-31
Waiting Time
5 Minutes (TakeAway)
$15 (Tea)
2020-04-09 1533 views
見同事們手執一杯春芳號,著實好吸引!所以即約了另一位同事和我去乾一杯。剛好原來在做買一送一優惠,難怪同事們一買買幾杯!同事點了玉荷清蘆薈蜜,我則是地瓜珍珠奶茶。可能疫情期間人不多,所以等5分鐘就拎到。同事話佢嗰杯正常水準,所以無從得知味道如何。但我的地瓜珍珠,雖然少甜但都頗甜,下次要記得半甜!珍珠都煙韌!春芳號的最大賣點其實係好靚靚嘅杯,每次都令人有驚喜,打卡一流!會繼續支持。尤其而家買一送一!要大大力捧場!

2020-03-25
Waiting Time
5 Minutes (TakeAway)
Lunch
2020-02-27 1090 views
今天來喝了這裡的招牌茶飲,玉荷青蘆薈蜜($36)。是這裡的招牌,當然真的令人眼前一亮。蘆薈的份量真的超多,我選了無糖無冰,但是還是有滿杯來自蘆薈和荔枝的自然甜!這邊有一幅打卡牆,有點中國特色的,杯子也是美美的設計。
今天來喝了這裡的招牌茶飲,玉荷青蘆薈蜜($36)。

這邊有一幅打卡牆,有點中國特色的,杯子也是美美的設計。
2020-02-26
Tea
2020-01-20 784 views
台中既飲品店係上年夏天進駐中環 見到媒體介紹當日lunch即刻衝過去睇下. 係附近返工既我好難搵藉口唔去😂😂😂 老實講, 真心比佢既花花杯吸引左, 隻隻都好靚好吸睛 😍🥰 因為天氣太熱既關係, 揀左比較消暑既飲品 - 玉荷青蘆薈蜜! 同時亦都係舖頭既主打之一. 茶底清新之餘仲有淡淡既荔枝味. 底有好多蘆薈粒粒, 飲落啖啖都食到蘆薈架, 好足料. 另外, 自己都揀左少甜, 都興幸自己揀左少甜,  如果唔係甜得滯反而可能唔岩我口味. 😝 夏天飲佢真係冇錯呀,好消暑好好飲 😋👍🏻

2019-07-06
Waiting Time
15 Minutes (TakeAway)
$36 (Other)
行過中環見到門面好靚, 比佢吸引左😂特別係佢d杯😍顏色鮮艷得黎上面仲有充滿中國古典風既圖案設計, 好有藝術氣息👍茶飲店入面仲提供埋有特色既背景牆, 打卡一流🙊▫️🥤ᴅʀɪɴᴋ·紫薯珍珠鮮奶綠 $38﹟叫左杯店舖嘅No.4既飲品, 半糖同埋半冰左😛佢d珍珠算係偏甜但都夠煙韌, 但整體紫薯味唔太濃🤔所以飲落感覺都比較天然, 唔會話飲到d好假既紫薯味🙈飲飲下仲飲到d淡淡既綠茶味😳甜得黎又帶點清新🤔
▫️
🥤ᴅʀɪɴᴋ·紫薯珍珠鮮奶綠 $38
紫薯珍珠鮮奶綠
2019-11-27 658 views
一直都知道中環有間好靚嘅台式飲品店今日終於可以試到,價錢不雖然便宜但係飲品好特別裝修好有特色,所以一直都好想試每個杯都有特色好吸引只要follow ig就可以送文件夾一個外貌可觀但因為我太懶所以我都冇follow今次我地點左六杯飲品買滿六杯可以送餐,但我哋選擇打電話後自取我今次選擇左地瓜鮮奶茶($33)我叫咗微甜同小冰,先講講入口地瓜味好濃郁茶香亦不錯但因為叫咗微甜所以甜味很少如果下次再飲會選擇小糖,但整體尚算不錯朋友說其他水果茶都好好飲如果買飲品可以儲印仔儲夠10個可以免費送一杯飲品
一直都知道中環有間好靚嘅台式飲品店
今日終於可以試到,價錢不雖然便宜但係飲品好特別
裝修好有特色,所以一直都好想試
每個杯都有特色好吸引

只要follow ig就可以送文件夾一個
外貌可觀但因為我太懶所以我都冇follow
今次我地點左六杯飲品
買滿六杯可以送餐,但我哋選擇打電話後自取
我今次選擇左地瓜鮮奶茶($33)

朋友說其他水果茶都好好飲

如果買飲品可以儲印仔儲夠10個可以免費送一杯飲品
2019-11-27
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
Tea
😋 No.327 香港 | 春芳号🔹地址: 中環砵典乍街6號立輝大廈地舖🔹中环新开的台湾奶茶店,下午去的,珍珠没有啦要现做呢。🔹喜欢中国风的杯子,拿回去摆一排很好看呀。🔹每一次奶茶都会买无糖少冰,每一次都被问无糖能喝嘛,健康饮食从我做起,少油少糖,喝奶茶才不会有负担。🔹玉荷青蘆薈蜜:荔枝果香搭配四季春的清淡,喜欢。
😋 No.327 香港 | 春芳号
🔹地址: 中環砵典乍街6號立輝大廈地舖
🔹中环新开的台湾奶茶店,下午去的,珍珠没有啦要现做呢。
🔹喜欢中国风的杯子,拿回去摆一排很好看呀。
🔹玉荷青蘆薈蜜:荔枝果香搭配四季春的清淡,喜欢。
2019-10-19 390 views
間野都算近公司...被佢吸引既第一眼就係色彩鮮艷又靚既杯..仲要款式唔止一款 拎左張單張返去同同事研究之後諗住tea time 叫外賣..因為間野仲滿6杯就可以送貨問題就黎喇..個外賣電話同打電話買演唱會門票一樣咁難打左幾十次一係唔通一係長響...差d以為係已結業之後親身到店..原來稱人身不足所以沒有送貨服務飲左葡萄柚青茶...飲第一啖沒有驚喜仲好普遍..台灣天xx茶好飲好多再訪問其他同事大家都係覺得好一般試過就算!結論係杯係靚既..飲就試下無仿
拎左張單張返去同同事研究之後
諗住tea time 叫外賣..因為間野仲滿6杯就可以送貨

問題就黎喇..個外賣電話同打電話買演唱會門票一樣咁難

打左幾十次一係唔通一係長響...差d以為係已結業

之後親身到店..原來稱人身不足所以沒有送貨服務

飲左葡萄柚青茶...飲第一啖沒有驚喜仲好普遍..
台灣天xx茶好飲好多

再訪問其他同事大家都係覺得好一般
試過就算!

結論係杯係靚既..飲就試下無仿
TakeAway
2019-10-03 423 views
今日黎到中環經過春芳號覺得好靚就俾佢吸引住,再經過店員既介紹都係分別紅茶,綠茶,青茶,同烏龍茶咁,大家可睇下有咩好食🤤🤤最後揀左玉荷青蘆薈蜜半糖半冰,睇下隻杯就知係打卡必備啦,佢真係好夠蘆薈,啖啖都有,飲完仲有好多係底,好清新既味道,茶味又香,下次黎要再試其他野先得👍🏼而家仲有優惠做緊買十送一記住留番而張卡啦佢外賣個手抽都好靚,好有品味👏🏼👏🏼👏🏼係中環區好似買夠六杯就送貨,可以唔洗同其他人迫啦😍

而家仲有優惠做緊買十送一記住留番而張卡啦
2019-10-02
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$36 (Lunch)
  • 玉荷青蘆薈蜜
2019-09-24 391 views
又一過江龍 來自台中嘅春芳號精美花花杯係店鋪招牌🌺🌺圖中為香港特別版杯 印有關於香港特色圖案🇭🇰 🍹玉荷青蘆薈蜜(半糖半冰) HKD$36號稱No.1荔枝糖漿 + 青茶 + 大量蘆薈粒雖然荔枝味唔夠 但唔係假荔枝味 做得比喜茶好 可以試下三分甜🍹橙柚青蘆薈蜜(八分甜少冰) HKD$36號稱No.6橙柚肉 + 四季春茶 + 大量蘆薈粒幾清新 橙柚份量恰到好處甜度適中 夏天解熱解渴一流🙅🏻‍♀️🙅🏻‍♂️缺點:面層包裝紙同膠製成,拮穿包裝後,會流出飲品,越飲流得越多店鋪名物仲有💁🏻‍♀️💁🏻‍♂️ : 地瓜珍珠奶茶、紫薯珍珠鮮奶綠、冬瓜烏龍
又一過江龍 來自台中嘅春芳號
精美花花杯係店鋪招牌🌺🌺