2023-05-03
💛珍意泰國菜館·呢間係我哋之前去食沁沁麫嘅時候老闆推介我哋食嘅 佢啲嘢食真係唔錯 而且都幾抵食 不過味道就係偏raw啲既🤣🤣就覺得佢係比較惡啲嘅餐廳·烏頭孖寶 (泰式明爐烏頭魚&招牌海南雞 (半隻)) $250 l 馬拉盞炒泰國椰苗$72我哋坐低見到佢黑板推介呢個孖寶 咁岩兩樣我地都想食就直接嗌咗啦😂😂佢個海南雞真係做得幾出色 佢個雞肉好嫩好滑 雞味好出 而且仲起曬骨 超方便🐤不過因為佢呢度唔會片走雞啲肥膏 所以佢雞皮係比較油少少既 雖然好味 不過偏油🫢🤣之後佢伴碟仲有啲雞紅 佢食落係似鴨血既 點埋個海南雞既泰式汁都唔錯😈之後佢個魚都好大條 而且入邊仲有啲肉碎啊 粉絲 食落好豐富 佢個湯係有少少酸酸甜甜咁樣 好開胃🐟最後我哋仲嗌咗個馬拉盞椰菜苗 佢呢個炒得超有鑊氣 食落好惹味🔥·#rbyeat#rby東南亞菜#rby💛#rby筲箕灣·📍筲箕灣筲箕灣東大街39號地舖
招牌海南雞 (半隻)
泰式明爐烏頭魚
馬拉盞炒泰國椰苗