2021-07-04
9 0 後 的 味 蕾肉桂卷迷有口福啦❤️🤤.美國30年老品牌既肉桂卷終於登陸香港啦!肉桂卷全部新鮮製作,網上話用咗印尼嘅肉桂去製造,食落去除咗香甜,仲有少少甘甘地,而且呢隻肉桂嘅味唔會好攻鼻。.肉桂同牛油溶合,再鋪係麵糰上面,之後就卷起,拎去焗成香酥的麵包卷。.出爐之後,見到店員會細心咁係每個肉桂卷搽上自家制既忌廉芝士糖霜,佢啲糖霜焗熱之後係好甜,但係芝士又有微微酸中合,配合埋肉桂味,好好食😋除咗經典原味,仲有朱古力、焦糖、榛子等等,不過我個人食嘢鍾意食返番原始味道。.最正係佢可以買返屋企慢慢食,只要食之前放入微波爐/焗爐輕輕翻熱,等啲糖霜融化,個卷入口就會好鬆軟。Cinnabon仲提供精品咖啡同沙冰,提供飲品配肉桂卷套餐。.咖啡愛好者嘅我揀咗Americano,咖啡口味偏淡少少但係就好適合跟甜品做下午茶,食咁甜再跟杯好濃烈嘅咖啡反而會適得其返。.⚠️Tips: 記得登記佢嘅會員,即場送一杯飲品,生日月份送一個mini肉桂卷+一杯飲品,夾埋應該價值$80🤪
肉桂卷迷有口福啦❤️🤤