紅橋出名多嘢食,附近嘅餐廳幾乎都試曬咁滯⋯😆今日試咗呢間餐廳,無論味道、環境、價錢同職員嘅態度都幾好,值得推介!👍🏻.「青醬牛油果大蝦扁意粉」🍽:跟餐加$20可配沙律/餐湯及飲品。沙律同餐湯嘅份量好多,飲品仲可以試特別嘅橙紅茶。呢款意粉味道幾好,但食多幾啖會有啲滯嘅感覺!😂.「黑松露野菌意大利飯」🍽:唔記得影相🙈我個人比較鍾意呢個飯多啲,黑松露醬真係好香,加埋野菌呢個配搭係無得輸。.餐廳現時有個優惠,只要like fb/ ig,以及出一個post,就可以有九折優惠。所以我尋日先咁急出咗一個post。😆唔記得影餐牌價錢,呢餐飯兩個人折咗都只係$176。我下次會試下約朋友嚟飲嘢先。😜

「青醬牛油果大蝦扁意粉」

「黑松露野菌意大利飯」
$88 (Lunch)
  • 黑松露野菌意大利飯
2021-04-16 285 views
隨意的閨密飯局在屯門要找特色cocktail 很難被它各款的cocktail 吸引所以決定一試⋯間鋪有好多特色杯配合唔同的cocktail 讓眼睛都發光🤩千辛萬苦簡了兩杯Pinacolada 想試好耐😌滿心期待後發現 與我想飲中有落差⋯朋友一直形容此飲為「有酒精的椰汁西米露」😐但我覺得 這杯只有少許椰味 少許酒精的水🙃我第一次飲這款cocktail ⋯味淡得可憐🥺朋友的那杯我沒有試(畢竟疫情期間🤫不要口水交替吧😶)但那杯上枱100分🤩我還是外貌協會成員🤣🤣說說食物⋯我⋯只能說⋯今次我點的食物都讓我很失望或者我本身對佢期望較高吧😕這鋪前身是一間西餐廳🍴是一間食物很出色很好吃的西餐廳當發現轉了這間後 我對舊鋪的期望也放在這黑松露野菌pizza 只少許黑松露味⋯像在超市買了急凍的pizza回來再烤焗可以選擇其他貨源🤭這款唔得🤣這個蛋餅⋯可能對它期望又是更高但⋯它的味道很淡 伴碟的沙律菜更好吃😅這扒牛扒是跟餐點的牛扒算是咁多樣野食較好味的可惜的是 我們嗌五成熟 上枱卻是7成😶這個西班牙炒飯 上枱時很香🤤可是吃進口裡卻滿滿咖喱味飯很濕⋯ ⋯ 相對咖喱味很重 吃後有點辣⋯這個叫炸薯仔🤔 但其實是炸
隨意的閨密飯局

但我覺得 這杯只有少許椰味 少許酒精的水🙃
我第一次飲這款cocktail ⋯
味淡得可憐🥺

朋友的那杯我沒有試
(畢竟疫情期間🤫不要口水交替吧😶)
但那杯上枱100分🤩

可是吃進口裡卻滿滿咖喱味
飯很濕⋯ ⋯ 相對咖喱味很重 吃後有點辣⋯

這個叫炸薯仔🤔 但其實是炸薯角😐
它除了使用了辣粉 亦有煙肉粉😮
好香的煙肉味,薯角亦熱辣辣
是最好笑的前菜😐

2021-04-09
Type of Meal
Dinner
2021-04-12 166 views
City Hall Tapas Bar💛Yellow restaurant and barSuper nice tea set with special drinksBelgium square Waffle witch ice cream $48🧇🍨Avocado with lettuce egg toast with fries $68 🥑🍞Add additional $30 to change cocktail drinks🍹🍸Decent place to chill at weekends There’s not much ppl hereWith relax and environment and nice menuThe toast is delicious, style like Issac Toast, nice! Worth trying!!😋Let’s support yellow restaurant 💛
City Hall Tapas Bar💛
Yellow restaurant and bar
There’s not much ppl here
Worth trying!!😋

Belgium  Waffle
Belgium  Waffle
2021-04-09 202 views
下午兩點嚟到虹橋呢間小店食午餐飲啤酒,坐出邊嘅位置。勁chill,本身想坐入邊嘅因為裝修得好靚,不過方便食煙都係坐咗係出邊。叫咗兩個午餐set,A餐牛油果流心蛋沙律,B餐卡邦尼意粉。跟餐揀咗一個沙律同餐湯係菠菜湯。呢兩個前菜一啲都唔Hea,淨係個菠菜湯同埋沙律我都已經比滿分,個湯真材實料勁濃郁但係又唔漏,唔係粉溝出嚟嗰啲,調味又啱啱好。個沙律冇因為佢係跟餐而hea,啲菜勁新鮮係黑醋汁調味,食完令我好期待個main dish。卡邦尼意粉正正路路,係達標以上。令我最驚訝就係個沙律真係好正,擺盤好靚牛油果整成一朵花,蕃茄係煎香左嘅,流心蛋亦都超正,二個沙律嘅調味係甜嘅,我第一次食甜嘅沙律,應該係蜜糖汁,好耐冇食過味道令我咁滿意嘅沙律。食完繼續好超咁嘆啤酒真係好正,一定會再嚟呢間舖頭,下次再試埋其他嘢食。

跟餐沙律、菠菜湯

牛油果流心蛋沙律、卡邦尼意粉

生啤、檸檬茶
2021-04-09
$120 (Lunch)
跟餐沙律、菠菜湯
牛油果流心蛋沙律、卡邦尼意粉
生啤、檸檬茶
  • 牛油果流心蛋沙律
2021-02-15 396 views
幫襯過兩次餐廳坐得舒服坐位闊 有高bar 枱光猛乾淨有夜市時應主力做bar意粉 pizza 目waffle 都做得好食正餐 甜品都好好精緻用心 好鐘意佢地個忌廉番茄湯價錢貴過茶餐廳但值得再幫襯咖啡都好滑试左 latte 同 Flat white下次要試 long black有outdoor dining. doggie friendly職員友善同幾後生下 會問你對食物意見
幫襯過兩次

试左 latte 同 Flat white
下次要試 long black

職員友善同幾後生下 會問你對食物意見

2020-11-08 590 views
第一次嚟呢間西班牙酒吧餐廳,三個人叫了一個牛扒晚餐(包沙律和炸蝦波波)+芝士辣肉腸pizza+北海道帶子片+牛油果脆脆+肉醬意粉+珍珠奶茶夾餅另加3杯無酒精飲品合共$717,食物質素有驚喜,性價比高,會再返去食!所有食物大致上評分85,除咗肉醬意粉偏鹹感覺普通之外其他食物完全好OK,所以我哋訂位7:00、今日星期日晚又唔係long weekend, 雖然酒吧細細但係我哋坐咗唔夠半個鐘頭已經全場爆滿了! 👍😊😋

• 牛扒、芝士辣肉腸pizza
  • 牛油果脆脆和窩夫
2020-06-05 1167 views
已是三月來第七次幫襯。食物質素在屯門來說是可以的,雖未至於十分,但也是中上,價錢亦可算合理同地区掛勾。但全店只得一個侍理,還要不太專業。像我們三人叫了多一些食物。盬,黑椒,芥棘,茄汁等,有都耍叫着。它不是自助定位,但又沒有基本服務,很倦。今晚發生了一件不愉快事件,按电子餐单是重覆選了晚餐。重返主餐牌即時發覺,跟經理說了,他說沒問題,會更正取消。最後真的只來了一分前菜,主菜。但奇怪跟餐甜品來了重覆。之前經理不知去了那裡,我告訴侍应。她也看到餐牌巳取消之前整分晚餐(連甜品),但她不自覺自已攪錯,给我黑面說下次要犯錯。我不是說我全對,但既然之前己更正,已case closed. 現在將自己过錯追究在客人身上。不如之前說改不了單。这也跟1人照顧約8/9張台有關。食物重耍,"基本"服務也重要。可惜。食物方面,蝦tapas 同蛤tapas 都唔错。其實係食材新鲜再加西班牙柑欖油。简单就是美味。可惜其它乏善可陳。如牛油果脆粟米片,今晚牛油醬比例不成正比,約2湯匙(太少了),這已是不能接受,約以合理比例計,明顯是配少了分量。食材分量平均也是食物整體質素。印象中有一次是特別"多醬"(約5湯匙),可想而

食物方面,蝦tapas 同蛤tapas 都唔错。其實係食材新鲜再加西班牙柑欖油。简单就是美味。可惜其它乏善可陳。如牛油果脆粟米片,今晚牛油醬比例不成正比,約2湯匙(太少了),這已是不能接受,約以合理比例計,明顯是配少了分量。食材分量平均也是食物整體質素。印象中有一次是特別"多醬"(約5湯匙),可想而知是如何不均。晚餐牛扒合格,7成熟是7成,食材ok,没有彈也设有讚。那個格仔餅甜品,今次是烘焦了,過了火,未到燶。但绝不是"焦香"的焦,很失望。整體不過不失。但比起之前疫症剛開始,人流慘淡,明顯厨師是有heart, 食物質素是普遍升1個grade.現在生意改善,無論前台服務,後台厨房出品均質素下降,太令人婉惜了。整體用餐是負評。😅
2020-06-05
2020-02-14 1178 views
適逢情人節冇伴侶就自己一個人去食飯,嗌左個卡邦尼意粉同Long Island😛大概等左半個鐘左右先上個卡邦尼,雖然等耐左少少但係好有驚喜,細細碟但係好好味,醬汁好夠,好香芝士味,$78黎講幾抵食!!杯Long Island冇出面bar 既咁重酒精味,但係都好易入口,識得一試👍最後仲嗌左杯Margarita🤘真係好中意隻味,佢呢個仲有啲辣辣地,幾清新好啱女仔飲!!雖然舖面唔太夠人手,等menu都等左一段時問,但睇得出小店都好用心,下次帶埋fd黎試下shisha先👊

2020-02-14
Type of Meal
Dinner
2019-12-24 1102 views
如果想幾個朋友靜靜地傾吓計呢間幾好!小食都好正!喺虹橋附近食完飯直接過去飲嘢見佢新開 幾個朋友一齊入去試試😗👍🏼每人叫咗一杯手工啤酒 唔會好似其他嗰啲酒吧咁好多嘢玩 其實好嘈屯門區好少呢種酒吧會再嚟!老闆同老闆娘都好好傾 nice嘅!平時去其他酒吧嗰啲小食郁啲都幾百蚊呢間又好抵食 好多都係$100樓下 份量同埋味道都好好 入面嘅位置唔算多 不過坐得舒服 至少唔使出去迫先 今晚平安夜準備再去幫襯!住喺屯門更加冇理由唔去!
如果想幾個朋友靜靜地傾吓計
呢間幾好!小食都好正!
喺虹橋附近食完飯直接過去飲嘢
見佢新開 幾個朋友一齊入去試試😗👍🏼
每人叫咗一杯手工啤酒
唔會好似其他嗰啲酒吧咁好多嘢玩 其實好嘈
屯門區好少呢種酒吧
會再嚟!老闆同老闆娘都好好傾 nice嘅!
平時去其他酒吧嗰啲小食郁啲都幾百蚊
呢間又好抵食 好多都係$100樓下
今晚平安夜準備再去幫襯!住喺屯門更加冇理由唔去!
2019-12-08 1004 views
上次食完隔離有料案內所,憑一張單據可以免費得到Cocktail一杯,啱啱好有兩張!。所以決定黎試下佢!太好食有幾樣野忘了影相📸️🥰-牛油果醬配脆脆($68)🥑-牛油果醬🥑非常有心思,入面配有少量洋蔥、有少少青瓜味我覺得。味道獨特,個醬略為凍,室温會理想啲,但味道同配搭一流🥰,份量都足夠Share食。-蒜蓉包($48)🥖-超級熱辣辣,蒜蓉方面我份人比較重口味,想多啲蒜味,但都已經夠哂味同脆身,好食!💕-IBERICO 風乾火腿(50%橡果🐿)($88)-上菜時會比一個小蠟燭🕯️熱住啲ham,數量方面好似有大概7定8塊。我非常中意ham,呢個ham唔會太油膩,又唔會太鹹,更加唔會咬唔開。仲非常易入口,下次試埋其他ham先。🔥-松露炸薯條🍟($78)-薯條夠熱同大份,但松露方面有少少失望,因為無乜松露味,諗翻起食完都唔知松露係邊😭個醬方面可以問佢拎,啱哂肥仔一族。🍟大家叫的話叫普通薯條就得!-卡邦尼意粉($78)-友人表示呢個係佢食過最好食既意粉🍝個味超級creamy,非常濃郁,面頭仲有大片芝士,仲有不少香口煙肉脆脆,但面身比較軟同淋,視乎個人喜好。🤤非常好食,大推介🔥🔥🔥一定要叫!!-Zomb
牛油果醬配脆脆($68)🥑

蒜蓉包($48)🥖

IBERICO 風乾火腿(50%橡果🐿)($88)

松露炸薯條🍟($78)

卡邦尼意粉($78)

Zombie($58)
樽身非常靚。味道方面偏酒味濃。🙈

Salty Dog($52)
友人大愛呢邊有西柚汁味,酒味不算重。🍊

Pina Colada($68)
淡淡地味既椰子沙冰。新鮮菠蘿🍍做裝飾。

Shisha(揀了Mint and Peach)($228)個價錢唔記得左。
會有免費冰底,燒哂可以換一次上面。
味道有6款選擇,仲可以揀酒底、牛奶🥛底(加錢)
屯門終於有shisha食!味道都幾好唔會太chok

無圖食太快📸️
Nuts($28)
店員無講就比左我地 以為free添,不過都幾特別,係雜錦nuts,有至愛蠶豆🥰比得過!🤩
香辣蒜味蜆意粉($98)
不喜歡creamy之選。比較之下我喜歡Carbonara多啲。呢個辣少少,充滿蜆肉既辣油意粉🍝
芝士拼盤($58)🧀
好抵食,配料方面有青提、梳打餅、杏脯、軟身芝士同硬身芝士。份量非常多一定要叫,佐酒匯流。
Sangria White($58)
西班牙餐廳點可以唔叫Sangria呢,呢杯White酒味唔重,入面仲有切細既各種水果,比較甜,偏哂女仔呀🧡下次試埋Sangria Red先
有汽白酒忘了個名($xx)
推介!清清地💕
後話:
個店員忘了我地free cocktails,不過一叫就有free翻。🤨我地一行8人有2張單據免費cocktails,🤩free左最平兩杯。大家記得check清楚啦埋單果陣🤤🤤
  • 卡邦尼意粉
  • IBERICO 風乾火腿(50%橡果)
  • 牛油果醬配脆脆
  • Sangria White
  • 芝士拼盤
2019-12-03 596 views
估吾到屯門都有呢一種風格既餐廳酒吧住左屯門廿年都係第一次見到食物份量合適,可以叫多幾碟食價錢合理性價比都高值得一提係食物款式多(今次都係試左幾款)大部份行西班牙風格Tapas style無傳統西餐甘悶今次來係坐室內有電視睇,播啲得意片同朋友每人洗左幾百蚊,幾滿足因為飲左幾杯cocktails,所以貴左啲我平時吾飲cocktail但睇menu影得幾靚叫左幾杯,甘既質素真係便$80杯野,高水準短時間內會再來
估吾到屯門都有呢一種風格既餐廳酒吧
住左屯門廿年都係第一次見到

食物份量合適,可以叫多幾碟食
價錢合理
性價比都高

值得一提係食物款式多
(今次都係試左幾款)
大部份行西班牙風格
Tapas style
無傳統西餐甘悶

今次來係坐室內
有電視睇,播啲得意片
同朋友每人洗左幾百蚊,幾滿足
因為飲左幾杯cocktails,所以貴左啲

我平時吾飲cocktail但睇menu影得幾靚
叫左幾杯,甘既質素真係便
$80杯野,高水準

短時間內會再來