2021-05-17 1125 views
見到網上都幾多人講呢間餐廳 一於約朋友試一試1. 雞翼拼盤心思思諗唔到叫咩味?拼盤一次過就可以滿足晒你四個願望~拼盤入面包含咗美式炸雞翼,黃金雞翼,水牛城雞翼同埋蒜香牛油雞翼而我最鍾意嘅就係蒜香牛油雞翼~入口香濃外皮又香脆 最麻麻嘅應該係黃金雞翼因為真係有啲咸🥺飲品我就嗌咗荔枝梳打 個人覺得有少少過甜 同埋味道唔算話好自然 但都合格嘅另外仲試咗佢哋嘅是日餐湯同埋意粉兩樣都做得好出色啊!可惜唔記得咗影相係值得encore 嘅餐廳
見到網上都幾多人講呢間餐廳 一於約朋友試一試

1. 雞翼拼盤

另外仲試咗佢哋嘅是日餐湯同埋意粉
兩樣都做得好出色啊!可惜唔記得咗影相
係值得encore 嘅餐廳
尖沙咀有太多好嘢食,所以出襯尖沙咀都盡量試啲未食過嘅餐廳😋 緣份之下就揀咗Co-dining space~ 係位於海港城對面嘅樓上店餐廳 💛 ⁣⁣身為seafood lover嘅我哋點咗三款以海鮮為主嘅食物,三款都好好食🤤 前菜點咗法式白酒忌廉青口 ($98) 調味恰好,剛好帶出青口嘅鮮甜,份量仲唔少㗎👍🏻 主菜點咗日本松葉蟹鉗配明太子忌廉意大利扁麵($168) 每一啖意大利麵都充滿着明太子味,仲有成4隻松葉蟹鉗🦀 千島雜錦海鮮薄餅 ($148) 🍕 芝士控最中意就係見到拉絲嘅效果😍 芝士配襯青口、蝦同帶子等海鮮超級好味!絕對係值得一試嘅餐廳!👍🏻⁣⁣📍 Co-Dining Space (尖沙咀) ⁣尖沙咀廣東道82-84號流尚坊11樓⁣⁣

📍 Co-Dining Space (尖沙咀) ⁣
尖沙咀廣東道82-84號流尚坊11樓⁣

2021-04-30 1035 views
All day breakfast 🍳 難得唔貴有時返工食lunch,會好想食all day breakfast但一般來講都過$100好貴,今次呢間八十幾 就 有好抵食。外賣仲有折扣😎有足足半大個牛油果🥑其他餐廳得幾片㗎咋🤣配埋個溫泉蛋🥚食,入口超級順滑☺️有¼塊英式窩夫🧇香腸同漢堡扒,份量都算好多。除咗肉類,仲有煙三文魚🍣,唔係薄切切一片,係厚切仲要幾片,超抵食當然仲有沙律同提子🍇scone, 呢個午餐超滿足
All day breakfast 🍳 難得唔貴

有¼塊英式窩夫🧇香腸同漢堡扒,份量都算好多。

當然仲有沙律同提子🍇scone, 呢個午餐超滿足
2021-02-25
TakeAway
$70 (Lunch)
2021-04-25 850 views
今日朋友帶我去尖沙咀一間樓上咖啡室,入邊位置唔算好大,不過勝在麻雀雖少五臟俱全!即管去禮拜六日,午市都有套餐👍👍叫咗個全日早餐,加$6叫埋碗湯,套餐已經包嘢飲😀全日早餐有牛油果流心蛋窩夫,豬柳,兩條英式香草香腸,煙三文魚配沙律🥗,香炸薯餅同埋scone💕💕牛油果流心蛋窩夫好揼本,差唔多俾咗成個牛油果我,而且牛油果啱啱熟,超級香!不過流心蛋就好容易整到個窩夫唔脆😂上菜嘅時候食物熱辣辣,忍唔住偷食咗半條腸先影相😅😅呢個價錢可以食到有咁多唔同種類食物嘅全日早餐真係冇得輸

即管去禮拜六日,午市都有套餐👍👍

叫咗個全日早餐,加$6叫埋碗湯,套餐已經包嘢飲😀

上菜嘅時候食物熱辣辣,忍唔住偷食咗半條腸先影相😅😅

呢個價錢可以食到有咁多唔同種類食物嘅全日早餐真係冇得輸
2021-04-11 1293 views
尖沙咀無飯帶の上班族😂成日都要週圍搵午餐食。今日同朋友簡左流尚坊11樓嘅Co-Dining Space12:25上到去已經坐滿左八成可見間餐廳都幾受歡迎🥰想食晏早少少嚟拎位/OpenRice訂位穩陣今次我就揀咗11號餐+餐湯+一杯榛子咖啡今日餐湯係南瓜忌廉湯🫕 不過不失⭐️⭐️⭐️🔅11號餐:安格斯牛肉烤菇漢堡+黑松露醬薯條⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️CP值超高嘅漢堡😻😻 首先個漢堡非常足料!非常之高!一個女仔一啖真係咬唔到成個包😂中層嘅牛肉食落好重牛味 完全冇雪藏味👍🏻👍🏻而件大蘑菇亦都唔會燒過龍食落仲有本身菇嘅汁 唔會乾爭爭👍🏻👍🏻 其他仲有蕃茄芝士再加埋佢哋特製嘅醬汁覺得呢個漢堡非常有水準😍 另外其實我本身唔太鍾意食薯條 但係佢哋整嘅薯條配黑松露醬真係好好味😚 最後當然食得晒啦🤪❗️$92蚊咁高質絕對食得過❗️
尖沙咀無飯帶の上班族😂
成日都要週圍搵午餐食。

今日同朋友簡左流尚坊11樓嘅Co-Dining Space

不過不失⭐️⭐️⭐️

🔅11號餐:安格斯牛肉烤菇漢堡+黑松露醬薯條
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
CP值超高嘅漢堡😻😻
首先個漢堡非常足料!非常之高!
一個女仔一啖真係咬唔到成個包😂

❗️$92蚊咁高質絕對食得過❗️

安格斯牛肉烤菇漢堡配黑松露醬薯條
2021-04-09
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$100 (Lunch)
安格斯牛肉烤菇漢堡配黑松露醬薯條
  • 安格斯牛肉烤菇漢堡
2021-03-20 1445 views
喺海港城附近搵到又近又平又黃又好食嘅餐廳實在唔易,Co-dining space係少數入圍者,佢身處既流尚坊入面既餐廳好似一間又一間執左。Menu有唔同價位,想平啲可以嗌炸雞扒飯或者雞扒滷肉飯,連嘢飲唔使+1,都係六十零蚊。雞扒有兩隻手咁大塊,炒蛋好嫩滑,非常大件夾抵食。想食好啲可以叫雜扒餐,加餐湯或者upgrade嘢飲。餐廳佈置亦都好精緻,近水吧既玻璃櫃,放咗好多好Cute嘅figure,下次坐近嗰邊嘅你記得留意。

想食好啲可以叫雜扒餐,加餐湯或者upgrade嘢飲。

2021-03-09 1333 views
覆食系列 – CO-DINING SPACE💛12月到來❄️第4波也緊隨到來😞跳舞群組享受😡食肆受罪小編得知店主12月更換餐牌📋再次同大家介紹介紹🤪------------------------------環境: 同上一次基本一樣由人手度體溫改做機器量度🌡️客人可以更快入座座位清一色轉左2人枱😣如果人多既朋友👯‍♀️可能要分開或者等一等,店員都會安排附近座位------------------------------食物: 脆炸雞脾炒蛋飯($62)份量驚人😱性價比極高💯雞脾超大隻🍗剩係食雞脾基本都夠飽外層勁脆🧂而且脆漿亦有調味好有家鄉雞既風味🤤內裹肉質軟滑🍖充滿肉汁炒蛋香滑🥚撈飯一流伴栗米忌廉汁🌽不過不失小編覺得配蕃茄或者咖哩汁🤪更可以提升雞睥惹味口感🙌🏼------------------------------服務: 保持水準😊態度良好有時有客人唔規矩想拎開膠板👿店員都好好禮貌勸告💁🏽‍♂️------------------------------環境: 7 /10食物: 7 /10服務: 6.5 /10
覆食系列 – CO-DINING SPACE💛
由人手度體溫改做機器量度🌡️
客人可以更快入座
座位清一色轉左2人枱😣
如果人多既朋友👯‍♀️可能要分開
或者等一等,店員都會安排附近座位
食物: 脆炸雞脾炒蛋飯($62)

份量驚人😱性價比極高💯

環境: 7 /10
食物: 7 /10
服務: 6.5 /10
2021-03-04 990 views
係得尖沙咀翻工既朋友仔,為咗醫肚實好煩惱!想食間性價比高嘅餐廳實在唔容易,今次介紹呢間就可以比打工仔多一個選擇!·吉列龍利柳配炒蛋飯(黑椒汁)🐟首先個份量真係超級大,你地都見到塊魚柳就嚟長過隻碟!然後重點係,塊吉列魚柳一啲都唔油!唔油!唔油! 呢個好緊要,咬落去啖啖油真係唔開胃🥲·燒紐西蘭牛扒配薯條🍟又係份量夠!肉質爽滑有口感,基本上無論你係男仔定女仔都一定會飽!黑松露配薯條,無得輸·凍朱古力成日飲凍朱古力好似同緊時間比賽,因為次次飲得太慢,去到最後朱古力就會變淡!令我驚喜嘅係,呢杯朱古力夠晒濃,慢慢嘆都得!

·吉列龍利柳配炒蛋飯(黑椒汁)🐟

·燒紐西蘭牛扒配薯條🍟

·凍朱古力

今日係米豬蓮search下究竟尖沙咀有咩黃店,發現到呢間樓上嘅Cafe😋·🥩燒紐西蘭肉眼(6oz)配燒汁、黑松露薯條 (HKD 98)肉眼煮至大約七成熟,肉質腍身,不會太肥膩。薯條熱辣辣剛炸好而且份量十足🤪醬汁仲有黑松露同茄汁兩樣,醬汁份量可以再多少少!·🍛吉列龍脷柳炒蛋飯配黑椒汁 (HKD 62)龍脷柳炸至黃金色,肉質幼滑,口感滑溜。炒蛋又唔會太老,配埋飯食好香口😀·🍫凍朱古力(跟餐+HKD 2)朱古力味香濃,係較甜嘅朱古力!唔會因為冰塊而沖淡左味道,好飲👍🏼店鋪播嘅音樂會令人好想跟住唱🤣最鐘意餐廳會播住歌,感覺可以relax下~

肉眼煮至大約七成熟,肉質腍身,不會太肥膩。

·🍛吉列龍脷柳炒蛋飯配黑椒汁 (HKD 62)
龍脷柳炸至黃金色,肉質幼滑,口感滑溜。
炒蛋又唔會太老,配埋飯食好香口😀

·🍫凍朱古力(跟餐+HKD 2)

店鋪播嘅音樂會令人好想跟住唱🤣
最鐘意餐廳會播住歌,感覺可以relax下~
2021-02-26 820 views
尖沙咀📍樓上高質西餐館😚西餐迷又嚟試新餐廳啦🥳今次去咗依間位於尖沙咀樓上嘅小餐廳 環境睇得出有用心佈置🤣好多點點燈💡💡💡第一印象唔錯~食物方面我哋叫咗日本松葉蟹鉗配明太子忌廉意大利扁麵($168)味道好特別 食得出好重嘅明太子味🤤不過個蟹鉗就略嫌鮮味唔夠 不過冇影響整體我對佢嘅評價😚有種食完會想再食嘅感覺💯 日本帶子配黑松露忌廉意大利扁麵($168)呢個就冇明太子醬個味咁特別 但係黑松露醬都好夠 不過帶子調味就相對個意粉醬嚟講 味道較清淡 勝在大大粒 有咬口~雞翼拼盤($98)大推💯 對於有選擇困難嘅我 最後決定一次過試晒佢咁多隻味嘅雞翼 味道分別為美式炸雞翼、水牛城雞翼、蒜香牛油雞翼同埋黃金雞翼(鹹蛋黃)啱啱炸起 炸到非常脆!!!我最鍾意係黃金雞翼!!!鹹蛋黃味非常好食😋必試!最後都有叫到佢哋嘅湯~南瓜甘筍忌廉湯($48)佢哋嘅湯會keep住有唔同款式~是日靚湯係南瓜湯💕非常之鮮甜同重忌廉嘅奶香 分量十足 同fds share都夠飲🤣總括嚟講佢哋嘅食物質素認真唔錯,唯一美中不足嘅係飲品方面偏甜同係用syrup整,我唔太鍾意🙈但絕對值得一試!食物:👍🏿👍🏿👍🏿👍🏿環境:👍🏿👍🏿👍🏿👍🏿
尖沙咀📍樓上高質西餐館😚
西餐迷又嚟試新餐廳啦🥳
今次去咗依間位於尖沙咀樓上嘅小餐廳 環境睇得出有用心佈置🤣
好多點點燈💡💡💡
第一印象唔錯~

食物方面我哋叫咗
日本松葉蟹鉗配明太子忌廉意大利扁麵($168)

日本帶子配黑松露忌廉意大利扁麵($168)

雞翼拼盤($98)大推💯

最後都有叫到佢哋嘅湯~
南瓜甘筍忌廉湯($48)
佢哋嘅湯會keep住有唔同款式~
是日靚湯係南瓜湯💕

食物:👍🏿👍🏿👍🏿👍🏿
環境:👍🏿👍🏿👍🏿👍🏿👍🏿
價錢:💰💰💰
服務:👍🏿👍🏿👍🏿👍🏿
*滿分=👍🏿👍🏿👍🏿👍🏿👍🏿*
2021-02-10 762 views
西餐系列 – CO-DINING SPACE繁忙極致既廣東道樓上🚗一間休閒高質既CAFÉ☕提供性價比非常高既午餐(有吉祥物和你EAT)💛------------------------------環境: 店主應該十分喜歡日本漫畫👻部分位置放左店主既珍藏做裝飾🤩(小編剩係識鬼滅之刃,其他大家可以分享俾小編知)------------------------------食物: 燒安格斯(PRIME)牛板腱 ($92)100蚊唔洗有安格斯食🥩仲要幾大塊一啲都唔偷工減料,食落肉味濃郁😋有少少少少既筋位🤭唔太影響整個體驗輕微調味,如果鐘意重味朋友可以自己加鹽同黑椒🧂薯條新鮮熱辣,即叫即炸🍟😍蒜香辣味墨魚筒意大利扁麵 ($78)🍝選用扁麵既好處🍝令麵有更多面積做到掛汁效果香蒜同辣椒落足🧄🌶️食落更香更惹味新鮮墨魚筒食落爽口彈牙🦑非常有口感------------------------------服務: 午市非常多人😱每個店員都好忙碌🏃🏼‍♂️🏃🏼‍♀️但都保持有禮貌🤗限時60分鐘⏰大家要注意唷------------------------------環境: 7/10食物: 7.5/10服務: 6/1
西餐系列 – CO-DINING SPACE
繁忙極致既廣東道樓上🚗
一間休閒高質既CAFÉ☕
提供性價比非常高既午餐(有吉祥物和你EAT)💛
環境: 店主應該十分喜歡日本漫畫👻
部分位置放左店主既珍藏做裝飾🤩
(小編剩係識鬼滅之刃,其他大家可以分享俾小編知)
食物: 燒安格斯(PRIME)牛板腱 ($92)

100蚊唔洗有安格斯食🥩仲要幾大塊
一啲都唔偷工減料,食落肉味濃郁😋
有少少少少既筋位🤭唔太影響整個體驗
輕微調味,如果鐘意重味朋友可以自己加鹽同黑椒🧂
薯條新鮮熱辣,即叫即炸🍟😍

蒜香辣味墨魚筒意大利扁麵 ($78)🍝

服務: 6/10

地址: 尖沙咀廣東道82-84號流尚坊11樓
人均消費: $ 100 - $200
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
2021-02-06 526 views
晚市禁堂食🈲️已經超過一個月,令到好多食肆步入寒冬🌬。大家有機會就記得嗌下外賣支持下小店啦💪🏻。Co-Dining Space 仲可以用app落單。 app宜家除左外賣自取🥡,仲提供外送速遞🛵,真係方便又好用🤩。—————————————————📍卡邦尼意大利扁麵 (8/10)卡邦尼意粉芝士味非常濃厚🧀,大量既芝士🧀同忌廉🥛令味道豐富,好好食😋。加上蘑菇🍄、煙肉🥓、洋蔥🧅,口感非常香口🥰。不過如果可以煙肉🥓同洋蔥🧅又炒得好脆d就更加惹味🧐。————————————————Co-Dining Space🔶 尖沙咀廣東道82-84號流尚坊11樓⏰營業時間11:30-22:30
—————————————————
📍卡邦尼意大利扁麵 (8/10)
————————————————

Co-Dining Space
🔶 尖沙咀廣東道82-84號流尚坊11樓
⏰營業時間
11:30-22:30
卡邦尼意大利扁麵
卡邦尼意大利扁麵
2020-12-29 640 views
有feel西餐好朋友帶我食好野,回家後發現其中一廚師是認識的,很有趣!環境十分有氣氛,掛滿聖誕燈飾和燈泡,女孩子很心心眼,不斷影相打卡....水牛城雞翼 😋😋😋😋😋好大隻,一碟有4隻,不算太辣,酸辣度適中!.日本松葉蟹鉗配明太子忌廉意大利扁面 😋😋😋😋哩個好食!cream得黎唔滯👍🏻每條意粉都被明太子包圍,好幸福。蟹鉗部分好食,有隻啲蟹肉好梅...醬汁出色加加減減都值得推介!.美式BBQ豬肋排配黑松露薯條 😋😋😋薯條好食,脆炸香口,但黑松露唔係好食到....而豬肋骨醬汁有點遜色,過咸,食第二條已經好膩,肉質較硬,焗耐咗啲🥺
有feel西餐
好朋友帶我食好野,回家後發現其中一廚師是認識的,很有趣!
水牛城雞翼 😋😋😋😋😋
好大隻,一碟有4隻,不算太辣,酸辣度適中!
日本松葉蟹鉗配明太子忌廉意大利扁面 😋😋😋😋
美式BBQ豬肋排配黑松露薯條 😋😋😋
薯條好食,脆炸香口,但黑松露唔係好食到....
2020-12-03
$290 (Dinner)
Celebration
Anniversary
2020-12-15 556 views
又有排先可以4個人食飯喇🙈·•雞翼拼盤。有4款-黃金鹹蛋黃,蒜香牛油,水牛城同美式炸雞翼,全部都好好味,炸到卜卜脆🤤•Honey Dew Draught Beer。淡淡既啤酒花味,超易入口👍🏼•Carbonara。好好味😋,4個人食1人1啖就無咗,唔夠喉呀!•黑松露醬薯條。熱辣辣食薯條就最正架喇,店員好好,幫我哋refill咗1次黑松露醬☺️•千島醬海鮮薄餅。條邊好脆呀,不過其他味唔夠突出•鮮果窩夫配Movenpick雪糕。窩夫正常,Movenpick雪糕正👍🏼•咖啡海鹽蛋糕。比較失望,甜得濟,口感都麻麻
又有排先可以4個人食飯喇🙈

Honey Dew Draught Beer
Carbonara
黑松露醬薯條
2020-12-10 491 views
每次黎呢到食都要提早15分鐘行出office 因為又冇得book又多人排隊 但位置只有好少 加上近排疫情限聚 啲枱仲少今日好好彩 終於入到黎食 望完餐牌即刻就嗌左個all day breakfast基本上材料同普通cafe既all day breakfast差唔多 除左個黑松露炒蛋同芝士火腿牛角包 味道都同其他cafe整出黎既差唔多 冇特別出色又冇特別難食 要讚一讚就係個腸 咬入去有肉汁除左呢個 我朋友就嗌左其他飯類 不過相比於all day breakfast就唔太吸引