2022-06-02 138 views
👉下午茶海南雞飯🐓$50包熱飲☕️一上枱見到賣相都好吸引😍留意吓佢嘅醬汁,薑容比較出色,帶淡淡鹽味,配海南雞感覺好清新☘️。雞方面,雞皮爽口而不肥膩,雞肉口感偏向有咬口,煙un。而飯帶濃烈椰香味🥥,口咬剛剛好,不會過軟過淋。最後,杯熱華田☕️都好令人滿意,唔使落糖都夠甜同勁濃!
👉下午茶海南雞飯🐓$50
包熱飲☕️
雞方面,雞皮爽口而不肥膩,
雞肉口感偏向有咬口,煙un。
而飯帶濃烈椰香味🥥,口咬剛剛好,不會過軟過淋。
最後,杯熱華田☕️都好令人滿意,唔使落糖都夠甜同勁濃!

海南雞飯
$50 (Tea)
2022-04-20 184 views
每次經過都見到好多人排隊終於入黎試下味👉🏻吉列魚柳薯條餐$39配凍奶茶+$3魚柳薄粉即炸好香脆薯條熱辣辣、份量都OK🌟推介指數:🌟🌟🌟🌟(5星為最高)👉🏻ABC醬豬軟骨炒飯$47飯炒到乾身 食落甜甜地吾會太油😋豬軟骨夠晒軟身 份量有點多 食完好飽😳🌟推介指數:🌟🌟🌟🌟(5星為最高)👉🏻蛋撻$6新鮮出爐 熱辣辣 難怪成日門口有條隊買包🍞蛋心好滑 酥皮邪惡又滿足🌟推介指數:🌟🌟🌟🌟🌟(5星為最高)👉🏻菠蘿油$9牛油目測0.6~0.7CM甘厚 同溫熱既包融合之下口感一流 好耐冇食過好食的菠蘿油 即刻ENCORE叫多個!🌟推介指數:🌟🌟🌟🌟🌟(5星為最高)👉🏻跟餐凍奶茶+$3正常味道 茶味不算太濃第一次食,感覺比想像好!下次要黎試下LUNCH先
每次經過都見到好多人排隊
終於入黎試下味

👉🏻吉列魚柳薯條餐$39配凍奶茶+$3
魚柳薄粉即炸好香脆
薯條熱辣辣、份量都OK
🌟推介指數:🌟🌟🌟🌟(5星為最高)

👉🏻ABC醬豬軟骨炒飯$47
飯炒到乾身 食落甜甜地吾會太油😋
豬軟骨夠晒軟身 份量有點多 食完好飽😳
🌟推介指數:🌟🌟🌟🌟(5星為最高)

👉🏻蛋撻$6
新鮮出爐 熱辣辣 難怪成日門口有條隊買包🍞
蛋心好滑 酥皮邪惡又滿足
🌟推介指數:🌟🌟🌟🌟🌟(5星為最高)

👉🏻菠蘿油$9
牛油目測0.6~0.7CM甘厚 同溫熱既包融合之下
口感一流 好耐冇食過好食的菠蘿油 即刻ENCORE叫多個!
🌟推介指數:🌟🌟🌟🌟🌟(5星為最高)

👉🏻跟餐凍奶茶+$3
正常味道 茶味不算太濃

第一次食,感覺比想像好!下次要黎試下LUNCH先
Tea
2022-02-02 383 views
疫情冇得堂食,打算去叫個小菜外賣,點知山長水遠拎到返屋企,個白飯竟然仲係生嘅,真係以後都唔會再食,冇理由又特登走去換返個香飯,永遠黑名單….........................
2021-11-29 510 views
這間餐廳係天水圍嘅一個綠洲有非常好食嘅沙嗲牛肉麵因為依度嘅面非常之爽非常之滑條條分明唔會黐埋一舊這裏嘅沙嗲牛肉麵沙嗲汁非常之香好似好正宗咁 牛肉都係不過不失嘅標準牛肉 加埋依度嘢味嘅辣椒油真係好好食再加上一隻太陽蛋一條煎香腸一個好有誠意嘅牛油餐包咁樣嘅早餐配搭香港人一定不會陌生的整埋一杯凍奶茶完美嘅早晨由此開始最後最後梗係要試試這間茶餐廳的蛋撻啦係嘅係嘅我唔係好鍾意酥皮蛋撻但係見到這個酥皮蛋撻都好好食咁樣就叫一個食下當然不會令人失望啦
這間餐廳係天水圍嘅一個綠洲

係嘅係嘅我唔係好鍾意酥皮蛋撻

但係見到這個酥皮蛋撻都好好食咁樣就叫一個食下
當然不會令人失望啦
2021-09-21 425 views
從來無寫食評,今日都要寫一寫。今日下午3點幾諗住食個飯,去到門口問要否㩒飛取位,佢話自己入去揾就得,見裏面無乜人,門口咁啱有張4人枱咪坐落去,枱都無抹水都未有就有個好無禮貌嘅大姑在枱中間棟塊膠板,跟住就叫個人搭落嚟。老實講,你搭個人落嚟禮貌上係咪要問我一聲,雖然我知你哋唔係大餐廳,但我一個人都要比錢㗎,你生意難做我明白,但唔該比d禮貌啦大姑。個場大把位,係咪玩嘢你自己知。
2021-08-27 444 views
咁啱經過天水圍又遇到下午茶時間,假期商場人山人海所以都要等一陣位先可以入座!雖然下午茶餐都有好多選擇,睇完一輪之後都係決定食菠蘿油、港式奶茶、凍咖啡、都係三點三嘆個下午茶最正!雖然味道唔太突出,但港式風味三點三下午茶還可以啦!

2021-05-22 681 views
諗住試新餐廳但中伏⋯⋯諗住多人等位應該冇事唔會難食得去邊......點知....早餐時段都幾多人,入到餐廳侍應姐姐主動比咗兩杯水我哋,天氣太熱關係,我就拎咗其中一杯水飲,點知抔水勁水喉味....侍應姐姐送到一碟豬仔包炒蛋火腿,點知成張灰色枱號紙放咗係碟食物上面張紙望落去已唔乾淨,係~我明你哋內部送餐唔想送錯,但都唔應該將張紙擺喺啲食物上面另外最正喺...白菌汁雞樓螺絲粉d汁最恐怖,我未食過白菌汁....d油喺浮曬出嚟
諗住試新餐廳但中伏⋯⋯
諗住多人等位應該冇事唔會難食得去邊......點知....

2021-05-22
5 Minutes (Dine In)
$40 (Breakfast)
E餐 ,白菌汁雞柳螺絲粉
我同朋友都有一鋪癮就係中意測試天下間嘅常餐,特餐。其實呢d看似簡單嘅茶餐如果要整得好食真喺唔容易嘅。今日我地去了天水圍嘅皇冠餐廳測試。事不宜遲我地搵到一個角落後立即點餐 - 馳名鮮茄濃湯牛肉通粉!呢個小小嘅厚多士內有滿滿的牛油,香濃到極點,為了食多一塊多士真喺好想點多一個餐,90分有驚喜!火腿一如既往的平平無奇,合格!炒滑蛋真喺滑lulu,分量好足夠,看來是兩隻雞蛋整,足夠食飽飽,80分!最後喺炒濃的番茄鮮牛肉,大大淡飲了一半晚番茄濃湯後興高采烈咁食曬碗通粉,又是80分!今餐大滿足吖。平均每人50元埋單,呢個特餐收貨。

香噴噴鮮牛肉番茄通粉
勁多奶油的多士

平均每人50元埋單,呢個特餐收貨。
2021-03-14
5 Minutes (Dine In)
$51 (Lunch)
香噴噴鮮牛肉番茄通粉
勁多奶油的多士
  • 鮮茄濃湯牛肉通粉
2020-10-18 900 views
可能係藍啦,對後生嘅態度差到不得了。問一個問題,個waiter答得極串。刀叉就咁dum係枱。但對隔離枱年紀大啲嘅就放得整整齊齊,喺紙巾上面。🙄唔concern禮貌啦,疫情咁嚴重,有少少衞生都好?
可能係藍啦,對後生嘅態度差到不得了。
問一個問題,個waiter答得極串。
刀叉就咁dum係枱。
但對隔離枱年紀大啲嘅就放得整整齊齊,喺紙巾上面。🙄
唔concern禮貌啦,疫情咁嚴重,有少少衞生都好?
2020-10-18
Lunch
2020-01-22 1301 views
我好鍾意食呢間嘅麵包因為你買嘅時候一定係暖既而且佢有我鍾意食嘅麵包食包就食得多今日就試吓坐低食佢嘅嘢睇吓好唔好食先叫咗個沙嗲牛肉麵+厚烘奶油多沙嗲牛肉麵係呢啲地方先可以食到所以要特登坐低食你最令我吸引都係奶油多😍😍好多奶油肥仔多士,但真係好正
我好鍾意食呢間嘅麵包
沙嗲牛肉麵係呢啲地方先可以食到
所以要特登坐低食你
最令我吸引都係奶油多😍😍
好多奶油
肥仔多士,但真係好正
2019-09-25 985 views
同朋友都係住呢頭附近,呢個商場有太多餐廳,一齊出來食飯好多時候都唔知去邊吃。最後都係揀左呢間,食物選擇都唔算少,有鐵板,咖哩,小菜,常餐,炒粉麵等等。我見外面都有唔少包可以買,平時經過都見到唔少人買。有機會可以再試試。朋友揀左咖哩雞排,我揀左晚餐A, XO醬薯仔炆雞。其實都唔便宜,單點好似都要50幾60蚊起,晚餐66蚊包湯同飲品。朋友既咖哩都幾好食既,算唔錯。我叫既炆雞味道都唔錯,但係雞好少呢,而且比較硬,薯仔就夠軟同入味。整體印象唔算差,不過未必係我落街食飯既首選。

朋友揀左咖哩雞排,我揀左晚餐A, XO醬薯仔炆雞。

朋友既咖哩都幾好食既,算唔錯。

整體印象唔算差,不過未必係我落街食飯既首選。
XO醬薯仔炆雞
2019-09-25
$66 (Dinner)
2019-07-08 925 views
今放假,一心諗住去皇冠餐廳嘆番個豐富早餐,點知.....到左餐廳門口,望入餐廳內有兩三張兩人檯未有客人入坐,而且亦冇其他食客在等檯,於是問下收銀兼安排座位果位服務員可以坐邊張檯?點知那服務員只顧與街坊吹水&街坊既BB玩,叫我入去有檯就坐就可以,我行到入其中一張兩人檯正想坐低時,侍應姐姐就話依張檯唔坐等,留左比客,咁等咪問侍應姐姐我一人可以坐邊張檯,佢竟然話依家未有檯,叫我出門口等位,然後繼續同另一位侍應談天說地。有冇搞錯呀!!入面有檯都唔比客坐?仲要出番門口等位?門口收銀&餐廳入面侍應一人講一樣,淨係掛住吹浪&玩,最後我選擇唔食離開走人。
今放假,一心諗住去皇冠餐廳嘆番個豐富早餐,點知.....

2019-05-13 795 views
麵包控又出動啦😚呢款墨西哥奶皇包系我幾鐘意既一款面頭香脆 麵身又軟熟重點入面有滿滿既奶皇餡料🤩加上佢會放保暖櫃入面所以唔系岩岩出爐都好 都仲可以暖粒粒咁去食❤️
麵包控又出動啦😚
呢款墨西哥奶皇包系我幾鐘意既一款
面頭香脆 麵身又軟熟
重點入面有滿滿既奶皇餡料🤩
加上佢會放保暖櫃入面
所以唔系岩岩出爐都好 都仲可以暖粒粒咁去食❤️
2019-05-12 551 views
同媽媽同男友三人晚餐,諗住隨便入茶餐廳嗌送食飯,就黎左皇冠。夜晚人客都幾多,我地都等左幾分鐘先有位。我地叫左三個小菜,再加十蚊轉左套餐,包飯、湯同熱飲,小菜分別係薯仔蜜椒牛柳粒、鮮蝦魚柳西蘭花同京蔥蒜子滑雞煲。三個菜份量都正正常常。薯仔密招牛柳粒蜜糖味比較重,黑椒味反而比較弱,牛柳都幾好食。但好油。但最油既都係個雞煲,油得黎又有點過咸, 掩蓋左其他味道。 個鮮蝦魚樓西蘭花,西蘭花好硬但係都算入味,鮮蝦同魚柳都係冷凍貨,正正常常咁,唔係話特別好食。總括黎講,普普通通,多油同咸真係罪。
但最油既都係個雞煲,油得黎又有點過咸, 掩蓋左其他味道。
總括黎講,普普通通,多油同咸真係罪。
2019-05-11
Dinner
2019-02-03 796 views
頌富有間半露天嘅茶餐廳,裝飾得比較靚,又有新鮮出爐嘅麵包🥯,所以成日大排長龍。以為有咩咁巴閉就試下,早餐選擇比較少,得六七個選擇,款式都唔係特別,但係全部都要36蚊起跳喺冇乜選擇嘅情況下,就揀咗B餐沙嗲牛肉麵加腸仔炒蛋同餐包同賣歐陸早餐,即係魚柳拼炒蛋。牛肉麵有四五舊牛肉,都係鬆肉粉牛肉,不過味道都幾濃,個面就比較硬。同普通茶記分別不大。炒蛋係冇調味嘅,同埋比較凍,腸仔係廚師腸,冇乜特別。所謂嘅魚樓係兩條魚手指,份量太少,個隨着隨着就幾好食,香脆可口,如果有煉奶就好正啊。整體來講份量就太少喇

歐陸早餐,即係魚柳拼炒蛋。
炒蛋係冇調味嘅,同埋比較凍,腸仔係廚師腸,冇乜特別。